Intervju: Henning Mikael Tønnesen

Intervju13.02.2005Joachim Marhaug0


 

Fortell litt om deg selv
Jeg bor på Våland i Stavanger, er 43 år, jobber som brønntekniker i et oljeservicefirma. Trener på Sports-Club og Lifestyle treningssenter. Min fritid går med til mine døtre på 13 og 17år,deretter hus og hjem og så trening. Treningen er en vesentlig del av min livsstil og den er høyt prioritert. Ellers så er reise også en av mine interesser. Min hjemmeside er www.henningmikal.com.

Hvor høy er du, hva veier du og hvor lenge har du trent?
Jeg er 174 cm høy og begynte å trene vekter da jeg var 14 år med en benkpress og en stang og noen frivekter i kjelleren. Mer seriøst ble det når jeg reiste i militæret i 1980 med vekt-trening omtrent hver dag. Begynte å konkurrere i 1986 med SM i kroppsbygging der jeg ble nr.2, og så NM samme år med 4 plass i -70kg klassen. Jeg konkurerte i styrkeløft fra 89-92 for Sandnes AK. Beste resultater der ble en førsteplass i regionmesterskapet i 75kg klassen og en tredjeplass i NM for lag med Sandnes AK. Etter disse årene ble det en pause fra konkuranse. Har alltid jogget mye og sprang maraton i 94, og har også sprunget en del halvmaraton samt andre mosjonsløp.

Meritter:
2 plass kroppsbygging SM-86,70kg klassen
4 plass kroppsbygging NM-86,70kg klassen
Regionmester styrkeløft 75kg klassen 1989
3 plass for lag i NM styrkeløft 1992
Vinner Stavanger Open kroppsbygging 75kg klassen 2000
Vinner NM kroppsbygging 75 kg klassen 2001
Vinner NM kroppsbygging veteranklassen 80kg 2002
Vinner Sandefjord Open kroppsbygging 75kg klassen og veteran 80kg 2004
Vinner Nordisk kroppsbygging 75kg klassen og veteran 80kg 2004

Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?
En vanlig dag kan være slik i min friperiode; Jeg står opp kl.7 med mine døtre og ser de godt avgårde til skole. Deretter tar jeg på meg joggeskoene og jogger 4-8km alt ettersom. Etterpå blir det frokost og så daglige gjøremål med hus og hjem. På ettermiddagen blir det å helst være hjemme når minstejenta kommer hjem. Så blir det trening i 5 tiden. Etterpå blir det å lage middag, og så er det kveld.

Hva er dine mål og ambisjoner?
Jeg prøver fremdeles å øke mine reps og vekter på trening. Maksløft har jeg slutta med, men reps kan jeg fremdeles øke i, og det er også et mål å holde en lav fettprosent. Mitt mål er nå å få en pallplassering på Nordisk i Helsinki i April.

Hva fikk deg til å begynne å trene?
Det husker jeg ikke, men så sikkert noen bilder eller artikler av styrkeløftere eller kroppsbyggere den gangen jeg var 14. Da jeg var 18 begynte jeg å kjøpe Muscle and fitness og Flex og fikk inspirasjon derfra. Da bestemte jeg meg for at jeg ville bli kroppsbygger. Den gangen veide mange av de beste rundt 80kg og så veldig bra ut estetisk.

Er du fornøyd med framgangen du har hatt?
Jeg synes jeg har oppnådd ganske mye med treningen og et av målene var å vinne NM i kroppsbygging. Det klarte jeg om enn sent. Men bedre sent enn aldri. Et annet mål var å bygge en muskuløs og estetisk kropp, og det synes jeg at jeg har klart.

Hvordan trener du?
Jeg har for det meste kjørt en 5-splitt der jeg trener mandag til fredag med vekter. Kardio tar jeg noen ganger i uken hele året og når jeg skal konkurere så blir det kardio hver dag om morgenen og kanskje også om kvelden etter vekttreningen.

Hvilke øvelser er dine favoritter for følgende muskelgrupper
-Bryst ; Skråbenk hantler med 30 grader skrå
-Skuldre; Sittende press bak nakke med stang
-Triceps; Dips
-Biceps; EZ-Curl
-Rygg; Enarms roing med hantel
-Forside lår; Knebøy og beinspark
-Bakside lår; Liggende beincurl og stående beincurl
-Legger; Sittende tåhev
-Mage; Chrunches

Hvordan spiser du?
Jeg spiser 5 måltider til dagen medregnet proteindrinker. Har ikke et så høyt kaloriinntak som mange andre. Har prøvd å spise mye en del ganger, men det resulterer bare i mer fett på kroppen.

Bruker du kosttilskudd?
Jeg tar en del standard vitaminer og mineraler, samt proteinpulver og kreatin. På deffen bruker jeg L-Carnitin og pyruvat, samt guarana/koffein.

Hvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?
Et proteinpulver av meget god kvalitet er å anbefale når man trener intensivt da kroppen trenger mer protein da. Det kan være vanskelig å få nok gjennom det vanlige kostholdet. Det er imidlertid ingen vits i å overdrive inntaket. Min sponsor er www.fitness24.no og de selger de tyske powerman produktene som har en veldig høy kvalitet og som ikke satser så mye på reklame som mange andre.

Hva er dine beste løft med vekter?
Beste resultat: Knebøy 225kg x 1-160kg x 12, Mark 250kg x 1-200kg x 10, Benk 175kg x 1-130kg x 10, Curl 70kg x 10. Press bak nakke 80kg x 12. Med en kroppsvekt på rundt 80kg.

Har du noen forbilder?
Mine forbilder var opprinnelig kroppsbyggere fra 70-80 tallet. Dette idealet har jeg enda.

Hva motiverer deg?
Velværet det gir å trene og å være i god form.

Har du noen tips til enkle og sunne måltider?
Havregrøt med 1,5dl havre og 4 dl vann kokt i 1 min. Ta på kanel og druesukker. Det blir en bra porsjon grøt med ca 200 kalorier. Ellers anbefaler jeg knekkebrød,egg,kyllingfilet/biff og brokkoli/grønnsaker..

Hvilke muskelgruppe er du mest fornøyd med?
Alle muskelgrupper er like viktige men det er nok rygg som er min sterkeste side.

Hva er ditt beste treningstips til nybegynnere
No pain no gain. Denne gamle frasen er like viktig enda da jeg ser mange som trener alt for lett og ikke presser seg nok. Skal du få maksimal fremgang må du slite. Ingen har sagt at det skal være lett. Det er imidlertid viktig å være på vakt for skader. Det skal være smerte på muskulært nivå og ikke i ledd. Kontinuitet i treningen er veldig viktig, og et kosthold med mye protein og komplekse karbohydrater.

 

Henning Mikael Tønnesen er også medlem i vårt forum.


Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Andreas Gulbrandsen kom i superform.

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Se bilder og intervju.
Se videointervju

Linda Antonsen (38) klar for VM

Intervju06.12.2012132

Linda Antonsen deltar i Bodyfitness.

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!