Veronica Rønbeck

Intervju27.08.2012Marika Lejon0

WATCH OUT GIRLS! Denne jenta er i knallform og kan gjøre det svært bra i høstens konkurranser. De siste månedene har Veronica fått mange blikk på gymmet.

Hun har nemlig vært i sceneform hver eneste gang på treningen. Det virker som hun er skapt for dette. Nå oppfyller hun drømmen om å stille i bodyfitness!

Navn: Veronica Rønbeck
Alder: 34 år
Sivilstand: Singel
Bosted: Hammerfest (verdens nordligste by)
Klubb: 24Fitness
Arbeid: Daglig leder ved Hammerfest Staller
Sponsor: Jeg har ingen sponsor, men mottas med takk hvis noen melder seg. Hehe...
Vekt on/off: Jeg veier meg egentlig aldri og er overhodet ikke opptatt av vekten. Det viktigste er at man føler seg bra med den kroppen man har. Etter at jeg begynnte på diett har jeg startet å veie meg. On-vekten vet jeg jo ikke enda siden det er første gangen jeg stiller og det enda er noen uker igjen. Off-season har jeg vel ligget på alt fra 55-59 kg. Jeg liker å holde formen passe grei hele året.

Favorittmat: På diett er det havregrynsgrøt med jordbærprotein oppi - Nam! Når jeg ikke er på diett så har jeg vel egentlig ingen spesiell favoritt. Jeg er ganske altspisende. Kylling er vel kanskje det som det går mest av og man kan jo lage mange forskjellige gode retter ut av det.
Kan ikke leve uten: Min søte hest.

Meritter: Jeg har ingen meritter i Fitnessverden (enda). I hestesporten har jeg skapet fullt av pokaler og medaljer, akkurat som alle andre hestejenter. Dressur-ridning er det som de siste årene har ligget mitt hjerte nærmest, selv om min hest er en type arbeidshest som egentlig er avlet for å trekke vogn så har vi jobbet oss til fine resultater sammen på dressurbanen. Vi har blant annet vært Klubbmestere, sølv-vinnere i Kretsmesterskap for Finnmark og nå i juli fikk vi sølv i Nord Norsk Mesterskap for klubblag.

Hvorfor bodyfitness?

Jeg har alltid vært fascinert av det og har trent i "hundre år". Har blitt mer og mer seriøs med treningen etter hvert med årene og det er gøy å se at det blir resultater av det. Skal du ha resultater på treningen, så må du tenke på kostholdet ditt også. Det er rett og slett blitt en livsstil som jeg elsker, hvis ikke hadde jeg ikke gjort det.

Hvorfor muskler?

Hvorfor? Just lovin`it, do I need to say more?

Hvordan fungerer dietten din/ hvordan er den satt opp?

Dietten min er satt opp av Tommi Thorvildsen og den fungerer helt perfekt for meg. Den er fordelt utover 7 måltider i løpet av en dag og jeg får en jevn tilførsel av både energi og de næringsstoffene jeg trenger. Da dietten er tilpasset til meg, så føler jeg det blir feil å gjengi den i type/mengde/gram og så videre her. Alle er forskjellige og det er viktig at man har et opplegg som passer for SEG og det livet man lever.

Og treningen?

Akkurat nå så trener jeg gjennom kroppen en gang pr. uke. Jeg trener HARDT, men også smart. Har fullt fokus når jeg er på trening og sørger for å gjøre jobben min når jeg er der. Jeg elsker å trene og nå for tiden er det litt Branch Warren-style: Train Insane - liker å kjenne at du har gitt ALT når du er ferdig å trene.

Hvordan fungerer dietten med familie/venner/jobb?

Det fungerer helt utmerket. Lager opp all maten min kvelden i forveien så har man alle måltider klart i matbokser i løpet av dagen. Blir jeg bedt på middag noen plass så tar jeg bare med egen mat. Skal jeg møte venner på Peppes så drikker jeg Pepsi Max eller kaffe. Man trenger jo ikke spise akkurat samme mat for å være sosial. Jeg hører at mange som er på diett sliter litt med den biten der, men jeg tror det har mye med innstillingen din å gjøre. Man velger jo selv å være på diett og jeg synes ikke det skal "gå utover" andre. Jeg kan godt være med på Max Burger liksom uten å spise hamburger og milkshake - viljestyrke kalles det for.

Hvilke kosttilskudd bruker du?

Whey Xplode fra Tomminutrition, Udo`s Chioce, Glutamin, Kreatin, ZMA og Multivitamintilskudd.

Hvem hjelper deg med diett og trening?

Tommi Thorvildsen på 24Fitness. Den mannen der er bare helt unik på både diett og trening. Jeg har hvert fall fått helt sinnsykt bra resultater av å følge opplegget han har laget for meg.

Hva liker du å gjøre utenom å trene?

Utenom å trene, så har jeg en hest som jeg tilbringer mye tid sammen med. Ellers prøver jeg å sette av tid til familie og venner og gjøre ting jeg liker. Gå tur i naturen er som balsam for sjela.

Kan du fortelle litt om ditt forhold til hestesport?

Jeg trener og deltar i konkurranser i dressur-ridning med hesten min. Jeg er så heldig å ha en fantastisk trener/coach som kommer opp fra Danmark hver 6.uke for å trene oss. Hun heter Ann Cathrin Lûbbe. Før hadde jeg veldig store ambisjoner med ridningen. Mitt ønskemål var å kunne ri Norgesmesterskap. Så ble hesten min syk. Kort fortalt så har han gått gjennom mange operasjoner og dagen kom da vi måtte gjøre valget: skal han avlives, eller skal vi prøve å få han på beina igjen? Jeg valgte å kjempe for å få han frisk og har brukt lang tid på å bygge han opp igjen. Nå er jeg bare glad for hver dag som jeg får med han og at han faktisk er frisk og rask. Etter han ble syk så er det mer den daglige treningen som er viktig for meg, så bygger vi sakte men sikkert opp og ser hvor vi ender. Av og til så skjer det ting som gjør at du endrer på ambisjonene/målene dine. I dette tilfellet føltes det helt greit for meg. En 800kg hest som kommer løpende mot deg i galopp hver dag fordi han er glad for å se deg - det føles godt.

Kan du fortelle litt om teltturen du hadde mens du var på diett?

Jo da, da vi var på NM dressur nå i juli så bodde vi i telt, det gikk da helt ypperlig. Vi har tradisjon at vi bor i telt en gang i året. Ingen vits å spolere det bare fordi man er på diett. Det er perfekt å bo rett utenfor stallen når du er på stevne. Du kan stå opp om morgenen, fôre hesten, så kan du gå rett i feltsenga (evt. solsenga) og legge deg igjen!

Maten er ingen problem. Jeg lagde opp alt kjøttet klart hjemme og hadde med i kjølebag. Havregryn og salat kan man da også spise hvor som helst. Er kjempefint gym på Storslett som jeg får trene på når jeg er der. Morgencardio på mølla og styrketrening på kvelden. Luksusdusj etter trening, så hjem i teltet. Det ble litt dramatikk siste dagen, da jeg skulle kutte opp salaten med finnkniven og klarte å nesten kutte av meg fingertuppen. Men hey, bare å ta med en litt sløvere kniv på neste telt-tur! Man lærer så lenge man lever.

Viktigste støtte:
Nå er det jo sånn at det er det du gjør selv som gir resultatene. Andre kan ikke verken løfte vektene for deg eller spise maten for deg så it´s up to you hvor bra resultat du vil ha. Det jeg synes er veldig greit med både treningen og dietten min er at det er Tommi som har satt det opp, og jeg bare følger det til punkt og prikke. Ser jo selv at det gir kanon-resultater og stoler 100% på han. Er det noe jeg lurer på så spør jeg bare, men det er egentlig ikke så mye å lure på: stick to the plan så blir det bra. Takk til Tommi, som er et unikum på dette!

Dine beste sider:
Positiv sies det. Hvis man går rundt og er sur og lei og synes alt er et ork: hvorfor gidde å gjøre det da? Nei, man skal trives med det man gjør, da er det ekstra gøy å stå på også.

Dine mindre gode sider:
Hm, pusher kanskje meg selv for hardt noen ganger. Men så lenge det ikke går utover andre så går det jo greit.

Din drøm:
Jeg har alltid hatt en drøm om å stille på scenen i bodyfitness og den drømmen lever jeg nå. Har ikke angret et sekund på at jeg gjorde dette. Nå skjønner jeg hva mange sier: fitness is a journey - not a destination! Jeg har lært så utrolig mye underveis. Man blir kjent med nye sider av seg selv og det har åpnet øynene mine på mange plan. Jeg har også blitt kjent med mange fantastiske mennesker underveis. Nå skal jeg ikke glorifisere dette altfor mye, selvfølgelig er det hardt også. Men nå er det jo engang sånn at hardt arbeid skaper suksess. Pain is temporary - Pride is forever. Sånn når det gjelder andre drømmer, så er de ikke helt klarlagt enda. Akkurat nå er det bare fullt fokus på konkurransene.

Hvem vil du takke?

Jeg vil takke gjengen på 24Fitness som er utrolig greie og hjelpsomme som alltid backer opp og støtter. Det er utrolig motiverende å komme dit og trene. En god blanding av masse forskjellige mennesker som jeg kan plukke inspirasjon og nyttig lærdom av.

Vi ønsker Veronica LYKKE TIL!

Bildene er tatt på 24Fitness.

 


Veronica tømmer gjerne 12 tonn høy

Intervju23.09.2015419

Veronica driver med hest som innebærer mye fysisk trening.

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Andreas Gulbrandsen kom i superform.

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Se bilder og intervju.
Se videointervju

Veronica tømmer gjerne 12 tonn høy

Intervju23.09.2015419

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!