Lone Norås (17) i Bikini Fitness

Intervju07.09.2012Marika Lejon0

Lone Norås er bare 17 år gammel og går på videregående skole. Hun står opp grytidlig for å trene før skolen begynner og legger seg tidlig for å få overskudd. Hun er ikke som alle andre tenåringer. Nå debuterer hun i bikini!

Navn: Lone Norås
Bosted: Lakselv i Finnmark.
Klubb: Kaliber
Alder: 17 år (18 i desember)
Arbeid: Siste året VGS allmennfag + helgejobb på Expert.
Siviltilstand: Singel
Blogg: http://www.lonenoras.blogg.no/

Meritter: Debuterer for første gang i Bikini Fitness under Norway Open 2012.

Hvor lenge har du trent?

Jeg har vært en aktiv jente gjennom hele livet og har alltid hatt en form for sport eller trening som har drevet meg. Jeg er tidligere friidrettsutøver og danser. Jeg startet ikke å løfte vekter med stor motstand før i høst. Kom i snakk med Edmund Johansen som viste seg å ha bred erfaring når det gjaldt kosthold og hard styrketrening. Han lærte meg at det var viktig å få god kontakt med musklene slik at jeg kunne bygge best mulig. I tillegg at et rent kosthold var det som måtte til hvis jeg ønsket gode resultater. Jeg forstod raskt at det var tunge vekter i samsvar med et sunt kosthold som gjaldt for å oppnå en utseendemessig strammere og veltrent kropp. Det var en helt ny livsstil som jeg skaffet meg gradvis. Jeg har bare blitt mere og mere forelsket i muskler, god sunn mat og styrketrening. Nå elsker jeg å løfte vekter og ser ikke på det som et slit, men noe godt jeg gjør for kroppen min. Jeg trener og spiser sunt fordi jeg elsker kroppen min. Det handler mye om å ha en positiv innstilling og ha troen på at du kan oppnå noe. Alt er mulig i mine øyne dersom viljestyrken er til stede.

Hva er det som tiltrekker deg med denne sporten?

Bikini Fitness er en helt ny gren i Norway Open (Trondheim 29. september) og i Norge generelt. Det som tiltrekker meg ved denne sporten er at det appellerer til hva som er mulig å oppnå ved hjelp av tung styrketrening og et sunt kosthold. Samtidig at vi jenter kan bygge muskler uten å bli for stor. Jeg som utøver tar nytte av de genene jeg har fått og prøver å oppnå best mulig fysikk og symmetri i muskulaturen ut ifra det. Veldig glad for at det er fokusert på at jentene som stiller i Bikini Fitness skal være feminine, for vi er kvinner ikke menn. Derfor tror jeg også det vil bli mere allmenn vennlig å se på. I tillegg er det viktig å bli akseptert av utøvere i andre klasser at ikke alle jenter ønsker å bygge like mye muskler, men det betyr for all del at det ikke er lett å stille i bikini. Det er en sport som krever beinhard jobbing og innsats.

Hvilken klasse skal du stille i og hvorfor akkurat denne?

Skal stille i Bikini Fitness, det er første gang det noen gang blir arrangert i Norge. Det er også en forholdsvis ny gren i fitness- og kroppsbyggerforbundene i hele verden. Bikini Fitness klassen passer meg perfekt, siden jeg elsker å stå på scenen og nå gleder jeg meg til å vise hva jeg har jobbet hardt for lenge. Jeg vil vise hvilket sunt kroppsideal det er mulig for kvinner/jenter å oppnå ved å ha en livsstil fylt med trening og sunn kost. Samtidig ønsker jeg å vise hvor vakker kvinnekroppen kan være og hvilken sterk fysikk som finnes blant mange norske jenter.

Kan du fortelle når du begynte på diett og hvordan det har gått?

Jeg begynte på diett 1. mai og har snart gått på diett i 4 måneder. Grunnen til hvorfor jeg startet så tidlig var fordi coachen min ville ta det veldig gradvis og sørge for at formen lå i rute. Med gradvis overgang har ting gått greit, og jeg har fått noen spisedager og spisemåltider i ny og ne. Det har hatt sine utfordringer og når suget etter noe godt eller søtt har forekommet, hadde jeg ikke greid meg foruten tyggis, te og funlight. Under diett har jeg merket hvor lett jeg får "cravings" på det som er godt, dermed går det nesten 1 liter funlight saft daglig, mange te kopper og noen pakker tyggis. Behovet etter vann har økt betraktelig og jeg må på do konstant. Diettblære. De siste månedene har jeg i tillegg måttet bli nøye på hvilke tidspunkter jeg skal spise på, for å holde forbrenninga høyt oppe. Derfor spiser jeg nå hver tredje time og har blitt helt slavisk på at jeg må spise på nøyaktig klokkeslett. Jeg merket godt hvor rutinert jeg har blitt under diett, noe jeg anser som en god egenskap. Jeg lager ofte mat dagene i forveien, dersom jeg vet at uken blir hektisk og krever planlegging.

Kan du fortelle litt om hva du spiser?

Karbohydrat kilde: der har jeg spist så mye grønnsaker jeg bare vil, i tillegg til litt langsomme karbohydrater fra fullkornspasta/ris eller søtpotet. Proteinkilde: Mye kylling, samt litt torsk og reker. Fettkilde: Udos Choice. Det verste å gi slipp på syntes jeg var brødmat. Så det gleder jeg meg masse til å kunne spise igjen.

Hvilke muskelgrupper er du mest fornøyd med?

Jeg har ingen muskelgruppe jeg er mer fornøyd med enn andre. Jeg er fornøyd med fysikken min generelt. Måtte jeg ha valgt noe måtte det blitt ryggen. Jeg liker veldig godt utformingen jeg får ved å stramme ryggen. Ryggen er faktisk den muskelgruppen jeg har fått minst kontakt med, føler jeg selv. Men med god tålmodighet og konsentrasjon på treningene så har det forbedret seg. Nå får jeg svært god kontakt, spesielt øvelsen "sittende roing" tar godt i ryggen.

Hvem hjelper deg med trening og diett?

Edmund Johansen, tidligere Norgesmester i Athletic Fitness hjelper meg med diett og har hjulpet meg med styrketreningen. Styrer cardioen selv. Nå kjører jeg et 5 splitt program som Edmund har laget til meg. Jeg har brukt det samme programmet siden mars-måned. Han har lært meg viktigheten med å få kontakt med hver muskelgruppe, for å oppnå best mulig resultat. Det er viktig å være fokusert på det arbeidet som skal utføres.

Hvordan ser treningsopplegget ditt ut?

5 splitt styrkeprogram: 4 øvelser per muskelgruppe og 4 sett per øvelse, 9-12 repetisjoner.
• Dag 1: Rygg og mage.
• Dag 2: Bryst og bakside lår.
• Dag 3: Skuldre og legger.
• Dag 4: Biceps og triceps
• Dag 5: Fremside og bakside lår

Edmund Johansen hjelper meg med trening og diett og er svært kunnskapsrik på det området. Jeg hadde aldri greid dette uten hans hjelp. Den beste coachen jeg kunne hatt i mine øyne! Jeg kan spørre han om alt jeg enn måte lure på, og det er svært viktig for meg å få god oppfølging. Denne sporten er hardt mentalt. Du utfordrer deg selv og kroppen hele tiden. Dermed er det godt å ha en erfaren person som hjelper meg på vei. Et godt sitat fra Edmund, som jeg alltid bruker som motivasjon er; "Det skal ikke være lett, for da hadde alle greid det."

Hvilke kosttilskudd er de viktigste for deg?

Udos Choice og proteinpulver.

Udos Choice: Vedlikeholding av muskelmasse, i tillegg gir det økt styrke og forbrenning.
Proteinpulver: Vedlikeholding av muskelmassen under diett.

Hvordan er det å kombinere diett/ trening med dine daglige sysler?

Alt må planlegges. I sommer har jeg arbeidet på dagen, dermed har jeg måttet trene før jobb og på kvelden. Maten lager jeg alltid to dager i forveien, slik at jeg bare kan hive med meg matpakke dit jeg skal. Nå som jeg har begynt på skolen igjen er rutinene blitt litt annerledes i forhold til klokkeslett, men fortsatt samme matopplegg og trening. Spiser hver tredje time for å holde forbrenningen i gang og det er ikke alltid tidspunktet jeg må spise på er perfekt. Derfor har jeg snakket med skolen om mine behov og de viser god forståelse. For å få tid til å trene før skolen er jeg nødt til å stå opp tidlig, som tilsier at jeg ikke kan legge meg altfor sent. Som regel er jeg i seng ved 22-23 tiden og står opp 07:00. Da trener jeg 50-60 minutter kondisjon på morgenen og styrke etterfulgt av kondisjonstrening på kvelden. Sammenlagt trener jeg mellom 2 og 3 timer hver dag nå.

Hvilken støtte har vært / er viktigst for deg?

Støtten fra familie, coachen og venner har vært det viktigste. Familien har støttet opp med alt av mat til meg, som har vært en ekstra kostnad for dem. Jeg er veldig takknemlig for at de valgte å støtte meg på den måten og vise at de var villig til å betale. Det betyr mye! Edmund ikke minst som har gitt meg riktig kostholdsprogram, styrkeprogram og råd, og all den hjelpen jeg har trengt for å nå drømmen min! Alt arbeidet han har lagt for at jeg skal lykkes setter jeg evig stor pris på, samtidig synes jeg det er en ære å bli hjulpet av en norgesmester! Det er ikke alle som blir det og vil anse han som en av landets mest kunnskapsrike personer innenfor kroppsbygging og fitness. Samtidig har vennene mine vist stor støtte og motivert meg til å ville fortsette! Jeg er veldig glad for at de har troen på meg og vil se meg lykkes. I tillegg har det vært en god støtte å møte noen av de andre utøverne i Team Kaliber som har samme målsetning og ambisjoner som meg.

Hva håper du å få ut av konkurransen til syvende og sist?

Jeg håper at jeg er med på å fremme viktigheten i fysisk aktivitet generelt og at det er viktig å ta vare på den kroppen og de genene som vi har fått. Trening er og vil alltid være helseforebyggende. Samtidig at det er viktig med et sunt kosthold. Jeg vil være med på å vise at sunn mat er god mat! Det handler bare om hva kroppen er vant til å spise. Rett og slett vise hele Norge hvilket sunt og fint kroppsideal vi kvinner kan få. Det handler om å finne lykken i det. Jeg har en målsetning mot meg selv og ingen andre. Når jeg går inn for noe gjør jeg det hundre prosent og titter ikke et sekund tilbake. Det er en egenskap jeg er svært stolt av å ha. Jeg håper også jeg kan være med på å inspirere mange unge jenter til å gjøre det samme som meg. Følg drømmen og ikke strømmen.

Vi ønsker Lone LYKKE TIL!

 


- Ikke tren bare for å se bra ut

Intervju16.02.2016902

Lone Norås ble kjempelei fitness og det jaget med fokuset på kropp og trening.
Mangler du motivasjon? Se Solveig Wilhelms og Lone Norås i ny motivasjonsvideo.

Veien til scenen - Lone Norås

Fitness24.02.2015383

Se video med filmklipp av treningen og veien til scenen med Lone Norås.
Lone Norås ble for kort tid siden kåret til verdensmester i Bikinifitness.

- Ikke tren bare for å se bra ut

Intervju16.02.2016902

Veien til scenen - Lone Norås

Fitness24.02.2015383

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!