Kristin Jakobsen til Norway Open

Intervju26.09.2012Marika Lejon160

Kristin Jakobsen er 39 år og kommer fra Tromsø. Hun skal debutere i AF og stiller for Kaliber gym. Kristin er bevis på at man hele tiden utvikler seg og at det aldri er for sent å bli kjent med kroppen sin!

Fortell litt om deg selv

Jeg er frisør, men er nå nyutdannet personlig trener og holder på med kostholdsutdanning denne høsten. Jeg har holdt på med idrett siden jeg var veldig liten og har vært innom alt fra dans til kickboxing. Men det var basket som var min store lidenskap i mange år. Det var slik styrketreningen kom inn. Jeg gikk idrettslinja og skjønte fort at styrke var en stor fordel i idrett generelt. Men det er de siste årene at det har blitt mer og mer seriøst og jeg fikk mer forståelse for sporten. Norway Open blir min debut, så det blir utrolig lærerikt og spennende.

Hva liker du med denne sporten?

Det som er gøy med styrketrening er at du ser formen/kroppen forandrer seg ved riktig trening og kosthold. Det er fascinerende og ikke minst motiverende å jobbe mot å stadig bli en bedre utgave av seg selv. Følelsen av å føle seg sterk og i god form er utrolig deilig. Jeg ble allerede som barn veldig fascinert av atletisk utseende.

Hvilken gren stiller du i?

Jeg skal stille i Athletic Fitness. Det ble ikke bestemt før etter en team-samling i Trondheim i begynnelsen av august, så derfor har jeg ikke hatt lange tiden til å jobbe direkte mot øvelsene. Det var litt usikkert om jeg skulle i denne klassen eller i bikini, men har nok en kropp som passer bedre for athletic.

Når startet du diett?

Jeg startet i slutten av juni med dietten og det har gått overraskende bra. Jeg har jo ligget ganske høyt på kaloriene lenge, så det er kun innimellom at jeg har følt meg litt "tom".

Hvilke muskelgrupper er du mest fornøyd med?

Jeg har ingen muskelgruppe som er utpreget bedre enn andre. Jeg er veldig realistisk i mine mål, og ser stort forbedringspotensial jevnt over. Jeg setter høye krav til meg selv og er ydmyk til sporten. Jeg vet det tar tid å nå resultater og å forme kroppen, så jeg jobber bare knallhardt med det for øyet.

Hvem hjelper deg med forberedelsene til konkurransen?

Med treningen er det stort sett Heidi Vonka Koi som hjelper meg. Hun har åpnet en ny treningsverden for meg. Etter å ha trent for det meste alene, har man pådratt seg noen uvaner som ikke akkurat har satt fart på utviklingen i enkelte muskelgrupper. Hun har justert på teknikken i øvelser som har utrolig mye å si for å få bedre og rett kontakt med musklene. Matti Morottaja Evensen har vært viktig under hele dietten. Med sin erfaring og rutine i sporten har han visst hva som gir resultater og lært meg å være tålmodig. Han har også innimellom trent med meg for å gi meg innsikt i hva som funker.

Hva bruker du av kosttilskudd?

Av kosttilskudd bruker jeg L-glutamin, Kreatin, BCAA, Omega 3, Ripped Freak og proteinpulver under hele dietten.

Hvordan funker dietten med jobb og studier?

Siden jeg er så heldig at jeg studerer i diettperioden har hverdagen gått veldig bra. Jeg kan fokusere på trening, mat og hvile og legge opp dagen stort sett som jeg ønsker. Siden dette er første gang jeg stiller har det vært godt å slippe å tenke på mange ting samtidig. Men selv med såpass mye tid, er det ikke mye tid som er satt av til sosiale aspekter. Jeg trives godt med rutiner rundt trening og mat.

Hvilken støtte har betydd mest for deg?

Jeg må si at uten Heidi Vonka Koi sin støtte, hadde jeg ikke vært der jeg er nå. Hun er et flott menneske, coach og en stor inspirasjon. Hun har pirket på småting, som i den store sammenheng betyr mye. Hun har gått gjennom dette selv og vet alt om det praktiske og psykiske som man går gjennom. Hun har kunnet svare på alt som surrer i toppen under diett-tåka. Matti har vært en stødig og tålmodig støtte under hele dietten. Hans erfaring som utøver selv i mange år, har gjort meg trygg på hans opplegg og råd. Opplegget hans har virkelig fungert og uten at jeg har måtte gå på tomgang. Jeg har vært utrolig heldig som har hatt disse som støttespillere gjennom hele dietten. Så må jeg nevne at uten familiens støtte og tålmodighet hadde det heller ikke gått. De stiller aldri spørsmålstegn til hvorfor jeg bruker all min tid på trening og maser ikke på at jeg spiser "min egen" mat stort sett hele året. Kort summert; jeg er VELDIG heldig!!!

Hva håper du utfallet av debuten din blir?

Jeg ser på denne konkurransen som et delmål. Klart jeg skal gjøre mitt beste, men jeg er veldig ydmyk for sporten og for de som har trent veldig mye lengre enn meg. Jeg håper å få masse ny erfaring om sporten, om dietten og hva som funker/ikke funker osv. Svaret må være å lære masse nytt. Så får man også muligheten til å kjenne på om det å prestere under press på en scene gir mersmak. Jeg skal i alle fall gi 150% max gass.

Vi ønsker Kristin Jakobsen LYKKE TIL!

 


Stem på Anne-Cathrine Westby for covergirl på Maxim Magazine og $25.000 dollar i premie.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Denne jenta har mageruter så store at gutta blir misunnelig.

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018186

Nå skal Mette Ulseth ta comeback i en PRO konkurranse.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Hanne Lulu Holst stiller for siste gang - denne gangen i Bodyfitness.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018186

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!