Fra graviditet til Bikinifitness

Intervju26.09.2012Marika Lejon0

Line Marion Nielsen Kjøniksen har nettopp født sitt andre barn for 5 mnd. siden. Bildene er fra en fotoshoot for kun få dager siden.

Nå debuterer hun i Bikini. Men det er ikke første gang hun stiller. Du husker henne igjen fra Bodyfitness konkurransene og forsiden på BODY.

Navn: Line Marion Nielsen Kjøniksen
Alder: 30
Bosted: Moss, opprinnelig fra Oslo
Klubb: Gympartner Fitnessteam, www.gympartner.no    
Sivilstand: Gift

Meritter: 1. plass i BODY's forsidekonkurranse 2009 og diverse 8. plasser i Bodyfitness + 163 fra Stavanger Open 2009, NM 2007 og NM 2006.

Når stilte du sist?

Høsten 2009. Da ble dietten spolert av kraftig virusinfeksjon, mest sannsynlig kyssesyken, men jeg klarte likevel å fullføre Stavanger Open og kapret 1. plassen i BODY's forsidekonkurranse.

Hvorfor valgte du å stille i bikini?

Hadde bikini vært i Norge de andre gangene jeg har konkurrert, ville jeg nok ha valgt den klassen den gangen også. Mest fordi det passer meg og min fysikk best. Jeg har ikke anlegg for å bli så stor som det kreves for å hevde seg i Bodyfitness. I tillegg er bikini et «sunnere» alternativ helsemessig for kvinner syns jeg.

Har du andre interesser enn fitness?

Min store lidenskap kitesurfing er årsaken til at jeg ble bitt av fitnessbasillen, da jeg ønsket å styrke kroppen til å holde ut lenger på vannet. Jeg prøver å få inn noen timer med kitesurfing enda, selv om styrketreningen og familien får mest av fritiden. Om vinteren elsker jeg i tillegg å stå snowboard. Ellers er jeg litt «guttejente» som er glad i biler og mc.

Du har nettopp fått ditt andre barn. Hvordan klarer du å komme i form så kort tid etter?

For 1 år og 8 måneder siden fikk jeg min første gutt. Andremann kom for 5 måneder siden. Det har vært en stor omveltning i livet, både å få ett og to barn. Veldig mye hygge, men også ekstremt krevende. For meg har fysisk aktivitet alltid vært en del av hverdagen, og det var en selvfølge å etterleve de råd om fysisk aktivitet under graviditet som jeg har gitt mine kunder som personlig trener i flere år før jeg selv fikk barn. Jeg tror mye av grunnen til at formen har kommet seg så raskt, er at jeg trente under hele svangerskapet, både med første- og andremann. Jeg startet tidlig opptrening etter svangerskapene og har hatt et sunt og balansert kosthold hele veien. For meg er trening like viktig som å puste - det gir energi!

Er det ikke vanskelig å være på diett med en bitteliten baby og et annet lite barn?

Det viktigste for meg under dietten har vært at den ikke skal gå utover ammingen. Jeg fullammer fortsatt, og har hele veien hatt i bakhodet at jeg dropper diett om melkeproduksjonen daler. Så langt har det gått bra. Det er jo ikke å anbefale å slanke seg under amming, da det frigjøres avfallsstoffer i melken, men da er det snakk om mange kilo. Jeg har så langt gått ned 3, og har som mål å klare 1 kg til. Ellers har jeg lagt opp dietten med fokus på fett tidlig på dagen og mer karbohydrater utover kvelden. Det gjør at jeg har overskudd til lek og moro med ungene om ettermiddagen og kvelden.

Hvordan fungerer dietten med barna? Spiser de like sunt som deg eller spiser de annen mat?

Minstemann er foreløpig ikke noe problem, og jeg er også streng med min eldste sønn som snart er 2 år. Han har enda ikke smakt hverken brus, kaker, is eller godterier, og han storkoser seg om han får en kopp med blåbær eller en banan. Jeg har spist samme middag som resten av familien frem til siste uken av dietten. I og med at det går i ren og sunn mat, har ikke det vært noe problem. Det går an å lage en sunn lasagne til middag også - må ikke bare være «kylling og ris».

Hva synes mannen din om livsstilen din? Er han som deg?

Han syns nok det blir litt mye noen ganger, siden han ikke er like opptatt av det som meg. Men sånn er det bare når man har ulik bakgrunn og litt ulike interesser. Han elsker å legge ut på langtur med landeveissykkel - for meg er styrketreningen det morsomste, i tillegg til kitesurfingen som vi har som felles interesse. Likevel støtter han meg i valget om å konkurrere, og det betyr mye for meg. For oss som liker styrketrening best er det like gøy å ha en konkurranse å trene mot, som de som sykler i timevis for å bli med i Birken eller Grenserittet.

Hvordan går denne idretten med jobben din?

Jeg jobber med mitt eget firma, www.gympartner.no, som driver med nettbasert personlig trening. Med andre ord går min livsstil og jobb hånd i hånd. Jeg jobber med det som står mitt hjerte nærmest, nemlig å hjelpe andre med å oppdage treningsglede og nå sine mål!

Hvilke forhåpninger har du til bikini konkurransen?

Jeg har ingen store forhåpninger angående plassering, og det blir en stor klasse med mange flotte utøvere. Nivået generelt er vanskelig å si noe om før man har stått på scenen i line-up. Mitt mål med å bli med er å vise andre at det faktisk går an å kombinere rollen som småbarnsmor med en aktiv og sunn livsstil. Jeg er virkelig lei av å høre fra andre kvinner som har fått barn eller blitt gravide at de da ikke lenger får trent. Alt handler om planlegging, tilrettelegging og prioritering! Dersom jeg kan få til å konkurrere i brukbar form i en bikini fitness konkurranse med et barn på snart 2 år og en på 5 måneder, så må da andre klare å trene en liten time 2-3 ganger i uken?

Hvordan tror du nivået blir her i Norge i forhold til f.eks USA?

Det vet man jo ikke får man har sett første konkurransen. Nivået blir nok en god del lavere enn i USA, hvor mange av deltakerne lett kunne konkurrert i bodyfitness her hjemme. Det blir nok et veldig bredt spekter av ulike fysikker, så jeg tror dommerne vil få en vanskelig jobb!

Hvorfor kommer bikini til Norge først nå tror du?

Interessen for fitness som konkurranseform har økt enormt de siste årene, i tillegg til at kroppsidealet blant jenter har endret seg en del. Nå skal jenter ha litt muskler og trene tung styrketrening. Før så man de fleste jentene i aerobicsalen. Dette er selvsagt veldig gledelig, og da er det gøy at det også i Norge kommer en klasse for de jentene som enten ikke vil eller kan bli store nok til å hevde seg i bodyfitness. Det er også sunnere for oss jenter i og med at fettprosenten ikke må være like lav som i de andre klassene.

Hvem hjelper deg med trening og diett?

Jeg setter opp trening og diett selv - veldig deilig å ha full kontroll og oversikt. I og med at jeg har vært gjennom 4 tidligere dietter styrt av andre, kjenner jeg kroppen min så godt nå at jeg ville være «min egen sjef».

Hvem vil du takke?

Først og fremst vil jeg takke mannen min og sponsorene mine Better Bodies og Ultimate Nutrition for uvurderlig støtte! Det betyr mye! En takk til Lasse og Anne-Lise på Lasse's Gym som alltid gjør at treningsøktene går som en lek! Ellers vil jeg takke Anders hos Stilfoto for tøffe bilder, Jeanette hos «Klinikken for Han og Henne» og Nita hos «Nita's salong». Takk for at dere stiller opp og har tro på meg!

Vi ønsker Line LYKKE TIL!

 

 


Line Marion stiller i EM i Storbritannia den 27 september.

Muskeldronningen Anne Lene

Intervju09.09.2014461

Anne Lene Klingberg klatrer opp og skal delta i Womens Physique.
Hun ser du igjen nå til søndag på Oslo Grand Prix.

Nina Gjengaar stiller i Bikini

Intervju26.03.2013212

Se videointervju,

Muskeldronningen Anne Lene

Intervju09.09.2014461

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!