Marita Louise Strømmen i kanonform

Intervju05.04.2013Joachim Marhaug0

Watch out! Marita Louise Strømmen er i sitt livs beste form og skal stille i Bodyfitness.

Navn: Marita Louise Strømmen
Alder: 23 år
Bosted: Moss
Høyde: 169 cm
Nåværende vekt: 57,5kg
Arbeid: Fysioterapi student 3.året, samt pleiemedarbeider på et sykehjem
Sponsor: Helsekostbolaget gjennom Team Obsessed. Er veldig åpen for flere.
Klubb: Team Obsessed
Meritter: 6.plass Oslo Grand Prix 2009

Hvem er du? Fortell litt om deg selv

Jeg er en person som elsker trening og hele livsstilen rundt bodyfitness. Akkurat nå føles det ut som om jeg virkelig lever ut min største drøm! Så det skal bli veldig spennende å konkurrere igjen. Jeg er student ved Høyskolen i Oslo og Akershus og studerer Fysioterapi. Dette er et veldig utfordrende og tøft studie, men som helt sikkert har hjulpet meg mye og gitt meg verdifull kunnskap innenfor min idrett.  Folk rundt meg beskriver meg gjerne som disiplinert, motivert, tålmodig, positiv, glad og litt sprø. Jeg elsker å utfordre og presse meg selv, både når det gjelder studier, trening eller livet generelt.

Du stilte for 4 år siden. Hva har du forbedret siden sist?

Hovedsakelig har jeg arbeidet mye med hele min fysikk siden jeg stilte sist, hvor jeg har jobbet hardt med å trene riktig og målrettet ved hver eneste økt. Men mye av mitt fokus har vært på å forbedre blant annet skuldrene, ryggen og rumpe/hamstrings.

Hvor mye har du lagt på deg?

Faktisk er vekten min det samme i dag som når jeg stilte sist, men har nok blitt en endring i forholdet mellom fett og muskelmasse.

Hvordan har du trent frem mot konkurransen?

Hardt og målrettet! Har hatt gjennomsnittelig fem styrkeøkter i uken. Kardiotreningen har blitt regulert både opp og ned, enten på morgen før frokost eller rett etter styrke.

Et eksempel på et program kunne se slikt ut:
- Bein + mage
- Bryst + triceps
- Rygg + biceps
- Styrkefri (kun kardio)
- Skuldre + evt ekstra bein
- Rygg+ mage
- Styrkefri (kun kardio)

Er det noen spesielle endringer du har gjort mtp. treningen?

Styrkeøktene mine har vært nesten det samme som off-season, men blitt periodisert litt annerledes enn før i forhold til repetisjoner og antall sett. Største endringen har vært at mine kondisjonsøkter har vært regulert med både puls og tid. Pulsklokke er noe jeg ikke har brukt tidligere, men som har vært min gode følgesvenn igjennom denne dietten.

Har du noen favorittmuskelgruppe du liker å trene, og hvorfor?

Vanskelig å velge ut bare en favorittgruppe, så det må nok bli en delt førsteplass mellom rygg og bein. Dette er de øktene hvor jeg selv føler at jeg er i stand til å presse meg selv godt utenfor min komfortsone og grenser. Når det gjelder beinøktene så må jeg innrømme at jeg har blitt avhengig av den brennende smerten og pumpfølelsen i beina, samt endorfinrusen man får i etterkant når man er både sliten, småkvalm og lykkelig på en gang. Yndlingsøvelsene mine er knebøy, utfall i ulike varianter og strak markløft. Når det gjelder rygg, så synes jeg at det ikke finnes noe penere og finere enn en sterk og veltrent rygg. Det å kunne ha en sterk og velfungerende rygg er utrolig viktig i hverdagen. Samtidig er det morsomt å se hvor sterk man kan bli i enkelte øvelser og er derfor en viktig motivasjonsfaktor for meg. Chins, smal pull-ups og enarms hantelroing er definitivt mine yndlingsøvelser på rygg.

Hvilken muskelgruppe synes du selv er best?

Generelt føler jeg at hele min fysikk kan bli enda bedre til neste konkurranse, men føler meg veldig fornøyd med den utviklingen jeg har hatt på både rygg og skuldre siden GP 2009. Det er veldig morsomt og endelig kunne se resultatene etter mange år med intense treningsøkter

Hvor mange kalorier, proteiner, karb og fett spiser du i løpet av en dag?

Litt hemmelig, så det er bare mellom meg og min coach Vibeke, sier Marita med et lurt smil.

Hva består dietten av?

Enkle og rene matvarer som havregryn, proteinpulver, banan, kylling, eggehviter, rent kjøtt, grønnsaker og poteter. Sunt og godt!

Varierer du måltidene? Har du blitt matlei?

Når det gjelder min diett så blir det variasjon i form av når jeg inntar karbohydratene og hvilken type. Frokosten består blant annet av havregryn og banen, mens det er riskaker rett etter trening og deretter poteter ved ettertreningsmåltidet mitt. Jeg har ikke opplevd å bli matlei under denne 5-6 mnd dietten. Mye av det er grunnet i at jeg er veldig glad i de matvarene som har blitt inkludert og jeg er flink til å krydre maten ulikt fra gang til gang. Synes det er viktig at man nyter maten når man er på diett, spesielt når man er ofte er veldig sulten og gleder seg til neste måltid. Hvert måltid blir som en belønning i seg selv.

Noe av det som absolutt har fungert bra på min kropp, er det å IKKE ha spisedager eller spisemåltider. Da har jeg klart å ha stabilt blodsukker igjennom hele uka og slipper dermed den paniske feberfølelsen med søtsug på lørdag og søndag. Samt unødvendige mengder med kardio som bare hatt tæret på musklene uansett. Det er helt klart at jeg kommer til å kjøre liknende opplegg under neste diettsesong. Vil man noe hardt nok, så finnes det ingen mat eller godteri som kan få en til å sprekke på dietten. Det er mitt motto.

 

Hva er det som motiverer deg til å fortsette?

Jeg er en person som elsker å utfordre meg selv og liker å ha et mål med det jeg driver med. Jeg blir veldig motivert av folk som gjør alt de kan for å oppnå sine mål og drømmer, uansett hindringer og motgang. Dette gjelder ikke bare innen fitnessverden, men rundt i samfunnet generelt. Det å kunne få stå på scenen igjen og representere Team Obsessed er noe som virkelig motiverer meg til å fortsette.

Personlig føler jeg at man utvikler seg mye som person under en slik konkurranseperiode, hvor man virkelig får erfart og kjent på kroppen hvor sterk man egentlig er! Det er ofte jeg har hatt dager hvor jeg har overrasket meg selv, og det synes jeg er veldig morsomt og motiverende. Selv om jeg har hatt en tøff og slitsom dag, synes jeg det fortsatt er veldig morsomt å trene hardt og det motiverer meg veldig til å fortsette. For da vet jeg at jeg har valgt riktig. Hvis man vil noe hardt nok, så får man det alltid til! Det gjelder bare å holde hodet kaldt og fokuset på rett sted.

Hvem coacher deg fremover mot konkurranse?

Vibeke Sydvold Johannessen, Team Obsessed

Hva er dine langsiktige ambisjoner med treningen?

Det må være og forbedre mine svakheter slik at jeg kan stille med en enda bedre X-form og Body Fitness fysikk ved neste konkurranse. I tillegg til dette har jeg små mål som involverer å bli enda sterkere i enkelte øvelser som chins, pullups, markløft, militærpress og knebøy osv. Rett og slett utfordrede meg selv og pushe grensene mine enda ett hakk innenfor treningen. Jeg er også glad i å kjøre litt kondisjonstrening, så kan ikke se bort ifra at en konkurranse innenfor Athletc fitness er å forakte, smiler Marit. Men dette vil tiden vise.

Hvor trener du?

Norges Gym

Noen du vil takke til slutt?

Jeg vil først og fremst takke Vibeke Sydvold Johannessen, som har vært en fantastisk coach, støttespiller og venn gjennom denne lange dietten. Samt min gode venn og treningspartner Isabell Hult, Jose Gonzalez og Silje Kveum. Sist, men ikke minst vil jeg takke alle mine venner, familie og Norges Gym, dere vet alle hvem dere er, smiler Marita.

 


Stem på Anne-Cathrine Westby for covergirl på Maxim Magazine og $25.000 dollar i premie.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Denne jenta har mageruter så store at gutta blir misunnelig.

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018186

Nå skal Mette Ulseth ta comeback i en PRO konkurranse.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Hanne Lulu Holst stiller for siste gang - denne gangen i Bodyfitness.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018186

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!