Livet smiler til Aurora

Intervju18.06.2014Joachim Marhaug0

Aurora Hoff (22) fra Oslo har gått ned 44,3 kg på 10 mnd.

Til daglig er Aurora helsefagarbeider. Hun 22 år gammel fra Oslo. Aurora har siden tidlig tenårene vært overvektig. Hun har også en datter på snart 6 år og lever et relativt vanlig familieliv.

- Veien dit jeg er i dag har vært krevende og utfordrende. Det å forandre livsstilen sin er krevende i den grad at du opplever at du må starte på nytt, alt blir litt nytt. Jeg hadde lite kunnskap rundt hva et sunt kosthold egentlig var og ikke minst trening og aktivitet. Jeg oppdaget fort hva jeg hadde gjort galt og jeg ble fort bevisst over hvilke feil valg jeg hadde tatt som fikk meg til å sitte i den situasjonen jeg plutselig satt i. Veien har bydd på mange utfordringer, mange åpenbaringer, flere tårer, glede og latter. Det har vært som en berg og dal bane. Selv om det har vært krevende og utfordrende har det virkelig vært helt fantastisk. Jeg har lært så utrolig mye om meg selv, understreker Aurora.

Starten på begynnelsen

Aurora hadde lenge gått i tankene som at det var på tide å gjøre noe. Hele sommeren 2013 gikk til å innstille seg selv. Noen små grep ble foretatt som ikke utgjorde store resultater, men som var viktig mentalt.

- Jeg så meg jo i speilet og var klar over hvordan jeg så ut. Alt var tungt, alt jeg gjorde ble så tungt. Jeg husker jeg skulle ta en karusell den sommeren, sammen med datteren min, og jeg fikk så vidt plass. Jeg sa til meg selv, dette vil jeg ikke mer. Jeg ble sliten av at kroppen min skulle styre meg og bestemme hvordan jeg skulle leve. Jeg var så lei. Jeg innså selv mitt problem. Jeg forstod hva jeg selv hadde gjort med kroppen min og jeg måtte gjøre noe med det før det var for sent, sier Aurora.

Aurora startet 1. august og til juni 2014 har hun tatt av 44,3 kg. For Aurora er dette blitt en varig livsstilsendring hvor hun fortsatt går ned og strammer opp kroppen sin.

- Jeg begynte i det små, jeg var så tung og skjønte at jeg måtte starte forsiktig. Jeg begynte med små turer og meldte jeg meg inn på treningsstudio senere. Jeg har primært trent styrke, men har kombinert kondisjonstrening også. Det vil si at jeg har 3 dager i uken der jeg trener styrke også har jeg 2 dager der jeg har fokus på kondisjon, forteller Aurora.

Holdt fokus på kaloriinntaket

Aurora har levd etter filosofien "Du kan spise hva du vil, men alt med måte". Hun har vært opptatt av og fokusert på kaloriinnholdet i maten slik at hun ikke overstiger det hun forbrenner.

- Fokuset er at jeg skal spise mindre enn jeg forbrenner. Ettersom at dette er en livsstilsendring er jeg avhengig av at jeg kan spise det meste fordi jeg skal gjøre dette resten av livet. Jeg er opptatt av at maten jeg spiser er sunn, at jeg spiser tilstrekkelig med grønnsaker, fisk, kjøtt og frukt - samt fiber og proteiner. Jeg har prøvd de aller fleste "slankekurer" og har alltid falt av. Jeg har alltid hatt et behov for å skeie ut, men denne måten har vist meg noe helt annet. Det er faktisk mulig! Mitt stikkord til andre er: Alt med måte, smiler Aurora.


8 mnd. og 33,8 kg er tatt av!

Alt på egenhånd

Hun har ikke fått hjelp av noen, men hun har fått mye inspirasjon. I tillegg har hun en kjæreste som hun har lært veldig mye av når det kommer til trening.

- Kostholdet har jeg funnet en balanse til ved å innhente informasjon. Jeg har aldri lest så mye noen gang og jeg tror jeg har tatt med meg litt fra alt jeg har lest. Alle henvendelser og tips har jeg nok tatt med meg, og det kan være fra damen bak disken på Meny til mannen i skobutikken. Det handler om å finne sin egen vei, men å lære av andre underveis. Du kjenner kroppen din best, sier Aurora.

Før Aurora startet med sin nye livsstil kunne hun dra på Mc Donalds og spise to store menyer. Ikke nok med det, men hun dro dit flere ganger i uken. Hun spiste ukontrollerte mengder, mye fet mat og ikke minst brus, godteri og potetgull.

Hva er din favorittrett i dag da?
- Min favoritt rett i dag er min sunnere versjon av taco, sier Aurora.

Stor omvending

Aurora startet rolig med trening, men kostholdet var det litt verre med. Det var verst å spise den nye maten og legge bort gamle vaner.

- Det var en utfordring. Primært fordi jeg trodde jeg visste hva sunn mat var, noe jeg ikke gjorde. Den største forskjellen var at jeg syntes at alt smakte lite og all mat smakte det samme. Etter hvert har jeg lært meg til å lage smaksfulle retter uten fett og salt. Jeg likte maten, fordi jeg visste at det var bra for kroppen min, forteller hun.


10 mnd. og 44,3 kg er tatt av.

Familien, støtten og bloggen

Hun er heldig som har hatt en støttende familie, mennesker rundt henne som har spredt positivitet og glede. I tillegg driver hun en blogg hvor hun deler sin hverdag samt tipser og hjelper andre i samme situasjon.

- De menneskene som har støttet meg hele veien har vært utrolig viktige for meg. De dagene jeg ikke er motivert og de dagene der jeg har det vanskelig har disse menneskene betydd alt. Virkelig, det blir litt klisje, men man trenger mennesker som heier på deg. Jeg har vært utrolig heldig fordi jeg har en familie som har forstått alvoret og de har virkelig tatt meg på alvor. De har i tillegg ikke gjort meg stakkarslig, de inviterer på middag og lager det de pleier også får jeg justere middagen selv, forklarer Aurora.

Aurora blogger på www.auroraweightloss.blogg.no og har i dag blitt en del av hennes hverdag. Bloggen er viktig fordi hun opplever at hun motiverer andre og hjelper andre som sitter i situasjonen hun selv har vært og er i.

- Det motiverer i tillegg meg når jeg får tilbakemeldinger fra lesere om hva som hjelper dem eller hva de velger å spise. Jeg er en forkjemper for at vi skal klare vektreduksjon uten operasjon og derfor er dette mitt bidrag. Om jeg kan motivere 1 menneske fra operasjon er jeg fornøyd. For jeg tror overhodet ikke at min blogg hjelper alle, men jeg håper og tror den hjelper noen, sier Aurora smilende.

Den nye hverdagen

Aurora har gått ned hele 33,8 kg og det har gjort hverdagen lettere, bokstavelig talt.

- Det beste med å være lettere er alt jeg får til i dag. Energien min holder hele dagen, humøret mitt er på topp, at jeg får plass i husken når jeg skal huske med datteren min, mitt selvbilde er definitivt bedre enn det det var. Det er mange ting og jeg kunne ramset det opp til inn i evigheten, smiler Aurora med et glimt i øyet.

Aurora trives med sin nye livsstil og trivsel er i seg selv motivasjon for hun. Det er absolutt veldig viktig kan hun fortelle. Hun har også satt seg et mål som hun skal nå.

- Motivasjonen til å fortsette er jo at jeg ser at det jeg gjør fungerer. Jeg satte meg ett mål, og målet er motiverende i seg selv. Jeg skal nå målet jeg har satt meg og fortsette å leve ett sundt liv med mye aktivitet og sunne matvaner, sier Aurora,

Auroras 5 beste tips for vektnedgang

1. Innrøm for deg selv hvordan og hvorfor situasjonen din er blitt som den er blitt.
2. Sett deg ett mål.
3. Prøv og feil, for å finne ut hva som fungerer for deg.
4. Tro på deg selv!
5. Tenk at dette er for resten av livet.


Se fitnessreisen til denne spreke 73-åringen
Etter at Kelly ble lam besluttet ektemannen hennes gjennom 14 år å gjøre det slutt etter 4 dager.
Nå har hun operert vekk den overflødige huden. Se hvordan hun ser ut nå!
Går Eddie Hall fra strongman til bodybuilding?
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!