Kim Gundersen benker 200 kg RAW

Styrkeløft13.11.2014Anne Marie Hveding0

Kim Gundersen benker 200 kg raw på 83 kg kroppsvekt!

I 10 år har Kim Gundersen fra Ulefoss Atletklubb jobbet mot milepælen 200 kg i raw benkpress. Mandag denne uken ble det realitet!

Kim Gundersen har trent målbevisst i mange år mot den magiske vekten, men det er først siste året det faktisk har vært innenfor rekkevidde. Det som overrasket 29-åringen var hvor lett løftet var. Til tross for at løftet var lett ville han ikke risikere å legge på mer.

- 200kg utstyrsfritt er jo en milepæl for meg, og jeg har lenge hatt lyst til å gjøre det. Tror faktisk jeg kunne klart mer i dag også, kanskje 205. Tok ikke sjansen på å prøve mer grunnet skaderisiko og fordi jeg trolig var noe utladet etter løfte, sier Kim.

Kim trener benkpress 4-5 dager og er nå midt i en mengdetreningsperiode. Til tross for mye mengde føltes formen såpass god mandag at han ikke kunne la være å prøve på vekten, som er 7,5 kg over gjeldende utstyrsfrie norgesrekord i klasse -83 kg holdt av Kjell Egil Bakkelund.

- Det er forskjell på treningsløft og løft gjort i konkurranse. Jeg rangerer selvsagt hans prestasjon over min egen, erkjenner Kim.

Gundersen satser først og fremst på utstyrsløfting, og jobber for tiden mot NM i benkpress i mars og VM i benkpress i mai 2015. Når det kommer til utstyrsfri løfting er målet noe mer uhøytidelig.

- Mitt neste mål utstyrsfritt er å gjøre 200 kg godkjent i konkurranse grunnet et veddemål med klubbkompis Christopher Haugland. Vi skal se hvem som først får 200 kg godkjent. Han i knebøy, jeg i benkpress. Når jeg velger å forsøke er uvisst, men det tar nok en stund før jeg er der styrkemessig at jeg kan gi det et ordentlig forsøk, sier han.

Å nå det store målet gav mersmak for mer vekter på stangen!
- Når man når målene øker bare motivasjonen for å arbeide videre mot nye mål, innrømmer han. Jeg er faktisk mer motivert enn noensinne grunnet meget god oppfølging fra landslagstrener og en meget støttende samboer i min kjære Liv Tina.

Vi ønsker Kim Gundersen lykke til videre med treningen og forventer å se flere tunge løft fra den karen fremover.

Se løftet her


Anne Marie Hveding 

Anne Marie har drevet med styrkeløft siden 2010 og har en rekke medaljer innen styrkeløft. Hun er meget interessert i styrkeløft og er også utdannet ernæringsfysiolog.

Kim Gundersen er en råtass i benken. Se video av løftet.

261,5 kg i benkpress - veier kun 81,8 kg

Styrkeløft15.03.2016445

I helgen satte Kim Gundersen ny norgesrekord i benkpress.

Slettet

Intervju03.10.20050

Benkpress kan være en teknisk vanskelig øvelse og utføre korrekt.

261,5 kg i benkpress - veier kun 81,8 kg

Styrkeløft15.03.2016445

Slettet

Intervju03.10.20050

Dette er miniguiden på hvordan du skal holde deg slank.
Da kan denne metoden være noe for deg.
Derfor bør du trene pull throughs.
Slik unngår du å lure deg selv.
Hafthor Bjornsson pusher grensene og drar 501 kg i markløft - setter ny verdensrekord.