Anders Håkon Bråthen står fortsatt på

Intervju09.11.2015Rita Immerstein0

Anders Håkon Bråthen gikk ned fra 186 kg til 77 kg i 2013. Slik går det med ham nå!

Husker du intervjuet med Anders Håkon i 2013 da han stolt kunne fortelle at han hadde gått ned fra 186 til 77 kilo? Vi har tatt en prat emd ham igjen og han er fortsatt svært fornøyd med hverdagen, selv om han fortsatt må jobbe med å holde vekten nede.

Fakta om Anders Håkon
Anders Håkon bor på Skiptvet og er nå 31 år gammel. Han er samboer og veier 95 kilo fordelt på 180 centimeters høyde. Til daglig arbeider han som vekter i Securitas.

LES OGSÅ: - Gikk ned fra 186 kg 77 kg

Hverdagen er fullstendig forandret

Hverdagen er blitt totalt forandret og alt går lettere i hverdagen for Anders Håkon. Det er lettere å røre på kroppen, han orker mer og har overskudd til å trene mer og hardere.

- Jeg har fått et mye sunnere forhold til mat. Med det mener jeg i forhold til å porsjonere maten og velge sunnere mat . Jeg tenker på hva jeg spiser, selv om det nå og da blir det noe usunn mat, jeg legger ikke skjul på det, men det er under kontroll. Dette har jo blitt en livsstil, så jeg er vant til å være mye mer aktiv nå enn før. Jeg tenker også mer på helsen min, at jeg skal være sunn og frisk. I blant unner jeg meg noe godt, for det er nødvendig for å holde ut, smiler han.

Må tenke over alt han spiser

De tøffeste opplevelsene etter han reduserte vekten sin, har vært at han må tenke på så og si alt han spiser og Anders Håkon synes det kan være stressende til tider.

- Ikke minst minst er det vanskelig å spise mye mindre nå enn før. Jeg har en stor appetitt så jeg må trene mye for å holde vekten, og dette henger jo nøye sammen. Det hender jo også at jeg er mindre aktiv og da justerer jeg matmengden ned, og det synes jeg er tøft siden jeg er vant til å være nesten bunnløs når jeg spiser, forteller Anders Håkon med et lite smil.

Viktige motivasjonsfaktorer

For Anders Håkon er de beste opplevelsene å kunne fungere godt i hverdagen og være i bedre humør.

- Det har også vært veldig koselig med komplimenter og ikke minst å bli intervjuet av treningsforum og Smaalenene Avis ( lokal avis i indre Østfold). Det hjelper på motivasjonen og ikke minst at at mine artikler kan hjelpe og bidra til andre i samme situasjon. Det å kunne være motivator for andre og vise at det er mulig med hard jobbing og ha tro på seg selv er en utrolig god opplevelse. Det er også en viktig motivasjon å være i god form og mestre hverdagen på en mye lettere måte, legger han fornøyd til.

Har droppet konkurranseplaner

Anders Håkon kom aldri så langt å stille i bodybuilding som han under tidligere intervju nevnte at han hadde lyst til. Han har heller ingen fremtidige planer om å stille.

- Det har jeg funnet ut etter hvert som tiden har gått, at det er ikke viktig for meg. Det å trene fordi man virkelig elsker det og holde seg i god form er mye mer viktig for min del, og da ble det slik. Jeg vil også legge til at jeg trodde også kanskje noen ville hjelpe meg med å stille ved å kontakte meg , og se alt det jeg har gjort ettersom jeg har vært litt i media. Men slik ble det ikke, og det var en utrolig stor skuffelse. Jeg tror det er mange som tenker slik, og blir utrolig skuffa. Hver enkelt må tenke gjennom om det å stille i konkurranse er viktig, leggerAnders Håkon til.

Det meste ligger i kostholdet

Anders Håkon mener det er viktig å være mer aktiv og tenke gjennom det man spiser og ikke minst hva man putter i seg for å holde vekten.

- I tillegg er det også viktig å visualisere hvordan vil man se ut. Man må spørre seg selv hva man vil med sin egen helse og hva man vil med treningen. En annen ting jeg også vil legge til er at man være villig til å jobbe hardt og målrettet. I tillegg må man også legge opp kosthold og trening etter sin egen stil, slik at man liker det man holder på med. Det meste ligger i kostholdet, og det må man være villig til å endre og ikke minst jobbe med hele tiden. Det å finne ny inspirasjon og bruke internett for å få mer kunnskap, har hjulpet meg mye, forteller Anders Håkon. Jeg spiser ca 6-8 måltid hver dag , slik kan en typisk dag se ut:

Måltid 1. 80-120 g havregryn , 1-2 scoop proteinpulver
Måltid 2. 1stk Stor Gresk yoghurt med 2 scoop proteinpulver
Måltid 3. 200-300g kylling/Karb deig/fiskekaker + gulrøtter eller salat bruker litt sukkerfri ketchup
Måltid 4. 1 stk Grov pitabrød med 50 g skinke og 2-3 skiver ost
Måltid 5. 200-300 g kylling/karbdeig/ + 250 g potet eller 80-100 g pasta/ris
Måltid 6. 200-350 g kylling + 1 avokado eller 3 stk egg
Måltid 7. Mellommåltid: 1 stk proteinbar/skyr/1ss peanøttsmør eller en protein smoothie med bær

Ble inspirert som 16-åring

Trening og mat har Anders Håkon hele tiden ordnet med selv og han har satt opp et opplegg som passer for ham selv.

- Vil også legge til at når jeg begynte å trene vekter da jeg var 16 år, var det en som eide Spydeberg Helsestudio, Svein Johansen , som hjalp meg med å bli interessert i å trene vekter den gangen. Han satte opp harde treningsprogram, og lærte meg mye om vekttrening. Så mye av det jeg kan om vekttrening er takket være ham og i ettertid har jeg bygget videre på den kunnskapen. Jeg trente veldig tungt og ble raskt sterk. Svein har betydd utrolig mye for meg og han lagde et veldig godt miljø og var et utrolig godt menneske. Tenker ofte på han når jeg trener og tenker på alle de gode stundene på gamle Spydeberg Helsestudio, forteller Anders Håkon med et smil mens han mimrer om gamle dager og fortsetter: Jeg gledet meg alltid til å trene når jeg visste han var der. Og ikke minst de morsomme sitatene som jeg ofte tenker på og ler så jeg holde på falle av stolen . Han har dessverre gått bort for noen år siden. Vil si en ting til slutt: Tusen takk Svein for alle de gode minnene, og at jeg fikk troen på meg selv. Savner deg, Hvil i fred.

Våg å prøve og feile

Det å tørre og prøve og feile og det gjelder både i forhold til trening og mat er viktig i følge Anders Håkon.

- Like viktig er det finne sin sport man liker å holde på med, det er ikke alle det passer for å trene vekter. Bruk internett til å lære seg ting om kosthold og trening. Her ligger det mye informasjon man kan ha nytte av. Det gjelder også i forhold til mat at man finner sitt eget opplegg. Hardt arbeid kommer man heller ikke uten om når det gjelder kostholdet, det må til. Det er mange som har spurt meg om hvordan man går ned i vekt. Jeg får følelsen av at de som spør meg, vil at jeg skal fortelle dem at det er lett og at det er bare gjøre sånn og sånn, men mitt råd er finn din egen stil, og prøve og feile underveis for det kommer man ikke utenom. Jeg kunne ingenting om kosthold før jeg begynte, men jeg har bruk internett og sett på hvordan andre spiser og bruker all den kunnskapen til å lage mitt eget opplegg. Det tar tid og krefter, men det er det verdt det for helsa sin del. Det handler om å ta vare på seg selv, smiler han. En annen viktig ting er å ikke sette grenser for alt man gjør. Man må være villig til å presse seg selv, gå litt utenfor sin egen komfortsone. Tro meg, det har man igjen for, legger Anders Håkon overbevisende til.

Med blikket på fremtiden

Anders Håkons mål er holde seg sunn og frisk, og fortsette og trene lære seg mer om trening og kosthold.

- Jeg vil gjerne hjelpe andre i samme situasjon og vise dem at alt er mulig. Jeg vil fortsette jobbe hardt, som jeg alltid gjør, det er virkelig verdt. Ikke minst må vi alle tilpasse oss til ulike situasjoner som kan oppstå i livet. Man har et liv man må gjøre det beste ut av det. Gi aldri opp og fortsett å kjempe for det du tror på, avslutter Anders Håkon.


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Det er en fantastisk følelse å bokstavelig talt bli en ny mann, sier han.

Gikk ned 55 kg på 10 måneder

Intervju23.08.201910

Hun veide 160 kg på det meste og fikk så vidt plass i en vanlig personbil. Da tok hun grep!
Denne mannen går ned i vekt etter måneds lang diett på McDonald's.
Hvorfor går noen opp i vekt når de tilsynelatende gjør alt riktig? Se svaret.

Gikk ned 55 kg på 10 måneder

Intervju23.08.201910

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!