Ms. and Mr. Universe

Diverse07.12.2007Roar Innlagen0

NBFA sin siste tur for 2007 gikk til Tyskland og en forstad til Hamburg som heter Norderstedt. Her skulle Jonny Arntsen og Louise Brandsrup konkurrere mot verdens eliten i NAC Ms & Mr Universe.

IMG_1390.jpgFredag 30. november var det registrering og innkvartering på Park Hotell. Det gikk veldig greit siden NAC opererer med høyde og aldersbestemte klasser i bodybuilding.

Så å vise pass var det eneste som ble gjort her. Jonny konkurrerte i klassen 40-49år som heter Master Class I. Men Louise måtte både veies og måles siden man bare kan veie 90% av høyden over 100cm i hennes klasse Figure Class II, men det var null problem.

Etter dette var det bare for utøverne å slappe av til dagen derpå. Forbedømming skulle start kl 1000 og Jonny skulle ut som andre mann så vi kunne ikke ligge og dra oss utover dagen. Klokken seks om morgen smurte jeg det siste laget med Dream Tan og vi var klare.

Vi hadde ikke sett konkurrentene før så spenningen var stor når vi kom til arenaen hvor vi skulle være. Under oppvarmingen så vi fort at dette kom til å bli hardt. Tideligere Mr Universe, Dusko, så veldig sterk ut med sin 125 kg og vi var ikke sikre på noen finaleplass når vi så Jonnys konkurrenter her i oppvarmingsrommet.

Jeg forsvant ut blant publikum mens Jonny entret scenen. Utøverne ble tatt frem fem og fem. Jonny kom ut i gruppe to og så ut som en vinner fra første posering. Han vant alle sine poseringer i denne gruppen.

I siste gruppe kom Dusko ut. Han var stooor og hard, musklene formlig poppet frem når han poserte helt til han snudde ryggen til. Hmm.... flat som en pannekake tenkte jeg for meg selv, Jonny slår han.

Forbedømmingen var over og Jonny hadde vært fremme på de to første og de to siste rundene. Finaleplass var helt klar og jeg hadde stor tro på pallplass, men av erfaring fra NM torde vi ikke håpe på noen ting.

IMG_1391.jpgFinalen startet kl 1800 og Jonny var veldig klar for å bli ferdig med diet og alt slitet.

Spenningen var stor og pulsen høy når gutta gikk på scenen for siste gang.

Først ble topp seks plukket ut og bedt om å gjøre seg klar til sitt friprogram mens de andre fikk sin medalje for dette årets deltagelse.

Friprogrammet gikk greit så ble det premie udeling. Til min store glede ble jeg spurt om jeg ville dele ut premier og det kunne jeg bare ikke si nei til. Når tredjemann ble ropt opp og Jonny sto igjen der sammen med en utøver og ble utropt som vinner hadde både Jonny, jeg, Louise og Nikolaj en tåre i øyekroken for noe mer fortjent seierherre kunne vi ikke fått.

 

IBFA presidenten Biagio Filizola er over 70 år. Står respekt av den formen der i den alderen:

 

 

 


Roar Innlagen 

Roar driver Roars Gym og har arrangert en rekke konkurranser innenfor kroppsbygging, fitnesss og strongman. Han er en ildsjel i kraftsporten og brenner for det han driver med.

Visste du at Sean Connery deltok i Mr. Universe i 1953?
I en alder av 55 år satser Charlie Chirah Abboh på å få sitt IFBB proffkort.

Roar "Mr. Diet" Innlagen er tilbake

Intervju21.11.2013183

Roar Innlagen er tilbake i miljøet for fullt etter 4 års pause.

Tren bryst med Charlie

Intervju21.12.2012104

Charlie Chirah Abboh vant nylig sin fjerde Mr. Universe tittel!

Roar "Mr. Diet" Innlagen er tilbake

Intervju21.11.2013183

Det er viktig med riktig påfyll av protein og energi. Se hva du bør spise til lunsj!
Kan du spise sent på kvelden og hvor mye?
Dette programmet er perfekt for hjemmetrening eller hvis du har dårlig tid.

Hvordan få mer ut av markløft?

Trening27.05.202040

Slik får du mer ut av markløft.
Dette er miniguiden på hvordan du skal holde deg slank.