Ayad Kadem Musa

Intervju01.04.2009Joachim Marhaug4

Vi tok en treningsøkt med Ayad Kadem Musa nesten rett etter Sandefjord Open 2009 hvor han kom på 1. plass og tok Overall. Ayad forbereder seg nå til Oslo Grand Prix.

FOTO: Joachim Pedersen

Jeg kommer inn på Pro Gym i Skien og blir møtt med en hyggelig og blid resepsjonist. Jeg spør etter Ayad og resepsjonisten peker og roper på Ayad. Der står Ayad i en trang ettersittende t-skjorte hvor de enorme musklene hans buler ut. Han gjør seg klar til en treningsøkt og forteller meg at han skal kun ha en lett økt i dag ettersom han er veldig lavt på karbene.

Ayad er tidligere vektløfter, men når han kom til Norge begynte han med kroppsbygging. Han har en meget god merittliste i kroppsbygging å vise til. Kun pall-plasseringer. Blant annet har han 2. plass -80 kg Sandefjord Open 2007, 3. plass i Overall Sandefjord Open 2007, 1. plass som beste debutant Sandefjord Open 2007, 2. plass i -80 kg Oslo Grand Prix 2007, Overall i Oslo Grand Prix 2007, 3. plass i Finish Force GP 2007 og nå fikk han 1. plass på -90 kg i Sandefjord Open 2009 samt Overall. Under intervjuet merker jeg at Ayad lever og brenner for kroppsbygging.

Hvordan trener du Ayad?

Jeg trener veldig tungt, ligger som regel på 5-10 reps. Men hender jeg kjører pyramide og begynner da med 16 reps, 14 reps, 12 reps og går helt ned til 2 reps. Som beste løft har jeg 190 kg i benkpress og 240 kg i markløft og 240 kg i knebøy, samt 200 kg i frontbøy.

Hvor lenge har du vært på diett og hvordan er dietten?

Jeg har vært å diett i 6 mnd. nå. Jeg spiser 7 måltider, hver 3. time. Maten min på en typisk diettdag består av havregryn 80g og 60g Whey Tech, deretter blir det 200g kyllingfile/tunfisk/torsk/sei, ris og grønnsaker fordelt på de andre måltidene. Jeg bytter om på maten og holder meg f.eks. kun til kylling noen uker før jeg bytter til tunfisk og holder meg der noen uker før jeg går til torsk osv. Dette for å ikke bli lei av maten. I tillegg tar jeg Omega3 og etter trening går det ned 60g Wheytech og 50g Vitargo.

Hvordan er forberedelsene de neste dagene nå frem mot Oslo Grand Prix?

Jeg er veldig lavt på karb nå. Jeg begynner å karbe på torsdag og fredag. Med riskaker uten salt. På lørdag blir det kun frokost og resten bare riskaker.

Hva er ditt mål med kroppsbygging?

Målet mitt er å stille i VM, men for å stille i VM må jeg gjøre det bra på NM og så videre til Nordisk.

Hvor høy er du og hva veier du?

Jeg er 168 cm høy og veier 80,8 kg nå. Jeg veide 95 kg før diett. Jeg måler ikke fettprosenten min, så den vet jeg ikke hva er. Det er speilbilde som betyr noe for meg. Er jeg ikke fornøyd så justerer jeg kostholdet ut i fra speilbildet.

Ayad har ikke sponsor. Øyvind, dalig leder på Pro Gym Skien, har hjulpet Ayad med proteiner den siste måneden. De som vil sponse denne pall-plass vinneren kan ta kontakt med Ayad på tlf. 41590668.

 

Les også: Intervju med debutant 2007 Ayad Kadem Musa

Bilder fra treningsøkten


Vi tok en prat med Ayad rett før NM.

Ayad Kadem Musa

Intervju27.05.201126

Vi ble med Ayad på trening.

Ayad Kadem Musa

Intervju09.05.20070

Ayad Kadem Musa deltok i sine første konkurranser denne våren.

Kommer snart...

01.01.19700

Ayad Kadem Musa

Intervju27.05.201126

Ayad Kadem Musa

Intervju09.05.20070

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!