Altså.. ALT proteinpulveret dere stapper i dere, er kjøpt av meierier. Proteinfabrikken, atletic-city, optimum nutrion, you name it, they buy it. Kjøper inn i sekker, ala 25kg til noen hundre kr, tilsetter smak og farge, og selger det ut igjen til oss, for tja, kanskje 2000% fortjeneste.
Alt proteinet som meieiriene har, har null smak, kanskje bittelitt, men det er enkelt å få vekk, med å blande inn noe dere selv har kjøpt. Kjøp f.eks tress-isen, ta en skjee med is, smelt i microen, hiv oppi shaken.
Er ikje vanskeligere. Strever nå med å få tak i en sekk eller to til meg sjøl. Dumme meireri som ikje vil selge til privatpersoner...
Hmmm... hvor har du denne infoen fra???
Har du smakt på proteinet som meieriet selger i 25kgs sekker???
Det proteinet du snakker om er tilsalgs til de som ønsker å tilsette dette pulveret i kjøttfarser,supper etc av matretter som blir laget og solgt i butikk...
Proteinet har høy andel av lactose, klumper noe for jævlig og smaker pyton!!!!
Proteinet til optimum, twinlab, eas, prolab osv tar utgangspunkt i samme råmaterialet som du snakker om.
Men derfra og ut er det utrolig stor forskjell..
Meieriet bruker ulike filtreringsprosseser for å skille ut fett og karbohydrater. Feks ion.exchanges prosess, ultra, micro og kansje den beste metoden cross flow filtrering som bruker keramiske filter...
De ulike filterprossesene er ikke noe ALLE meierier har.
Endel av filterprossene er det tatt patet på, slik at de som bruker de må bet penger for prossesen...
Sjekk mitt innlegg om ulike filtreingsprosseser til ulike proteiner som kommer i løpet av / neste uke..