Etter 4 måneder med vinter og kulde er det endelig vår og grillsesongen nærmer seg.
Det er derfor viktig med en repetisjon av prosesser og rutiner rundt den eneste matlagingen
en ekte MANN befatter seg med, ikke minst med tanke på hvilke risikoer de utsetter seg for
(tennvæske, åpen ild etc.)
Når en mann tilbyr seg å grille, skjer følgende:
Viktige forberedelser:
1. MANNEN TENNER/STARTER GRILLEN
Rutine:
2. Kvinnen handler inn all mat
3. Kvinnen lager potetsalat, grønn salat, en eller to sauser og forbereder dessert
4. Kvinnen marinerer kjøttet og legger det på et fat sammen med det nødvendige
grillverktøyet og eventuelle krydder. Deretter bærer hun det ut til mannen som
sitter ved grillen med en iskald pils i hånden
Her kommer mer viktig:
5. MANNEN PLASSERER KJØTTET PÅ GRILLEN
Flere rutiner:
6. Kvinnen leter frem tallerkener, glass, bestikk, servietter, spisebrikker og så videre
7. Kvinnen går ut til mannen og gir beskjed om at kjøttet brenner. Han takker henne og
spør om hun kan gå inn å hente en øl mens han forsøker å redde kjøttet.
Viktig igjen:
8. MANNEN TAR BORT KJØTTET FRA GRILLEN OG GIR DET TIL KVINNEN
Enda flere rutiner:
9. Kvinnen bærer ut og dekker på med spisebrikker, tallerkener, glass, bestikk, servietter,
salater, brød, poteter, sauser på bordet hun har lagt en ren duk på.
10. Etter maten tar hun alt av igjen og vasker opp.
Og det viktigste av alt:
11. ALLE TAKKER MANNEN FOR DEN UTSØKTE MATEN OG BERØMMER HANS FERDIGHETER
12. Mannen spør så kvinnen om hun har nytt fridagen uten middagslaging. Når han ser reaksjonen
hennes, kommer han fram til (det han har visst lenge:) at det er umulig å gjøre en kvinne
fornøyd…