Gi en tilbakemelding på hva du syns da
Har faktisk ikke prøvd den i melk ennå, i og med at den smaker såpass bra med bare vann i.
Micellar kasein er udenaturert, så det beholder sin opprinnelig biologiske form. Så kroppen kan da ta dette proteinet skikkelig opp. Ett "helt" protein hvis du vil.
Fant denne som forteller litt:
Kasein hjelper til med å regulere tiden proteinet bruker på å tas opp i kroppen. Den gjør dette ved at den har en tendens til å forme en slags gele som må fordøyes. Det at proteinet tas opp senere resulterer i økt opptak av aminosyrer, peptider og protein pga av at den er lengre tilgjengelig i systemet. Større protein absorbasjon hjelper oss som trener til å lettere få i oss nok aminosyrer. Denne "gele" effekten gjør også at man føler seg mettere etter en "shake" med proteinpulver basert på kasein enn whey. En nylig studie viser at de som inntok en diett hvor proteininntaket inneholdt 70-75% kasein hadde større muskeløkning og tap av fett enn de som gikk på en diett hvor proteininntaket besto av tilsvarende mye whey protein. Det som også er interessant er at denne studien ble gjort på personer som trente styrke.
I tillegg viser en annen nylig studie at "trege" proteiner som kasein er bedre enn "raske" protein som whey også rett etter trening.
Kasein inneholder en høy konsentrasjon av aminosyren glutamin (20,5%). Faktisk mer enn både whey, egg eller soya protein. Å supplere med denne aminosyren, spesielt i peptid form, som her, kan spare muskelmasse under intens trening og under diett.
Kasein gir også en høy dose av glucogenic aminosyrer. Disse aminosyrene "låner" seg ut til produksjon av energi under trening. Dette har vist å resultere i mindre muskelnedbrytning under trening. Store doser av disse aminosyrene har også vist seg å gi bedre næringsopptak hos dyr.
Svakheter:
Kommersielt kasein kan være av veldig ujevn kvalitet. Det finnes mange måter å lage kasein på, noen bedre enn andre. En måte å være sikker på å få i seg et kvalitets produkt er å finne et merke du stoler på, og hold deg til dem.