Norway Open

Fitness26.09.2010Marika Lejon og Ann Kristin Berli-Johnsen0

Ayad Kadem Musa tok Overall. Vi har lagt ut intervjuer, bilder og video fortløpende. Treningsforum sendte som eneste medium LIVE sending med webcam og stillbilder direkte fra konkurransen.

Les også: Debutanter på scenen høsten 2010
Les også: Stian er klar for NM
Les også: Monica Roll Hetting debuterer

Nå er Norway Open over, men neste uke er vi tilbake med full oppdatering fra NM. Da er vi på plass for DEG! Vi oppdaterer deg med alt du ønsker å vite om NM 2010! Du kan klikke på LIVE-bildet over for å se alt fra LIVE sendingen vi hadde på Norway Open. NB: Vi sender også LIVE fra NM.

Les også: Sandra Pedersen debuterer
Les også: Vi tok tempen på 24Fitness
Les også: Carl Erik er klar!

Bildegalleri:
- Klikk her for tusenvis av bilder fra Norway Open


 

LIVE:
- LIVE-opptakene ligger ute her!

 

Norway Open er i gang. Salen er fyllt med tilskuere, som klapper entusiastisk og heier på deltakerne. Det er utrolig god stemning, med tanke på at Athletic Fitness utøverne var på scenen så tidlig som klokken 10:00 i dag. Egil Berli-Johnsen er konferansier. Han var med i Norges Sterkeste mann i år og jobber også for Proteinfabrikken.

Resultatliste

Athletic Fitness Women (-165 cm)
1. Helena Forsén
2. Marit Nilsen
3. Iselin Gussiås Kulseth

Athletic Fitness Men (-180 cm)
1. Glenn Waksvik
2. Eirik Wagelid
3. Jan Vidar Berg

Athletic Fitness Men ( 180 cm)
1. Sondre Krogh-Bjerke
2. Martin Münz
3. Glenn Agnar Eivindsen
4. Eirik Myhre Sjurseth
5. Henning Skaarud
6. Kristian Gamkinn

Athletic Fitness Men Overall
1. Sondre Krogh-Bjerke

Bodyfitness Women (Debutant)
1. Kriztina Hansen Nordahl
2. Azam Zormand
3. Malin Sofie Nerberg
4. Linda Jensen
5. Therese Økland
6. Marlene Hansson

Bodyfitness Women (-163 cm)
1. Siw-Lisbeth Grov
2. Åsa Hällstorp
3. Christina Marostordai
4. Arti Sharma Lopes
5. Josefa Tariche
6. Marianne Aas Krog

Bodyfitness Women ( 163 cm)
1. Lene Wakefield
2. Solveig Wilhelms
3. Runa Larsen
4. Elisabeth S. N. Hauglum

Bodyfitness Women Overall
1. Siw-Lisbeth Grov
2. Lene Wakefield
3. Kriztina Hansen Nordahl

Classic Bodybuilding Men (-180 cm)
1. Mr. Hassan Mehdinia
2. Szasz Istvan
3. Carl-Erik Gulliksen
4. Mr Reza Tymoorian

Classic Bodybuilding Men ( 180 cm)
1. Jüri Leinvald
2. Chris Harnell
3. John Large
4. Robin Gullberg
5. Frode Johanson
6. Kurt Inge Mella

Classic Bodybuilding Men Overall
1. Mr. Hassan Mehdinia
2. Jüri Leinvald

Bodybuilding Women (open)
1. Mariann Pettersen
2. Lill Bråten

Bodybuilding Men (Debutant)
1. Rune Myhrvang
2. Christoffer Solheim
3. John Johannessen
4. Stein Cato Kraugerud
5. Konstantin A. Simonsen

Bodybuilding Men -80 kg
1. Christian Höglund
2. Mats Ljung
3. Samir Troudi
4. Frode Rosvoll
5. Birger Egtved Hejlsborg

Bodybuilding Men -90 kg
1. Ayad Kadem Musa
2. Lars Risum Hansen
3. Kenneth Nørager
4. Stian Gundersen Haugseth
5. Lance NobelBodybuilding

Men 90 kg
1. Gunnar Holth
2. Tony Moe
3. Frode Kjær
4. Bartosz Guran
5. Mikael Gumse
6. Rashad Kadim H Albahrawy

Bodybuilding Men Best Pose
1. Rune Myhrvang

Bodybuilding Men Overall
1. Ayad Kadem Musa
2. Christian Höglund
3. Gunnar Holth
4. Rune Myhrvang

Vi har lagt ut fortløpende intervjuer rett nedenfor. Lenger ned finner du også høyoppløste bilder.

Intervjurunde med noen av atletene på Norway Open

Vi tok en prat med en rekke atleter før og etter finalen.  

Mariann Pettersen vant åpen klasse i Bodybuilding. Hun vant også i fjor på Stavanger Open. Jeg ble svært imponert over hennes selvsikkerhet og prestasjoner i friposeringen. Hun kan underholde og du ser at hun koser seg på scenen.

Hvordan var det å vinne?
"Det var kjekt", svarer hun med et smil og sin nydelige rogalandsdialekt. I kveld skal jeg storkose meg med god mat. Så er det NM neste helg, så da skal jeg gjenta hele den prossessen jeg kjørte denne uken".

Hvem hjelper deg med diett og trening?
"Jeg spør de som er på gymmet, hvis jeg trenger hjelp til noe". Hun peker på Andre Thesen, og sier at hvis han er der når hun lurer på noe, så spør hun han.

"Jeg har trent i 15-20 år, så da har man erfaring og kjenner kroppen sin".

Hva er målet ditt?
"Å bli verdens beste"!

 

Finalen er i gang! Salen her i Askim er fullsatt. Soran Rashid er en av dem som står for kveldens begivenhet. Han har jobbet i tre måneder for å arrangere Norway Open. Det ble skaffet 45.000 kr i pengepremier og kosttilskudd og andre premier til rundt 70.000 kr. Konferansier Egil Berli-Johnsen fikk Ove Bekkevold opp på scenen. Det er han som vanligvis er konferansier. Han forklarte at grunnen til at han ikke står på scenen med mikrofonen i år, er fordi han selv skal stille i NM. Egil fikk ham også til å vise magen sin, som var meget rippet. Sist han stilte var våren 1998.

Etter at overall i AF ble kåret, så fikk jeg noen ord med vinneren. Sondre Krogh Bjerke fikk gull-pokalen sin og 5000 kr.

Hvordan føles det?
"Det føles drit bra, selvfølgelig".

Var det dette som var målet?
"Jeg går alltid for å vinne. Man må være litt høy på strå, men ikke kjepphøy. Nå er det NM som er neste. Det blir ingen Nordisk desverre. I år er det i Finland og de har ikke AF med. Derfor skal jeg slappe av nå etter NM. Satser på å gjøre det meste ut av det. Jeg yter alltid max. Kanskje det blir GP til våren. Det tviler jeg på, men jeg skal ikke utelukke det heller".

Vi gratulerer med overall og ønsker Sondre lykke til i NM.

 

På vei ut, møter jeg Frode Kjær, som stiller i -100. Han ligger i et hjørne og slapper av før utdeling av pokaler.

Du var med på Stavanger Open og NM i fjor. Hvordan gikk det?
"På Stavanger Open kom jeg på 3. plass og på NM kom jeg på 2. plass. I NM slo Jørgen Corneliussen meg. Det gjorde han også på Stavanger Open. Han som vant Stavanger Open var en verdensmester fra Slovakia, Stefan Havlik".

Hvordan tror du det går i dag?
I dag vet jeg ikke. Jeg ble kun tatt ut i første sammenlikning. Enten så er det kanskje et veldig dårlig tegn, eller et veldig bra tegn. Det er vanskelig å si. Jeg veier 99.9 nå og har holdt på siden 2002 da jeg debuterte".

Vi ønsker Frode lykke til!

 

Lill Bråthen
Bodybuilder Lill Bråten med mannen sin. Lill er nå nede i en fettprosent på 2. Hun gikk en klasse opp, for å gjøre det enklere for dommerne med tanke på tid. Derfor stiller hun mot Mariann Pettersen. Dette er tøft gjort av Lill som er debutant. Hun synes det var tungt å være på scenen når alle ser på henne. Hun forteller at hun liker å skille seg ut utseendemessig, men at det blir noe helt annet å stå på scenen og bli sett på og bedømt.

Nå er det veldig snart finale, og jeg tok en tur ut og hilste på de som var ute og luftet seg. Der stod mange bodyfitness-jenter i klynge. Det er hyggelig å se at de er gode venner og i godt humør, selv om de konkurrerer mot hverandre. De backet hverandre opp, smite og lo. Etter en så hard diett som de har vært gjennom, så skulle man nesten tro at konkurranse instinktet var så knivende at de helst ville vært i fred og for seg selv. Det at de er et team og har humøret med seg viser bare at de trives med det de gjør.

Solveig Wilhelms
Solveig Wilhelms var er av dem som stod i selskap med de andre jentene. Jeg sa at hun har hatt stor fremgang siden sist jeg så henne på Nordisk i Trondheim i 2009. Hun forteller selv at dietten er helt annerledes enn før. Nå er det mye mer torsk, mer karbohydrater og nesten ikke noe fett. Før lå hun lavere på karben og proteinene og høyere på fett. Kjæresten hennes Thomas Christian Askeland skal gjesteposere for oss i dag. Hun avslører at han har kjøpt et skjørt i en damebutikk, som han skal ha på seg. Det blir spennende å se.

Det er bare å glede seg.

Etter Athletic Fitness kom debutantene i Bodyfitness på scenen. 13 jenter stod for første gang og poserte for dommerne. Jeg snakket med Elizabeth Berg da hun kom ned fra scenen.

Hvordan var det å stå der for første gang?
"Dette var veldig spesielt. Lyskasterne var mye varmere enn jeg trodde. Jeg hadde jo hørt at de skulle være varme, men det var jo mye verre enn jeg trodde".

Hvordan tror du det går?
"Jeg håper på finaleplass. Men jeg skjønte ikke sammenlikningene til dommerne, og det tror jeg ikke de andre heller gjorde. Derfor er det litt vanskelig å vite hvordan det går".

Tror du at det kommer til å bli mer konkurranser fremover?
"Jeg skal jo være med på NM og kommer absolutt til å fortsette med å stille. Håper på å være i bedre form til NM, for vannet slapp ikke helt i beina. Jeg har sett mye bedre ut enn dette. Så jeg håper virkelig at alt sitter på NM".

Cathrine Henriksen stiller i Bodyfitness-163. Hun var debutant på NM i fjor.

Hvordan var det å være på scenen igjen Cathrine?
"Jeg var veldig nervøs først. Siden sist har jeg forbedret rygg og ben. Det jeg ikke var forberedt på sist var poseringer. Dette har jeg øvd svært mye på nå. Jeg har fått god hjelp av Kenneth Foss og Heidi Løvdahl".

Hvem har lagt opp trening og diett til deg?
"Det har jeg gjort selv".

Hva er målet ditt i dag?
"Målet mitt er jo å vinne. Det er derfor jeg er her. Men uansett hvordan det går, så vil jeg føle meg som en vinner. Jeg har kjørt helt rent, så det er noe jeg er veldig stolt over. Jeg kan trøste meg med det, om det ikke går så bra.

 

Siw- Lisbeth Grov vant sin klasse i GP i år. Da var hun også debutant. Jeg møter henne i gangen og hun smiler like mye som hun gjorde på scenen. Denne jenta sprudler av så mye glede og hun ser strålende fornøyd ut.

Hvordan gikk det Siw?
"Til helvete", sier hun og gliser.

"Jeg klarte ikke å holde spennet. Men det er ikke så viktig nå. Det er NM som er viktig for meg. I dag går det som det går. På NM gir jeg bånn gass".

Men du hadde det gøy på scenen?
"Ja jeg trives veldig på scenen og jeg hadde det gøy. Badedrakt og bikini kommer til å gå bedre etterpå. Det er bare å steppe opp gamet".

Gutta finner jeg i en annen garderobe. Ayad Musa vant overall i GP tidligere i år. Nå står han og blir smurt av Harald Skjøldt.

Vinner du igjen Ayad?
"Jeg vet ikke. Jeg håper på overall igjen. Jeg har lagt på meg en kg med muskelmasse siden sist. Nå veier jeg 87.3".

Hvor har disse musklene lagt seg?
"Jevnt over det hele".

Harald forteller at det er mye å legge på seg en kg på 6 måneder.

"Med den formen og den dietten han kjører, så er det meget bra å klare å legge på seg en ekstra kg i muskler". 

Vi tok en prat med Ayad igjen etter konkurransen.

Ayad Musa tok overall, og sier han er veldig fornøyd! Men han er ikke helt fornøyd med kroppen, og sier han skal stramme inn til NM. Denne uken skal han spise mindre karbohydrater. Han ønsker å takke MH-kosthold, som sponser ham. Han vil også takke Geir Borgan Paulsen og Harald Skjøldt. Øyvind på pro-gym i Skien ønsker han også å takke. Helt til slutt takker han Treningsforum, for at vi intervjuet ham.

 

Keywan Nabii står også og smører to ukjente kropper. De er fra Iran og kom med flyet i går for å stille her i Norge. De er venner av Keywan og har deltatt i Iransk Mesterskap. Hassan Mehdinia, kom sist på 2.plass i det Iranske Mesterskapet. Den andre iraneren RezaTymoorian, ble syk på flyet i går. Men han skal likevel gi det han kan på scenen i dag.

Hassan Mehdinia fra Iran, tok overall i Classic Bodybuilding. Hans gode venn Keywan Nabii oversatte for ham.

Hvor sikker på var du at du ville vinne?
"Jeg var 100% sikker på at jeg ville vinne".

Hva er forskjellen på å stille i Norge og i Iran?
" Scenen her i Norge er mye finere, men i Iran er det mye mer publikum. Kvinner er heller ikke med i slike konkurranser i Iran. Det er flott å se kvinner delta her i Norge. Det er også bedre for publikum at begge kjønn deltar. Her i Norge er det likestilt, og det synes jeg er veldig bra".

Har du kone?
"Ja, jeg er gift og har to barn. Nå er de hjemme i Iran. Kona mi er aerobic-trener. Vi driver et eget gym i Iran.

Vi gratulerer Hassan med seieren!

 

Fra salen

Therese Mæhle Svensen sitter blant publikum med mannen sin Kenneth Mæhle-Svensen.

Hva gledet dere dere til å se mest i dag?
Therese: "Jeg gledet meg til å se den høye klassen i Bodyfitness. Det er den klassen jeg pleier å stille i selv. Jeg likte best Solveig Wilhelms og hun som vant. De var begge på min topp-2-liste. Ellers må jeg si at det har vært god stemning her i dag. Mange pauser, mye latter og smil .Vi har fått mer motivasjon. Nå er vi i hvertfall supermotiverte for trening i morgen".

Therese ler.

Kenneth: "Jeg gledet meg mest til å se +90. Det er den klassen jeg stiller i. Gunnar Holth har jeg troen på i NM. Han er i form. Han holdt litt vann i ryggen, men på NM blir det nok bra! Ayad Musa, var bedre i vår synes jeg, men han også blir nok på sitt beste under NM. Men vi trenger flere byggedamer! Hun som vant (Mariann), var veldig flott".

Therese mener at det var gøy å se på Athletic Fitness for en gangs skyld. Hun syntes jentene var flotte der. Kenneth syntes også det var artig å se debutantene.

"De får vi se mer av fremover, så det er spennende", sier Kenneth.

Therese kan også røpe at hun er klar for konkurranser til høsten! 

 

Dommerpanelet

To av dommerne i salen fikk tid til å svare på noen spørsmål. Jeg tok en kjapp prat med Anne-Grethe Andersen og Bård Nilsen.

Hva er vanskeligst å dømme?
Bård: "Jeg synes Bodyfitness er vanskeligst. Debutantene spesielt. De har forskjellige høyder. I de andre klassene blir det skilt melom de over og de under 163cm. Ellers er det vanskelig når det er jevnt mellom utøverne. Når alle ser like bra ut, så blir det vanskelig å dømme."

Anne-Grethe: "Jeg synes AF for herrer er vanskeligst å dømme. Det er fordi de ikke skal være for store. Er de for store så skal de helst stille i Classic Bodybuilding. Ofte er de i veldig god form, og det er ikke så lett å bestemme seg for om man skal dømme dem ned, hvis de har mye masse. Debutantene er også vanskelige, fordi de ofte er veldig like. Da er det ikke lett å plassere dem."

Siw-Lisbeth Grov vant akkurat klassen sin for andre gang i år. Da hun stilte i årets GP, var hun debutant. Jeg spurte Bård og Anne-Grethe hva det er med kroppen hennes som gjør at hun vinner klassen sin to ganger på rad. De var mente at Siw har en meget bra symmetri og form. Så har hun en flott utstråling, som også teller.

Jeg overhørte noen som mente at Azam Zormand, burde tatt første plass i debutantklassen. Hun var jo veldig markert og flott! Hva kan dere si om henne?
"
Bård og Anne-Grethe er begge enige i at hun nok ikke tok første plassen, på grunn av symmetri og at skuldrene hennes kanskje var litt smale."

 

Bilder fra Norway Open

NB: Det kommer FLERE bilder mandag 27. september. Vi har tusenvis av bilder som må sorteres.

 

 


 

 

Norway Open!

Sted: Askim Kulturhus
Dato: 26. september 2010
Forbedømming: kl. 10.00
Finale: kl. 15.00
Pris forbedømming: kr. 120,-
Pris finale: kr. 270,-
Rabatt ved kjøp av begge.

Initiativtager Glenn Ellingsen sier til Treningsforum.no sin utsendte; - Jeg skulle stille selv og var veldig opptatt av å finne ut om det ble noe stevne i Fredrikstad. Etter mye fram og tilbake fant jeg riktig person; hovedmannen bak Fredrikstad Open. Det skulle ikke bli noe der så jeg ble litt skuffet. Jeg hadde jo jobbet mot dette målet så lenge! Men etter å ha snakket med Bjørn i NKF fikk jeg lov til å arrangere det her i Askim, hvis jeg fikk en klubb til å stå bak arrangementet. Valget var veldig enkelt, siden Soran Rashid fra Team Helseshop var min trener og fulgte meg opp. Så Helseshop steppet inn og jobben begynte. Jeg må takke Soran og teamet hans for at de var villig til å bli med på dette. Soran har gjort en kjempejobb hittil og jeg gleder meg til selve dagen! Jeg må også takke Jorun Steine som virkelig har hjulpet oss mye.

Norway Open er - som navnet sier - en konkurranse hvor det er mulig for deltagere fra andre land å melde seg på, noe deltagerlisten tydelig viser. Det er utøvere fra land som Sverige, Danmark, Estonia, Polen og Iran påmeldt, noe som kanskje ikke er rart når vi ser hva arrangørene av konkurransen lover de påmeldte.

• 45.000 kr i pengepremier, samt andre premier som klær og kosttilskudd til utøvere
• Landets beste gjesteposør
• Norges beste atleter

På spørsmål om arrangørene hadde våget å håpe på så mange påmeldte svarer Soran; - "Jeg hadde håpt på 50-75 utøvere, men fikk beskjed om at det ikke var realistisk. Saken er vel at jeg er en evig optimist ... "

Pr i dag er det 78 påmeldte.

Norway Open byr på følgende klasser:
• Athletic Fitness
• Body Fitness
• Bodyfitness debutant åpen klasse
• Bodybuilding Herrer
• Bodybuilding debutant åpen klasse
• Bodybuilding damer åpen klasse
• Classic Bodybuilding Herrer
• Classic Bodybuilding Damer åpen klasse

Siden Norway Open er en helt ny konkurranse er jeg jo litt nysgjerrig, så jeg måtte spør Soran om det hadde vært uventet krevende å lage denne konkurransen.
- Jeg vil si det er veldig krevende! Man tenker ikke på alle de tingene som må gjøres, alle tingene som må være på plass og alle menneskene som er involvert når vi snakker om konkurranser. Når vi snakker tid jeg har brukt på dette stevnet vil jeg si dag og natt i flere måneder. I og med dette er et prosjekt drevet ved siden av jobben så må det nesten bli sånn. Men det har vært utrolig givende å drive med dette prosjektet!

Hans "partner in crime" sier omtrent det samme; - Ja, det kreves mye, mye mer en jeg regnet med. Men jeg har hatt så flaks at jeg har hatt Soran ved min side som partner i dette. Timer brukt på dette har jeg ikke peiling på en gang. Yvonne Skjellin, som er en velkjent del av Team Helseshop og også er en av arrangørene, skyter inn; - det er en krevende prosess, men den største utfordringen har helt klart vært å så sponsorer. For oss har det vært veldig viktig i forhold til å kunne gi utøverne skikkelige premier. Inntekten av billettsalg går jo til å dekke leieutgifter, ol. Men; det er vanvittig moro og ikke minst lærerikt, så arbeidet som har blitt lagt ned har absolutt vært verdt det. Jeg gleder meg veldig til Norway Open. Det er alltid spennende med slike konkurranser, og som de fleste andre med interesse for kroppsbygging og fitness synes jeg vi har for få konkurranser i Norge. Som Soran sier: det er så viktig å ha en konkurranse før hovedkonkurransen til å se an formen!

Jeg må jo finne ut om Norway Open er en konkurranse som har kommet for å bli og på denne svarer Soran; slik det ser ut så har vi store sponsorer bak oss som kan bidra til at vi kan belønne utøverne og i følge påmeldingslista så er utøverne interessert i å delta på vårt stevne! Nå gjenstår det bare å se om publikum vil komme og se på utøverne ...

Så det du spør om der kan jeg ikke svare på før dagen etter stevnet. Jeg skulle veldig gjerne avslørt hvem de store sponsorene er men det vil jeg vente med til konkurransedagen. Soran blunker lurt, og Yvonne  skyter inn; - det håper jeg virkelig, men det gjenstår jo enda å se. Glenn vil også ha et ord med i laget her og sier; - Det vil tiden vise, vi må se hvordan vi klarer å takle alle utøverne, og om vi klarer å gjennomføre det som er planlagt. Men vi har jo et lite håp om at dette kan gjenta seg om det skulle bli bra ...

Norway Open trår også til med en debutant på speakersiden. Den i strongman-miljøet etter hvert så velkjente Egil Berli-Johnsen har takket ja til den store jobben, og ettersom ryktene vil ha det til så finnes han ikke nervøs.

Har du ikke lagt planer for søndag 26. september så er dette mitt forslag; pakk med deg matboks og venner, sett deg i bilen og kjør til Askim. Det er der det skjer denne helga! Askim er ikke mer enn en liten førtiminutters kjøretur fra Oslo, så det er jo egentlig ikke mye å lure på, er det vel? Og bor du så langt unna at det ikke bare er å hive seg i bilen så fortvil ikke; Treningsforum.no kjører LIVE overføring fra både forbedømming og finaler!

Vi sees vel i Askim?

 

 


Norway Open 2015

Fitness20.09.2015383

Med over 300 deltakere gikk Norway Open 2015 av stabelen.

Norway Open Transformation 2015

Fitness17.04.2015101

Norway Open Transformation er en konkurranse hvor du kan komme i bedre form.

Nordic Championships 2014

Fitness03.11.201489

Se bilder og resultater.
Resultatliste fra Norway Open 2014.

Norway Open 2015

Fitness20.09.2015383

Norway Open Transformation 2015

Fitness17.04.2015101

Nordic Championships 2014

Fitness03.11.201489

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!