Intervju: Pia Marlen Johnsen

Intervju13.12.2005Joachim Marhaug0


 

Navn: Pia Marlèn Johnsen
Alder: Snart 26 år, født 29.02.80 (skuddårsbarn)
Bosted: For tida Hammerfest, flytter sørover igjen til våren
Jobb: Satser på fitnessen, IFBB Figure Pro, tar opp fag for å studere videre neste år, og jobber som instruktør.
Samboer med: Edmund Johansen
Trener på: Kaliber Gym; www.kalibergym.no Her i Hammerfest trener jeg på John`s Gym
Høyde: 166,5 cm
Vekt: ca 62 kg offseason, ca 55-56 kg i konkurranseform
Sponsor: www.betterbodies.se
Interesser: Friluftsliv; snøscooter-turer, jakt & fiske, hytteturer osv. Liker å tilbringe tid med kjærst`n og venner, sitte på cafè, ta et glass vin og bare være sosial. Elsker å lage mat, mange nye og spennende retter som er blitt oppfunnet på min kjøkkenbenk… he, he.. Ellers så er jeg veldig glad i å gå på kino og se filmer. Lese bøker, blader osv. For tiden så går det veldig mye i forskjellig fakta og faglitteratur. Veldig glad i å gå ut og danse til skikkelig bra musikk :-) Jeg befinner meg som regel på dansegulvet når jeg er ute.
Avhengig av: Edmund, Pepsi Max, Tyggegummi, Mp3 spiller`n min, Mobilen min, Internett.

Hvor lenge har du trent?
Har trent styrketrening i snart 10 år. Gikk idrettslinja med styrketrening som mitt fordypningsfag. Tror det har hatt stor betydning at jeg fikk undervisning og veiledning allerede fra dag èn. Lærte utrolig mye om trening, ernæring og anatomi. Så jeg fikk god framgang allerede da, og det motiverte meg til å trene hardt og mye. Har trent styrke kontinuerlig siden, men konkurranse-rettet de 3 siste årene. Jeg har en veldig allsidig idrettsbakgrunn, og vært innom det meste, før jeg fant "min" sport i fitnessen. Siden jeg begynte med barne dans som 4-5 åring har jeg drevet med alt fra kampsport, ballett og forskjellige typer dans, håndball og fotball, aerobic, spinning, ridning og mye mer Har også tatt ganske mange kurs innen trening. Har trener kurs, dommerkurs, forskjellige instruktør kurs osv. Det var da jeg startet å trene på Kaliber Gym i Trondheim, at jeg fikk den hjelpen og det miljøet rundt meg som var nødvendig for at jeg skulle kunne konkurrere for første gang. Allerede etter min første konkurranse visste jeg at jeg hadde funnet den perfekte sporten for meg, og at dette skulle jeg satse på!

Hva er dine mål og ambisjoner?
Jeg har som mål å konkurrere så mye som overhodet mulig, og å komme opp i toppen. Det er utrolig mye som kreves for å klare det, men jeg skal i alle fall gjøre mitt aller beste, så gjenstår det å se hvor langt det holder :-) Så snart Edmund er ferdig med studiene sine så kommer vi antakeligvis til å bo ett år eller to i statene for å satse enda mer på fitnessen. Jeg skal fortsette å prøve å forbedre fysikken min mest mulig, og jobbe mer med dietten min. Nå når jeg er blitt proff er jeg avhengig av å holde relativt god form året igjennom, pga forskjellige jobb oppdrag man får. Da er det ytterst viktig at man har en bra diett, slik at man klarer å holde formen uten å miste muskler og bli seende usunn og "dratt" ut. Å holde et slikt kosthold er en liten vitenskap i seg selv. Hver enkelt må finne ut hva som fungerer for en selv, det finnes ingen fasitsvar.. Et annet mål jeg har er å gjennomføre tannlegestudiet. Man kan jo ikke drive med fitness i all evighet, og da er det godt å ha en god utdannelse.

Hva fikk deg til å begynne å trene?
Har bestandig vært veldig aktiv, og det har vært viktig for meg å holde meg i god form. Mitt kroppsideal har bestandig vært en veltrent kropp. Det var et naturlig valg å gå idrettlinja siden idrett var en så stor interesse og del av livet mitt. Det motiverte meg veldig at jeg fikk så god framgang og gode resultater allerede fra starten av da jeg begynte med vekt trening.

Er du fornøyd med framgangen du har hatt?
Jeg er spesielt veldig fornøyd med framgangen jeg har hatt siden jeg startet å trene mer konkurranse rettet. Det er utrolig hvor stor betydning det å ha god kunnskap om kost og trening har for resultatene! Jeg håper at jeg vil ha fortsatt framgang, og klare å nå målene jeg setter meg. Det verste er å ha stagnasjon i trening og diett.

Hvordan trener du?
I utgangspunktet trener jeg en 5 splitt, men i perioder trener jeg også mye på "feelingen". Begge deler fungerer like bra for meg egentlig, men det er lettere å trene strukturert når man følger en splitt. Har som regel cardio om morgenen når jeg står opp og styrke trening på kvelden. Dag1: Rygg
Dag2: Bryst
Dag3: Bein
Dag4: Armer
Dag5: Skuldre + litt bakside lår

Trener tungt, mye med forced reps. Ligger på ca 8 repitisjoner og 9-12 arbeidssett pr muskelgruppe.

Hvilke øvelser er dine favoritter for følgende muskelgrupper
-Bryst: Skrå og flat benk
-Skuldre: Hantel press og nakkepress
-Triceps: Dips
-Biceps: Curls med rett stang, cablecurls og panattas biceps-maskin :-) Den er fantastisk!

-Rygg: Chins og nedtrekk bak nakken
-Forside lår: Dype knebøy, utspark
-Bakside lår: Markløft, hamstringcurls
-Legger: Donkey-raise, tåhev
-Mage: Situps med variasjoner

Hvordan spiser du?
Jeg spiser stort sett sunt og rent hele året igjennom, med noen unntak.. :-) ELSKER soft-is, milkshake og smågodt… Det er min store svakhet.. Men jeg legger ikke så veldig fort på meg, og har heller ikke så veldig vanskelig for å gå ned i vekt, så da kan man unne seg litt godt innimellom :-) Når jeg velger mat, så tar jeg utgangspunkt i de anbefalte matvarene i Blodtypediettboka. Jeg synes det fungerer veldig bra på meg. Jeg er blodtype A, så jeg unngår alt rødt kjøtt, og spiser kun fisk og litt fugl. Unngår også meieriprodukter. Tidligere spiste jeg ekstremt lite karbohydrater, og mye proteiner. Det fungerer greit på en diett når man skal relativt raskt ned i vekt, men fungerer ikke like bra når man skal holde formen over tid. Jeg har gått så mye på diett at jeg har hatt sjansen til å eksperimentere med hva som fungerer på meg. Etter jeg gikk opp på karbohydratene har jeg fått mer kvalitet i muskelmassen, har mer overskudd, blir ikke så sliten og trener bedre. Man ser også mye sunnere ut, ikke så dratt og sliten i ansiktet og kroppen. Jeg spiser ca hver 3 time, og det går for det meste i all slags fisk, kylling, kalkun, ris, pasta, egg, søtpoteter, nøtter, olje, frukt, grønnsaker… med litt kreativitet er det utrolig hva man klarer å trylle fram på kjøkkenet med disse ingrediensene :-)

Bruker du kosttilskudd?
Jeg bruker proteintilskudd, Udo`s Choice, glutamin, , ZMA, , vitamin og mineral tilskudd.


Hvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?
Alle de ovenstående tilskuddene vil jeg anbefale andre å bruke. Jeg har prøvd mange forskjellig tilskudd, men disse føler jeg virkelig fungerer. -Protein tilskudd; nødvendig supplement til proteiner gjennom maten
-Udo`s Choice: Det er helt nødvendig å gi kroppen sunt fett. Udo`s har den riktige balansen mellom omega 3-6-9, i tillegg så smaker den fantastisk godt! :-)
-Glutamin; Aminosyre som kroppen produserer selv, men ikke nok av. Øker restitusjonsevnen, muskeltilvekst, styrke osv.
ZMA: Øker kroppens egenproduksjon, gir bedre søvn kvalitet m.m

Hva er dine beste løft med vekter?
Har aldri fokusert noe særlig på maksløft. Men jeg har kjørt 6-7 reps alene med 80 kg i benken. Det er mye viktigere for meg å få god kontakt, og bruke riktig teknikk enn å prøve å løfte mest mulig, på "verst" mulig måte… :-)

Har du noen forbilder?
Jeg har flere :-)

-Min samboer Edmund er et stort forbilde, jeg beundrer viljestyrken og hans evne til å pushe seg selv til det ytterste. Han er utrolig målbevisst, og veldig flink i det han driver med. Har lært veldig mye av å trene sammen med han. Et multitalent innen sport!

- Jeg ser opp til Gunnar Jacobsen (daglig leder, Kaliber Gym). Vet ikke om noen annen som har mer kompetanse og kunnskap om trening og kost enn han! Han kan noe om alt, og hadde stått øverst på ringelista mi, om jeg skulle vært med i "Vil du bli millionær" :-)

- Jeg ser også opp til alle de som klarer å bli den aller beste i sporten de driver med, eller har stor suksess i andre deler av livet. Synes Monica Brant er et godt forbilde, hun har klart å få suksess på en måte som ingen andre jenter innen fitnessen har klart.

Hva motiverer deg?
-Det motiverer meg å ha framgang, å se reultater.

-Å ha målsetninger motiverer meg veldig, det er det som driver meg mest. -Å nå de målene jeg setter meg !

-Det motiverer meg at mine nærmeste, og venner har tro på meg og støtter meg.

-Det motiverer meg å ha muligheten til å kunne konkurrere mot de beste.

 

-Det er motiverende når man fremdeles synes det er morsomt og utfordrende å konkurrere.

-Det er motiverende å få reise og oppleve masse spennende gjennom sporten.

Hva gjør du for å komme i form?
Jeg holder formen ganske bra året rundt, men når jeg forbereder meg før konkurranser begynner jeg med cardio, og kontrollerer kalori inntaket mitt mye nøyere. Jeg spiser små måltider hver 2-3 time hver dag, hele uka. Har et spisemåltid hvor jeg spiser mer i helgene. Jeg prøver også å holde meg mest mulig aktiv i løpet av dagen, utenom treningene. Tida går fortere da, så man slipper å tenke så mye på mat :-)

 

Hvilke muskelgruppe er du mest fornøyd med?
Det må vel kanskje bli rygg, skuldre og armer. Dette er muskelgrupper som er lett-trente og gir rask respons på treningen.. Det er artigere å trene når man ikke må slite kjempemasse og lenge for å se resultater. Fokus fremover er å bygge mer på beina, som henger litt etter overkroppen.

Hva er ditt treningstips til nybegynnere
Det må være å få hjelp allerede fra starten av. Det er større sjanse for at man synes treningen er morsom og givende, hvis man slipper å kaste bort masse tid på å trene feil, uten resultater den første tida. Hvis du får hjelp til å sette opp et ordentlig treningsprogram, og hjelp til å lære deg teknikkene med èn gang, så kommer også resultatene raskere. Så klart det blir morsommere å trene da ! Tren gjerne med en treningspartner som har litt kunnskap og erfaring, man lærer utrolig mye på det. -Les, lær og spør mest mulig om kost og ernæring!! -Sett deg mål for treningen din, og forplikt deg til de. Prioriter og sett av tid til trening, du har tid, hvis du vil ha tid…. :-) Det nytter ikke å legge om hele livsstilen sin i løpet av natta. Man må ta det steg for steg. Legg en plan for hvordan du skal gjøre endringer i din hverdag på veien mot en sunnere livsstil og mer veltrent kropp!

Besøk gjerne hjemmesiden min for flere tips! www.piamarlen.com

Stor treningshilsen fra Pia !


Pia er også medlem i vårt forum.


Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Andreas Gulbrandsen kom i superform.

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Se bilder og intervju.
Se videointervju

Linda Antonsen (38) klar for VM

Intervju06.12.2012132

Linda Antonsen deltar i Bodyfitness.

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!