Karoline debuterer i bikini

Intervju20.08.2012Marika Lejon0

Karoline Berg Skikkelstadødegård (23) er student og opprinnelig fra Eidsvoll. Hun har bodd i Trondheim i tre år med samboer.

Når stilte du sist og hvor trener du?

Jeg debuterer i Norway Open 29. september 2012. Jeg stiller for Kaliber Gym (www.kalibergym.no ) og coachen min er Gunnar Strand Jacobsen.

Hvor lenge har du trent?

Har så lenge jeg husker alltid vært glad i å trene. Jeg var håndballjente fra jeg var 7 -18 år. Jeg startet å trene på et kommersielt treningssenter da jeg var 15 år og har siden det vært aktiv innenfor senterets fire vegger. En mer målrettet styrketrening frem mot konkurranse ble påbegynt i mars 2012. For meg handler det om å ha et konkret mål i treningen. Jeg ønsker å skaffe meg dypere erfaring med hvordan riktig kosthold i forhold til treningen, kan skape en tydelig fremgang. Jeg har alltid vært opptatt av helse og treningens helsefremmende effekt og jeg føler derfor at fitness møter mine interesser og verdier på mange områder. Jeg har alltid vært inspirert av den atletiske og sunne kroppen og føler jeg er klar til å jobbe for å oppnå en slik fysikk selv, og på veien vil lære mye om meg selv.

Hvilken klasse skal du stille i og hvorfor akkurat denne?

Jeg debuterer i bikiniklassen. Det er første gang denne grenen blir presentert på et stevne i Norge, og jeg håper den er kommet for å bli. Først og fremst er det den feminine og sterke fysikken som gjør at jeg velger denne grenen. Her har utøverne en liten andel høyere fettprosent og ikke fullt like stor muskelmasse som i bodyfitness. Personlig er jeg fascinert av begge grenene, men bikinifitness passer mine personlige mål bedre siden jeg ønsker å holde en slik fysikk stort sett hele året. Grenen representerer et sunt kroppsideal i sceneform. Jeg ønsker å være med på å fremme realiteten om at en flott bikinikropp kan oppnås og vedlikeholdes av målrettet styrketrening og et normalt, sunt kosthold.

Kan du fortelle om dietten?

Jeg startet på diett tidlig i begynnelsen av juni 2012. Jeg synes det var godt å kunne spise mindre mengder etter å ha ligget på overskudd siden mars. Foreløpig går dietten bedre enn jeg hadde turt å håpe på. Noen dager er selvfølgelig verre enn andre, men energinivået er stort sett stabilt. Jeg har hatt en sunn nedgang i fettprosent siden oppstart, og har stor tro på at dietten jeg har per i dag fortsetter ut til konkurransedato.

Er dietten annerledes enn i BF?

Før diettoppstart i juni spiste jeg stort sett av de samme matvarene. Havregryn, mager kesam, skyr, ris/potet, grønnsaker, salat, torsk, laks, egg, magert kjøtt og eple. Matvarer som knekkebrød, hvitost, nøtter, mais og avokado er kuttet ut på dietten, samt cottage cheese er byttet ut med den magre varianten. Før jeg fikk kostplan fra Coach v/Gunnar var favotittfrokosten Sport + knekke brød med gudbrandsdalsbrunost ved siden av en stor kopp kaffe. Jeg må innrømme at jeg til tiden savner dette måltidet. Siden jeg er debutant har jeg ingen erfaring med diett rettet mot bodyfitness. Jeg bestemte meg for å stille i bikini før jeg startet på diett, dermed ble dietten rettet konkret mot den fysikken jeg vil oppnå i denne grenen. Mest sannsynlig er matvarene i BF de samme, men at mengden i hvert måltid etter hvert måtte kuttes ned på, i tillegg til mer cardio for å nå en lavere fettprosent innen september. Nå skal det sies at de i BF har mer muskelmasse og dermed høyere hvileforbrenning, ergo kan det være at dietten kunne vært likens den jeg har nå om jeg hadde hatt mer masse. Alle utøvere har forskjellig utgangspunkt, derfor kan jeg kun svare for min egen del.

Hvilke muskelgrupper er du mest fornøyd med?

Jeg er mest fornøyd med rygg og lårmusklene. De har respondert kjempebra på treningen og begynner å ta ønskelig form.

Hvem hjelper deg med trening og diett?

Det er Gunnar Strand Jacobsen som hjelper med trening og diett. Han er innehaver v/Kaliber Gym i Trondheim (www.kalibergym.no) og han har veiledet meg siden oppstart i mars. Han har laget både styrkeprogram og diett, som har truffet mitt utgangspunkt bra. Han er en god coach, som jeg kan være åpen og ærlig med. Det er en nødvendighet for å lykkes med både diett og trening i denne sporten. Jeg har fått trygg og jevnlig oppfølging hele perioden, noe jeg er svært takknemlig for. Resultatene jeg har fått på kort tid kan alene svare for hvor kunnskapsrik han er innenfor trening- og kostholdsveiledning.

Hvilke kosttilskudd er de viktigste for deg?

De viktigste er protein, multivitamin og tran. Jeg bruker også kreatin og BCAA. Spesielt multivitamin er viktig under diett for å sørge for at behovene for vitaminer/mineraler blir dekket.

Hvordan er det å kombinere diett/ trening med dine daglige sysler?

I starten av dietten tok det lang tid å planlegge alle måltidene. Etter å ha innarbeidet en god rutine på dette, går det nå mye lettere i en travel hverdag. Det kreves god planlegging, men er absolutt overkommelig. Fordelen med å gå på diett er å vite akkurat hva jeg skal spise til enhver tid. Jeg bruker derfor ikke energi på å finne ut av hva jeg skal spise på hvilke tidspunkt. Ulempen er alle matboksene som må være med å håndvesken og eventuelle ugunstige tidspunkt jeg må spise på. God kommunikasjon med kolleger og folk jeg omgås med har hjulpet utrolig mye.

Hvilken støtte har vært / er viktigst for deg?

Helt klart backup fra kjæreste og nær familie er den viktigste. Uten deres støtte hadde dette vært svært vanskelig å gjennomføre. Venninner og venner er også av stor viktighet. Coach Gunnar skal også ha stor ære for jobben han gjør for at jeg skal nå min drøm. Uten hans hjelp hadde jeg ikke vært der jeg er i dag. Jeg må også nevne jentene jeg har blitt kjent med hittil, som også debuterer i Norway Open høst. Poseringsøvinger og treninger hadde ikke vært den samme uten dem.

Hva håper du å få ut av konkurransen?

På konkurransedagen håper jeg å stå igjen med en god opplevelse av å stå på scenen og følelsen av at arbeidet var verdt erfaringen. Jeg håper på at stevnet gir meg videre ønsker om å fortsette med fitness, og at følelsen av å ha nådd målet gir meg minst like stor treningsglede som jeg har nå. Mer enn dette tør jeg ikke håpe på foreløpig.

Vi ønsker Karoline LYKKE TIL!

 


Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Andreas Gulbrandsen kom i superform.

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Se bilder og intervju.
Se videointervju

Linda Antonsen (38) klar for VM

Intervju06.12.2012132

Linda Antonsen deltar i Bodyfitness.

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!