For 3 år siden veide han 60 kg

Intervju06.09.2012Marika Lejon0

Marius veide 60 kg for tre år siden. Nå har han fått bedre selvtillit og trives bedre i ny kropp. Han har jobbet mye som modell etter at han begynte å trene seriøst og skal stille i AF for første gang denne høsten!

Navn: Marius Gangmark
Bosted: Bogerud, Oslo
Klubb: Team Toppform
Alder: 23
Vekt: 82 kg (on) og 92 kg (off)
Sivilstatus: I et forhold (Kjæreste)

Hvorfor AF?

Jeg valgte Athletic Fitness fordi jeg føler det er mest naturlig for meg. Jeg har siden jeg var 16 år drømt om å kunne konkurrere. Da var det Athletic Fitness jeg bestemte meg for og siden har det vært planen.

Hvor lenge har du trent?

Jeg har trent i tre år nå. Jeg har alltid drevet med idrett og trente styrke og spilte fotball til jeg var 18. Deretter sluttet jeg totalt med trening i to år og startet opp igjen i august 2009.

Har du noen forbilder?

Jeg må vel si Arnold Schwarzenegger. Han var den store helten da jeg var liten gutt og han er en av grunnene til at jeg ble opptatt av trening og muskler. Phil Heath er jeg også en stor fan av, men drømmer ikke om å bli som han. Mitt største forbilde og min største drivkraft nå mot NM er faktisk Kristine Lindrum Solhaug. Hennes prestasjoner som debutant er helt fantastisk og jeg håper på å gjøre det like godt som henne.

Hva jobber du med?

Jeg jobber som rørlegger og har gjort det i litt i overkant av et år nå. Før det jobbet jeg to år i barnehage. Drømmen er egentlig å bli brannmann og da aller helst dykker.

Viktigste kosttilskudd?

Må vel være proteindunken som til stadighet følger med meg ned på gymmet da. Gutta ler av meg hver gang og spør om jeg skal ut å male siden jeg alltid går å bærer på en 5 kilos dunk med pulver. Har vel egentlig ingen faste favoritter som jeg alltid kjøper. Men Muscle Milk smaker farlig godt.

Hvordan er det å kombinere diett med andre sysler?

Det er jo litt opp og ned, men det går hovedsaklig veldig fint. Man lærer seg i løpet av dietten å planlegge litt. Man lærer hvor lang tid det tar å lage maten, når det er best å spise og så videre. Dermed klarer man å tilpasse det best mulig ut i fra hva man skal. Jeg prøver å lage mat for to dager av gangen. Kunne gjerne laget for tre dager også, men syns det blir så tørt å spise. Derfor tar jeg meg heller tid til å steke kjøtt litt oftere.

Hva er det du føler du ofrer?

Jeg føler ikke at jeg trenger å ofre så mye egentlig. At man er på diett betyr ikke at man ikke kan være med på ting. Man er bare ikke like delaktig på alt til enhver tid. Men jeg føler vel litt at jeg ofrer "kosen". Filmkveld en sen fredagskveld med taco, Cola eller Urge og melkesjokolade er et lite savn en gang i blant.

 

Hva får du igjen for strevet?

Jeg får oppfylt en guttedrøm. Jeg drømte først om å bli fotballproff, men la den drømmen på hylla sammen med fotballskoene. Min andre drøm er å konkurrere i fitness/bygging og det blir nå realisert. I tillegg får jeg en kropp jeg alltid har drømt om og en selvtillit jeg unner alle. Jeg har det veldig bra med meg selv og er veldig fornøyd med egen fremgang.

Gruer eller gleder du deg og hvorfor?

Jeg gleder meg fryktelig mye. Jeg gleder meg først å fremst til å bli ferdig på diett og kunne begynne å spise fritt igjen, men jeg gleder meg også til å endelig kunne stå på scenen å gjøre det jeg drømmer om. Men samtidig gruer jeg meg fryktelig mye. Jeg gruer meg hovedsaklig fordi jeg er redd for å ikke komme til finalen. Jeg ser for meg at alle jeg kjenner kommer for å se på meg i NM, også ryker jeg ut før det og alle lurer på hvor det har blitt av meg. Hehe. Men det er en del av gamet. Det er mange tøffe konkurrenter. Jeg tror jeg er litt mer nervøs rett før jeg skal på scenen.

Hvem vil du takke?

Det blir veldig klisjè men det får gå. Jeg vil takke kjæresten min som støtter meg og vil at jeg skal klare dette og hjelper til med matlagingen min. Jeg vil takke mamma og pappa for at de viser mer forståelse enn hva jeg hadde trodd.

Så vil jeg selvfølgelig takke alle på Toppform, da spesielt Martin Engstrøm som har vært min mentor og coach hele veien og fått meg dit jeg er. Jeg hadde ikke klart det uten han. Kim Torgersen og Carl-Erik Gulliksen som hjelper meg med posering og Christian Sterk som pusher meg igjennom styrkeøvelsene og hjelper meg med det jeg lurer på. Markus Borge, Kristian Skogsletten og Marthe Sundby har også vært til stor hjelp hele veien. Jeg er glad for å ha så dyktige og hyggelige folk rundt meg.

Vi ønsker Marius LYKKE TIL!

 


Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Andreas Gulbrandsen kom i superform.

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Se bilder og intervju.
Se videointervju

Linda Antonsen (38) klar for VM

Intervju06.12.2012132

Linda Antonsen deltar i Bodyfitness.

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!