Martin Norum og Kristine Weber på God Morgen Norge på TV2

Intervju11.02.2013Joachim Pedersen0

Martin Norum og Kristine Weber gjestet i dag God Morgen Norge på TV2. Her frontet de to sine nye bøker om trening og kosthold.

Martin Norum har vi sett på God morgen Norge flere ganger hvor han har gitt seerne tips og råd om trening. For Kristine Weber derimot var det første gangen hun var gjest. Programlederen spurte Martin hvordan man merker at flere og flere vil trene styrke:
- Man merker det jo på treningsenteret at det er mye større etterpørsel etter trening som innebærer at man trener tunge vekter og at man er ute etter sterkere muskler, få litt større muskler eller redusere fettprosenten og det er jo det også jeg og Kristine har skrevet om i henholdsvis at hun har skrevet om kosthold og jeg har skrevet om trening i hver sine bøker. Norum med tittelen "Bygg muskler" og Weber med tittelen "Sunn og sterk med protein".

Hvilket treningsopplegg er det i boka der?

Det er delt opp i ulike kapitler for å trene de største muskelgruppene i kroppen da hovedmål er enten å bli sterkere, få større muskler eller gå ned i fettprosent. Det er også suplert med en stor øvelseguide og i tillegg er det internett-artikler for å få enda mer info om trening. Det er treningsprogrammer for ulike type målsetninger som fungerer veldig bra.

Trener gutter og jenter likt?

Ja, vi bruker mange av de samme øvelsene og stadig flere jenter trener også de store baseøvelsene som knebøy, markløft, benkpress og chins. Så jentene ser ut til å trene mye mer styrketrening enn tidligere og det utelukkende veldig positivt, sier Norum.

Hva synes du om at jentene har kommet etter Kristine?

Jeg synes det er veldig bra og synes det er på tide ettersom det alltid har vært fokus på at guttene skal være sterke. Det er på tide at jentene også skal være sterke. Det er så mange fordeler som man ikke har råd til å gå glipp av. Jeg begynte med styrketrening fordi jeg fikk en hjertediagnose for cirka 7 år siden og da meldte jeg meg inn i treningstudio og begynte på saltimer. Jeg har også alltid vært fascinert av muskler og etter saltimene så stod jeg å "pumpet opp biceps" og begynte med det 1 år senere.

Hva betyr treningen for deg Kristine?

Det betyr veldig mye, men mest psykisk. Det å bruke det som en slags terapi. Det å enten gå på tredemølle å få tenkt ut ting eller styrketrening for å få lukket ut ting, sier Kristine. Martin skyter inn: - Det er veldig klar sammenheng mellom psykisk styrke og fysisk styrke og det tror både Kristine og Benjamin og jeg som har skrevet denne boken er enig i forhold til mentale utfordringer i forhold til dette her.

Hva er en sunn kropp?

En sunn kropp for meg er at kropp som blir tatt godt vare på og det er ikke nødvendigvis timevis med trening eller perfekt sammensatt kosthold. Det starter først og fremst en balansegang med fornuftige følelser og etter det tar man sunne og gode valg for seg selv, sier Kristine.

Kan det bli for mye av muskeltrening?

Ja, det kan det, sier Norum og fortsetter: - Det finens alltid ytterpunkter enten det handler om å bygge muskler eller å være veldig tynn. Det vil alltid være noen som drar ting litt ekstra langt, men vi er veldig opptatt av at vi skal fremme sunne holdninger i forhold til dette her. Så iforhold til treningsmengde og spise sunt kosthold så handler det ikke om at alt skal være perfekt og skal bare spise sunt og bare drive med masse trening. Alt handler om moderasjon. Sunne holdninger er viktig for det er ingen tvil om at det er en stor trend nå å spise sunt og og trene mye styrketrening. Det handler om sunnhet og det å ta vare på kroppen.

Hvilke muskler er smart å trene?

Hele kroppen. Jeg ville ikke utelatt noen muskler. Kanskje noen muskler fortjener litt mer oppmerksomhet. Det kan være alt fra ryggmuskulatur for å forebygge holdningsrelaterte problemer osv. Det er absolutt behov for å trene hele kroppen, men kanskje noen av de største muskelgruppene fortjener litt mer oppmerksomhet, sier Norum.

Hvilke muskler bør man være forsiktig med å trene for mye?

Da ville jeg kanskje sagt brystmuskulatur. Det er veldig mange gutter som trener benkpress og trener man for mye av det og mye av musklene som er med på å rotere skuldrene litt innover så vil det over tid føre til skulderproblemer. Så lenge man er flink til å trene hele kroppen så bør det gå ganske greit, sier Norum.

Hva synes du om at dette er blitt en trend blant jenter å trene muskler Kristine?

Jeg synes det er kjempe bra. Styrketrening og bygge muskler har så mange fordeler. Det er på tide at vi jenter også drar nytte av det. Både i form av psykisk og fysisk og det er kanskje viktigere for jenter og kvinner å drive med styrketrening sånn sett over hele linja. F.eks. med et syltynnt ideal så er det lettere å bygge seg større og sterkere enn å sulte seg svakere, for å si det sånn.

Like etterpå intervjuet ble Kristine Weber med å lage sunn ostekake med Wenche. Fellestegnet for hennes oppskrifter er protein. Hennes oppskrifter dreier seg ikke om lavkarbo, CHF etc. Kun proteinrik mat. Ved en proteinkake så tenker man kanskje gjerne på proteinpulver, men i Kristines oppskrifter er det lite proteinpulver. Oppskriften på hennes ostekake som de laget på God morgen norge er:

Karamellbunn:
45 g lyst mandelmel 8 helsekost) , eller finmalte mandler eller havregryn
1-2 ts yoconsirup ( helsekost)
1-2 dråper stevia med karamell ( kan sløyfes) ( helsekost)
1 klype salt
2 ts vann

Ostekrem:
3 gelatinplater
60 g Philadelphiaost light, myk
50 g kesam
2 ss sukrinmelis
4-5 dråper stevia vanilje ( helsekost)

Slik gjør du:
Oppskrift fra boken "Sunn & sterk med protein. Mat for muskler" av Kristine Weber, Cappelen Damm Forlag.

2 stk.

Karamellbunn:
Arbeid sammen alle ingrediensene til bunnen.
Legg dem i små former ( type creme brulee), dekk formene med plastfilm først, da er det lettere å ta ut ostekakene.

Ostekrem:
Legg gelatinbladene i litt kaldt vann til de blir myke.
Klem ut vannet og løs opp gelatinen i ¼ dl varmt vann.
Rør/ pisk sammen philadelphiaost, kesam, sukrinmelis og stevia.
Tilsett smeltet gelatin i en tynn stråle, røre hele tiden.
Fyll over bunnene og sett kaldt minst en time.

Hver kake gir ca 100 kcal.

Kilder:
TV2, God Morgen norge, kl 8:10
GMN:
http://www.tv2.no/gmn/wenche/oppskrifter/ostekake-2333880.html

 


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

- Den viktigste faktoren når man vil komme i bedre, synlig form, er kostholdet, mener Norgesmesteren i bodyfitness.

Kristine Weber med ny bok

Intervju01.02.2013117

Se intervju.

Hva er egentlig normalt?

Trening03.04.2012154

Kristine Weber forteller sitt synspunkt.

Fitnessbarbie ute av skapet

Fitness12.03.2012125

Bodyfitnssutøver Kristine Weber sin historie. Del 2.

Kristine Weber med ny bok

Intervju01.02.2013117

Hva er egentlig normalt?

Trening03.04.2012154

Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!

5 proteinrike smoothies

Kosthold27.06.2021431

La deg friste av proteinrik dessert-smoothie og sjokolademilkshake.

5 mettende mellommåltider

Kosthold28.04.2021192

Sunn og kjapp mat på farten.

Kardio eller styrketrening først?

Trening27.04.2021353

Hva bør du trene først for optimal effekt?