Debutant i Athletic Fitness

Intervju05.09.2013Joachim Marhaug0

Marie Vagstad Eldring skal delta i Athletic Fitness med styrkemomenter som chins og dips.

Navn: Marie Vagstad Eldring
Alder: 21
Høyde: 160 cm
Vekt: Før diett 61 kg, nå ligger jeg på 55
Arbeid: Student ved Universitetet i Agder
Sivilstatus: Samboer
Sponsor: Ingen
Klubb: Atletix

Hvem er du? Fortell litt om deg selv

Jeg er en jente fra Ås, men bor nå i Grimstad der jeg tar en master i Industriell økonomi og teknologiledelse innenfor byggdesign. Før studiene gjennomførte jeg førstegangstjeneste i Hæren og er nå med i Heimevernets Innsatsstyrke. Har alltid vært aktiv gjennom fotball og friidrett, men måtte slutte med begge deler etter jeg skadet kneet som 15-åring. Da begynte jeg å trene styrke fast, i første omgang som rehabilitering, men likte det så godt at det siden har blitt en del av hverdagen min.

Du skal delta i Athletic Fitness på Stavanger Open som debutant. Hva slags forventninger har du?

Som debutant er jeg er veldig spent og ser fram til å prøve noe nytt og å kjenne på litt konkurransenerver. Jeg håper å kunne levere minst like bra som på trening, da vil jeg være fornøyd. Er ydmyk overfor mine konkurrenter, men har et stort konkurranseinstinkt og regner med at det vil være på topp på konkurransedagen. De nye reglene er harde, så det kan bli interessant å se nivået etter det ble endret.

Hvorfor valgte du akkurat Athletic Fitness?

Jeg følte at det var den grenen som passet meg best. Er ikke kun utseendet og posering som avgjør, men også hvor god form du faktisk er. Man skal ikke bare se sterk ut, man skal også vise at man er det, og det liker jeg. Styrkeøvelsene, særlig chins, passer meg bra. Det er en øvelse jeg trener mye.

Hvor mange dips og chins har du tatt på trening?

Det er foreløpig en hemmelighet, Vil heller overraske på konkurransen enn å «skuffe», smiler Marie.

Hva med roing?

Har aldri vært noe fan av roing eller rodd noe før jeg begynte konkurranseforberedelsene, men jobber hardt for å nå et greit nivå der og kommer meg for hver dag.

Hvordan har du trent frem mot konkurransen?

I mai begynte jeg å trene med konkurranse i tankene. Jeg har to økter om dagen. Kardio på morgenen og styrke på kvelden ofte etterfulgt av intervaller på mølle eller roing. Av og til trener jeg styrke på morgenen, da blir det en lang løpetur på kvelden som telles som hele dagens kardio. Jeg har egentlig ikke endret så mye i styrketreningen min i forberedelsene mot konkurranse. Har trent dips og chins en god stund før jeg fant ut at jeg skulle stille. Jeg trener styrke 6 ganger i uka og rekker som regel gjennom hver muskelgruppe 1-2 ganger i løpet av treningsuken. Varierer i intensitet og øvelser, så går aldri lei. Liker å løfte tungt og har alltid vært ganske naturlig sterk og eksplosiv fra jeg var liten av. Har aldri rodd noe særlig før jeg satset mot konkurransen, så det er nytt element i treningen min i tillegg til morgenkardio.

Har du noen favorittmuskelgruppe du liker å trene, og hvorfor?

Rygg er nok min beste og sterkeste muskelgruppe, og også den jeg liker best å trene. En bred og muskuløs rygg er utrolig fint etter min mening. Ellers synes jeg egentlig at hele overkroppen er gøy å trene. Kan derimot ikke si det samme om beina...

Hva består dietten av? Hva spiser du når?

Dietten min er veldig grei og enkel og er tatt fra prinsippet om biorytmedietten. Da spiser jeg lite karbohydrater, moderat med proteiner og bra med sunt fett fra jeg står opp på morgenen til og med måltidet før styrketrening. Etter treningen er det karbohydrater som gjelder, og litt fett og proteiner. Jeg har mulighet til å variere mye dersom jeg ønsker det. Er storfornøyd med maten jeg spiser. Jeg starter første måltid kl.7 og siste er kl.22. Har fem måltider pluss ett mellommåltid og noen raske karbohydrater jeg inntar rett etter styrketrening. Det har vært utrolig lærerikt å begynne på en slik diett og spesielt fascinerende å se hvordan en kan forme kroppen og helsen med riktig og tilpasset kost.

Hvor mange kalorier er dette?

Jeg ligger vel nokså høyt for å være på deff, 2100 kalorier. Det var en stor overgang å begynne på diett. Jeg spiste bra i utgangspunktet, men i en god del større mengder. Det var uvant å være mye sulten i starten, men nå er kroppen blitt vant til det og det er ikke lenger en utfordring som før.

Hvilke kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?

Jeg bruker lite kosttilskudd. Jeg tar en proteinshake før morgentur og bcaa under/etter styrketrening. Liker å få i meg så mye som mulig av det jeg trenger gjennom riktig mat. Jeg er fornøyd med det kosttilskuddet jeg bruker og kan anbefale det fordi det fungerer for mitt bruk, men man bør først og fremst fokusere på maten og ikke la kosttilskuddet erstatte et godt kosthold, heller bruke det som et supplement om man er veldig aktiv.

Har du noen forbilder?

Marit Bjørgen har jeg alltid vært utrolig imponert over og sitter klistret til skjermen hver gang hun går et renn. Innenfor fitness og bodybuilding kan jeg nevne Dana Linn Bailey. Hun synes jeg har en fin fysikk og virker like tøff som hun ser ut. Min egen coach, Aslaug Lia Pettersen, er utrolig kunnskapsrik, erfaren og flink. Hun motiverer meg og er et forbilde. Håper å kunne være på samme nivå som hun en dag.

Hvor mye kardio trener du for å komme i form?

Jeg er like glad i å løpe som jeg er i å trene styrke, og har nesten én løpeøkt/intervaller hver dag. Nå som jeg deffer har jeg en time kardio på morgenen før frokost. Hender ofte jeg må stå opp kl. 5 for å rekke det, men det er ganske så deilig å være ute så tidlig. Kjører alltid 60 min på morgenen, enten rask gange hele økten, eller så deler jeg det opp der jeg varierer mellom løping og gange. Ca to ganger i uka løper jeg intervaller, det foretrekker jeg å gjøre inne på en tredemølle. Har rundt to lengre løpeøkter på kveldene per uke, der jeg løper omtrent én mil hver gang. Ellers så avslutter jeg nå flere styrkeøkter med roing.

Hvor lenge har du vært på diett?

Jeg begynte på dietten i mai, men dette var en tilvenningsmåned der jeg skulle bli vant til rutinene, maten og systemet siden det var første gang jeg gikk på en diett. Fra juni har jeg fulgt dietten så godt det har latt seg gjøre. Det var en stor overgang å begynne på diett. Jeg spiste bra i utgangspunktet, men i en god del større mengder. Det var uvant å være mye sulten i starten, men nå er kroppen blitt vant til det og det er ikke lenger en utfordring som før.

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?

Jeg får mest skryt for ryggen min og det er også den jeg er mest fornøyd med.

Hva er det som motiverer deg til å stå på?

Jeg elsker å trene og ser fram til hver eneste økt. Treningen gir meg en stor glede. Lysten etter å bli bedre er også med å drive meg. Fremgang og resultater er det mest motiverende. Positive tilbakemeldinger er også veldig hyggelig og gjør at jeg får en ekstra gnist. Jeg forsvinner i min egen verden når jeg trener og trives best på trening.

Hvem coacher deg fremover mot konkurranse?

Det er Aslaug Lia Pettersen fra Atletix som er min veileder. Hun hjelper meg med diett og posering. Treningen styrer jeg selv ut i fra det jeg har erfart fungerer for meg.

Hva er dine langsiktige ambisjoner med treningen?

Jeg har ingen spesielle langsiktige ambisjoner med treningen. For meg er trening en lidenskap og det gir meg utrolig mye glede. Derfor trener jeg. Helsegevinstene som følger er selvsagt en stor bonus. Jeg håper at denne gleden vil vare så lenge som mulig. Enn så lenge nyter jeg lidenskapen min.

Hvor trener du?

Jeg trener på Stamina i Grimstad.

Hvordan er miljøet der?

Miljøet der er bra. Hyggelige og behjelpelige ansatte og veldig greit og fint lokale med godt utvalg i utstyr som utfyller mine behov.

Noen du vil takke til slutt?

Det er min kjæreste og treningspartner Kjell jeg må takke mest. Han støtter meg i alt og legger mye til rette for meg. Han er tålmodig, ordner opp og fungerer som en ekstra coach. Aslaug og Atletix fortjener også en stor takk. Hun tok imot meg med åpne armer da jeg ønsket hjelp og har siden hjulpet meg mye. Er utrolig fornøyd med og stolt av klubben jeg stiller for!

 

 


Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Hanne Lulu Holst stiller for siste gang - denne gangen i Bodyfitness.

Kokk skal delta i Athletic Fitness

Intervju01.09.201746

Christine er kokk og elsker å bake, men å smake på baksten må vente når hun skal delta i fitness.
Ken Nilsen skal konkurrere i Athletic Fitness.
Du ser Katinka Berget i Oslo konserthus, 8-9. Oktober.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Kokk skal delta i Athletic Fitness

Intervju01.09.201746

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!