Kristine har gått ned nesten 60 kg

Intervju15.05.2014Joachim Marhaug7330

Kristine Henriksen veide 148,8 kg. Nå veier hun 91,6 kg og har gått ned 57,2 kg.

Kristine Henriksen fra Skien er en imponerende jente som viser at det mulig å nå det man bestemmer seg for. Hun har hatt en vanvittig bra fremgang siden hun startet for 7 måneder siden.

Navn: Kristine Henriksen
Alder: 21 år
Høyde: 169 cm
Bosted: Skien
Arbeid: Ekstrahjelp hos Zizzi Herkules

Kristine er ei blid og utadvendt jente som alltid har vært glad i å være rundt venner og familie. Hun studerer økonomi og jobber som ekstrahjelp i klesbutikken Zizzi.

- I oktober 2013 meldte jeg meg på Easylife, et kurs som hjelper deg å gå ned i vekt som treningssenteret MyLife tilbyr. I løpet av kurset har jeg gått ned ett menneske i vekt. På fritiden liker jeg å trene og ri, noe jeg har fått muligheten til å gjøre igjen ettersom kiloene raste, smiler Kristine.

Veien til en ny kropp

Kristine har fått gode råd i forhold til kosthold og trening. Hun har ikke møtt på noen spesielt store utfordringer fordi hun har vært bestemt fra start og med tiden har hun fått nye, sunne vaner som ville vært vonde å vende igjen.

- Å være meg på denne veien har vært veldig moro. Jeg har lært mye jeg ikke hadde en anelse om tidligere, og det er fantastisk å kjenne hvordan kroppen og pusten tar ting enklere og enklere rundt en treningsøkt eller annen bevegelse, sier Kristine.

Det var i august 2013 da hun var bursdag til ei venninne som hadde gått ned nærmere 30 kilo at hun fikk øynene opp. Hun var kjempe fin og hun hadde fått en glød Kristine aldri hadde sett hos henne tidligere.

- Jeg har alltid hatt et problem med å stole fullt og helt på suksesshistoriene rundt vekttap i media, med tanke på hvor enkelt det høres ut og det at man i dag kan mikse og trikse med bilder. Det å se henne var som å se historiene i media, men nå fikk jeg se det med egne øyne og jeg forstod at dette var mulig for meg også, smiler Kristine.

Fikk kyssesyken og gikk opp i vekt

Tidligere var Kristine en aktiv fotballspiller noe hun sluttet med etter 8 år da hun fikk kyssesyken. Med denne sykdommen ble det mye stillesitting, noe som varte i noen måneder og gjorde det krevende da hun prøvde å komme tilbake i aktivitet igjen.

- Jeg begynte så på aerobic to ganger i uken for å komme litt i gang før jeg meldte meg inn på et treningssenter for å ta mer tak. På tre måneder hadde jeg klart å gå ned 14 kilo, men så begynte jeg å jobbe ved siden av skolen og lagde unnskyldning for å slippe å trene de dagene jeg hadde fri fra jobb. Kiloene raste på igjen, mer det dobbelte. Slik fortsatte det og vekta fortsatte å stige. Nå som jeg bestemte meg for at nok var nok har jeg hatt mange gode opplevelser underveis. Gradvis har jeg kjent at jeg orker mer og mer, klær blir alt for store og gode tilbakemeldinger strømmer på, forteller Kristine.

Hvor mye gikk du ned?
- Jeg startet på 148,8 kilo i oktober og veier i dag 91,6 kilo. Det vil si en vektreduksjon på 57,2 kilo og dette pågående prosjektet har jeg brukt 7 måneder på så langt, sier en lykkelig Kristine.

 
Her brenner Kristine alle de store gamle klærne.

Elsker toppturer og trening

Etter at Kristine skjønte at trening er det som skal til for å gå ned i vekt har i dag god rutine på sin egen trening. Det hun liker aller mest er å gå toppturer.

- Jeg trener som regel kondisjon, og så trener jeg styrke rundt to ganger i uka i tillegg.

I starten var det veldig tungt å løpe og jeg fokuserte mye på å gå i oppoverbakker da, noe som fortsatt er en stor del av mine treningsøkter den dag i dag. I tillegg til at jeg har begynt å jogge en del også. Med tanke på vær og at det nærmer seg sommer har jeg blitt kjempe glad i å bevege meg ute i naturen og elsker å gå på toppturer.

Fra fast food til knekkebrød

Kristine har lagt om kostholdet sitt og blitt mer bevisst på hva hun putter i seg og mengden hun spiser. Det er det som skiller kostholdet hennes fra i dag og tidligere.

- Utenom middag spiser jeg som regel to knekkebrød til hvert måltid (Rugsprø, 100% fullkorn). Pålegget varierer og det går som regel i gulost, mager smørost, leverpostei med rødløk og squash, egg, epleskiver osv. Til middag spiser jeg forskjellig, men som oftest går det i rent kjøtt og stekte grønnsaker, kylling, grov pasta eller ris, fisk osv. Jeg er veldig nøye på at kroppen får i seg nok i forhold til hva jeg skal gjøre av aktiviteter. Hvis jeg vet at jeg skal kjøre en hard treningsøkt kan jeg fint kjøre på med to knekkebrød i tillegg til ett hardkokt egg. Jeg tenker at det er viktig å få i seg nok slik at kroppen er samarbeidsvillig og ikke holder igjen fordi den har fått i seg for lite, forklarer Kristine.

På kurset Kristine har gått på har hun noen fantastiske ledere som har hjulpet henne kosthold og trening. Der har hun fått beskjed om hva hun burde styre unna og hva som er bra å få i seg i forhold til vitaminer, proteiner osv.

- Min personlige trener på kurset har hjulpet meg mye med tanke på treningen. Hun har satt timene opp ettersom hva hun mener jeg klarer. Hun har fått meg til å innse at jeg klarer mer enn jeg hadde trodd og at jeg kan pushe meg selv enda litt mer, smiler Kristine.

Hvordan spiste du før du endret livsstil?
- For å være ærlig trodde jeg selv at jeg spiste ganske normalt. Jeg spiste det samme til middag som resten av familien, hvor maten var veldig variert, men jeg tok kanskje til meg mer enn nødvendig. Det jeg heller ikke tenkte på var måltidene utenom middagen. Skulle jeg for eksempel se på TV var det ekstra godt med noe godt å spise, noe som gjorde at jeg ikke tenkte så mye over at jeg spiste i det hele tatt, sier Kristine.

I dag er Kristines favorittrett rent kjøtt og stekte grønnsaker eller kyllingfilet med fullkornspasta og ratatouille. Dette er noe hun som oftest har til middag og da nyter hun virkelig måltidet. Sunn og næringsrik mat smaker godt samtidig som det er godt både for kropp og helse.

Den store omleggingen av kostholdet

Kristine har gått på et kurs på MyLife senteret hun trener på. Der startet hun med seks uker på kosterstattere (pulver som blandes ut, red.anm) som inneholder alt man trenger av næringsstoffer i et fullverdig måltid.

- Første uka var forferdelig. Jeg hadde et inntak per dag på 660 kcal, noe kroppen absolutt ikke var vant med og jeg gikk konstant sulten. Den neste uken begynte jeg å få masse energi og begynte å trene. Etter seks uker gikk jeg gradvis over på fast føde. Å gå så lenge på kosterstattere gjør noe med tankegangen på mat. Man krever ikke så mye lenger, bare noe å sette tennene i og som holder kroppen i gang, sier Kristine.

Stor støtte fra familien

Kristine har gjort en stor livsstilsendring og da er trivsel og støtte viktig for å holde ut. For henne er dette noe som har blitt en del av livet som hun tar med seg videre. Hun velger sin egen treningsøkt og hva hun vil gjøre. Hun spiser sunt, varierer og lager mat som smaker godt.

- Ellers er støttespillere helt klart viktig. Jeg er så heldig å ha en familie som har tatt hensyn når det gjelder mat, hva jeg trenger og de har også motivert meg ved å kjøpe nye ting til meg underveis som for eksempel treningstøy, treningssko eller rett og slett bare noe nytt for å vise at de syns jeg er flink. Jeg har også kjempe gode venner som forstår min situasjon og er gjerne med meg ut for å trene, sier Kristine.

Hva er dine ambisjoner fremover nå?
- Målet er å gå ned ytterligere 20-30 kilo. Nå fremover skal jeg ta titoppern i Grenland, og det store ønsket er å kunne være i så god form at jeg fint kan jogge en mil eller to, smiler Kristine.

  

Overvekt i samfunnet

Kristine synes det er leit at overvekt dessverre er et økende problem, men hun syns det er mer trist at folk ser ned på de som har ekstra kilo å dra på og glemmer at dette mennesket også har en personlighet.

- At media fremstiller disse supertynne modellene har jeg ikke så mange tanker om, men jeg syns det er dumt i tilfeller hvor folk tar det så innover seg og tror at de må være såpass tynne før de blir godtatt. Det er vanskelig å si hvilket tall man skal ligge på sånn cirka på vekta med tanke på muskelmasse og slikt. Det viktige i mine øyne er at personen selv er fornøyd med egen vekt og livsstil så lenge helsa er i orden, forklarer Kristine.

Kristines råd mot overvekt

Hun var veldig opphengt i hvordan hun så ut ved siden av andre mennesker og Kristine tenkte ikke like mye på helsa. Sistnevnte var noe som absolutt burde vært prioritert når hun startet.

- Underveis på kurset når jeg lærte mer om helsa ser jeg at jeg var kjempe heldig, det kunne ha skjedd noe alvorlig for lenge siden. Så mitt råd er å tenke først og fremst på helsa, ikke bare utseendet. Det aller første du må gjøre er å selv innse problemet. Å høre mas fra andre om at man kanskje burde gjøre noe hjelper aldeles ikke om du ikke er innstilt selv. Finn frem et ark og noter hva vekten hindrer deg i å være med på eller gjøre som du gjerne vil. Dra så til legen og ta en sjekk for å se hvordan det står til, ikke vent til det skjer noe alvorlig. Det er ikke vits i å utsette, det kan gjøre at det blir mer krevende å komme i gang. Det er ikke nødvendigvis så tungt som man tenker seg til. Ønsket må bare være stort nok! Det er det som gir deg viljestyrke til å kjøre på hele veien, og ikke minst: du må finne trening og kosthold som passer deg og som kan bli en del av livet ditt, sier Kristine.

Dine 5 beste tips for å endre livsstil og gå ned i vekt:
- Gi endringen litt tid, alt blir en vane.
- Kostholdet har alt å si. Skaff deg opplysninger om sunn mat og lag det du liker (du blir overrasket over hvor mye sunt som er godt!).
- Vær åpen om endringen, det gjør det enklere å delta i selskaper og diverse. Noen lager kanskje mat som du kan spise i stedet for at du får en utfordring og kanskje må si nei takk.
- La bilen stå og bruk bena dersom det lar seg gjøre.
- Tren det du vil trene, la deg selv bli glad i å være i aktivitet slik at det blir noe du vil og ikke noe du føler at du må.


Se fitnessreisen til denne spreke 73-åringen
Etter at Kelly ble lam besluttet ektemannen hennes gjennom 14 år å gjøre det slutt etter 4 dager.
Nå har hun operert vekk den overflødige huden. Se hvordan hun ser ut nå!
Går Eddie Hall fra strongman til bodybuilding?
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!