Nina Wibe - The Red Fitnessqueen

Intervju19.09.2014Rita Immerstein0

Nina Wibe fra Hønefoss er klar for sin første konkurranse i Bodyfitness debutant og ordinær klasse.

Nina Wibe trener mye i en hektisk hverdag og er spent på de andre konkurrentene, og synes selvfølgelig det hadde vært flott om hun fikk hevdet seg. Hun bor på Hønefoss og er forlovet med Ole-Morten Elstad. Hun jobber til daglig som vekter. Den 28 år gamle debutanten er 168 centimeter høy, veier 64 kilo og er aktuell med sin første konkurranse i Norway Open Sports Festival i Fredrikstad og søker etter sponsorer.

Lidenskapelig og reservert

Nina omtaler seg selv som en blid, omtenksom og lidenskapelig jente. Hun er litt reservert og sjenert og omgir seg ikke med en stor flokk med venner, men heller med noen nære og kjære.

- Jeg trenger å føle at jeg er tilstrekkelig til enhver tid for de nærmeste om de har behov for meg. Jeg er kjærlig og ydmyk, men også litt hissig. Jeg har tatt til venstre flere ganger i livet når jeg burde ha tatt til høyre, men det har også gitt meg lærdom på godt og vondt til å bli mer bevisst på egne ønsker og behov. Jeg har en favorittfilosofi som jeg gjerne tenker på og lever etter; "It's not about how hard you hit, it's about how hard you can get hit and keep moving forward. That's how winning is done." Jeg tror nemlig det er viktig å bygge selvsikkerhet og for meg betyr det å ha pågangsmot til å gjennomføre hva som føles rett uavhengig av hva andre måtte mene. Det handler om evnen til å gi seg selv anerkjennelse. Den iboende evnen vi alle besitter i større eller mindre grad til å gi uttrykk for ønsker, meninger og ferdigheter. At det kan være viktig å bryte store mål opp i mange små seire for og stadig gi påfyll til en voksende selvsikkerhet. Kombinerer du selvsikkerhet med ydmykhet har du en vinner, forklarer Nina.

Klar for sin første konkurranse

I følge Nina kreves det både engasjement, prioriteringer og bortprioriteringer når man velger å stille i en konkurranse. I tillegg er det behov for en god dose med pågangsmot og viljestyrke. For henne er det også uvurderlig å ha noen som støtter deg når alt går som sirup.

- Jeg stiller både i debutant klassen og den ordinære -168 klassen. Det hadde vært ordentlig stas å kunne stå i en finale og kunne klatre meg opp iblant topp 3. Det hadde vært rått! Jeg er spent på selve opplevelsen og på alle de flotte utøverne man konkurrerer i mot, sier Nina.

Styrketrening bør prioriteres

Nina argumenterer varmt for styrketrening og alle de fordeler denne type trening fører med seg.

- Om det er en sprek og fast kropp du er ute etter vil styrketrening være prioritet nummer 1. Det forebygger skader og styrker motstanden din for allerede oppståtte problemer. Du blir bevisst din egen holdning og mestrer hverdagslige gjøremål lettere. Du vil ha fremgang, noe som åpner opp dørene for mestringsfølelse og økt selvtillit. Du vil ikke se ut som en kroppsbygger om du ikke velger å gjøre det til din livsstil. Dette er trening som må og kan gjøres år etter år etter år, som en planlagt og prioritert aktivitet i hverdagen, forklarer Nina.

 

- Selv ligger jeg gjennomsnittlig på 5 styrkeøkter i uken, noen ganger 6. Jeg følger hverken noe program eller en bestemt måte å trene på, men passer jevnlig på å ha en update og oversikt over progresjonen. Kroppen min responderer best på høy reps trening og tåler en forholdsvis høy treningsmengde. Om jeg velger å kjøre det mer styrkerelatert er toleransen min derimot en helt annen. Jeg foretrekker eksplosivitet og hurtighet fremfor tunge styrkeløft. Når det gjelder øvelser må jeg nevne at jeg neppe klarer å gå igjennom en treningsuke uten å ha gjennomført noen ordentlige sett med markløft. For meg er denne øvelsen komplett og den gjør meg ordentlig tilfreds. Til ¨kropps¨ og til sinns. Jeg legger inn 1 time med kardio 5 ganger i uken, og det skal sies at hverdagen min forøvrig er veldig aktiv, fortsetter hun.

Samme kosthold hele året

Nina foretrekker å ha et kosthold som forholdsvis består av de samme matvarene året rundt. Hun forteller at mengden og utvalget vil variere siden det finnes utallige sunne matvarer man ikke inntar på en konkurranse diett.

- Jeg er veldig bevisst på måtehold og variasjon. Mat skal underbygge resultater, men også være en glede. Når jeg bruker så mye tid på trening føler jeg det ville ha vært veldig motstridende og ikke ha lagt like mye innsats i kostholdet. Torsk er forbeholdt diettperioden, men matvarer som kylling, biff, laks, egg, havregryn, søtpotet, frukt, grønnsaker, bær, kesam, nøtter, ris osv. sunn og grov bakst er en naturlig del av kostholdet mitt i tillegg til en og annen bøtte med is, forteller hun smilende.

- Kostholdet har hatt veldig mye å si og jeg har fra den dagen jeg startet å trene brukt tid på å tilegne meg kunnskap rundt ernæring. Det er ikke dermed sagt jeg ikke har støtt på en fallgruve eller tre i løpet av prosessen, men når det å gi opp ikke er et alternativ og du er sulten på et nytt forsøk for hver gang det går skeis, så vil man etter et fall være en erfaring rikere, litt sterkere og litt mer kunnskapsrik. Jeg elsker et godt måltid og må innrømme at hjemmelagede kjøttkaker i brun saus med amandine poteter og stekt løk er noe av det beste jeg kan spise, legger Nina leende til.

Mange måter å slappe av på

Nina er en morgenfugl som gjerne står opp før alle andre for å sitte på kjøkkenet med nytraktet kaffe og nyte morgenen til det fulle for det kan hun nyte og oppleves av henne som ordentlig beroligende.

- Natur, høy fart eller en god massasje er også gode måter å slappe av på. Jeg setter pris på innholdsrike samtaler og opplevelser med nære og kjære. Late morgener med samboeren med tilhørende sprell hører med til det jeg kaller avslapning. Dessuten er det ingenting som slår en ordentlig god latter, legger hun til.

- Når jeg ikke trener liker jeg å rekke ut i naturen og på fjellet sammen med datteren min og min sjelefrende av en samboer. Jeg elsker å stå på kjøkkenet og kose meg med matlaging. Jeg har litt lopper i blodet så samboeren min har et prosjekt gående med å vise meg at det finnes stillesittende aktiviteter. Han gjør for så vidt en formidabel jobb siden jeg nå begynner å nyte en film, kino eller serie på eget initiativ, sier Nina med et bredt smil.


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Stem på Anne-Cathrine Westby for covergirl på Maxim Magazine og $25.000 dollar i premie.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Denne jenta har mageruter så store at gutta blir misunnelig.

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018186

Nå skal Mette Ulseth ta comeback i en PRO konkurranse.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Hanne Lulu Holst stiller for siste gang - denne gangen i Bodyfitness.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018186

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!