
Kakene som bygger muskler
Kosthold26.01.2021Beate Rosvoll0
Nå har vi så mange alternative ingredienser både til mel og sukker, at man kan lett lage en sunn kake som hjelper deg med å bygge muskler. Det som er best med disse oppskriftene du får her er at sunnheten ikke går på bekostning av smaken. De smaker faktisk supergodt, og kan serveres til fitnessfreaken så vel som til bestemor.
Kokosbollekake
• 9 gelatingplater
• 1,5 dl vann
• 6 eggehviter
• 2 ts vaniljepulver
• Ca 3 dl sukrinmelis
Glasur
• 100g mørk sjokolade
• 60g kokosolje
• 2 eggeplommer
• Kokosmasse
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 min. Kok opp 1,5 dl vann og rør deretter inn en og en plate til alt er oppløst. Pisk eggehvitene stive med melis og vaniljepulver. Rør inn gelatin og pisk videre i rundt 2-5 minutter.
Ha det i en rund bolle og sett kjølig til det stivner. Du kan fint bruke en annen form, men har du det i en bolle vil det se ut som en kokosbolle når den er ferdig.
Smelt sjokoladen sammen med kokosoljen. Rør inn eggeplommene når dette er avkjølt. Sett glasuren i kjøleskap. Når den nesten er stivnet brer du den over kaken. Så strør du kokosmasse over.
Her har du en kake som er full av proteiner og på grunn av minimalt med sukker (litt i sjokoladen om du ikke går for sukkerfri) er den også veldig blodsukkervennlig.
Nøtteostekake
Bunn:
Du trenger en blanding av diverse nøttesmør. For eksempel mandel, cashew og peanøtt. Men bruk de du liker best selv. Hold deg gjerne til en sort om du synes det er greiest.
Bland 2-3 ss av hver i en bolle. Tilsett litt kokosmasse, kokosolje, salt og sukrinmelis. Rør til ei fin blanding og hell det i ei kakeform kledd med bakepapir. Sett kaldt (gjerne fryser) mens du ordner resten av kaken.
Lag 1 - Bland følgende i en bolle:
• 2 ss kesam (kan byttes ut med philadelphia om du vil ha mer ostesmak)
• 3-4 ss kokosmelk (bare den hvite massen)
• 1-2 ss kremfløte
• 1/2 ss vaniljepulver
• 1-2 ss palmesukker eller sukrin
Bruk vis og miks det godt sammen, sånn at det blir litt luftig. Bre det ut over bunnen, og sett kaldt til det har stivnet.
Lag 2:
Smelt sjokolade (gjerne 85%) sammen med en liten spiseskje meierismør og en god "dæsj" kokosolje. Dersom du synes sjokoladen er for bitter kan du ha litt sukrin i. Når dette er smeltet har du i 2-3 ss kremfløte.
Sett det i kjøleskapet til det er avkjølt, før du brer det over kaken. Sett det på nytt i fryseren og ta den opp like før du skal spise den. Husk at dette er ei kake med mye kokosolje og nøttesmør, så den vil smelte om den står i romtemperatur for lenge.
Festkake uten mel og sukker
Selv om 17. mai er over vil det ikke si at du ikke kan lage festkake. Denne er frisk og god og passer perfekt til en sommerfest!
Bunn:
• Malte mandler (ca 50 gram)
• Eggehviter (2-4 stk)
• Litt sukrin
Topping:
• 1 boks philadelphia naturel
• 1/2 - 1 boks kesam (eventuelt rømme, skyr, creme fraiche osv)
• Sukrin
• Mandler, valnøtter, pecannøtter etc
• Ca 50 gram mørk sjokolade
Pisk eggehvitene stive sammen med litt sukrin (og gjerne litt salt). Ha deretter i ønsket mengde malte mandler. Ca 40-50 gram. Om du vil ha mer i er det helt ok. Da kan bunnen fort bli litt mer tørr. Steik i ovnene på 180 grader i 30-40 min. Følg med at den ikke blir svidd.
Rør sammen philadelphia, kesam og sukrin. Tilsett hakkede nøtter og sjokolade, rør godt rundt og husk å prøvesmake underveis. Blir kaken for lite søt har du bare i mer sukrin etter eget ønske, eller palmesukker om du foretrekker det.
Avkjøl bunnen før du har toppingen på, og sett den så kaldt til servering. Topp gjerne med friske frukt og bær og litt mørk raspet sjokolade! Superfrisk kake.
Sunnere hjemmelaget julegodt
Kosthold04.12.201816
Det er tid for julebakst og desserter
Kosthold12.12.20171
Proteinkaker som musklene vil elske
Kosthold17.11.201746