Marte Elverum (26) løftet seg til gull og ble Europamester i styrkeløft

Styrkeløft12.05.2016Anne Marie Hveding0

Det ble en tøff og spennende kamp i -72 kg-klassen på EM i åpen klasse. Marte løftet seg sterkt til hele 4 medaljer.

Marte Elverum åpnet på 220 kg i knebøy, et løft som så noe tungt ut og hun så litt skuffet ut selv over trykket i kroppen. Hun økte derfor litt beskjedent til 225 kg i andre løft. Med litt mer oppsyking gikk løftet lettere enn 220 kg gjorde. Hun meldte så inn 230 kg i siste løft, som ble nok et godkjent og sterkt løft. Hun fikk med seg en gullmedalje i øvelsen.

I benkpress ble det ikke full pott, men det holdt med ett godkjent løft for å få bronsen. Marte startet på 127,5 kg. Løftet var jevnt og fint og ble godkjent. I andre og tredje løft forsøkte hun på 132,5 kg. Dessverre ble vekten for tung denne gang.

Fordi Marte ikke fikk hentet flere kg i benkpress lå hun nå 12,5 kg bak nederlandske Anki Timmers, noe hun fikk jevnet ut etter første markløft.

Marte gjorde et fint løft på 217,5 kg i første mark. Det så ikke like lett ut som det pleier, men det var ikke problematisk. Spenningen steg veldig etter dette løftet. Marte og Anki lå nå likt på totalen, men Marte veide 200 gram mindre enn Anki og ledet derfor konkurransen på kroppsvekt. I andre markløft meldte Marte 227,5 kg, dette løftet så helt likt ut som det første og det viser seg at Marte har mer i tanken enn det så ut til. Anki gjorde også en 10 kg økning, så de lå begge likt enda. I siste forsøk melder Anki 7,5 kg mer og Marte må følge henne for å ha noen sjanse til å vinne. Anki løfter før Marte, 222,5 kg, og hun klarer løftet. Dette setter press på Marte. Hun må klare 235 kg, som er vekten hun har meldt i siste, for å tangere Anki og vinne konkurransen på lavere kroppsvekt. Dette er mer enn Marte noen gang har løftet i full styrkeløftkonkurranse, og kun 2,5 kg bak hennes personlige rekord fra markløftkonkurransen på Arnolds tidligere i år. Marte drar til og det blir nok et jevnt og noe seigt løft, men det går opp uten store problemer. Hun jubler. Hun er europamester i styrkeløft, knebøy og markløft.

Totalt fikk Marte med seg en total på 592,5 kg, gull sammenlagt, gull i knebøy og markløft og bronse i knebøy!

 


Anne Marie Hveding 

Anne Marie har drevet med styrkeløft siden 2010 og har en rekke medaljer innen styrkeløft. Hun er meget interessert i styrkeløft og er også utdannet ernæringsfysiolog.

Marte Elverum satte ny europeisk rekord i markløft med hele 220 kg RAW.
Marte Elverum (27) er en verdens sterkeste kvinner. Bli bedre kjent med henne!
I høst kan du se Marte vise rå styrke i serien Råskap på TV3.
Her drar hun 226 kg i markløft (video), men hun dro ytterligere 4 kg mer på Arnolds.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!