Fra delegat til deltaker

Intervju07.10.2016Rita Immerstein0

Maren Karlsen jobbet backstage som delegat i våres - debuterer i Bodyfitness i høst!

Maren Karlsen har et forbilde i fitnessbransjen og det er Nicole Wilkins som ifølge henne har en utrolig flott fysikk. Utenom det er mamma og pappa hennes hverdagshelter som hun ser svært høyt opp til. Når hun nå skal stille, er det hun som har stått for jobben selv, men hun er svært takknemlig for den støtten hun har fått fra coach, kjæreste, familie og venner rundt seg.

24 år gamle Maren kommer fra Toten, men bor nå i Oslo sammen med sin samboer. Hun skal stille i bodyfitness for første gang per i dag veier hun cirka 66,5 kilo fordelt på 171 centimeter onseason, mens hun hadde en vekt på 72 kilo før hun startet dietten. Hun arbeider deltid på G-sport. Maren stiller for Atlas Fitnessteam.

Et matvrak som elsker aktivitet

Maren beskriver seg selv som ei glad, energirik, nysgjerrig og fornuftig jente fra Toten. Hun har bodd i Oslo i 5 år, og nå bor Maren på Bislett med samboeren sin og hunden Bobby.

- Jeg har alltid vært glad i å være ute og i aktivitet og har så lenge jeg kan huske holdt på med en eller annen aktivitet hvor jeg får utfordret kroppen min. Jeg har drevet aktivt innenfor flere idretter siden 6 års alderen. Jeg begynte med dans da jeg var liten og gikk senere over til fotball og langrenn. Sistnevnte drev jeg aktivt med på nasjonalt nivå frem til jeg var 19 år. Begynte da å trene vekter på SATS og dette ga mersmak.

- Etter at jeg flyttet til Oslo har jeg studert på UiO i 3 år og har nå en bachelor i helseledelse og økonomi, og er forøvrig på utkikk etter en jobb innenfor dette, forteller hun. Det var da jeg studerte på UiO at jeg begynte å trene på SATS, i begynnelsen testet jeg litt forskjellige sentere, men det var SATS jeg likte best. Gjennom SATS og instagram kom jeg i kontakt med Susanne Soydan som i dag er min coach, og driver Atlas fitnessteam sammen med Espen B. Andersson. Jeg valgte Susanne og Atlas Fitnessteam fordi vi har nulltoleranse når det kommer til doping. Det er ikke til å komme bort ifra at det er mye brukt innenfor fitnessgrenene, men jeg vil likevel være med på å fronte et rent team og en ren sport. Jeg er også et matvrak uten like, elsker pizza, sjokolade og godteri. Når jeg fortalte at jeg skulle stille i fitness, og gå på diett var det mange som ble overrasket, inkludert meg selv, sier hun og ler sprudlende før hun legger til: - Men jeg syns det er viktig å utfordre seg selv iblant, og ikke minst kjenne på mestringsfølelsen man får etter at man har klart det. Så nå er jeg her, og det er bare snaue 3 uker til NM. 

 

Målet er komme til finalen

Dette er første gang Maren stiller i Bodyfitness så hun er naturligvis veldig spent. Hun var med som delegat på OGP og fikk da et innblikk i hvordan det er å være backstage og om hvordan ting foregår.

- Det blir nok likevel en helt annen opplevelse nå som jeg selv skal delta. Det blir gøy å treffe andre atleter som man kan dele erfaringer med. Plasserings-messig håper jeg at jeg kommer til finalen. Hadde som mål å bli blant topp 3 på Norway Open, men siden dette ble avlyst og debutantene nå stiller likt med de som har stilt før, skal jeg være kjempefornøyd med en topp 6 plassering. Det å stå på scenen i seg selv vil nok føles som en seier for meg, utbryter hun.

Startet på 2200 kalorier

Dietten til Maren består av egg, kjøtt og fisk, litt meieriprodukter, mye grønnsaker og poteter, ris eller pasta.

- Jeg spiser som regel pannekaker eller mager kesam med frukt til frokost. Ellers blir det kylling eller karbonadedeig med grønnsaker til de andre måltidene. Dessuten liker jeg å spise middag ganske sent for da slipper jeg å bli sulten før jeg legger meg. Har også et mellommåltid mellom lunsj og middag og eventuelt litt kveldsmat hvis jeg har igjen noen kalorier. Syns også det er veldig godt å knaske noen gulrøtter i løpet av dagen, de er så søte og gode, smiler hun.

- Nå ligger jeg på 1500 kcal om dagen, begynte på 2200 også har det gått gradvis nedover. Jeg har fulgt en matplan siden januar og begynte skikkelig på dietten i mai. Hele våren unnet jeg meg helgekos og blant mine menyfavoritter er både taco og burger av karbonadedeig med stekte poteter noe av det beste jeg spiser. Akuurat nå gleder jeg meg veldig til å kunne spise pizza og ha en melkesjolade til dessert. Utover det jeg spiser så bruker jeg ikke så mye kosttilskudd. Iblant blander jeg proteinpulver med havregryn, men ellers tar jeg ikke noe annet en ZMA før jeg legger meg. Da sover jeg bedre, forteller hun. 

 

Trener på morgenen

For å kunne kombinere ftiness med dagliglivet og familie så trener hun styrke og kardio på morgenen. Dette ynes hun fungerer veldig greit.

- Jeg jobber som regel ettermiddag og kveld, så jeg gjør unna trening og kardio på morgenen. Da har jeg også noen timer hvor jeg kan slappe av eller finne på noe annet før jeg drar på jobb. Jeg er også så heldig at kjæresten min ofte lager middag til jeg kommer hjem fra jobb, dette er veldig deilig, forteller hun fornøyd. Ellers tar jeg meg tid til å lage mat til å ha med på jobb på morgenen eller dagen før, jeg syns det smaker mye bedre når det er ferskt, så er ikke en av dem som foodprepper for flere dager i strekk.

Trener 5-6 dager i uken

Hun trener hver dag totalt sett og fokuserer på både styrketrening, kardio og poseringstrening.

- Jeg har 1 dag hvor jeg kun trener ben, med 10-15 reps og 3-4 sett. På beintreningen kjører jeg knebøy, markløft, utfall og beinpress. Så har jeg to dager med fokus på rygg, bryst og skuldre, og 1 dag med både bein og overkropp. Her kjører jeg varianter av brystpress, nedtrekk, pull ups, sidehev, frontbøy og markløft. Innenfor disse øktene kjører jeg enkelte øvelser med dropsett og supersett. Den siste økta er en ren kondisjonsøkt i form av sirkeltrening med 45sek på/15 av, da gjør jeg øvelser som burpees, knebøy hopp, utfall hopp og mageøvelser. Dette er definitivt den mest slitsomme økta, men også veldig deilig når man er ferdig, forteller Maren med et bredt smil.

- Jeg har to intervaller i uka og 30-60 min utenom dette hver dag, samt at jeg går til jobb. Samboeren min og jeg har også en liten hund som må luftes og da blir det fort en time i parken i tillegg. Har også tidligere i oppkjøringen trent spesifikt på posering 1-2 ganger i uka samt at jeg ofte øver i pausene på trening. Nå som det nærmer seg legger jeg inn poseringstrening hver dag.

Fornøyd med framsiden av lårene

Vanligvis er det lår og rumpe Maren liker best å trene. Mest fordi hun syns det er gøy å kunne løfte tungt i knebøy og mark, og sette seg nye mål her.

- Under dietten har styrken i beina gått ganske mye ned så akkurat nå er det nok skuldre og rygg jeg liker best. Jeg er veldig fornøyd med fremsiden av lårene mine. Tidligere har jeg også vært veldig fornøyd med rumpa men denne har krympet drastisk på dietten, sier Maren og ler.

Setter seg selv på prøve

Fra begynnelsen av har det vært en motivasjon i seg selv at Maren får testet psyken sin på en annen måte enn i de andre idrettene hun har drevet med tidligere, da spesielt i forhold til energiunderskudd og trening.

- Nå som jeg nærmer meg slutten av dietten merker jeg godt at jeg får satt meg selv på prøve. Det at det bare er drøye 2 dager igjen til konkurransen er nok likevel den største motivasjonen nå. At jeg endelig skal få vist frem hva jeg har jobbet så hardt for.

- Susanne Soydan har vært coachen min, og jeg kunne ikke hatt en bedre coach. Hun er veldig tålmodig og forståelsesfull. Hun er opptatt av at vi skal ha det bra med oss selv gjennom hele oppkjøringen. Det at hun har stilt tidligere og også stiller nå i høst tror jeg også har mye å si, hun vet nøyaktig hvordan det kan være å være på diett.

Hatt NM som mål i 2 år

Akkurat nå har ikke Maren noen langsiktige mål. Hun trener fordi hun syns det er gøy og hun får energi av det.

- Det er NM som har vært et langsiktig mål i snart 2 år nå, og så får jeg se hva det blir til etter det. Det jeg gleder meg veldig til er å få mer energi i kroppen igjen, til å løfte tungt, det er noen perser som skal gruses både i knebøy og markløft, ler hun. Jeg vil først og fremst nå få takke Susanne for at hun er en så god coach, og at hun har hjulpet meg hit jeg er i dag. Kjæresten min fortjener også en veldig stor takk, forteller hun takknemlig. At han er så tålmodig og hjelper til med å lage mat betyr utrolig mye, spesielt nå på slutten av dietten når man begynner å bli sliten og er i sin egen verden. Familie og venner fortjener også en stor takk for at de er så forståelsesfulle og støtter meg hele tiden, legger hun avslutningsvis til.

Treningsforum takker for intervjuet og ønsker Maren lykke til!


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Stem på Anne-Cathrine Westby for covergirl på Maxim Magazine og $25.000 dollar i premie.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Denne jenta har mageruter så store at gutta blir misunnelig.

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018186

Nå skal Mette Ulseth ta comeback i en PRO konkurranse.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Hanne Lulu Holst stiller for siste gang - denne gangen i Bodyfitness.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018186

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!