7 øvelser som forbrenner fett og bygger magemuskler

Trening24.03.2017Julie Firing-Schou0

Disse øvelsene bør du legge inn i programmet dersom du vil forbrenne fett og bygge magemuskler.

Det er ikke mange måneder til sommeren slår til for fullt. Og treningssentrene er fulle som alltid ved starten av et nytt og bedre år! Hovedmålet for mange er egen velvære, uansett om det gjelder volum, styrke eller vektnedgang - men mange har et fellesmål: SOMMERKROPPEN 2017

Så hvorfor ikke øke forbrenningen, mens du styrker kjernemuskulaturen?

Test ut disse øvelsene i 8 uker 3-4 dager i uken, og ønsket mål vil være mulig innen badesesongen - husk at et godt kosthold vil også hjelpe deg godt på vei!

Oppgvarming

Fingre til tær

Start økten din med en øvelse som får magemusklene til å brenne. Her aktiviseres både rygg, korsrygg, hofte og mage godt. Husk å puste og utfør øvelsen kontrollert. Dersom øvelsen blir for tung, anbefales det å strekke hender og ben opp annen hver gang, frem til du er sterk nok til å kjøre - fingers to toe

SaksenØvelse nummer to er perfekt for å fortsette å styrke magen på en kontrollert måte. Perfekt for oppvarming for kommende øvelser. Pass på at magen strammes, og at utførselen gjøres slik at du kjenner det i mage og ikke ben.

Benhev til frem og til sidenDenne øvelsen går også under oppvarmingen. En perfekt øvelse for aktivisering av rumpe og ikke minst hoften din. Pass på at overkropp er stabil og at det er kun benet ditt som er i bevegelse. Her kan det vært lurt å ikke gjennomføre øvelsen for raskt, da blir det liten kontakt med sete muskulaturen.

Styrkedelen

Knebøy
Knebøy er ofte øvelsen som kombineres med rumpe og lår. Men øvelsen har også en god effekt for styrke av korsrygg og mage. Det beste med knebøy, er at du kan kombinere forskjellige utførelser. Både knebøy, frontbøy og bred knebøy aktiverer mage og korsrygg godt! Varier blant de ulike utførelsene for hver økt, det samme gjelder vektene på stangen. Sørg uansett for at øvelsen gjøres med riktig teknikk.

Liggende benhevDenne øvelsen aktiviserer lårmuskulaturen din og styrker kjernemuskulaturen. Denne øvelser en perfekt for å trene nedre mage. Dersom du sliter med å holde korsryggen langs gulvet og en avslappet nakke, støtt ved å holde deg fast i en ribbevegg, benk eller stabiliser med å holde en stang over brystet. Pass på at øvelsen gjennomføres kontrollert.
Ønsker du å gjøre øvelsen mer avansert? Spenn på reimer rundt anklene og fest et ben til kabel. Legg deg på en benk og utfør øvelsen med annen hvert ben - it burns!

Situps med vektHer kan du utføre vanlig situps, dersom det er for tungt med vekt. Vekten kan holdes nær brystet, over brystet eller med strake armer overhodet. Kjør gjerne repetisjoner som er negative, det vil si at du holder igjen på vei ned. Dersom du ønsker utfordringer på denne øvelsen også, kan du enkelt bruke en situps benk, der du kan variere gradene. Vekten kan også økes pr. 5 repetisjon.

Benhev i dips stativ

Dette er en perfekt avsluttende øvelse på økten. Her må du stabilisere med hele kroppen og både støtte og kjernemuskulatur aktiveres maksimalt i takt med balansen. Her kan du utføre øvelsen med både rette og bøyde ben.

Uttøyning

Strekk og tøy ut i 20sek for hver øvelse:
• Fremside lår - ta tak i tær, kne under hofte
• Bakside lår - bøy hofte, hender i bakken og rette lår. Stiv? Stå bredere med føttene
• Hofte strekk


• Bryst uttøyning - samle hendene bak rygg, press ned mot gulvet
• Nedre rygg uttøyning

So - go workout!


Julie Firing-Schou 

Julie sitter med god erfaring og kunnskap innen fitness, livsstilsendring, helse, trening og kosthold. Hun jobber aktivt innen trening som PT og treningsinstruktør i både spinning, bodypump, crossfit og bodybalance.

Flat mage, faste lår og sprettrumpe står høyt på ønskelisten til mange jenter.
Slik får du frem magerutene og sixpack.

Knestående situps - ukens øvelse

Trening08.09.2014519

Vil du bygge magemuskler? Prøv knestående situps.
Therese Johaug er muskuløs i forkant av OL

Knestående situps - ukens øvelse

Trening08.09.2014519

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!