Oslo Grand Prix 2008 - Hele 2.933 bilder

Fitness11.04.2008Joachim Pedersen og Rita Immerstein0

Oslo Grand Prix er over for i år. Et spektatulært show med hele 8 nasjoner represtentert som er ny rekord for Oslo Grand Prix. De utenlandske imponerte kraftig på størrelse. Søndag var det fitness med mange flotte damer og herrer.

Hurtigmeny:
- 487 bilder fra forbedømming i Kroppsbygging
- 1.492 bilder fra finalen i Kroppsbygging (alle friprogrammer!!!)
- 895 bilder fra Bodyfitness og Athletic Fitness

- 59 bilder fra Backstage

- Hele resultatlisten
SE LIVEOPPTAKENE NÅ 
- 13 videointervjuer av deltakerne

Foto: Joachim Pedersen

Flere store bilder fra lørdagen (kroppsbygging) er lagt opp i artikkelen lenger ned.

Til utøvere som deltok på Oslo Grand Prix:

Enkelte bilder i full høyoppløsning (som friprogram, lineup etc.) kan fås på førespørsel. Ta kontakt på joachim@treningsforum.no
Videointervjuer av deltakerne på Oslo Grand Prix

Hva sier Marius Graaterud, Monica D. Claussen, Hanne Bache-Mathiesen, Kristine Weber, Flemming Flex, Roger Holen m.fl. om trening og diett? Se videointervjuene her! Rita Immerstein tok en prat med en rekke atleter på Oslo Grand Prix i helgen.

Trykk på linken for å spille av.


Intervju med Roger Holen


Intervju med Flemming Flex Andresen

SE ALLE VIDEOINTERVJUENE VED Å TRYKKE HER

Dunderfilm.no filmet hele konkurransen og DVD vil bli være klar for salg i nær fremtid. 

SØNDAG - Fitness

Rita Immerstein jobbet høyt og lavt på Oslo Grand Prix i helgen og har intervjuet mange atleter. Her er det noen fra søndag. Flere video-intervjuer kommer ut denne uken!

Hanne Bache-Mathiesen - Vinneren av Overall Bodyftiness:
Jenta som stiller i Body Fitness, men som egentlig liker athletic fitness best! Hanne begynte opprinnelig i Athletic Fitness, men stilte i BF for første gang i fjor i klassen -163 cm. Hun røper at hun synes athletic fitness fortsatt er den klassen hun liker best, men at blant annet roingen var en stor utfordring i AF. Når klasser slås sammen har ikke den laveste en sjanse til å nå opp i roingen. Hun liker langt bedre den løsningen som Geir har valgt på Sandefjord Open med Fitness Fysikk hvor det er hinderløype i stedet for roing i tillegg til chinz og dips. Denne våren er hun imidlertid storfornøyd med formen! Hennes sikreste tips er å unngå stress og trappe opp gradvis. Det gir en god diett og mer tid til familien! Hanne foretrekker å ha hjelp underveis, selv om hun etter noen år med konkurranse begynner å bli svært rutinert. Hun har ingen spesielle forventninger til plassering i dag og har bare en god følelse av å stå på scenen. Foruten denne konkurransen har hun også vært med i Vesterås før Oslo GP. Her ble hun plassert som nr. 3 av 8 deltakere i sin klasse og kom dessuten på 4. plass i konkurransen om overall-tittelen. Under finalen tok hun seieren i Oslo Grand Prix og kjempet igjen om overall-tittelen sammen med Solbjørg Rakkestad og Hanne vant denne tittelen også! Det er bare å gratulere!

Neste konkurranse er allerede i Danmark om 3 uker. Hun deltok på Loaded Cup i fjor og det var i følge Hanne en utrolig positiv opplevelse. Arrangementet var vellaget og deltakerne ble svært godt ivaretatt. På spørsmål hva Norge kan lære av Danmark og Sverige i denne sammenheng svarer hun klart: "Planlegging og punktlighet som gjør at utøverne føler seg i varetatt!


Prat med Roger Holen backstage:

Dagens mest selvsikre deltaker!

Roger er klar for en ny runde etter at han vant sin klasse i Sandefjord. Han stiller i klassen AF Herrer + 180 cm. Han har trent seriøst i 3.5 år og og er spent på øvelsene som både er tøffe og krevende. I dagens konkurranse tok han henholdsvis 16 chins og 34 dips i styrkeøvelsene.
Roingen endte på 1.28.5 minutter for ham i denne runden. Han var svært fornøyd med dette og i tillegg går an altså av med seieren i sin klasse. Dermed er det bare å bøye seg i støvet for han tok også overall-tittelen som han kjempet om i konkurranse med Ole Morten Drageseth (- 180 cm) Gratulerer!

 

 

Madeleine Elisabeth Wessman - eneste jente i Athletic Fitness!

Hun tok 23 dips og 11 chins. Roingen måtte hun ta alene og kjørte den igjennom på 1.59.8 minutter Det er tøft å stille opp alene blant alle gutta, men hun selv sier at AF er det hun aller mest opplever som en krevende idrett innenfor sjangeren bygging og fitness. Hun har alltd drevet med forskjellig idrett og har også hentet mye fra sin militære bakgrunn. Hun vil gjerne at AF for jenter skal fortsette fordi det både ivaretar styrke, form, symmetri og utholdhet - noe som er utfordrende for å alle å oppnå! Mer om Madeleine i eget intervju.

Inga Solveig Steingrimsdottir:

I gang igjen etter 9 års pause!

Jenta startet med bygging i 1999 og har siden fått 3 barn og stiller i år i knallform i BF - 163 cm. Hun er personlig trener og lar seg inspirere av arbeidet til å holde seg i form. Hun har planer om flere konkurranser og den neste blir kanskje på Island! Imidlertid vil hun avvente litt etter Oslo Grand Prix for å være mye med familien og ivareta en hektisk jobb!

Monica Dale Claussen:

Reiste fra Spania for å konkurrere i Norge!

Monica bor fast i Spania og arbeider der som personlig trener. Denne helgen stilte hun i BF + 163 cm! Hun har gått 14 uker på diett og stiller i knallform. Hun fortalte at hun var svært fornøyd med egen form. Neste konkurranse blir kanskje i Spania for i følge henne selv er det "konkurranser omtrent annen hver helg!"

Monica hadde også et ellevillt publikum med seg som plystret og heiet. Enten kjente hun de fleste eller så ble de sjarmert med hennes vanvittige sjarm og utstråling.

 

Kristine Weber:

Fra ballett til styrketrening og bodyfitness-konkurranse!

Kristine Weber har drevet nesten 20 år med ballett, men sto altså denne helgen på Oslo Grand Prix. Det er en imponerende innsats som er gjort av denne jenta for hun startet med styrketrening i august 2007. Om kostholdet og diett i denne sammenheng forteller hun at hun har spist ganske normalt. Den siste uken har hun kuttet inntak av karbohydrater og har under dietten hatt et totalt energiinntak på ca. 1200 kcal per dag. Hun vektlegger fett og proteiner i dietten og synes at det fungerer svært bra for henne. Hun var svært fornøyd med å komme til finalen og dette er nok en jente vi kommer til å se mer av fremover!

 

 

Resultatliste søndag:

Bodyfitness overall
Hanne Bache-Mathiesen, Harald's Gym, Norway

Bodyfitness Damer +163 cm:
1. plass: Solbjørg Rakkestad Haug, Drammen KFK, Norway
2. plass: Lene Wakefield, Denmark
3. plass: Kristine Weber, Ragnarokk KFK, Norway
4. plass: Monica Dale Claussen, Harald's Gym, Norway
5. plass: Janne Skjønhaug, Atletix, Norway
6. plass: Jeanette Skorstad Kaliber, Gym FKK, Norway

Bodyfitness Damer -163 cm:
1. plass: Hanne Bache-Mathiesen, Harald's Gym, Norway
2. plass: Guðrún H. Ólafsdóttir, Iceland
3. plass: Inga Solveig Steingrimsdottir, Drammen KFK, Norway
4. plass: Vibeke Hermansen, Team24Fitness, Norway
5. plass: Andrea Helena Eidesmo,  Lasses Gym, Norway

Athletic Fitness Herrer overall
Roger Holen, Harald's Gym, Norway

Athletic Fitness Herrer +180 cm
1. plass: Roger Holen, Harald's Gym, Norway
2. plass: Alexander Flugheim, eam Fitnessplanet, Norway
3. plass: André Vindedal Nilsen,  Team24Fitness, Norway
4. plass: Ole Tommy Reite, Atletix, Norway

Athletic Fitness Herrer -180 cm
1. plass: Ole Morten Dragseth, Kaliber FKK, Norway
2. plass: Glenn Strand, Team Fitnessplanet, Norway
3. plass: Hans Ivar Ramsøy, Team Fitnessplanet, Norway
4. plass: Kim Haugbro, Team Fitnessplanet, Norway

Athletic Fitness Damer +165 cm:
1. plass: Madeleine Elisabeth Wessman, Kaliber FKK, Norway

 

 

 


LØRDAG - Kroppsbygging

Rita Immerstein rapporterer:
12. april gikk første del av Oslo Grand Prix av stabelen. Lørdag var det booket for Classic Bodybuilding og Bodybuilding. Foruten norsk representasjon var blant annet Litauen, Island, Sverige, Danmark og Storbritannia representert med deltakere. I alt 8 nasjoner var representert i år og det er ny rekord! Det var dessverre ingen kvinner som stilte i år, men til gjengjeld var det jevnt over god kvalitet på utøverne. Det var som Ove, konfransieren kanskje ville beskrevet dem: "Preget av at de drev med idrett, kunst og en krevende livsstil"! Publikumsoppslutningen var god på forbedømmingen, men under finalen måtte også trappene benyttes i tillegg!

Så langt har vi resultater fra Classic Bodybuilding og Bodybuilding -80 og -90 kg. Vi kommer med flere oppdateringer men her er de første:

-180 cm Classic Bodybuilding
Ole Bach Jensen fra Danmark ble vinner her! Rekken i denne klassen var en solid rekke, men Ole trakk det lengste strået med sin form!

+180 cm Classic Bodybuilding
Jimmy Olsson fra Sverige ble vinner i denne klassen!

Det betyr at Danmark og Sverige ble de to nasjonene som skulle kjempe om overall-prisen som var på 1000 euro! Begge var god form og hadde en fin apperance på scenen. Etter posedown mellom disse utøverne var det Ole Bach Jensen som gikk av med seieren! Vi gratulerer med seieren!

I minus 80 og 90 kg var det også flere solide utøvere. Vinnerne i disse klassene ble henholdsvis Martin Engstrøm og Marius Graaterud. Her var både symmetrien hos Martin og ikke minst massen hos Marius imponerende. De er dermed med for å kjempe om overallseieren i bodybuilding!

-100 kg
Her var det jevn og solid klasse. Godt med muskler og jevnt over bra symmetri og form. Imidlertid fikk Thomas Bobrowski fra Polen vist seg best fram og han gikk også av med seieren i sin klasse. Resultat ble som følgende:

1 Tomas Bobrowski
2 Magnus, Island
3 Per Henning Jensen
4 Rune Gregersen


Rune Gregersen, Team 24 Fitness
Ble nr. 3 i Sandefjord og fikk en 5. plass i Vesterås
Vært 4 måneder på diett. Om egen plassering i Oslo GP - forventer 2. plass
Fin symmetri, friprogam vel gjennomført

Per Henning Jensen, Haralds Gym
Med unntak av første konkurranse har han stilt for Haralds Gym siden 1994. Har gått på diett siden 1. januar. Han vil kjempe om førsteplassen og er videre klar for å delta på Loaded i Danmark! Friprogrammet hans satt bra - enkelt og elegant gjennomført!

Thomas, Polen
Thomas var i god form med skarpe kanter med en målrettet posering. Symmetrien var på plass

Magnus, Island
Fin symmetri, god appearance!

Mer kommer om denne klassen.


+100kg
Flemming var med i Sandefjord og tillegg til Oslo Grand Prix skal han også konkurrere i Loaded Cup i Danmark om 3 uker. Han forteller at han har foretatt justeringer på den siste delen i dietten og økt væskeinntaket. Det har vært avgjørende for ham i forhold til å komme i form og han er selv svært fornøyd med egen innsats. Flemming synes at arrangementet er godt planlagt. På spørsmål om plassering i finalen svarer han: "Om dommerne vil ha en pen og proposjonert vinner velger de meg!" Han hadde en strålende posering.

Darren Ball var kompakt og den byggeren som hadde virkelig dybde i muskulaturen. Det virket enkelt for ham å vise hva han var god for i forhold til masse og han fortalte selv at han ønsket å se ordentlig fylt ut i muskulaturen til konkurransen. Noe han da også klarte!

Arvydas var stor og hadde definitivt kvelden bredeste rygg. Formen var det ingenting å si på og da han fikk ordentlig med brunfarge på kroppen kom hans størrelse langt bedre frem! Han ble da også vinner av overall og ble kveldens beste posør. Det er bare å gratulere!

Klaus Ladegaard har en fin symmeri, men var ørlite mindre skarp i kantene. Friprogrammet var det imidlertid ikke noe å si på. Han skapte stemning og trøkk i salen!

Dett er 4 solide utøvere som hører hjemme i denne klassen. Hvem som blir vinner - Darren eller Arvydas? Flemming eller Klaus?

Kampen i posedown stod mellom Darren og Arvydas, men også mellom Flemming og Klaus!

Endelig resultat ble:
1 Arvydas Mickus
2 Darren Ball
3 Flemming Flex Andresen
4 Klaus Ladegaard

Overall:

1. 2000 euro Arvydas Mickus
2. 1000 euro Marius Graaterud
3. 500 euro Thomas fra Polen
4. Martin Engstøm

Marius vs Arvydas!
Thomas vs Marius vs Arvydas!

Beste posør: Arvydas Mickus

 

 

Les også:
- Oslo Grand Prix - Historisk bra nivå
- Intervju med Ole Morten Dragseth (du ser han på søndag under fitness)
- Intervju med Madeleine Wessman (du ser henne på søndag under fitness)
- Intervju med Jonas Martinsen (du ser han på lørdag under bodybuilding)
- Intervju med Bjørgulf Hansen (du ser han på lørdag under bodybuilding)
- Intervju med Marius Graaterud (du ser han på lørdag under bodybuilding)
- Intervju med Hanne Bache-Mathiesen (du ser henne på søndag under fitness)

NB! Vi oppdaterer fortløpende med bilder, resultater og intervjuer her. Følg med! Trykk F5 eller 'Oppdater/Refresh' i nettleseren din for å få med deg det aller siste!

Resultatliste lørdag

BODYBUILDING:
Senior Herre -80 kg:
1. plass: Martin Engstrøm, Team PowerUp, Norway
2. plass: Kjell Are Johansson, Team Fitnessplanet, Norway
3. plass: Paul Alexander Rusten, Kaliber Gym FKK, Norway
4. plass: Yin Norum, Lasses Gym, Norway
5. plass: Sigurður Kjartansson, Iceland
6. plass: Thomas Selstad, Team Power Nutrition, Norway

Senior Men -90 kg:
1. plass: Marius Graaterud, Team24Fitness, Norway
2. plass: Guðmundur Bragason, Iceland
3. plass: Sigurður Gestsson, Iceland
4. plass: Khaldon Pasa, Geir's FKK, Norway

Senior Men +100 kg:
1. plass: Arvydas Mickus, Lithuania
2. plass: Darren Ball, United Kingdom
3. plass: Flemming Flex Andresen, Denmark
4. plass: Klaus Ladegaard, Denmark

Senior Men -100 kg:
1. plass: Tomas Bobrowski, Poland
2. plass: Magnús Bess Júlíusson, Iceland
3. plass: Per Henning Jensen, Harald's Gym, Norway
4. plass: Rune Gregersen, Team24Fitness, Norway

Overall Bodybuilding
1. plass: Arvydas Mickus,  Lithuania
2. plass: Marius Graaterud, Team24Fitness ,N orway
3. plass: Tomas Bobrowski, Poland
4. plass: Martin Engstrøm, Team PowerUp, Norway

Beste posør
Arvydas Mickus - Lithuania

CLASSIC BODYBUILDING:
CB Men -180 cm:
1. plass: Ole Bak Jensen, Denmark
2. plass: Imre Vähi, Estonia
3. plass: Bernt Sinclair Dahl, Ragnarokk KFK, Norway
4. plass: Jonas Martinsen, Team Fitnessplanet, Norway
5. plass: Zafar Ansari, Team PowerUp, Norway
6. plass: Kaido Voogla, Estonia

CB Men +180 cm:
1. plass: Jimmy Olsson, Kraftverket Gym, Sweden
2. plass: Rashid Anwar, Lasses Gym, Norway
3. plass: Alper Guler, Asker FKK, Norway
4. plass: Simon Årthun, Lasses Gym, Norway

Overall CB:
1. plass: Ole Bak Jensen, Denmark
2. plass: Jimmy Olsson, Kraftverket Gym, Sweden

Bilder fra lørdag

 

 

 

 

Ryktene sier at Marius Graaterud kommer til å veie 84-85 kg på scenen. I fjor deltok han i -80 kg (veide 79,8kg) og i år skal han i -90 kg. Det er bra økning på ett år. Han holder formen stort sett året rundt og kommer sikkert til å stille sylskarp som vanlig. På bildet av han under veier han 88 kg er tatt for en drøy uke siden, og han har blodårer på magen! Marius er 160 cm høy.
 

Helten fra Sverige Henrik Jansson som tok publikum med storm under Sandefjord Open har dessverre meldt avbud og skal ikke delta på Oslo Grand Prix. Planen var å delta på Sandefjord Open, Muscle Tech, Oslo Grand Prix og Loaded Cup. Han deltok på de to førstenevnte, men følte seg nå så sliten at han ønsket å hvile denne helgen. Det forstår vi godt da det er hardt å være på knallhard diett samtidig som man jobber ved siden av. Vi ønsker Henrik Jansson lykke til videre og håper vi ser han igjen på norsk scene!

OSLO GRAND PRIX 2008
Place: Sentrum Scene
Oslo, Norway
Date: 12-13. April

 

Saturday 12/4
Kl. 13:00 PREJUDGING - Tickets NKR: 100,-
Kl. 18:00 FINALE - Tickets NKR: 250,-

* Classic Bodybuilding Men -180 cm
* Classic Bodybuilding Men +180 cm
* Bodybuilding Women (open class)
* Bodybuilding Men -80 kg
* Bodybuilding Men -90 kg
* Bodybuilding Men -100 kg
* Bodybuilding Men +100 kg 

Sunday 13/4
KL. 12:00 ALL FITNESS CATEGORIES
Tickets NKR: 200,-

Categories are:

* Fitness Women (open class)
* Bodyfitness Women -163 cm
* Bodyfitness Women +163 cm
* Athletic Fitness Men
(includes chins, dips & rowing)
* Athletic Fitness Women
(includes chins, dips & rowing)

 

Deltakerliste

Athlet counter: 56


CLASSIC BODYBUILDING:


CB Men -180 cm:
Jonas Martinsen, Team Fitnessplanet,  Norway
Ole Bak Jensen, Denmark
Andreas Brodersen, Team ProNutrition, Norway
Imre Vähi, Estonia
Kaido Voogla, Estonia
Zafar Ansari, Team PowerUp, Norway
Bernt Sinclair Dahl, Ragnarokk KFK, Norway
Yin Norum, Lasses Gym, Norway
Bjørgulf Hansen, Team 24Fitness, Norway

CB Men +180 cm:
Rashid Anwar, Lasses Gym, Norway
Simon Årthun, Lasses Gym, Norway
Alper Guler, Asker FKK, Norway
Jimmy Olsson, Kraftverket Gym, Sweden


BODYBUILDING:

Senior Herre -80 kg:
Kjell Are Johansson, Team Fitnessplanet, Norway
Thomas Selstad, Team Power Nutrition, Norway
Khaldon Pasa, Geir's FKK, Norway
Sigurður Kjartansson, Iceland
Paul Alexander Rusten, Kaliber Gym FKK, Norway

Senior Men -90 kg:
Marius Graaterud, Team24Fitness, Norway
Roderikas Kuodis, Lithuania
Martin Engstrøm, Team PowerUp, Norway
Sigurður Gestsson, Iceland
Guðmundur Bragason, Iceland

Senior Men -100 kg:
Per Henning Jensen, Harald's Gym, Norway
Tomas Bobrowski, Poland
Rune Gregersen, Team24Fitness, Norway
Magnús Bess Júlíusson, Iceland

Senior Men +100 kg:
Klaus Ladegaard, Denmark
Flemming Flex Andresen, Denmark
Arvydas Mickus, Lithuania
Darren Ball, United Kingdom 


FITNESS (SUNDAY):

Bodyfitness Damer -163 cm:
Hanne Bache-Mathiesen, Harald's Gym, Norway
Andrea Helena Eidesmo, Lasses Gym, Norway
Vibeke Hermansen, Team24Fitness, Norway
Inga Solveig Steingrimsdottir, Drammen, Norway
Guðrún H. Ólafsdóttir, Iceland

Bodyfitness Damer +163 cm:
Lene Wakefield, Denmark
Monica Dale Claussen, Harald's Gym, Norway
Solbjørg Rakkestad Haug, Drammen KFK, Norway
Jeanette Skorstad, Kaliber Gym FKK, Norway
Kristine Weber, Ragnarokk KFK, Norway
Nann-Rosita Sigurdsen, Ragnarokk KFK, Norway
Janne Skjønhaug, Atletix ,Norway
Kristin Kristjánsdóttir, Iceland
Rósa Bjorg Gudlaugsdottir, Iceland
Hege Mathisen, Kaliber FKK, Norway
Jeanette Jensen, Team24Fitness, Norway

Athletic Fitness Herrer -180 cm
Glenn Strand, Team Fitnessplanet, Norway
Kim Haugbro, Team Fitnessplanet, Norway
Ole Morten Dragseth, Kaliber FKK, Norway
Hans Ivar Ramsøy, Team Fitnessplanet, Norway

Athletic Fitness Herrer +180 cm
Alexander Flugheim, Team Fitnessplanet, Norway
Roger Holen, Harald's Gym, Norway
Ole Tommy Reite, Atletix, Norway
André Vindedal Nilsen, Team24Fitness, Norway

Athletic Fitness Damer -165 cm:


Athletic Fitness Damer +165 cm:
Madeleine Elisabeth, Wessman Kaliber FKK, Norway

 

 

 Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.

Oslo Grand Prix 2017

Fitness01.04.2017342

Vårens største muskeleventyr - Oslo Grand Prix. Se bilder, video og reportasje.!

Oslo Grand Prix 2016

Fitness10.04.2016478

Se bilder, video, intervjuer og resultater fra Oslo Grand Prix 2016.
310 deltakere er påmeldt til konkurransen.

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix 2017

Fitness01.04.2017342

Oslo Grand Prix 2016

Fitness10.04.2016478

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!