Skrevet av Emne: Matblogg med bilder!  (Lest 149380 ganger)

Utlogget romarius

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 122
  • Honnør: 2
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 122

Sv: Matblogg med bilder!
« #330 : 12. januar 2011, 09:34 »
Når du lager så store mengder i en sleng, hvordan gjør du det når tiden for måltidet kommer? Varmer opp eller spiser kaldt? Smiley
treningslogg:

Utlogget Stian L

  • Leieboer
  • *****
  • Innlegg: 572
  • Honnør: 109
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 572

Sv: Matblogg med bilder!
« #331 : 12. januar 2011, 09:39 »
Blir ikke kyllingen din kokt/dampet ved så store mengder i samme panne? Ser ingen tegn til stekeskorpe.

Ser ut som mesteparten av maten din egentlig bare er tint fra frossen, delvis kokt tilstand.

Da slipper han ihvertfall å få i seg kreftfremkallende og potensielt muskelnedbrytende akrylamid som oppstår når man steker maten. Maten blir ofte bedre med stekeskorpe uten tvil men seriøse bodybuildere bryr seg mer om næringsinnhold enn smak. Smaksopplevelsene spares til spisedagen.  Wink

Utlogget Carl-Erik

  • .: Aktivutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 922
  • Honnør: 283
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 922

  • Tren, spis og vær glad.
Sv: Matblogg med bilder!
« #332 : 12. januar 2011, 09:48 »
Når du lager så store mengder i en sleng, hvordan gjør du det når tiden for måltidet kommer? Varmer opp eller spiser kaldt? Smiley

Maten smaker som regel best varm. Bare å ta ut 1/3 av maten på en tallerken i microen eller i en gryte alt ettersom.

Da slipper han ihvertfall å få i seg kreftfremkallende og potensielt muskelnedbrytende akrylamid som oppstår når man steker maten. Maten blir ofte bedre med stekeskorpe uten tvil men seriøse bodybuildere bryr seg mer om næringsinnhold enn smak. Smaksopplevelsene spares til spisedagen.  Wink

Det med akrylamid hadde jeg ikke tenkt så mye på. Men sant at denne tråden handler om bra mat i forhold til trening og muskelbygging. Finnes andre forum og blogger om raw-food, superfood, gourmet-mat osv.

Her er forresten et lite bildearkiv med oversikt over en del av maten jeg har skrevet om:
http://www.facebook.com/album.php?aid=559076&id=598740651&l=b7f53324a2

Det viktigste av kosttilskudd i pakke til redusert pris.
http://gymgrossisten.no/6/no/artiklar/carl-eriks-basispakke

Blogg og bilder:
http://gulliksenblogg.blogspot.no

Utlogget lolvik

  • Pratsom bruker
  • ******
  • Innlegg: 967
  • Honnør: 44
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 967

Sv: Matblogg med bilder!
« #333 : 12. januar 2011, 13:01 »
Da slipper han ihvertfall å få i seg kreftfremkallende og potensielt muskelnedbrytende akrylamid som oppstår når man steker maten. Maten blir ofte bedre med stekeskorpe uten tvil men seriøse bodybuildere bryr seg mer om næringsinnhold enn smak. Smaksopplevelsene spares til spisedagen.  Wink
Snakk om å overanalysere. : P

Utlogget Stian L

  • Leieboer
  • *****
  • Innlegg: 572
  • Honnør: 109
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 572

Sv: Matblogg med bilder!
« #334 : 12. januar 2011, 13:31 »
Snakk om å overanalysere. : P

Var jo ett snev av ironi her, men er ikke uten grunn at helsetilsynet har gått ut og sagt at man ikke bør spise grillet mat for ofte. Akrylamid oppstår ikke ved steking av kylling så der blandet jeg akrylamid med stekemutagener. Problemer som oppstår ved grillet og stekt mat:

PAH (polysykliske aromatiske hydrokarboner): PAH-forbindelser kan være kreftfremkallende og skadelig for arveanlegget.
Stekemutagener: Dette er en fellesbetegnelse på en rekke kreftfremkallende forbindelser som dannes ved steking av kjøtt og fisk, og som har mutagene egenskaper (skader arveanleggene).
Akrylamid: En forholdsvis nyoppdaget forbindelse i mat som i hovedsak finnes i stekte og friterte stivelsesrike matvarer, som potet- og kornprodukter.

Uansett er det jo greit å være litt bevisst selv om man selvsagt ikke skal slute å steke kyllingen. Rå kylling er jo ihvertfall ikke sunt Wink

Utlogget Zippo

  • Leieboer
  • *****
  • Innlegg: 626
  • Honnør: 70
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 626

Sv: Matblogg med bilder!
« #335 : 12. januar 2011, 18:04 »
Fornærmer du kokken!!!

Jeg kjøper torsk, laks og kylling som frossen. Og en sjelden gang grønnsaker Wink Men ser ikke helt hva som er galt med dette? Det må nok tines først ja som du sier. Men "tint fra delvis kokt tilstand"?

Men her prøvde jeg å presisere at dette er en "kjapp" måte å få gjort unna bra mat for to dager. Blir ikke samme kulinariske opplevelsen, men noen ganger må effektivitet gå foran kvalitet i en hektisk hverdag Wink
Høhøhø.

For meg ser det gale ut fordi jeg ikke spiser kjøtt uten stekeskorpe eller opptinte grønnsaker. Men fungerer det for deg så skal jeg ikke legge meg mer oppi det.

Delvis, kokt tilstand - dårlig formulert av meg, kanskje. Med andre ord så så det lite appetitt vekkende ut, men nok om det.

Mange av de beste måltidene jeg har spist gjennom livet har sett ut som om maten er blitt slengt på tallerkenen. Men man finner fort ut at det er lagt kjærlighet i måltidet når innsteget til foringshullet er på plass. Så lenge det smaker så bryr jeg meg ikke hvordan det blir presentert. Foretrekker at kunst er forbeholdt malerier, og ikke på middagstallerkenen.

Yes, det er nok tidsbesparende, ingen tvil. Men savner du ikke stekeskorpen (personlig synes jeg det er det beste med alle typer kjøtt)?
"Don't drink and bake." - Arnold Schwarzenegger

Utlogget Legit

  • Nykomling
  • *
  • Innlegg: 26
  • Honnør: 0
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 26

Sv: Matblogg med bilder!
« #336 : 13. januar 2011, 22:49 »
Hvor mange kyllingfileter går det i uken? Tongue

Utlogget Carl-Erik

  • .: Aktivutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 922
  • Honnør: 283
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 922

  • Tren, spis og vær glad.
Sv: Matblogg med bilder!
« #337 : 13. januar 2011, 23:33 »
Hvor mange kyllingfileter går det i uken? Tongue
Går vel ikke mer enn et par kilo i uka i snitt. Vet ikke hvor mange filèer det blir.
Varierer mye med biff, torsk, karbonandedeig, laks og tunfisk. Og i blant skalldyr.

Det viktigste av kosttilskudd i pakke til redusert pris.
http://gymgrossisten.no/6/no/artiklar/carl-eriks-basispakke

Blogg og bilder:
http://gulliksenblogg.blogspot.no

Utlogget lolvik

  • Pratsom bruker
  • ******
  • Innlegg: 967
  • Honnør: 44
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 967

Sv: Matblogg med bilder!
« #338 : 14. januar 2011, 13:29 »
Det blir vel mellom 10 og 15 filèer!

Blir søtpotet og kylling på meg om noen timer. c:

Utlogget Steven Seagal

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 305
  • Honnør: 89
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 305

Sv: Matblogg med bilder!
« #339 : 14. januar 2011, 13:47 »
Hmmm. Litt problemer med å se hva du hadde til middag her.

Ser mer ut som noe som burde vært i toalettskåla enn middag.

Jeg var forøvrig veldig godtesugen her forleden så jeg spiste godteri. Det var det.


You know I like your style, I really do.

Utlogget lolvik

  • Pratsom bruker
  • ******
  • Innlegg: 967
  • Honnør: 44
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 967

Sv: Matblogg med bilder!
« #340 : 14. januar 2011, 15:30 »
Javel? : p

Tror de aller fleste klarer å se at det der er potetbåter hvertfall.
Meen om sagt, oppskalering på iphone funket hvis ikke så bra.

Utlogget Carl-Erik

  • .: Aktivutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 922
  • Honnør: 283
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 922

  • Tren, spis og vær glad.
Sv: Matblogg med bilder!
« #341 : 15. januar 2011, 20:50 »
Yes, det er nok tidsbesparende, ingen tvil. Men savner du ikke stekeskorpen (personlig synes jeg det er det beste med alle typer kjøtt)?

Her er forresten resultatet av "kokte" kyllingen. Tatt med dårlige mobilkamera, men veldig fornøyd til tross for manglende stekeskorpe.

Kylling, ris, villris, løk, sjampinjong, paprika, brokkoli, blomkål, gulrøtter, gule gulrøtter, bønnestenger,
Og med en spinat-saus av kokt spinat, litt salt og kaldpresset olivenolje.

Bare noe opptinte/halvkokte greier Wink

Det viktigste av kosttilskudd i pakke til redusert pris.
http://gymgrossisten.no/6/no/artiklar/carl-eriks-basispakke

Blogg og bilder:
http://gulliksenblogg.blogspot.no

Utlogget PhilLynott

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 039
  • Honnør: 173
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 2 039

Sv: Matblogg med bilder!
« #342 : 15. januar 2011, 21:58 »
Går vel ikke mer enn et par kilo i uka i snitt. Vet ikke hvor mange filèer det blir.
Varierer mye med biff, torsk, karbonandedeig, laks og tunfisk. Og i blant skalldyr.

Nå vet jeg ikke hvor du bor, men om du bor i Trondheim, så har jeg et tips til deg (og alle andre som leser her forsåvidt). Nå er det tilbud på karbonadedeig på coop prix øya, som er nyåpna. Den går for 23 kr stk hvis man kjøper en pose pizzadeig.
Thin Lizzy!
BP: 128
KB: 150
ML: 180

Utlogget Carl-Erik

  • .: Aktivutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 922
  • Honnør: 283
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 922

  • Tren, spis og vær glad.
Sv: Matblogg med bilder!
« #343 : 15. januar 2011, 22:07 »
Nå vet jeg ikke hvor du bor, men om du bor i Trondheim, så har jeg et tips til deg (og alle andre som leser her forsåvidt). Nå er det tilbud på karbonadedeig på coop prix øya, som er nyåpna. Den går for 23 kr stk hvis man kjøper en pose pizzadeig.

Gjelder alle prix butikker i hele landet ut januar Wink
http://coop.no/Butikkene/Coop-Prix/Coop-Prix-Deal/

Det viktigste av kosttilskudd i pakke til redusert pris.
http://gymgrossisten.no/6/no/artiklar/carl-eriks-basispakke

Blogg og bilder:
http://gulliksenblogg.blogspot.no

Utlogget PhilLynott

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 039
  • Honnør: 173
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 2 039

Sv: Matblogg med bilder!
« #344 : 16. januar 2011, 12:47 »
Gjelder alle prix butikker i hele landet ut januar Wink
http://coop.no/Butikkene/Coop-Prix/Coop-Prix-Deal/

Konge det! Frysern min er fylt til randen med kjøttdeig og kalkun.
Thin Lizzy!
BP: 128
KB: 150
ML: 180

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!