Skrevet av Emne: Hvorfor er alle her så negative imot fotball?  (Lest 17884 ganger)

Utlogget Tordenskjold

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 246
  • Honnør: 18
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 246

Sv: Hvorfor er alle her så negative imot fotball?
« #15 : 21. november 2009, 13:41 »
Jeg har lurt litt på dette. På hver tråd så kommer folk med negative innslag om fotball. Mange her snakker om fotball spillere som pingler og en lett idrett. Bare sjekk tråder som Bilder av ekte mannfolk og Verdens vanskligste idrett.

Etter 2 sekunders tenkning har jeg svaret. De fleste på forumet her er elendig i fotball. De eier ikke ferdighetene som skal til for å bli god. Dere har blitt vraket på laget, valgt sist på løkka og er generelt elendig til å spille. Og så må dere snakke piss om idretten for å vise at fotball ikke er så viktig?

Og så starter dere med å løfte vekter og blir frelst. Det verste er at dere innbiller dere at dette er mer komplisert enn å spille fotball. I mine øyne er dette veldig morsomt. Håper at dere ikke er så hjernevaska enda, at dere klarer å innse dette.

Fotball er faggot sport Smiley forresten, jeg var ganske flink i fotball som liten unge... Smiley takk
In Flames - Only for the weak!

Utlogget Einar B. Gilberg

  • .: Aktivutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 7 754
  • Honnør: 3681
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 7 754

  • Meine wut will nicht Sterben
Sv: Hvorfor er alle her så negative imot fotball?
« #16 : 21. november 2009, 13:42 »
Fotball er en fantastisk idrett, men fotballspillere flest er fantastisk dårlige. Tar man en vilkårlig norsk fotballspiller er det 99% sikkert at han er dårlig teknisk. Dette viser seg på flere områder, blant annet manglende evne og dermed lyst til å passere en annen spiller mha. dribling mann mot mann. Det viser seg imidlertid best når det kommer til å skyte. Nesten ingen kan å skyte. Selv på "toppnivå", Eliteserien, så kvier spillerne seg for å skyte fra utenfor 16-meteren. Og det er jo forståelig, for hvis de skyter så havner ballen enten langt til side for mål eller langt over mål. De lærer, som ung, at man ikke skal ha på ryggsekk når man skyter. Likevel legger alle seg bakpå og får applaus, for forsøket, av betalende tilskuere. Det er helt idiotisk dårlig. Selv når ballen blir lagt død på et direkte frispark, når det ikke er noen som presser vedkommende annet enn det ytre presset mtp. prestasjonsangst, så blir det som regel bare elendige skudd. Og hvis noen kan å skyte frispark, slik som f.eks. Sappara, i Norge, og Beckham i verden, ja, da blir de hedret som guder. Det skulle omtrent blitt sett på som en selvfølge at man kan behandle ballen på denne måten når man kan trene hele dagen på å mestre blant annet dette. Men hvem gjør det? Kun de som kan det. De har stått i timesvis etter trening og øvd og øvd. Resten har ikke gjort dette. De har avsluttet treningen når treneren har blåst i fløyta etter 2 timer med internkamp eller taktikktrening.

De fleste av de virkelige gode er også usannsynlige dårlige om de får ballen på "feil" fot. Tenk at selv verdens beste fotballspillere kun kan bruke 1 av sine 2 føtter. Det er tragisk. En slik spiller kan aldri bli en komplett fotballspiller.

Det er slike ting som gjør at respekten for fotballspillere er lav. Fotball er en lek og en idrett som har blitt okkupert av dårlige idrettsfolk. Det er i de fleste aspekter ikke idrett som bedrives. Det er et pengespill. Lite gjøres for å gjøre spillere bedre individuelt. Og spillerne bryr seg ikke nevneverdig mye om å bli bedre individuelt fordi de kommer seg opp på toppnivået likevel.  
Nidarø Treningssenter        FASITEN          Kan du slå meg?

Stevneperser med utstyr
Knebøy - 352,5     Benkpress - 240     Markløft - 300     Sammenlagt - 870 (Perser SL - 892,5)
Stevneperser uten utstyr
Knebøy - 320     Benkpress - 200     Markløft - 300     Sammenlagt - 780 (Perser SL - 820)
Trening uten utstyr
Knebøy - 312,5     Benkpress -  202,5     Markløft - 305     (Sammenlagt - 820)

Utlogget Zuul

Sv: Hvorfor er alle her så negative imot fotball?
« #17 : 21. november 2009, 13:52 »
Der fikk du faen meg en Honnør Gilberg, husker jeg det får du en til.  Grin

Kan supplere jeg også: Er fotballtilhenger som mange andre, og niks talent som ung. Kunne sikkert blitt ok, men var ikke min greie. Har ingenting mot fotball, men erfaringen med lokale spillere på 5-2 divisjonsnivå sin treningsmoral/festmoral etter mange år på samme gym og som dørvakt, er at mange fotballspillere er sinnsykt lite engasjerte i sporten sin, trener utrolig dårlig, har null peil på annet enn elementær kondisjonstrening og har ingen ide om hvordan man trener med vekter, eller at det kan være viktig, samt ingen peil på tøying, spensttrening osv. Og har utrolig lav terskel for å trene hardt på egentrening. Eller i hele tatt trene på egen hånd.

Jeg er hundre prosent sikker på at brorparten av norske fotballspillere har utrolig mye å lære om trening av samtlige som driver i individuelle idretter, samme hvilken gren. Dette med ha fokus og disiplin, samt å utvikle seg innen trening og kunnskap virker det som mange innen lagidrett rett og slett glemmer av eller ikke orker. Og derfor detter også så mange fotballspillere av. I det man skal over fra junior til seniornivå blir nivåforskjellen stor. Da kan man ikke flyte på gode egenskaper og talent, da må man trene mer og utvikle seg. Det er det ikke alle som gidder

Utlogget LFCpal

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 63
  • Honnør: 13
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 63

  • YNWA!
Sv: Hvorfor er alle her så negative imot fotball?
« #18 : 21. november 2009, 13:53 »
Fotball er en fantastisk idrett, men fotballspillere flest er fantastisk dårlige. Tar man en vilkårlig norsk fotballspiller er det 99% sikkert at han er dårlig teknisk. Dette viser seg på flere områder, blant annet manglende evne og dermed lyst til å passere en annen spiller mha. dribling mann mot mann. Det viser seg imidlertid best når det kommer til å skyte. Nesten ingen kan å skyte. Selv på \"toppnivå\", Eliteserien, så kvier spillerne seg for å skyte fra utenfor 16-meteren. Og det er jo forståelig, for hvis de skyter så havner ballen enten langt til side for mål eller langt over mål. De lærer, som ung, at man ikke skal ha på ryggsekk når man skyter. Likevel legger alle seg bakpå og får applaus, for forsøket, av betalende tilskuere. Det er helt idiotisk dårlig. Selv når ballen blir lagt død på et direkte frispark, når det ikke er noen som presser vedkommende annet enn det ytre presset mtp. prestasjonsangst, så blir det som regel bare elendige skudd. Og hvis noen kan å skyte frispark, slik som f.eks. Sappara, i Norge, og Beckham i verden, ja, da blir de hedret som guder. Det skulle omtrent blitt sett på som en selvfølge at man kan behandle ballen på denne måten når man kan trene hele dagen på å mestre blant annet dette. Men hvem gjør det? Kun de som kan det. De har stått i timesvis etter trening og øvd og øvd. Resten har ikke gjort dette. De har avsluttet treningen når treneren har blåst i fløyta etter 2 timer med internkamp eller taktikktrening.

De fleste av de virkelige gode er også usannsynlige dårlige om de får ballen på \\\\\\\"feil\\\\\\\" fot. Tenk at selv verdens beste fotballspillere kun kan bruke 1 av sine 2 føtter. Det er tragisk. En slik spiller kan aldri bli en komplett fotballspiller.

Det er slike ting som gjør at respekten for fotballspillere er lav. Fotball er en lek og en idrett som har blitt okkupert av dårlige idrettsfolk. Det er i de fleste aspekter ikke idrett som bedrives. Det er et pengespill. Lite gjøres for å gjøre spillere bedre individuelt. Og spillerne bryr seg ikke nevneverdig mye om å bli bedre individuelt fordi de kommer seg opp på toppnivået likevel.  
Flott innlegg, men fotball er et lagspill, og individuelle ferdigheter teller ikke så mye inn som at helheten i laget fungerer. Lyn hadde ikke vunnet serien med Ronaldo på laget. Og de beste fotballspillerne i verden kan bruke begge bein. Å slå gode frispark er en kunst, men langt ifra det eneste som teller i spillet.
I fotball handler det om å ha spisskompetanse (nei ikke som i posisjonen spiss), det være seg god spenst/headinger, hurtighet/akslerasjon o.l. Å være en komplett fotballspiller er særdeles vanskelig fordi du i enkelte posisjoner sjelden får trent og opprettholdt ferdighetene dine. F.eks vil en spiss svært sjelden få trent forsvarsspillet sitt, og en midtstopper trenger ikke å kunne drible forbi 3-4 mann. Et godt kollektiv er bedre enn en god dribler, ballen går fortere enn mannen. Se bare på Barcelona, ett av verdens beste fotballag, der går ballen hurtig fra side til side til laget finner en åpning. Barcelona spiller \\\\\\\"spillende\\\\\\\" fotball. De lykkes godt med det, selv om spillerne kan ta seg forbi en mann, så er ikke det alltid det beste alternativet, noen ganger er det det.

Så kan vi se til Real Madrid som har de beste driblerne i verden, disse går det ikke like godt med, hvorfor? Selvsagt de vinner en del kamper, men som de fleste har fått med seg så røk de ut mot et 3. (?) div lag i cupen. Når man kommer til en kamp som favoritt så er det ofte slik at spiller for spiller så er ikke laget ditt særlig mye raskere enn det andre laget, og hurtighet/akslerasjon er viktig når du skal ta deg forbi en spiller. Men hvis kollektivet, pasningsspillet, er raskere enn det andre laget er, da har du et dødelig våpen i fotball. Du vil finne åpninger om ballen går fort nok, derfor er dette bedre enn en gjeng med driblefanter.

Jeg er selvsagt enig med deg at fotballspillere generelt er dårlige, de trener altfor lite, og er altfor lite dedikert til sporten. I alle andre idretter trenes det mer, men allikevell elsker jeg fotball.

Misforstå meg rett, jeg er enig i mye av det du skriver, men føler at du ikke helt har forstått det grunnleggende med roller og passningsspill i fotball, derav dette innlegget Smiley

Skulle skrive noe annet også her men kommer ikke på det akkurat nå, redigerer det inn om jeg husker det.
In Rafa we trust.

Utlogget Geir M

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 167
  • Honnør: 360
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 1 167

Sv: Hvorfor er alle her så negative imot fotball?
« #19 : 21. november 2009, 13:56 »
Sitat
Det skulle omtrent blitt sett på som en selvfølge at man kan behandle ballen på denne måten når man kan trene hele dagen på å mestre blant annet dette. Men hvem gjør det? Kun de som kan det. De har stått i timesvis etter trening og øvd og øvd. Resten har ikke gjort dette. De har avsluttet treningen når treneren har blåst i fløyta etter 2 timer med internkamp eller taktikktrening.
Enig i mye av dette. De fleste som blir virkelig gode på de tingene som krever høyt nivå teknisk er de spillerne som jobber mye med det selvstendig, og mange er nok alt for late i forhold til dette.


"David Beckham is Britain’s finest striker of a football not because of God-given talent but because he practises with a relentless application that the vast majority of less gifted players wouldn’t contemplate."


- Alex Ferguson
There are two novels that can change a bookish fourteen-year old's life: The Lord of the Rings and Atlas Shrugged. One is a childish fantasy that often engenders a lifelong obsession with its unbelievable heroes, leading to an emotionally stunted, socially crippled adulthood, unable to deal with the real world. The other, of course, involves orcs.

- Paul Krugman, Nobelprisvinner i økonomi

Utlogget GAMMERN

  • .: Aktivutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 5 889
  • Honnør: 791
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 5 889

  • Gammel kødd
Sv: Hvorfor er alle her så negative imot fotball?
« #20 : 21. november 2009, 13:57 »
Jeg har lurt litt på dette. På hver tråd så kommer folk med negative innslag om fotball. Mange her snakker om fotball spillere som pingler og en lett idrett. Bare sjekk tråder som Bilder av ekte mannfolk og Verdens vanskligste idrett.

Etter 2 sekunders tenkning har jeg svaret. De fleste på forumet her er elendig i fotball. De eier ikke ferdighetene som skal til for å bli god. Dere har blitt vraket på laget, valgt sist på løkka og er generelt elendig til å spille. Og så må dere snakke piss om idretten for å vise at fotball ikke er så viktig?

Og så starter dere med å løfte vekter og blir frelst. Det verste er at dere innbiller dere at dette er mer komplisert enn å spille fotball. I mine øyne er dette veldig morsomt. Håper at dere ikke er så hjernevaska enda, at dere klarer å innse dette.

Har vel med den manglende toppidrettskulturen å gjøre, selv om det er blitt bedre.
-Du kan fortsatt se trenere/utøvere på høyt nivå som kan lite om styrketrening, kosthold osv.
- Du ser hele tiden utøvere som slåss, går på fylla, trenere som oppfører seg som idioter bl.a.

Dette er et kunnskapsnivå og en oppførsel som det ikke finnes fullt så mye av i en del annen toppidrett.
Perser: Stevne 305-205-290
           Trening 315-210-300

Utlogget LFCpal

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 63
  • Honnør: 13
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 63

  • YNWA!
Sv: Hvorfor er alle her så negative imot fotball?
« #21 : 21. november 2009, 14:01 »

\\\"David Beckham is Britain’s finest striker of a football not because of God-given talent but because he practises with a relentless application that the vast majority of less gifted players wouldn’t contemplate.\\\"


- Alex Ferguson
He cannot kick with his left foot, he cannot head a ball, he cannot tackle and he doesn\\\'t score many goals. Apart from that he\\\'s all right.
- George Best om Beckham
Har vel med den manglende toppidrettskulturen å gjøre, selv om det er blitt bedre.
-Du kan fortsatt se trenere/utøvere på høyt nivå som kan lite om styrketrening, kosthold osv.
- Du ser hele tiden utøvere som slåss, går på fylla, trenere som oppfører seg som idioter bl.a.

Dette er et kunnskapsnivå og en oppførsel som det ikke finnes fullt så mye av i en del annen toppidrett.
Dette er vell kanskje litt av sjarmen i fotball også? Og grunnen til at det er så mye engasjement rundt idretten.
In Rafa we trust.

Utlogget Geir M

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 167
  • Honnør: 360
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 1 167

Sv: Hvorfor er alle her så negative imot fotball?
« #22 : 21. november 2009, 14:02 »
Sitat
Se bare på Barcelona, ett av verdens beste fotballag, der går ballen hurtig fra side til side til laget finner en åpning. Barcelona spiller \\\\\\\"spillende\\\\\\\" fotball. De lykkes godt med det, selv om spillerne kan ta seg forbi en mann, så er ikke det alltid det beste alternativet, noen ganger er det det.
Barcelona har noen helt vanvittige spillere også. De fungerer sammen, ja. Men hadde de hatt en lignende taktikk og spill med f.eks. lagoppstillingen til Ålesund så hadde det ikke fungert i det hele tatt.
There are two novels that can change a bookish fourteen-year old's life: The Lord of the Rings and Atlas Shrugged. One is a childish fantasy that often engenders a lifelong obsession with its unbelievable heroes, leading to an emotionally stunted, socially crippled adulthood, unable to deal with the real world. The other, of course, involves orcs.

- Paul Krugman, Nobelprisvinner i økonomi

Utlogget Geir M

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 167
  • Honnør: 360
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 1 167

Sv: Hvorfor er alle her så negative imot fotball?
« #23 : 21. november 2009, 14:06 »
He cannot kick with his left foot, he cannot head a ball, he cannot tackle and he doesn\\\'t score many goals. Apart from that he\\\'s all right.
- George Best om BeckhamDette er vell kanskje litt av sjarmen i fotball også? Og grunnen til at det er så mye engasjement rundt idretten.
Likevel var han blant verdens beste spillere i sin høyre midtbane posisjon, og likevel er han fortsatt landslagsaktuell for et meget sterkt landslag i en alder av 34, og likevel er Milan interessert i å hente han tilbake fra L.A. Galaxy.

Hvorfor? Fordi han har trent opp spisskompetansene sine til det ekstreme med masse beinhardt arbeid. Fordi han, på tross av mange gunstige kommersielle avtaler og status som en av verdens mest kjente kjendiser alltid har vært profesjonell til fingerspissene, noe man ikke kan si om mange andre fotballspillere.
There are two novels that can change a bookish fourteen-year old's life: The Lord of the Rings and Atlas Shrugged. One is a childish fantasy that often engenders a lifelong obsession with its unbelievable heroes, leading to an emotionally stunted, socially crippled adulthood, unable to deal with the real world. The other, of course, involves orcs.

- Paul Krugman, Nobelprisvinner i økonomi

Utlogget LFCpal

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 63
  • Honnør: 13
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 63

  • YNWA!
Sv: Hvorfor er alle her så negative imot fotball?
« #24 : 21. november 2009, 14:09 »
Barcelona har noen helt vanvittige spillere også. De fungerer sammen, ja. Men hadde de hatt en lignende taktikk og spill med f.eks. lagoppstillingen til Ålesund så hadde det ikke fungert i det hele tatt.
Selvsagt ikke! Det er jo derfor de er best i verden, og Ålesund er ranket kanskje topp... 400? Bare tok et random tall, blir jo umulig å si hvor de er ranket. Svært få lag i verden har kapasitet til å spille som Barcelona, de spiller rask og underholdene fotball, og leter hele tiden etter rom å sende den avgjørende passningen i. Aalsund er rett og slett ikke gode nok til et slikt passningsspill, passninger er også teknikk, men mange tenker kun på dribling når de hører ordet teknikk i forbindelse med fotball. ALT i fotball er jo teknikk. Å sammenligne Aalesund og Barcelona blir jo som å sammenligne en average norsk gymrotte med Ronnie Coleman.
Likevel var han blant verdens beste spillere i sin høyre midtbane posisjon, og likevel er han fortsatt landslagsaktuell for et meget sterkt landslag i en alder av 34, og likevel er Milan interessert i å hente han tilbake fra L.A. Galaxy.

Hvorfor? Fordi han har trent opp spisskompetansene sine til det ekstreme med masse beinhardt arbeid. Fordi han, på tross av mange gunstige kommersielle avtaler og status som en av verdens mest kjente kjendiser alltid har vært profesjonell til fingerspissene, noe man ikke kan si om mange andre fotballspillere.
Det er jo nettopp det jeg sier...

Forstår ikke vitsen med å diskutere fotball på et forum fullt av styrkeløftere, AF utøvere, vektløftere og strongmen, svært få her har faglig kompetanse til å utale seg om annet enn hva angår den fysiske biten til fotballspillere.
In Rafa we trust.

Utlogget Mats_AA

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 74
  • Honnør: 2
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 74

Sv: Hvorfor er alle her så negative imot fotball?
« #25 : 21. november 2009, 14:38 »
Det blir fot dumt å si at fotballspillere trener for lite:S.. Hadde dere brukt like mange timer som dem opp igjennom årene så hadde dere sikkert vært rimelig gode selv.
Og å si som Gilberg at alle fotballspillere er dårlige?? Hvordan vet du det? Da kan du jo aldri ha sett en god spiller. Dette blir jo bare for dumt. Blir det samme som jeg skulle ha sitti å sagt at alle som løfter benk er ræva fordi de ikke tar 1 tonn..  Men jeg er enig i at mange fotballspiller har mye å hente på kosthold og trening utenom fotball..

Utlogget Einar B. Gilberg

  • .: Aktivutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 7 754
  • Honnør: 3681
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 7 754

  • Meine wut will nicht Sterben
Sv: Hvorfor er alle her så negative imot fotball?
« #26 : 21. november 2009, 14:40 »
Det er mulig at Real Madrid består av fullt av driblefanter, men de kan vel mye annet også ettersom de er blant verdens beste fotballag og som regel blir nr. 1 eller nr. 2 i verdens hardeste fotballiga. Hverken Real Madrid eller Barcelona består av spillere som kun har én god egenskap og resten dårlige. Noen egenskaper skiller seg kanskje ut, ja, men de fleste der er gode på det meste. Jeg tror at man kunne rokkert på posisjonene til slike spillere og likevel ville laget vært helt i toppen i de fleste ligaer. Sett Raul som venstreback og Henry som høyreback og la laget få et par treninger så ville Barcelona eller Real Madrid vunnet serien i Norge hvis de hadde hatt motivasjon (noe mange lag mangler til enhver tid fordi mange er overbetalte primadonnaer) til full innsats i -10 grader. Spillerne har spisskompetanser, ja, men de resterende egenskapene er ikke fraværende. Det finnes ikke spillere som ikke kan dempe en ball, ikke kan gjøre en pasning, ikke kan skyte et skudd, ikke kan heade. I Norge så er det flusst av slike. Jeg husker godt Frode Johnsen som tjener millioner på å heade inn baller blant dvergene i Japan. Håret sto alltid i veien men han klipte seg ikke likevel. Og når det kom en ball i midjehøyde på han så ble han helt perpleks. Han har spilt fotball en årrekke og klarer ikke å dempe en ball. En helt elementær ferdighet. Hadde nivået vært bra i fotball så hadde det ikke vært rom for slike spillere. Han skulle spilt femtedivisjon. Alle fotballspillere, selv keepere, skal kunne dempe en ball. Ettersom han har såkalte spisskompetanser (fordi de som kan å dempe ballen ikke kan å heade eller stoppe en stor mann som header) så får han jobben som påle som skal heade.

Når man er en god fotballspiller så kan man alt. Man skal kunne spille over alt og ta alle merkekrav som f.eks. NSF har. Det skal ikke være slik at en som "aldri" har spilt fotball kan være bedre enn en god fotballspiller på enkelte områder. Selv om alle bør være komplette, så kan egenskaper og ferdigheter fortsatt forbedres og alle kan selvsagt ikke være best på alt. Og der kommer spisskompetanse og posisjon på banen inn. Hvis man hever seg over de gode så er man virkelig god, men de gode fotballspillerne er som regel bare noen som hever seg over de talentløse. Det som blir sett på som fantastiske egenskaper i dag burde vært et minimum for alle og så kunne de få som hadde klart å bli enda bedre fått større lønn og bli gudeforklart. Og med en god trener og god taktikktrening så får man alle disse gode fotballspillerne til å spille sammen på en god måte. Det er kun lag med dårlige fotballspillere som har råd til betale millioner for spillere som bare kan noen få ting veldig bra og som må leve med slike kompromisser.
Nidarø Treningssenter        FASITEN          Kan du slå meg?

Stevneperser med utstyr
Knebøy - 352,5     Benkpress - 240     Markløft - 300     Sammenlagt - 870 (Perser SL - 892,5)
Stevneperser uten utstyr
Knebøy - 320     Benkpress - 200     Markløft - 300     Sammenlagt - 780 (Perser SL - 820)
Trening uten utstyr
Knebøy - 312,5     Benkpress -  202,5     Markløft - 305     (Sammenlagt - 820)

Utlogget LFCpal

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 63
  • Honnør: 13
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 63

  • YNWA!
Sv: Hvorfor er alle her så negative imot fotball?
« #27 : 21. november 2009, 14:49 »
Det er mulig at Real Madrid består av fullt av driblefanter, men de kan vel mye annet også ettersom de er blant verdens beste fotballag og som regel blir nr. 1 eller nr. 2 i verdens hardeste fotballiga. Hverken Real Madrid eller Barcelona består av spillere som kun har én god egenskap og resten dårlige. Noen egenskaper skiller seg kanskje ut, ja, men de fleste der er gode på det meste. Jeg tror at man kunne rokkert på posisjonene til slike spillere og likevel ville laget vært helt i toppen i de fleste ligaer. Sett Raul som venstreback og Henry som høyreback og la laget få et par treninger så ville Barcelona eller Real Madrid vunnet serien i Norge hvis de hadde hatt motivasjon (noe mange lag mangler til enhver tid fordi mange er overbetalte primadonnaer) til full innsats i -10 grader. Spillerne har spisskompetanser, ja, men de resterende egenskapene er ikke fraværende. Det finnes ikke spillere som ikke kan dempe en ball, ikke kan gjøre en pasning, ikke kan skyte et skudd, ikke kan heade. I Norge så er det flusst av slike. Jeg husker godt Frode Johnsen som tjener millioner på å heade inn baller blant dvergene i Japan. Håret sto alltid i veien men han klipte seg ikke likevel. Og når det kom en ball i midjehøyde på han så ble han helt perpleks. Han har spilt fotball en årrekke og klarer ikke å dempe en ball. En helt elementær ferdighet. Hadde nivået vært bra i fotball så hadde det ikke vært rom for slike spillere. Han skulle spilt femtedivisjon. Alle fotballspillere, selv keepere, skal kunne dempe en ball. Ettersom han har såkalte spisskompetanser (fordi de som kan å dempe ballen ikke kan å heade eller stoppe en stor mann som header) så får han jobben som påle som skal heade.
Enig i mye, bortsett fra at den spanske ligaen er den hardeste i verden, det vil jeg påstå at Premier League er, men det blir mitt ord mot ditt og kan ikke bevises på noen måte. Man kan finne indikatorer for at en liga er bedre enn den andre (f.eks ved å se på antall CL seire til de forskjellige ligaer), men dette blir ikke beviser for at en av ligaene er bedre til dags dato.

Sitat
Når man er en god fotballspiller så kan man alt. Man skal kunne spille over alt og ta alle merkekrav som f.eks. NSF har.
Alle gode fotballspillere kan alt, til en viss grad, men som sagt, spisskompetanse er viktigere.
Sitat
Det skal ikke være slik at en som \\\"aldri\\\" har spilt fotball kan være bedre enn en god fotballspiller på enkelte områder.
Fotball er en fotball bestående av flere elementer og denne påstanden blir helt feil. Jeg er rimelig sikker på at Usain Bolt er raskere enn Torres f.eks. Og at verdens toppen i høydehopp er bedre i nettopp dette, og kommer høyere enn f.eks Nicolas Anelka. Jeg vil gå så langt og si at verdens best volleyballspillere sannsynligvis kommer høyere opp enn de beste hodespillerne i fotball. Men hva fotballferdigheter med ball gjelder skal jeg være enig med deg,
Sitat
Selv om alle bør være komplette, så kan egenskaper og ferdigheter fortsatt forbedres og alle kan selvsagt ikke være best på alt. Og der kommer spisskompetanse og posisjon på banen inn. Hvis man hever seg over de gode så er man virkelig god, men de gode fotballspillerne er som regel bare noen som hever seg over de talentløse. Det som blir sett på som fantastiske egenskaper i dag burde vært et minimum for alle og så kunne de få som hadde klart å bli enda bedre fått større lønn og bli gudeforklart. Og med en god trener og god taktikktrening så får man alle disse gode fotballspillerne til å spille sammen på en god måte. Det er kun lag med dårlige fotballspillere som har råd til betale millioner for spillere som bare kan noen få ting veldig bra og som må leve med slike kompromisser.
Jeg er delvis enig med deg, men noen ting er vi uenige om, som du ser ovenfor.

Vil bare legge til en ting:
Husk at i de fleste individuelle idretter så er det \"lettere\" å bli god i idretten, men vanskeligere å hevde seg på toppnivå. Hvorfor? Jo fordi i fotball/hockey/håndball osv må man beherske mye flere ting enn f.eks i langdistanseløping, høydehopp og sprint.
In Rafa we trust.

Utlogget Einar B. Gilberg

  • .: Aktivutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 7 754
  • Honnør: 3681
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 7 754

  • Meine wut will nicht Sterben
Sv: Hvorfor er alle her så negative imot fotball?
« #28 : 21. november 2009, 14:53 »
Og å si som Gilberg at alle fotballspillere er dårlige?? Hvordan vet du det?
Jeg sier ikke at alle fotballspillere er dårlige, men de fleste er absolutt det. De kan bare deler av spillet. Noen kan å skyte, noen kan å drible, noen kan å gi innlegg, noen kan å løpe, noen kan å hoppe og noen kan å markere osv. Kan man bare én av disse så er man en dårlig fotballspiller etter min mening. Når det kommer fotballspillere som er gode så blir de genierklært og gudebenådet. Alle trenger ikke å ha teknikken til Maradona for å få respekt, men alle bør nå han til anklene. Alle trenger ikke å skyte like hardt som Koman gjorde på Barcelona, men de bør kunne skyte med strak rist uten at ballen fyker 20 meter over mål. Alle trenger ikke å drible like godt som Ronaldo, men de bør kunne ta en overstegsfinte uten at det ser klønete ut. Det er alt for mange mangler på de fleste fotballspillere. I alle fall i Norge. Selv en liten gutt i Brasil som aldri har spilt fotball organisert knuser de fleste norske eliteseriespillere teknisk. Dette betyr at denne teknikken burde vært elementær og at de tekniske egenskapene og fysikken til norske eliteseriespillere skulle kommet i tillegg. Hadde det faktisk vært slik kunne lille Norge vært i verdenstoppen i fotball, men nesten ingen har nesten ingen teknikk og prøver bare å surfe på innsats og taktikk. Derfor er nesten alle fotballspillere dårlige. Nesten ingen kan å skyte. Det er bare å se på tv eller dra på fotballkamp og før statistikk over antall skudd utført fra utenfor 16-meter og hvor mange som treffer mål. Det er usannsynlig ofte at ballen går 2-10 meter over målet eller at det blir et sleivspark. Dette skulle nesten aldri forekommet. Kun hvis man hadde sklidd. Det er rett og slett et elendig nivå og hele strukturen i fotballen er totalt feil. Alle vil ha kortsiktige økonomiske gevinster. Hadde man tenkt langsiktig, 20 år, og alle spillere hadde vært lojale og ikke tenkt på penger så kunne man fått veldig gode lag ved å begynt å terpe teknikk ved barnsalder og hele tiden holdt dette ved like. Og senere begynt med taktikkeri og formasjoner. Nå er det nesten bare millionbetalte folk som ikke eier teknikk som klubber kjøper og selger. Den som har teknikk blir solgt for 100 millioner, mens de som ikke kan det men som kan brukes fordi de kan å heade eller kan å løpe fort koster bare 10 millioner.
Nidarø Treningssenter        FASITEN          Kan du slå meg?

Stevneperser med utstyr
Knebøy - 352,5     Benkpress - 240     Markløft - 300     Sammenlagt - 870 (Perser SL - 892,5)
Stevneperser uten utstyr
Knebøy - 320     Benkpress - 200     Markløft - 300     Sammenlagt - 780 (Perser SL - 820)
Trening uten utstyr
Knebøy - 312,5     Benkpress -  202,5     Markløft - 305     (Sammenlagt - 820)

Utlogget Einar B. Gilberg

  • .: Aktivutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 7 754
  • Honnør: 3681
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 7 754

  • Meine wut will nicht Sterben
Sv: Hvorfor er alle her så negative imot fotball?
« #29 : 21. november 2009, 17:50 »
.
Nidarø Treningssenter        FASITEN          Kan du slå meg?

Stevneperser med utstyr
Knebøy - 352,5     Benkpress - 240     Markløft - 300     Sammenlagt - 870 (Perser SL - 892,5)
Stevneperser uten utstyr
Knebøy - 320     Benkpress - 200     Markløft - 300     Sammenlagt - 780 (Perser SL - 820)
Trening uten utstyr
Knebøy - 312,5     Benkpress -  202,5     Markløft - 305     (Sammenlagt - 820)

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!