Fremtidens gutter på City Gym

Intervju07.09.2010Andrè Thesen0

Vi på City gym har etter hvert fått etablert et relativt stort og bredt miljø for de som konkurrerer innenfor bodybuilding, bodyfitness, athletic fitness og strongman.

Noen av oss har jo vært med ei stund og vi har jo ikke vett til å gi oss enda, så flere av oss vil dere se på norske scener de neste årene! I denne reportasjen har jeg lyst til å presentere 3 av framtidens gutter på City Gym. John Johannessen, Morten Vedøy og Joakim Barø vil alle være med å prege sporten i framtiden, det er helt opp til de selv, for innstillingen, talentet og treningsiveren er det i alle fall ingenting å si på!

Joakim har allerede debutert i ahletic fitness, han slo til med en 2. plass på årets Sandefjord Open, så fulgte han opp med en 1. plass under Oslo Grand Prix samt overallen her, så det må jo kunne kalles en debut med smell i. Jeg hadde selv gleden av å gå på diett i sammen med Joakim da jeg deltok på de samme stevnene, og det var imponerende å se hvordan han taklet dietten etter hvert som tiden gikk. Her var det ingen syting og klaging, han blandet de tipsene og rådene han fikk fra oss sammen med sin egen magefølelse og kjørte løpet ut!


Se intervju av gutta lenger ned i artikkelen

Joakim har ambisjoner om å ta skrittet videre til classic bodybuilding etter hvert, om det blir allerede til neste år gjenstår å se, men at han om få år kan prege den lave classic klassen er jeg helt sikker på! Joakim er forøvrig ansatt i butikken vår i Stavanger, så de som vil treffe han og få tips treffer han på Nordic Power, rett ved siden av Elixia.

John er i skrivende stund på diett med tanke på Norway Open og NM, det vil jo bli hans debut og stiller naturlig nok i debutant klassen i Norway Open og i junior klassen under NM. Slik det ser ut per i dag, så er jeg sikker på dere vil få se Johnnyboy i meget bra form på de nevnte stevnene, etter noen litt sjarmerende problemer så er han nå i rute med tanke på formen! Det er en glede å se han på gymmet om dagen, alttid glad og positiv selv på harde diett dager!! Det ser ut som det kan bli en bra junior klasse i år, men at Johnnyboy skal være med å slåss om tittelen her er jeg 100% sikker på.

Som dere ser under svar på spørsmålene (nedenfor) er han rå i styrken, i en alder av 20 år så ligger han allerede veldig høyt på maks løftene sine! Han har derfor ambisjoner om å stille i neste års Norges sterkeste mann i -105 kg klassen. Jeg er sikker på at hvis Johnnyboy forsetter den utviklingen han har nå, så vil han med sitt potensial kunne kjempe helt i toppen i -90 kg klassen i kroppsbygging innenfor få år.

Til slutt vil jeg presentere Morten Vedøy, uten forkleinelse for noen andre på gymmet, så er kanskje han det største talentet jeg har sett her nede. I en alder av bare 18 år har han allerede en meget velutviklet fysikk, han har en perfekt høyde og er allerede dedikert, styrkemessig er han i norgestoppen i sin aldersgruppe, denne gutten tok som 13 åring 90 kg i benkpress, ikke akkurat vanlig må man kunne si. Morten har tross sin unge alder allerede levd bygger livet noen år og det viser, nå han til neste år debuterer i Stavanger Open, så vil dere få se en bygger som jeg er sikker på vil kunne dominere scenebildet her på bjerget de neste årene og kanskje utenlands, helt opp til han selv!!

Felles for alle disse tre guttene er at de alle er veldig seriøse med treninga og spisinga si, som alle andre gutter på deres alder, så tar de seg en fest av og til, men det er ingen tvil om hva som er første prioritert! For meg og Arild Haugen som eier og driver City Gym er vi veldig glad for at vi har slike talenter å jobbe med, vi er jo kjent for vårt gode miljø og disse tre guttene er absolutt et positivt bidrag til dette! Og jeg tror ikke så mange av de kvinnelige lesere er uenig at disse tre er noen sjarmtroll ;-)

På vår nettbutikk Nordicpower.no vil det etter hvert blir flere reportasjer om bl.a. disse guttene, der vil dere kunne få lese hva de forskjellige spiser og gjør under dietter og deres anbefalinger om hvilke kosttilskudd de bruker!

Til slutt vil jeg spesielt på vegne av Joakim og John sende en stor takk til Mari Haukland for hennes hjelp til dietter, formsjekk og generell støttekontakt virksomhet.

 

Navn: Joakim Barø
Kallenavn på forum: Evergood
Alder: 21
Maks knebøy: Trener veldig lett med knebøy og markløft pga. en ryggskade, siste løft var 165kg
Benkpress: 110kg
Mark: Siste løft 200kg

Hvor ofte trener du?

Trener som regel to dager på, en dag pause også tre dager på. Rundt 5-6 ganger i uka.

Hvordan trener du?

Kjører annenhver mnd. med lite reps og mange reps. Trener hardt og liker å ha høy intensitet på treninga. På den måten holder du en fin rytme og god fokus helt frem til siste repp av økta. Er ikke noe "fan" av å snakke med hver en mann på gymmet under økta, for min del ødelegger det fokus og den gode rytmen. Det sosiale tar vi før og etter blodslitet! Ellers varierer jeg mest mulig, det er viktig å utsette kroppens muskulatur for belastninger den ikke er vant til.

Kort hvordan du spiser?

Etter mine første konkurranser og diett, har jeg veid maten siden. Liker å ha kontroll på hvor mye jeg får i meg, i dag ligger jeg på en 4000kcal. Spiser hver tredje time og har totalt seks måltider. Prøver å variere maten litt, men kunne vært flinkere på den biten. Kylling, laks, karbonadedeig, ris og pasta er det kosten min består av, mer eller mindre. Ellers har jeg en spisedag i uka.

Hva bruker du av kosstillskudd?

Pure whey protein, pure carbo power, pure vitamin power, FOZ, super omega 3-6-9, MCT oil, kreatin monohydrat og zmab6. Handler alle mine produkter hos www.nordicpower.no finner ikke noe billigere og bedre kosttillskudd, sjekk ut siden så ser dere hva jeg mener ;)

Kortsiktige mål?

Doble antall dips innen 3mnd, vinne AF Stavanger Open og AF Oslo GP 2011.

Langsiktige mål?

Holde meg i god form året rundt, være dedikert og målbevisst, leve hver dag som den siste, BB -80 og fullføre ingeniør studier!

Forbilder innen bodybuilding?

Lee Priest, Jay Cutler og selvfølgelig gode gamle Arnold Schwarzenegger.

Hva er det beste med City gym?

Det er utrolig billig å trene på City gym, trening 24/7 dersom du kjøper deg nøkkelkort, Norges billigste kosttillskudd, kan sette på din egen trenings CD og gasse opp volumet, bra lokale med gode apparater og erfarne personer som kan gi deg god hjelp. Dette er de godene som gjør at de fleste kommer hit, men den siste goden som gjør at alle blir værende på gymmet er uten tvil det gode milljøet, du finner ikke noe bedre støtteapparat og hjelp enn her på City gym. Om du vil noe mer med treninga, er det nok av skyndige, erfarne, og profilerte atleter som vil hjelpe deg med å nå dine mål. Mange i teamet har lange og imponerende meritter å henvise til, og flere vil det bli!

 

 

 

Navn: John Johannessen (Johnnyboy Johannessen)
Kallenavn på forum: Unforgiven
Alder: 20
Maksløft: Nakkebøy 200kg / Benkpress 180kg / mark 220kg *3 (en måned før konk.)

Hvor ofte trener du?

Pleier å variere mellom 4-6 ganger i uken.

Hvordan trener du?

Kjører byggersplitt rygg & biceps, bryst & triceps, bein & mage, skuldre + triceps & mage.

Hvor lenge har du trent?

Har trent vekter siden jeg begynte på videregående, altså siden jeg var 15 år. Så faktisk 5 år nå.

Hvordan spiser du?

Off-season spiser jeg egentlig det jeg vil, så lenge jeg vet jeg får overskudd av kcal og proteiner. Prøver også å spise hver 3 time.
On-season er det havregrøt og shake til frokost etterfulgt av 4 kyllingmåltid + 1 kaseinshake til kvelds"mat". Begynte på 4000kcal i Juni og er nå en måned før konk. nede i 2500kcal.

Hva bruker du av kosttilskudd?

Proteiner, Carbo, Kre-alklyn, ZMA, Omega/Udos, Multivitaminer og noe energi boost før trening.

Kortsiktige mål?

Håper på palleplassering i både debutant klassen på Norway open og junior klassen på NM.


Langsiktige mål?

Skal spise meg tung igjen etter NM, så skal jeg begynne å trene øvelser igjen og komme sterkt tilbake i strongman på NSM -105kg 2011, stay tuned :)

Forbilder innenfor bodybuilding?

Helten har jo alltid vært Arnold Schwarzenegger, men av de som er aktive idag må jeg si jeg digger Kai Greene.

Hva er det beste med City Gym?

Det er mange bra ting med City Gym, miljøet, folket, utstyret, men det aller beste må være at alle treningene blir bra. Har du en dårlig dag og du kommer inn på gymmet å begynner å løfte blir plutselig bra. En slags god "spirit" :)

 

 

Navn: Morten Vedøy
Kallenavn på forum: Viddoyen
Alder: 18 år
Maksløft: Knebøy: 200 kg Benkpress: 170 kg Markløft: 230 kg

Hvor ofte trener du?

Trener rundt 5 dager i uken. Litt etter om det er opp i vekt eller ned i vekt som er prioriteringen.

Hvordan trener du?

Liker å trene tungt, men på grunn av litt skader så er ikke alltid det like lett. Som regel kjører jeg tungt på baseøvelsene og kanskje litt roligere på isolasjonsøvelsene. Men varierer året rundt så kroppen ikke blir vandt med samme type trening hele tiden. Prøver også å variere øvelser fra trening til trening.

Hvor lenge har du trent?

Begynte litt med vekttrening i 13 års alderen men har hatt litt avbrekk pga skader opp igjennom tiden. Men var rundt 16 når jeg begynte litt mer seriøst med styrketrening.

Kort hvordan du spiser?

Har faste måltid. Prøver alltid å få meg riktig balanse av næringsstoffene jeg trenger enten jeg skal opp i vekt eller ned i vekt. Har nettopp vært sommerferie nå, så har sklidd litt ut, men kommer seg fort tilbake igjen.

Hva bruker du av kosttilskudd?

Protein, Vitargo, BCAA, ALA, Udos Choise, Glutamin og Rage i noen perioder. I tillegg til multivitaminer og mineraler.

Kortsiktige mål?

Sliter med en korsrygg så prøver hele tiden å trene den opp så jeg kan løfte tyngre i øvelser som markløft og knebøy spesielt. Ellers er det bare å prøve å løfte tyngre vekter, spise bra å forbedre fysikken min. I tillegg til 200 kg i benk før jeg er 20 hadde vært noe. hehe

Langsiktige mål?

Er nok å komme meg på scenen på Stavanger Open og NM neste år. Prøve meg i kroppsbygging om det er noe som må gjentas. Hvertfall utrolig gøy å drive med bygging men har ikke vært på noe skikkelig diett enda så å bare klare å gjennomføre skikkelig diett kan være et mål i seg selv. Hehe

Forbilder innenfor bodybuilding?

I Norge har vi jo noen bra ,men har alltids syntes Tommi Thorvildsen har hatt en imponerende kropp i tillegg til sjefen her på gymmet, Andre Thesen. Er ikke mange som blir like ripped som han på scenen. Syntes også Dorian Yates og Dexter Jackson er råe byggere.

Hva er det beste med City Gym?

Det må vell være måten en blir tatt i mot på av dem som trener der og jobber der. Alle er hyggelige, imøtekommende og positive,(ikke alltid før en konkurranse da, med tanke på diett). I tillegg er det en plass for dem som kanskje vill litt mer og da er det bra at det er så mange erfarne som en kan få tips, erfaring og motivasjon av.

 


Nyheter fra vestlandet

Fitness09.05.2012104

Arild Haugen forteller om Team Nordic Power og City Gym.

Mark Nairn

Intervju17.02.201241

Soldaten fra England som bor nå i Stavanger.

Sladder fra City Gym

Diverse08.01.201013

Hva har skjedd på vestlandet i det siste? Jo, her kan du lese nettopp det.

City Open 2007

Fitness17.12.20076

For tredje året på rad gikk City Open av stabelen lørdag 15.12.2007 i Sandnes.

Nyheter fra vestlandet

Fitness09.05.2012104

Mark Nairn

Intervju17.02.201241

Sladder fra City Gym

Diverse08.01.201013

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!