Vasilij Maltsev

Intervju19.09.2012Rita Immerstein0

Debutanten Vasilij Maltsev bobler over av energi og i disse dager benytter han energien til å forberede seg til sin første konkurranse i Athletic Fitness.

Favoritt-tilskuddet mitt er CRAZE Han elsker sport med driv og da han var 16 år gammel oppdaget han en ny verden - gymmet! Det var starten på en ny trenings hverdag som nå resulterer i at han debuterer på Norway Open!

Personalia:
Vasilij Maltsev er 28 år gammel og bor i Molde. Han er 180 cm høy og veier 90/80 kg on/-offseason. Til daglig arbeider han som produksjonsmedarbeider på fabrikk og er kjæreste med Martine.

Sponsor: norkost.no, PROMO Molde og Arkeoplan
Klubb: KALIBER FKK, debutant og har derfor ikke opparbeidet noen merittliste.

Fortell litt om deg selv

Jeg er en glad og rastløs gutt på 28 år. Er opprinnelig født i St.Petersburg i Russland, men flyttet til Norge da jeg var 14 år sammen med min mor og søster. Har fra tidlig alder hatt interesse for sport og har en enorm energi og driv! Var alltid den som var best i gym på skolen og har drevet aktivt med boksing siden jeg var 8 år, forteller Vasilij ærlig og ubeskjedent. Når vi flyttet til Norge så dabbet interessen for boxing av dersom jeg ikke kunne hverken språk eller hadde lyst til å fortsette. Det ble stille på treningsfronten helt til jeg fylte 16 år og oppdaget en magisk og fasinerende verden - Gymmet! Dermed begynte jeg å trene på Sports Club i Sandnes og fikk raskt smaken for alt som hadde med muskler, fitness og bygging å gjøre. Treningen pågikk av å på og ganske useriøst helt til jeg fylte 25. Da fant jeg tilbake til treningsgleden og begynte å eksperimentere med både treningsprogrammer og litt forsiktig med diett. Hadde egentlig ikke så mye peiling men sakte men sikkert gikk ting fremover og interessen vokste. Men det var ikke før i fjor høst jeg fikk lyst til å prøve meg på scenen etter å har fulgt litt med fra sidelinjen:) Da var det Athletic Fitness som jeg følte jeg ville prøve meg i og jeg begynte å rette både treningene og kostholdet mitt mot det målet. I februar i år reiste jeg ned til Kaliber Gym og fikk tatt formsjekk med Thomas Hjelde Thoresen som er min coach og som har blitt en god venn forteller en smilende og fornøyd Vasilij.

Thomas så potensiale og hva jeg trengte og satt opp treningsopplegg og matplan som jeg tok med til Molde og har fulgt slavisk siden og det har virkelig funka! Nå er jeg få uker fra å stå på scenen og føler at jeg er ganske bra i rute. Det gjenstår å se selvfølgelig legger han til med glimt i øyet.

Er som alle andre!

Den jordnære energibunten forteller at han opplever å være som alle andre. Han jobber, trener og forteller at han er sammen med verdens beste jente Martine. Hun er en stor støtte og hans sjelevenn. Han liker å sykle terreng og stå på snowboard. Han er også en stor fan av spillindustrien og har i følge seg selv nerdetendenser når det gjelder enkelte spill. Vasilij forteller engasjert at han digger musikk og alltid har med seg mp3 spiller og propper i ørene overalt hvor han går og da hører han gjerne på electronica, techno, underground og 90 talls hip hop og ellers mye annet. Han forteller smilende at han elsker å lage mat selv og er glad i gode måltider. Favorittdrikken hans er Pepsi max eller grønn te og han spiser gjerne pizza og berlinerboller når anledningen byr seg!

Treningen din - kan du fortelle litt om den?

Jeg har trent med vekter i noen år og har alltid likt det. Først var det for å holde meg i form, men interessen vokste sammen med innsatsen og det hele ble mer og mer seriøst og målrettet mot AF og scenen for cirka 2 år siden. Da jeg var mindre drev jeg med boksing og sprint

Nå trener jeg etter rullerende skjema. Treningsplanen er tilpasset meg og er rettet mot AF. Thomas har satt den opp og jeg har forandret litt på den sammen med ham i ettertid og opplegget er som følgende:

Dag1: Bein (høyreps)
Dag2: Bryst/dips/roing
Dag3: Chins/rygg/mage
Dag4: Bein/skuldre/dips/roing
Dag5: Fri
Dag6: Chins/dips/roing

Hvilke øvelser er dine favoritter for følgende muskelgrupper?

Min absolutte favorittøvelse er Frontbøy. Det er lenge siden jeg har trent armer, men jeg har favorittøvelser for hver muskelgruppe:

Bryst: Pressvarianter med stang/hantler i forsjellige vinkler
Skuldre: Stående militærpress og sidehev med hantler
Triceps: Bushdown med tau
Biceps: Curl med EZ-stang
Rygg: Chins og foroverbøyd stangroing
Forside lår: Frontbøy og leg extention
Bakside lår: Strak mark og nordic hamstring KALIBER style!
Legger: Tåhev i Smith-maskin
Mage: Hengende beinløft

Vasilijs beste løft på treningen

Han har aldri prøvd å løfte tungt har allikevel prestert å press 130 kg i benkpress og han har hatt 5 reps med 140 kg i knebøy. Han forteller at han også har dratt opp 200 fra bakken. Vasilij har ikke hatt fokus på å løfte tungt og forklarer dette med at han heller fokuserer på muskelkontakt og utførelse. Han legger til et imponerende dips-løft med 10 reps og 60 kilo i beltet - noe som i seg selv kan anses som en meritt!

Hva synes du om Treningsforum.no?

Det er en knallbra side med masse nyttig og interessant stoff utbryter han entusiastisk. «Keep up the good work» sier jeg bare! Jeg får aldri nok av artikler, tips, videoer og generell inspirasjon.

Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?

06.00: Opp å få i seg frokost og sykle til jobb
07.30: Jobb
16.00: Sykler hjem og slapper av litt, gjør litt av det som trengs i huset, surfer på nettet og lader opp til trening
18.00: Trening
20.00-23.00: Spiser mat, lager mat til neste dag og slapper av hjemme eller gjør andre ting.
23.00: Leggetid

Hva er dine mål og ambisjoner?

Vasilij smiler og sier: Jeg vil se hvor mye jeg kan utvikle meg som atlet og har satt meg som mål å bli norgesmester i 2014. Dermed har jeg noe å jobbe mot og det hjelper meg å holde fokuset.

Hvor lenge går du på diett før en konkurranse?

Har vært på diett siden januar, men har strammet litt inn i juni. Dietten er satt opp av Thomas og vi justerer den sammen ved behov. Min diett ser slik ut:

Frokost: 40 gr havregrynsgrøt med vann, kanel og flytende natreen, Shake med Glutamin, vann og 50gr whey protein og en spiseskje tran.
Måltid 2 og 3: Spiser jeg på jobb - 400gr tunfisk, 60 gr ris og 400gr grønnsaker.
Før trening: BCAA, Glutamin, kreatin preworkout og 20 mandler.
Etter trening: Shake med Glutamin, 40gr whey, 6 riskaker, 1 banan og BCAA.
Måltid 4: 300gr kyllingfilet, 60gr ris og 300 gr grønnsaker.
Måltid 5: 1 boks mager kesam, 1 eple og 1 spiseskje tran.
Har også hatt 2 faste oppkarbings-dager i uka der jeg spiste dobbelt opp med ris og 15 riskaker etter trening isteden for 6.

Hvordan spiser du resten av året?

Det blir en del av den samme maten som på diett men mer variasjon og mengde. Vasilij ler litt og legger til: Så er jeg jo selvfølgelig glad i pizza, sjokolade, berlinerboller, og is! Har jeg ingredienser som kylling, grønnsaker og pasta er det utrolig mye god mat jeg kan lage både på diett og ellers.

Hva er etter din mening fordelene og ulempene med kroppsbygging generelt?

Jeg synes at fordelen er å bli konstant utfordret - man forbedrer seg hele tiden, jobber med svakhetene, får trent på disiplin, selvkontroll, styrke, utholdenhet både mentalt og fysisk. Ulempen er vel at sporten er kanskje litt ekstrem til tider og at de fleste «vanlige» mennesker har lagt seg opp en mening om den uten å gå dypere inn på hva alt dreier seg om - for det er viktig å ta i betraktning ALLE faktorer som sporten innebærer svarer han ettertenksomt.

Er du fornøyd med fremgangen du har hatt?

Jepp! Er alltid sulten og fremgang gir rom for å ville gå videre og bli enda bedre. Fremgang er en viktig motivasjon i seg selv for meg. Min beste prestasjon så langt er at jeg har kommet dit jeg er i dag.

Hva med poseringstrening?

Har blitt litt i oppkjøringen hjemme og hver gang jeg er nede på Kaliber trener vi poseringstrening sammen med andre fra klubben.

Hvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?

Favoritt-tilskuddet mitt er CRAZE, men jeg bruker også BCAA, Glutamin, ZMA, kreatin og Whey protein . Det ville jeg anbefalt for det fungert veldig bra for meg! Omega 3 i form av Tran er etter min mening et viktig og nyttig tilskudd.

Hvordan synes du det går å kombinere familieliv/vennekretsen med diett og trening?

Har som sikkert alle andre møtt utfordringer og har hatt mine gode og mindre gode dager. Folk rundt meg støtter meg og de er forståelsesfulle til det jeg driver med og det har hjulpet meg mye!

Har du noen forbilder ?

Vasilij forteller at han ikke har noen spesielle forbilder, men presiserer med et smil at han digger «oldschool»- byggere som Frank Zane, Arnold og Franco. Han motiveres gjennom lidenskapen han har for sporten og sier at det å oppleve fremgang er en viktig motivasjon. I tillegg er det å gjøre en innsats og få resultater motiverende. Selvutviklingen man oppnår er for ham også et viktig moment.

Hvor mye kardio trener du for å komme i form?

Jeg får kardiotrening ganske naturlig fordi jeg kun bruker sykkel som framkomstmiddel. Utover det blir det ikke noe mer enn ro-treningen som jeg har på gymmet.

Hvilke muskelgruppe er du mest fornøyd med?

Vasiilj tenker seg om og svarer: Er vel framside bein og skuldre, eller kanskje er det vel helheten jeg egentlig er fornøyd med.

Hva er ditt treningstips til nybegynnere som vil bli like stor som deg?

Han ler godt, men gir et klart svar og sier: Jeg er da ikke stor, men mitt tips er - spis reint, tren hardt, vær tålmodig og sov godt!

Noe du vil si til slutt?

Jeg vil takke min mor som alltid er der for meg og min kjære Martine som er den beste jenta i verden og som jeg ikke kunne klart meg uten! Også vil eg takke min coach og venn Thomas Hjelde Thoresen for alt han har gjort for meg! Gjengen på Kaliber vil jeg gjerne takke for all inspirasjon og motivasjon. Sist men ikke minst vil jeg takke min sponsor som har troen på meg og gir meg støtte: NORKOST.NO !

Vi ønsker den energiske debutanten lykke til i kommende konkurranse!

 


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Varinder Singh Ghuman er en profesjonell vegetariansk kroppsbygger fra India.
Den 8 ganger Mr. Olympia-mesteren hamrer løs på vektene igjen etter multioperasjoner i ryggen.

Mr. Olympia til Oslo

Diverse01.04.2019372

Verdens største kroppsbyggingsshow kommer til Norge!
Nå står sporten foran et ytterligere fall på grunn av eksklusive eneretts avtaler og medier som blir stengt ute.

Mr. Olympia til Oslo

Diverse01.04.2019372

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!