Intervju: Marthe Sundby

Intervju22.05.2006Joachim Marhaug0


 

Navn: Marthe Sundby
Alder: 30
Bosted: Oslo, Norge
Arbeid: Eiendomsforvaltning og utleie av næringseiendommer.
Interesse: Trening, mat & vin, helse og ikke minst venner og familien min.
Trener på: Grorud Sportssenter i Oslo for klubben FitnessPlanet.
Konkurrerer i: Bodybuilding, +57 kg

Hvor høy er du, hva veier du og hvor lenge har du trent?
Høyde: 169 cm. Vekt: on/ 69 kg off/ 78 kg Begynte først som 5 åring å trene turn og ballett. I årene som fulgte ble det også fotball, håndball, friidrett, svømming, sykling og ikke minst lengdeløp skøyter. Skøytene tok mer og mer over treningen, jeg fikk rask fremgang og plass på landslaget som 14 åring. I høstoppkjøringene trente vi opp mot 14 økter i uken og som 19 åring var jeg utbrent og sluttet. Jeg var mett av trening, reiser og konkurranser, gleden og leken i treningen var borte. Ønsket andre utfordringer som mer utdanning, tid til venner og annen variert trening. Har helt siden jeg begynte med å trene med vekter og mine første knebøy som 13 åring, digget det rått, det var derfor helt naturlig å fortsette med vekttrening. Mitt første mål var å bygge opp et solid grunnlag i overkroppen for så sakte men sikkert å jevne ut usymmetrien fra de store beina.

Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?
Akkurat nå er det diett tid og to av tre konkurranser er unnagjort. Mine til nå 5 diettmåneder har da stort sett slik ut: (dietten er blitt endret underveis, både med tanke på mengde og innhold, nå er den veldig flat og enkel). Off season kutter jeg som regel kraftig ned på cardiotreningen og trener vekter 5 ganger pr. uke. Dagene beggynner da ikke så tidlig og heldigvis blir nettene lengre. 0430 - Stå opp, ut på 45 min cardio.
0600 - Frokost, havregryn og protein
0730 - Arbeidsdagen starter
0900 - Lunsj 1, kylling, ris og broccoli
1200 - Luns 2, kylling, ris og broccoli
1500 - Middag1, kylling, ris og broccoli
1630 - Arbeidsdag slutt
1700 - Middag 2, kylling, ris og broccoli
18.00 - Trening
1930 - Riskaker prot. shake
21.00 - 30 min cardio
22.30 - Kylling og broccoli
2300 - Sove...ZzZZzzZz

Hva er dine mål og ambisjoner?
Målet er alltid å holde seg i god form hele året og stadig utvikle seg litt etter litt, men det som hele tiden har trigget lysten på å satse igjen var ønske om revansje fra GP 2002 både med tanke på poseringsstil og helhetlig symmetri. Jeg var så heldig å komme i kontakt med Kim Torgersen og med hans treningsplan ble derfor vårens konkurranser 2006 satt som et delmål. Har også lyst til å få med NM til høsten for å kvalifisere meg til ev. VM el EM …..!? Ambisjonsnivået blir høyt når man hver dag trener med Norges beste byggerpar, Anne-Grete og Kim Torgersen!

Hva fikk deg til å begynne å trene?
Trening har vært helt naturlig for meg helt siden jeg kunne stå på beina i tillegg har jeg en pådriver av en mor som satset alt for at jeg skulle få utvikle meg og som selv var aktiv i turn. Hun var mitt største forbilde i oppveksten, med sin six-pack og kulrunde biceps. At det ble i hovedsak skøyter og kroppsbygging, skyldes nok miljø og gleden treningen gir.

Er du fornøyd med framgangen du har hatt?
Blir nok aldri fornøyd, alltid noe som kan bli bedre. Tror at man kan forme kroppen akkurat slik man selv vil, bare man vil nok. Kun vilje og innsats som gir lønn for strevet. Ser selvsagt at jeg har utviklet meg fint de siste årene. En jevn utvikling av muskulaturen i overkroppen som harmonerer med de "gamle skøytelåra". Ryggen har blitt noe dypere og bredere samtidig med større skuldre og armer.

Hvilke øvelser er dine favoritter for følgende muskelgrupper:
-Bryst - flies i kabel
-Skuldre - hantelpress
-Triceps - kick back
-Biceps - biceps curl m hantel
-Rygg - ååå hvertfall ikke markløft!, men nedtrekk m stang
-Lår - beintrening er gøy, dype knebøy definitift.
-Legger - tåhev
-Mage - crunch med kabel

Hvordan spiser du?
Stort sett spiser jeg jevnt bra mat hele året og unngår ferdigmat. Kylling, biff, pasta, ris, havregryn og salater. . Er veldig gla i å lage kreativ "diettmat" av forskjellige varianter både med og uten hell. MEN kan vel kalles avhengig av is og hekta på sjokkolade og innrømmer et stort konsum av dette til tider.

Bruker du kosttilskudd?
Bruker stort sett kun Dalblad`s produkter, protein, glutamin. I tillegg kosttiskudd NSP. Møllers Dobbel, Linfrøolje.

Hva er dine beste løft med vekter?
Veldig stolt av 1x140kg i benkpress og 1x 220kg i dype knebøy. Trener stort sett med tunge vekter og ligger mellom 6-8 reps pr. øvelse, men for å utfordre skjebnen: tester jeg jo max fra tid til annen. Det er gøy å se hvor mye man tåler og også gi seg selv litt konkurranse i hverdagen. Jeg blir faktisk jublende gla hver gang jeg klarer et skikkelig godt løft.

Har du noen forbilder?
Har vel ikke akkurat noen konkrete forbilder. Alle som presterer og gir det ytterste av seg selv imponerer meg. Det behøver nødvendigvis ikke være en idrettsprestasjon, men heller unike evner, innsatsvilje og mot. De som har evnen til å stå på til "the bitter end" og er fulle av guts har jeg stor respekt for. Skal noen nevnes, må det bli mamma`n min igjen.

 

Hva motiverer deg?
Det høres kanskje ille ut, men motgang motiverer meg mest. Da er det jo da man har alt å satse og ingenting å tape. Resultater motiverer meg masse også, ikke nødvendig vis 1 pl. men heller utvikling av kroppen i forhold til mål og ambisjoner som er satt. Godt treningsmiljø og et solid treningsteam er kjempe viktig. Det fikk jeg med Kim og Anne-Grete Torgersen på Grorud Sportssenter fra høsten 05. Fra å trene alene i mange år på SATS har jeg nå et lite team i ryggen. De gir meg en enorm motivasjon både med deres seriøsitet og støtte under selve øktene. Ikke nok med det, men jeg får også hjelp av Kim Torgersen med treningsplan og diett. Imponerende hva den karen har av kompetanse og kunnskap om trening og riktig kost.

Hva gjør du for å komme i form?
Setter meg et mål, lager en treningsplan og gjennomfører den 100%. Pleier øke på cardio trening og endre diett. I tillegg må jeg kutte ut/begrense sosiale sammenkomster som fester, middager etc.

Har du noen tips til enkle og sunne måltider?
Akkurat nå har jeg ingen supergode ideer, er for tiden i litt kylling-ris-broccoli verden, men skal du unne deg en kveldssnack, må det bli Kesam (med 1% fett) og en spiseskje funlight bringebær. Super digg og masse melkeproteiner.

Hvilke muskelgrupp e er du mest fornøyd med?
Da må jeg vel svare beina mine og også skuldrene.

Hva er ditt treningstips til nybegynnere
Start pent og gjerne med en PT. Få en god treningsplan og instruksjon på utførelse av øvelser. Det er så lett å skade seg i starten. ….et siste tips…. gi aldri opp, jevn og god trening gir resultater.


Marthe er medlem i forumet hvor hun kaller seg Mambina.


Marthe Sundby lever på overtid

Intervju30.08.20171390

Dronningen i bodybuilding Marthe Sundby (42) er dødssyk.
Sier Marthe Sundby som er klar for konkurranse i bodybuilding til helgen.

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Andreas Gulbrandsen kom i superform.

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Se bilder og intervju.

Marthe Sundby lever på overtid

Intervju30.08.20171390

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!