Joakim Hetland gir aldri opp

Intervju27.11.2012Rita Immerstein98

Joakim Hetland tok seieren i NM i -80 kg klassen og en 2. plass i det nordiske mesterskapet.

Han har gjennom ført sin beste diett som fungerte svært bra både fysisk og mentalt. Joakim tok seieren han gjennom flere år har målrettet arbeidet for å oppnå. Han hadde to store mål for 2012 og det var å fullføre naprapatutdanningen og vinne sin klasse i NM - og han slo til med full pott!

Generelle fakta:

Navn: Joakim Hetland
Alder: 26
Bosted: Stockholm frem til 2013, da flytter jeg hjem til Sandnes/Stavanger.
Arbeid: Naprapat, personlig trener og coach
Høyde: 1,70
Vekt: on/off On: 77-78 Off: 90-93kg
Sponsor: Ingen, men ved intresse ta gjerne kontakt
Klubb: Team City Gym
Merittliste:
2012 - 2. Plass Nordiske Mesterskapet -80 kg
2012- 1.plass Norway Open -80kg
2012- 1.plass NM -80kg
2010- 2. plass NM -80kg
2008- 4 plass NM CBB -180cm
2006- 9 plass NM Athletic Fitness -180cm
2006- 2 plass City Open Athletic Fitness -180cm
2005- 3 plass City Open Athletic Fitness -180cm

Hva er du mest fornøyd med akkurat nå?

At jeg har fullført mine 2 hovedmål for 2012, å bli ferdigutdannet Naprapat og Norgesmester i kroppsbygging -80kg

 

Hvordan ser kostholdet ditt ut i dag?

Jeg spiser stort sett relativt rent året rundt med ett eller to «cheatmeal» i uka sammen med nære og kjære. Favorittmaten min er hjemmelagd pizza, en god thaibuffet eller en bra hamburger. Jeg drikker mye fun-light på diett, men det er helt klart deilig med en stor kald Pepsi Max på fredags- og lørdagskveldene. Ellers er Myofusion Probiotica med kanelbollesmak min favoritt når det gjelder tilskudd - den er fantastisk på diett.

En typisk dag Offseason kan se slik ut:
Måltid 1: 100g havregryn, 20g rosin, 5 riskaker, 60g proteinpulver
Måltid 2-3-4: 200g kyllingfilet, 100g ris, brokkoli, 1 ss udos choice eller 1 ss peanøttsmør
Trening
Etter trening: 60g proteinpulver, 60g vitargo, 2 bananer, 5 riskaker
Måltid 5: 250g biff, 300g poteter, grønnsaker
Måltid 6: 60g 50/50 whey/kasein shake, 100g havregryn
Mellom måltidene legger jeg til ca 50 gram økologisk peanøttsmør om dagen

Typisk dag midt i dietten:
Morgen: 60 min Step
Måltid 1: 60g havregryn, 20 stk rosiner, 8 eggehviter, 25g whey protein
Måltid 2: 250g biff, 200g søtpotet
Trening
Etter trening: 2 scoop myofusion probiotica, 20g vitargo, 50g havregryn, 5 riskaker
Måltid 3: 250g kyllingfilet, 50g ris, brokkoli, 1 ss udos choice
Måltid 4-5-6: 250g torskfilet, brokkoli, 1 ts peanøttsmör
Måltid 7: 8 eggehviter, 1 helt egg, 25g kaseinpulver

Hvordan har treningen din utviklet seg?

I starten handlet stort sett alt om å legge på seg så mye vekt som mulig uten å ha så mye fokus på hvor denne vekten satt seg. Jeg var jo ikke akkurat noen tungvekter så jeg tok derfor del gainere, «cheatmeals» og proteinbarer fordi jeg var slank på dette tidspunktet. I starten var treningen relativt basic med fokus på å komme gjennom kroppen 1 gang i uka. Frem til i dag har treningen og fokuset endret seg ganske drastisk. Nå handler trening for meg om å prøve å skape en bedre og bedre fysikk ved å legge opp treningsprogrammer som har fokus på mine svakheter. Når det gjelder selve treningen er jeg relativt intens av meg og det blir lite eller stort sett ingen prat i løpet av en treningsøkt. Jeg kjører mye baseøvelser og jeg er en person som liker å være på gymmen så volumtreningen er noe som har fungert bra for meg.

Kan du fortelle litt om din trenings- og kroppsbyggerkarriere så langt?

Det hele startet da jeg som 16 åring skadet menisk og korsbånd gjennom fotballen. Dette var en stor satsing for meg men etter flere operasjoner og negativ feedback fra leger falt en del av motivasjonen bort. På dette tidspunkt ble det jo en del rehabiliteringstrening og jeg ble dermed introdusert for styrketreningen. 18 år gammel satt jeg nervøs i trappa på City Gym sammen med en annen kamerat, med et ønske om å bli medlem. Der traff vi Andre Thesen og resten er jo historie. Jeg ble tatt under deres vinger, fikk en jobb på gymmen og når vi skulle arrangere City Open for første gang, ja, da måtte jeg jo prøve meg forteller Joakim og smiler.

Hvilke prestasjon synes du personlig er din beste?

I utgangspunktet hadde jeg vel ikke forutsetninger for å lykkes i denne sporten. Jeg kom fra å være den minste gutten på fotballbanen og inn på gymmen. Min største prestasjon syns jeg personlig er min egenskap til å utvikle meg og min fysikk i en positiv retning for hvert år. Dette greier jeg fordi min motivasjon aldri tar slutt og fra første dag jeg begynte å trene har jeg hatt som mål å bli bedre i det jeg driver med. Dette er årsaken til at jeg i år lykkes og kom på toppen av pallen - jeg gir aldri opp!

Har du en spesiell treningshistorie du har lyst til å dele med leserne?

Man har jo alltids den treningen å se tilbake på som bare var helt banal. Jeg glemmer aldri den treningen da Arild Haugen skulle ta meg gjennom en beintrening på City Gym og som alle vet har ikke denne mannen noen grenser og denne dagen skulle han virkelig teste mine, sier Joakim og ler godt. Kan ikke si jeg husker hvilke øvelser vi kjørte, men en del av treningen sitter fortsatt printet helt klart i hodet. Vi nærmet oss slutten og et av siste settene i hack-squat og jeg var totalt tømt, men Haugen står og skriker på meg om at jeg bare har med å fortsette! Samtidig stod flere andre av gymmets profiler og pushet. Har ingen aning hvor mange repetisjoner og dropsett det treningspasset hadde, men når jeg var ferdig hang jeg ut av vinduet på gymmen og kaskade-spydde. Et par minutter senere var jeg tilbake i beinpressen for mer galskap. Etter avsluttet trening stod jeg på mølla og prøvde å gå steg for steg uten å lykkes så bra. Når jeg endelig skulle ta steget ned fra mølla så gikk faktisk ikke dette og jeg trengte assistanse. En halvtime gikk og jeg måtte prøve å komme meg hjem. Men alle som kjenner til City Gym vet at det finns en stor trapp å gå ned. Jeg gjorde et tappert forsøk men kom ikke ned et eneste trappetrinn, noe som resulterte i at Mr. Haugen fikk jobben med å bære meg ned. Neste utfordring ble å sette seg inn i bilen og når dette endelig var gjennomført fikk jeg ikke strukket ut beina uten at jeg fikk krampe. Det hele endte med at jeg måtte sitte og vente i bilen i over 1 time før jeg i det hele tatt kunne sette føttene på pedalene. Dette er et godt minne fordi det har satt standarden for senere års beintreninger.

Hvem er dine viktigste støttespillere?

Her har jeg mange å takke men min absolutt største støttespiller har vært Sofia Isberg som både er en stor inspirasjon gjennom sine prestasjoner men samtidig en utrolig bra støtte. Det å ha en person som virkelig forstår og bryr seg tror jeg er veldig viktig i dette gamet, og der har hun min vært min største klippe.

Mine foreldre kan jeg aldri få takket nok, uten dem hadde jeg aldri vært der jeg er i dag. Den utrolige støtten de har vist meg de siste årene både gjennom min utdannelse og livsstil har gjort det mulig at jeg har lykkes som jeg har. Jeg er evig takknemlig.

Mine treningskompiser Niro de La Rua og Andreas Ek må jeg takke for all lærdom, for alle brutale treningsøkter og ikke minst for alle delte matbokser og gode samtaler. Dere har gitt meg mer en dere aner. Uten Team City Gym, med Andre Thesen i spissen og den støtten og den muligheten de gav meg vet jeg ikke hvor jeg hadde vært i dag. Joakim legger bestemt til at: Bedre personer og miljø finner man ikke !

Kan du beskrive en typisk optimal treningsøkt som fungerer bra for deg?

Har 2 favorittdager, bendagen og ryggdagen så her kommer 2 treninger som stort sett har blitt fulgt slavisk de siste 4 årene. Har ingen spesifikk favoritt men alle baseøvelsene faller i god smak
Rygg:
Øvelse 1: 3 set pulldowns 10-12 reps
Øvelse 2: 3 set hantelroing 12-15 reps
Øvelse 3: 3 set stangroing 8-10 reps
Øvelse 4: 3 set marklöft 6-10 reps
Øvelse 5: 3 set t-bar roing 12-15 reps
Øvelse 6: 3 set sittende roing (ofte med en FST-variant)
Øvelse 7: 3 set rygglöft 20-30 reps

Bein:
Øvelse 1: 3 set benspark 15-25 reps, siste set dropset 50-100reps pre exaust
Øvelse 2: 3 set kneböy 8-10 reps
Øvelse 3: 3 set benpress 10-15 reps, siste set droppset, 30-50 reps
Øvelse 4: 3 set haq sguat 8-12 reps
Øvelse 5: 3 set gående utfall, ca 20 steg på hvert ben
Øvelse 6: 7 set benspark, 15 reps, 30 sek hvile, stretch og squeeze mellom settene, FST-7 prinsippet
Øvelse 7: 3 set liggende lårcurl, 12-15 reps
Øvelse 8: 3 set sittende lårcurl, 12-15 reps
Øvelse 9: 3 set strake marklöft, 15-20 reps
Sykkel i 20 min etter trening etterfulgt av 20 min stretching

Hvordan ser din treningsuke ut?

Mandag: Bryst, utside skuldre, mage
Tirsdag: Rygg
Onsdag: Hamstrings, legger
Torsdag: Skuldre, mage
Fredag: Armer
Lördag: Quads(framside lår), Hamstrings og legger
Söndag: Fri

Hva liker du å gjøre når du har treningsfri?

Tilbringe kvalitetstid sammen med godt selskap der det ofte blir god mat og en film, eller å gå ut å spise en buffet og eventuelt avslutte kvelden med et kinobesøk.

Kan du beskrive hvordan det er å kombinere diett og trening med arbeid og venne/familieliv?

Dette er noe man alltid kan bli bedre på. Når det gjelder kombinasjonen med arbeid har dette gått relativt smertefritt på denne dietten. Det er mange tunge dager, men her får man bare bite i det sure eple og være profesjonell. Personlig blir jeg veldig fokusert, egen og stille av meg på diett, noe som gjør at jeg ofte trener alene en hel diettperiode, noe jeg trives bra med. Ellers skulle man alltid ønske at man hadde mer å gi til sine nærmeste for man vet de fortjener mer en det man klarer gi, så dette er alltid et mål og forbedre for hver diettperiode.

Hva engasjerer deg?

I og med at jeg er naprapat så har jeg stor interesse for kroppen generelt og bruker mye tid på å oppdatere meg på anatomi, fysiologi og medisin.

Hva setter du mest pris på ved å drive med kroppsbygging?

Den positive personlighetsutviklingen man gjennomgår, samt den mentale styrken man opparbeider.

Når du anbefaler andre å starte med styrketrening/kroppsbygging - hva sier du da?

At det handler om så mye mer en det som man ser i speilet. Livsstilen gjenspeiler seg på så utrolig mange positive områder ellers i livet og det er etter min mening er den største gevinsten med å drive med denne sporten.

Hvordan bidrar kroppsbyggeridretten til å utvikle deg personlig?

Jeg får mer og bedre mental styrke, større selvtillit og en generelt større kapasitet i hverdagen.

Tenk deg 5 år fram i tid - hvor er du og hva gjør du?

Da har jeg bygget opp en velfungerende naprapatklinikk hjemme i Stavangerområdet og kombinerer dette med min personlige trening og coaching av atleter. Innen byggingen gjør jeg en stor satsning mot suksess i -90kg klassen.

Hva er ditt drømmeyrke?

Det har jeg i form av Naprapatien og den personlige treningen. Men skal jeg drømme meg ekstra langt bort må man jeg jo si at det å være en profesjonell kroppsbygger i USA ville vært en drøm legger han smilende til.

Hvordan vil din beste venn beskrive deg?

Tror og håper å bli sett på som en trofast, positiv venn som alltid finns der.

Hvilke sider ved din personlighet tror du er mest fremtredende for andre mennesker rundt deg til daglig?

At jeg er en rolig person med klare standpunkter, målbevisst, disiplinert og seriøs i det jeg foretar meg.

Du skal slappe skikkelig av - hva er den optimale måten å slappe på for deg?

Kvalitetstid sammen med de som står meg nærmest.

Hva synes du om Treningsforum?

En veldig bra side med mye nyttig og bra informasjon. Et stort og positivt bidrag for den sporten vi bryr oss så mye om.

Er det noe du spesielt du avslutningsvis har lyst til å si Joakim?

Som konkurrerende atlet vet vi alle hvilket fokus som kreves for å lykkes. Alt handler ikke om diett, konkurranse og trening. Ta vare på dine nærmeste, selv i de tøffeste periodene. Glem aldri kvalitetstiden og hva som faktisk betyr mest for deg her i livet. Den største gleden som finnes er å dele suksess sammen med de som står deg nærmest. Uten disse personene rundt deg betyr ikke en pokal noe som helst. «In the end it's not the years in your life that count, it's the life in your years"

Vi takker for intervjuet og ønsker lykke til med videre satsing!

 


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Varinder Singh Ghuman er en profesjonell vegetariansk kroppsbygger fra India.
Den 8 ganger Mr. Olympia-mesteren hamrer løs på vektene igjen etter multioperasjoner i ryggen.

Mr. Olympia til Oslo

Diverse01.04.2019372

Verdens største kroppsbyggingsshow kommer til Norge!
Nå står sporten foran et ytterligere fall på grunn av eksklusive eneretts avtaler og medier som blir stengt ute.

Mr. Olympia til Oslo

Diverse01.04.2019372

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!