- Jeg elsker trening og konkurranser

Intervju12.09.2013Joachim Marhaug0

Kenneth Bergflødt skal delta i Athletic Fitness og han har en enorm lidenskap til trening.

Navn: Kenneth Bergflødt
Alder: 26 år
Høyde: 188cm
Vekt: 91kg
Arbeid: PT og Instruktør hos Elixia Lillestrøm
Sivilstatus: Samboer
Sponsor: Ingen for øyeblikket, men er åpen for en.
Klubb: Drammen FKK

Hvem er du? Fortell litt om deg selv

Jeg er en sosial glad gutt, som har en brennende interesse for trening, kosthold og Fitness. Jeg liker å utvikle meg, da min egen psyke og fysikk. Når jeg trener så skal jeg ha det litt vondt, så liker å trene hardt så jeg kjenner jeg «lever». Jeg er meget dedikert i det jeg driver med, så all tiden min går som regel til trening, kosthold og skole. Akkurat nå så tar jeg Generell studiekompetanse og PT (Personlig Trener) utdannelse hos AFPT (Akademiet for personlig trening). Ellers så er jeg ekstremt glad i å være ute i friluft, liker det å kunne gå fjellet. Både drive med jakt og fiske som er en av mine lidenskaper! Når vinteren kommer så går tiden med til ski, dette er min egen måte å koble helt ut på. Det er her jeg får min terapi! Det er fantastisk deilig å reise innover skauen når det er mørkt med hodelykt. Og gjerne når en av gutta er med!

Du skal delta i Athletic Fitness på Stavanger Open. Hva slags forventninger har du?

Ja, jeg skal vist det, smiler Kenneth. Min ambisjon er jo selvfølgelig å vinne, men jeg skal ha respekt for de gutta som har vært med i gamet lengre en meg. Så mitt mål, det er enkelt. Være den beste jeg kan være, og da gjøre det beste jeg kan. Kan ikke forvente noe mere enn det! Men uansett så skal dette bli gøy, og det blir en erfaring for meg videre. Men planen er å stå på «toppen» en dag.

Hvorfor valgte du akkurat Athletic Fitness?

Valget for meg var enkelt, jeg elsker å trene. Da altså flere forskjellige typer sport, så jeg hadde ikke fungert i kroppsbygging. Jeg må ha en kropp jeg kan bruke til sykkel, ski og løping. Så jeg kommer nok til å holde meg i AF årene fremover. Jeg et konkurransemenneske. Jeg må ha noe å konkurrere i, hva er vel bedre da en Chins, Roing og Dips.

Hvor mange Dips og Chins har du tatt på trening?

Der kom spørsmålet jeg ikke har ønsket å svare på, men før dietten startet for fult i juni. Så tok jeg 34 Chins og har kjørt 64 Dips. Så da får vi se hva som skjer nå under Stavanger Open, smiler Kenneth.

Hva med roing?

Jeg er innafor, sier en hemmelighetsfull Kenneth.

Hvordan har du trent frem mot konkurransen?

For meg så har det vært mye trening, jeg har hatt veldig lite hvile. Jeg begynte ikke med fri dag før bare noen uker siden. Da jeg måte kutte ned fra 7 dager i uken til 6 dager i uken. Da for at jeg ikke ville miste muskelmasse, med tanke på diett og treningsmengde. Jeg kjører et tre splitt program, med cardio hver dag. Styrkeøktene mine er fokuset mot Chins og Dips. Intervaller det er som regel roing, men kan bli en halvtime med løping etter ro intervallene bare for å få ut litt ekstra.

Dag 1: Økt 1: Morgen cardio Økt 2: Rygg, Skuldre og Biceps med fokus Chins
Dag 2: Økt 1: Morgen cardio Økt 2: Bein, Mage og Intervall
Dag 3: Økt 1: Morgen cardio Økt 2: Triceps, Bryst med fokus på Dips
Dag 4: Økt 1: Morgen cardio Økt 2: Rygg, Skuldre og Biceps med fokus på Chins
Dag 5: Økt 1: Morgen cardio Økt 2: Bein, Mage og Intervall
Dag 6: Økt 1: Morgen cardio Økt 2: Triceps, Bryst med fokus på Dips
Dag 7: Økt 1: Morgen cardio Økt 2: Intervall eller så det hvile hele dagen!!

Har du noen favorittmuskelgruppe du liker å trene, og hvorfor?

Det må være bryst og bein, får utrolig god kontakt med musklene i brystet og får kjørt utrolig god kvalitets økter på bryst. Bein er bare gøy, for det gjør vondt. Det å «gå» ut av et treningsstudio etter endt treningsøkt det er fantastisk. Da kjenner du definitivt at du lever hvis du har trent riktig.

Hva består dietten av? Hva spiser du når?

Min diett er egentlig ganske enkel, jeg lever etter en blanding av Biorytme, Paleo og steinalderkost. Spiser generelt lite karbohydrater for jeg blir veldig slapp og blaut i kroppen av det. Hovedsaken for meg er å holde blodsukkeret mitt så jevnt som overhode mulig, med å spise regelmessig å holde meg unna sukker og gluten. Da dette innvirker kroppen negativt på flere forskjellige måter. Da unngår du også det «søtsuget» som kommer i løpet av dagen.  Så fett og proteiner fungerer mye bedre på meg. Jeg starter dagen med fett og proteiner, og avslutter dagen med noen fryste bær og protein røre for å forbedre kvaliteten på søvnen. Noe som også senker kortisol (stresshormon gjør så du samler vann) nivået i kroppen. Er også flink med vitaminer og mineraler, da også for å forbedre den naturlige hormon veksten i kroppen.

Frokost mellom 0700-0900: Tunfisk, egg, salat og proteinshake (Da etter trening)
Mat mellom 1000-1200: Torsk\sei, brokkoli og grønnsaker.
Mat mellom 1500-1700: Torsk\Sei\Kylling, Brokkoli, salat og grønnsaker
Mat mellom 1900-2100: Torsk\Sei\Kylling, Brokkoli, salat og grønnsaker
Kvelds mellom 2100-2200: Protein røre og bær

Hvor mange kalorier er dette?

Jeg ligger stabilt nå på 2600 kcal inn mot konkurranse.

Har du noen forbilder?

En av mine største forbilder er Lance Armstrong, sykling er uten tvil en av de hardeste sportene i hele verden. Da med tanke på «Tour De France». Tenk å sette seg dag etter dag på sykkelen, mil etter mil. Det krever indre styrke, greit han var dopet men det var alle andre de i sykkelsporten på den tiden også. Og fortsatt så vant han!

Hvor mye cardio trener du for å komme i form?

Jeg er jo kjempe glad i å gå på ski, sykle og løpe. Jeg bruker også cardio for å koble av, min form for terapi! Men jeg har cardio nå 1-2 ganger om dagen nå før konkurranse. Men til vanlig. Så blir det 3-4 langturer i uka.

Hvor lenge har du vært på diett?

Jeg begynte med en god kompis nå rundt januar, så siden det så har jeg vel prøvd mange måter å gjøre ting på. Da for å finne hva som passer meg best. Så vært på diett egentlig siden Januar så det blir 9 måneder, men 2 måneder på «konkurranse» diett.

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?

Det er uten tvil skuldrene mine.

Hva er det som motiverer deg til å stå på?

Jeg drives av flere ting, dette er jo en livsstil og ikke minst en lidenskap for meg. Men jeg er en person som blir motivert av «negativitet». Altså, det er så mange som sier at ting ikke går an, eller at det er for tungt\vanskelig osv. Det er det dummeste jeg hører, for som regel så er dette personer som aldri har prøvd! Og jeg mener at hvis du er dedikert i det du driver med, så kan du greie alt. Det handler bare om å gi det lille ekstra, og tro på deg selv! De fleste kan få til det meste, men de må ville det selv. Det er ingen ting som heter flaks, det handler om å være dedikert i det du driver med

Hvem coacher deg fremover mot konkurranse?

Min Coach er Lone Gilje, det er også min samboer. Hun er utrolig dyktig og har hjulpet meg med det meste innen trening og kosthold. Vi gjør alt sammen selv! Så hatten av for henne!

Hva er dine langsiktige ambisjoner med treningen?

Min ambisjon er å stå på toppen av pallen en dag, men vi får se med tiden når det blir. Jeg skal først nå til Stavanger. Så blir det NM! Så tenkte jeg å dedikere hele 2014 til Fitness. En dag forhåpentligvis i USA.

Hvor trener du?

Pro Gym Drammen og Elixia Lillestrøm.

Hvordan er miljøet der?

Pro Gym Drammen der er det et utrolig godt miljø, det er folk med mye kunnskap som har vært der siden jeg begynte å trene styrke. Det er alltid hjelp og få av de som jobber der. Hvis du lurer på noe så får du alltid et svar. Her har du mye kunnskap samlet på et sted! Dette er et Lekeland for folk som ønsker å trene tungt!

Elixia Lillestrøm er et gym som passer absolutt alle. Her møter du et smil med engang du kommer inn døra. Og her har du mange PT`er som ønsker å gjøre det beste ut av dagen din, her har du mye kunnskap på mange nivåer og et utrolig koselig team som jobber sammen.

Noen du vil takke til slutt?

Jeg vil først og fremst takk Lone Gilje, som holder ut med meg nå om dagen. Da humøret ikke alltid er like bra! Så vil jeg takke Preben Ekeli på Elixia Lillestrøm, som gjorde ting mulig for meg. Jeg vil også takke familien min for meget god støtte, og ikke minst mye motivasjon som de har gitt meg. Og til slutt så vil jeg takke mine venner og gutta på gymmet som har motivert og støttet meg mer enn noe annet. Takk!

 

 


Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Hanne Lulu Holst stiller for siste gang - denne gangen i Bodyfitness.

Kokk skal delta i Athletic Fitness

Intervju01.09.201746

Christine er kokk og elsker å bake, men å smake på baksten må vente når hun skal delta i fitness.
Ken Nilsen skal konkurrere i Athletic Fitness.
Du ser Katinka Berget i Oslo konserthus, 8-9. Oktober.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Kokk skal delta i Athletic Fitness

Intervju01.09.201746

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!