- Jeg har mistet 122 kilo og jeg kan ikke lenger skjule hvem jeg er

Diverse25.03.2015Silje Bjørnstad408

Matt Diaz (22) fikk enorm respons da han viste frem kroppen sin i dette ærlige videoklippet.

Da Matt Diaz (22) fra USA var 16 år veide han 224 kilo. I løpet av de siste seks årene har han gått ned hele 122 kilo. Til tross for at 22-åringen har fått mange komplimenter for sin enorme vektnedgang, så sliter han fortsatt med lav selvfølelse og dårlig selvtillit som har bygd seg opp i løpt av alle de årene han har slitt med vekta.

Det ønsker Matt å gjøre noe med og nylig la han ut et videoklipp av seg selv på YouTube der han ønsker å vise «sitt egentlige jeg». Selv om slankingen har ført til mindre kilo på vekta, så sliter Matt nå med overflødig hud.

- Hva slags forhold du har til din egen kropp endrer seg ikke bare fordi du begynner å få positiv oppmerksomhet, sier Matt.

- Jeg er så redd

I videoklippet forklarer han derfor hvordan det er å være usikker på seg selv og hvordan det føles å alltid være nervøs for å ta av seg skjorta eller kle av seg på stranda.

- Jeg er så redd for å gjøre dette. Jeg er redd for at folk ikke skal synes jeg lenger er attraktiv når jeg viser meg frem på denne måten. Jeg er redd for at folk ikke lenger skal si pene ting til meg. Jeg går rundt med denne følelsen hele tiden.

Derfor håper den amerikanske mannen at denne videoen kan hjelpe han med å nettopp få han til å akseptere seg selv og være stolt av den han er.

- Jeg tror det er viktig for meg å dele dette med dere. For dette er den jeg er. Jeg kan ikke skjule hvem jeg er. Jeg vil være stolt av den jeg er og jeg vil også at dere er stolte av dere selv.

I skrivende stund er YouTube-klippet sett av over to millioner mennesker.

Startet innsamlingskampanje

Matt gikk ned i vekt ved hjelp av en slankeoperasjon, i tillegg til å legge om livsstilen med å begynne å trene hver dag og spise sunt. Nå har han startet en egen innsamlingskampanje for å samle inn nok penger til en operasjon for å fjerne overflødig hud. I skrivende stund har den unge mannen fått inn over 54.000 dollar, noe som er langt over det han trengte som er 20.000 dollar.

- Hele denne opplevelsen har vært helt sinnsyk og gjør meg veldig ydmyk. Jeg skal gjøre noe bra med dette, skriver han på sin blogg.

Kilder:
http://www.gofundme.com/p2xv90
http://www.cosmopolitan.com/sex-love/news/a37985/guy-posts-video-of-270-pounds-of-excess-skin-to-make-beautiful-point-about-body-image/?src=spr_FBPAGE&spr_id=1440_158553721
https://www.youtube.com/watch?v=EU__9ZU3JpM
http://myannoyances.tumblr.com/


Silje Bjørnstad 

Silje er utdannet ernæringsfysiolog og arbeider som journalist og ernæringsfaglig rådgiver. Hun er opptatt av å formidle informasjon om ernæring og kosthold på en måte som bidrar til veiledning fremfor villedning, og matglede fremfor matfrykt.

Nå har hun operert vekk den overflødige huden. Se hvordan hun ser ut nå!

Bygg kroppens viktigste muskel

Trening31.07.2018324

Hvilken muskel er kroppens viktigste?
Vi får i oss cirka halvparten av kcal våre fra karbohydrater. Slik velger du de riktige karbohydratene.
Utviklingen av overvektige de siste tiårene er dyster.

Bygg kroppens viktigste muskel

Trening31.07.2018324

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!