Sommerprofil - Mens Physique, Mikael E. Johansson

Intervju12.07.2015Rita Immerstein0

Hva skal Mikael E. Johansson i sommer? Vi tok en prat med ham.

Mikael E. Johansson lader opp med mest mulig sol enten med en hjemmeferie eller i utlandet om været svikter her hjemme. Han holder seg i form og bevegelse hele sommeren og anbefaler også andre til å gjøre det samme!

Mikael E Johansson bor på Majorstua i Oslo og arbeider til daglig som personlig trener og barsjef. Den 34 år gamle atleten er 184 centimeter høy, veier 92 kilo og stiller i Mens Physique. Han trener på Sats/Elixia og er sponset av Nutramino. Han har en pause fra konkurranser akkurat nå og har derfor ingen klubbtilhørighet per dags dato. Hans beste meritt er at han var den første i Norge som vant Mens Physique da klassen for første gang ble vist under Stavanger Open i 2013. Han fikk også en 5. plass i Arnold Classic Ohio i 2014.

Hva er dine planer for sommeren?
Hvis det er fint vær så kommer jeg til å holde meg i Norge og nyte en norsk sommer, tar heller en tur til varmere strøk når det er vinter her hjemme. Men hvis det blir en dårlig sommer så blir det garantert en tur till Ibiza eller noe liknende. Jeg kommer jobbe litt, også med noe av mine PTkunder.

Kan du beskrive din drømmeferie?
Min drømmeferie er hvit strand, palmer, krystall klart vann, varme, sol, en vakker jente og mye hud, men det går fint med gode venner også, men da trenger det ikke å være så mye hud, legger Mikael til og ler godt

Hvordan lader du aller best opp til høstsesongen?
Lader med mye sol (viktig å lade opp rikelig med D-vitaminer). Ettersom jeg jobber mer enn fulltid som personligtrener og i tillegg er barsjef så jobber jeg ekstremt mye, så det er veldig viktig for meg at jeg får slappe av ordentlig.

Hva er din favorittmat om sommeren?
Kjøtt er min favorittmat året rundt, men jeg syns det er veldig fresht med fisk og skalldyr om sommeren.

Ditt beste grilltips?
Kast pølsa!

Hva er dine beste råd til en sunn livsstil om sommeren?
Beveg deg mye i det fine været, nyt at det faktisk er mulig å være ute hele dagen. Ta med en fotball, volleyboll og så videre til stranda for man trenger ikke og ligge helt stille i 8 timer. Planegg dagene litt bedre i forhold til spising, ta med frukt, nøtter, gode proteinkilder når du er ute hele dagen, så trenger du ikke stoppe på 7-eleven for og spise en baguett eller pølse. Jeg syns personlig at det er mye mer fresht med en rekesalat om sommeren i stedet for en Big Mac Meny. Men det er selvfølgelig lov å nyte litt også, spis en is, drikk en pils, hallo det er jo ferie, utbryter Mikael med et stort smil og legger til: men det skader ikke og begrense seg litt. Det er jo trist og begynne på null når høsten er tilbake.

Dine beste argumenter for å trene hele sommeren?
Hvorfor ikke være i form når det er om sommeren man går i minst mulig klær? Svarer Mikael spørrende. Dessuten er det jo under ferien man har masse tid til å trene, og man trenger selvfølgelig ikke å trene inne på et gym. Er man veldig glad i kardio så er det om sommeren det er primetime for denne type trening selv om jeg må innrømme at jeg ikke er noe kardiomenneske og heller foretrekker en økt på gymmen.

Hvordan legger du opp din egen trening på varme sommerdager?
Jeg prøver å trene så tidlig som mulig om dagen eller så seint som mulig, så jeg få så mye tid som mulig i sola. Dessuten er det vanligvis litt svalere på gymmen når solen ikke er i fokus på himmelen, legger Mikael til med et glimt i øyet.


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Mikael E. Johansson pryder coveret.

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.
Joachim Olsen Halvorsen bestemte seg for å konkurrere for 4-5 år siden. Nå er drømmen blitt virkelighet!

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Hun ville stille for flere år siden og mannen har slengt seg på.

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!