Sandra er superklar for fitnesscenen

Intervju11.09.2015Joachim Marhaug0

Sandra Emilie Litsheim Ringen er en perfeksjonist og føler seg endelig klar for konkurranse.

Sandra Emilie Litsheim har trent i 3 år og skal nå ta det store steget og konkurrere i bikinifitness.

Quick facts:
Navn: Sandra Emilie Litsheim Ringen
Bosted: Oslo
Alder: 23 år
Høyde: 164 cm
Vekt: 63 kg
Arbeid: Personlig trener og ambassadør for Shape Dubai Norge
Sivilstatus: Kjæreste og samboer
Sponsor: Studio Galaxy
Klubb: 24 Fitness
Meritter:
-7 NM gull i cheerleading ( År: 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 og 2012)
-3 EM gull i cheerleading ( År: 2007, 2011 og 2012)
-2 EM sølv i cheerleading (År: 2008 og 2009)
-2 VM sølv i cheerleading (År: 2011 og 2012)
-3 gull i flere små konkurranser i cheerleading

Sandra er en omtenksom og positiv jente som alltid har gjort alt i sin makt for å følge sine drømmer, og det å være seg selv rett og slett.

- Livet er virkelig for kort til å ikke kunne være seg selv og bli glad i/godta seg selv for den DU er. Ellers er jeg er et stabeist som ikke gir meg og et drivjern når jeg først finner det jeg brenner for. Jeg står også veldig for dette at man må jobbe med seg selv innenfra og ut. Hva hjelper det med en flott kropp hvis ikke personligheten er der? undrer Sandra.

Deltar i Bikinifitness

Sandra er et konkurransemenneske er og sulten på gullet.

- Etter erfaring smaker så klart gull best og jeg er et konkurransemenneske, men med tanke på at jeg skal debutere nå tør jeg ikke ha for høye forhåpninger, jeg lar dette bli opp til dommerne. Jeg skal i hvert fall gi alt jeg klarer for å vise meg fra mitt beste, bedre får jeg ikke gjort det, sier Sandra.

Sandra har drevet med fitness i 3 år, men har aldri følt seg god nok for scenen. Hun er nemlig en liten perfeksjonist, men nå måtte hun rett og slett ta sjansen og kaste seg ut i ilden.

- Personlig synes jeg det å teste ut psyken min og få lært hvor langt jeg klarer å strekke meg som er mest spennende. Den nest uken vil bli hardest, men jeg synes da dette skal være en del av gamet. Det er også de siste ukene som ble de mest spennende med tanke på at kroppen går drastisk i forandring over kort tid og flere markeringer vil synes så og si dag for dag. Jeg elsker å få frem musklene mine og få sett hva som har gjemt seg under all vannet og fettet, forklarer Sandra.

Trent nesten hele livet

Sandra har vært innom mange andre sporter og treningsaktiviteter før hun begynte med vekter.

- Jeg har vel trent så lenge jeg kan huske, startet allerede tidlig på barneskolen, så det blir vel ca 16 år med forskjellige idretter. Jeg trente klassisk ballett og jazzballett i flere år, trent sprang og dressur ridning i flere år og cheerleading i 7 år, smiler Sandra.

Nå trener hun 5-6 dager i uka og det prøver hun også å holde seg til når det er off-season.

- Jeg har faktisk ingen faste dager på hva jeg trener hva, jeg tar det litt på dagsformen, men totalt trener jeg i hvert fall 5 dager i uka. Jeg deler opp muskelgruppene slik at én dag for eksempel er rygg og biceps, og én dag er bryst og triceps, mens én dag er bein osv. Jeg holder meg stort sett til 8-12 reps da jeg får mer kontakt med muskulaturen min med litt lettere vekter og flere reps. Jeg holder intensiviteten oppe, og noen dager kjører jeg 4-6 reps for å få utfordre meg selv litt mer og bli sterkere. Men erfaringen min hittil er at jeg bygger best med litt fler repetisjoner, ikke for lange pauser og få god kontakt med muskulaturen min, konsentrert trening, forklarer hun.

Kardio er også på planen. Nå som Sandra er på konkurranse diett har hun totalt 1 time cardio om dagen som hun deler opp i to økter (30 min cardio før frokost og 30min rett etter trening). Har hun dager hvor hun har ekstra med energi eller ikke føler seg i rute så kjører hun ytterligere på med rundt 30 min. ekstra.

Hva med poseringstrening?
- Jeg øver litt hver dag, men kunne alltids blitt litt flinkere til å prioritere det mer, så de siste ukene nå blir det skjerpings. Det er utrolig mye å tenke på når man poserer, i tillegg skal jeg gjøre dette i høye hæler. Nå blir det poseringer til krampa i leggene tar meg, ler Sandra.

Elsker muskelpump

Sandra liker å trene så og si alle muskelgrupper, men beinøkter og skuldre er favorittene nå.

- Det er disse muskelgruppene jeg får mest kontakt med og får fortest pump i og jeg elsker muskelpump, konstaterer Sandra og fortsetter: - Jeg er også veldig fornøyd med fremside lår. Det har alltid vært låra mine som har samarbeidet best med meg på trening. Tar jeg en lenger pause fra trening er det bena mine jeg først får størrelse på igjen når pausen er over, pluss at jeg som regel får pump og god kontakt med låra mine allerede under oppvarmingen på beinøkter.

Konkurransedietten

Sandra går på en streng konkurransediette utarbeidet av Tommi Thorvildsen.

- Per dags dato har jeg havregryn og proteinshake til frokost, 3 måltider med torsk og salat, etter trening har jeg riskaker, banan og proteinshake. Til kvelds har jeg proteinshake, og peanøttsmør. Totalt har jeg to teskjeer med peanøttsmør i løpet av dagen.

Hvilke kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?
- Det spørs hvor seriøs man ønsker å være på trening. En mosjonist trenger langt ifra like mye kosttilskudd som en som driver med fitness og bygging. Uansett anbefaler jeg proteintilskudd til alle som er i aktivitet. De som ønsker å være litt seriøse med treningen anbefaler jeg glutamin, claa, bcaa, muligens fatburner og pre workout og kre-alkalyn. Personlig bruker jeg alt dette selv og det fungerer veldig godt for meg, jeg bruker også carnitine, sier Sandra.

Hamburger står høyt på ønskelista

Nå har Sandra vært smått på diett siden april hvor hun har strammet gradvis inn. Det strammet skikkelig til i sommer.

- Jeg ønsket å starte min første ordentlig diett rolig for å bevare muskulaturen min så godt som mulig. Startet konkurranse dietten ca 1 juli, sier Sandra.

- Favoritt måltidet mitt er helt klart frokosten med havregryn og proteinet til Tommi Nutrition! Eneste måltidet hvor jeg kan føle meg en smule mett. Jeg gleder meg ellers veldig til hamburger på restauranten Burger joint (byens beste burger), sjokolade, bakevarer som feks sjokoladeboller, brødskiver med brunost og vafler med brunost og smør på. Får jo lyst på alt nå når jeg tenker meg om, ler Sandra.

Ellers synes Sandra at fitnesslivet går bra. Det er ingen problemer med jobben og famililivet.

- Det går bra. Jeg er så heldig som stort sett kan sette opp dagene mine selv og jeg har en kjæreste som er med meg hele veien gjennom dietten. Familien støtter meg fullt ut, så jeg er utrolig heldig som har så fantastiske mennesker i livet mitt, dessverre får jeg ikke sett de like ofte som ellers. Har så klart følt meg litt egoistisk den siste tiden, noe jeg hater å måtte være, men jeg er nødt for å sette dietten foran det meste for å lykkes, men de som kjenner meg forstår det så godt de klarer og tar godt hensyn til dette. Matlaging og trening tar stort sett all tiden min nå om dagen, sier Sandra.

Larissa Reis - favoritten

Sandra har så klart noen favoritter som motiverer og inspirerer henne veldig og som får hun fremover av og kun tenke på dem.

- Larissa Reis er absolutt en favoritt. Grunnen er rett og slett at hun har noe eget ingen andre har og skiller seg ut veldig, hun er kanskje hardcore på utsiden men har en fantastisk og rettferdig personlighet. Jeg har sett opp til hun helt fra jeg startet å trene, hun er helt enestående. Jeg blir også veldig inspirert av Karina Smith (tidligere Karina Akmens), hun er helt rå! Begge er figure pro atleter, sier Sandra.

Når Sandra ser på fitness/bodybuilding videoer så skjer det noe spesielt inni henne, det gir hun et driv og en kraft til og med på energi løse dager hvor hun bare får lyst til å komme seg på trening fortest mulig.

- Kjæresten min Joachim Pedersen (red. anm: Ikke artikkelforfatter) som har tidligere stilt og vunnet NM i Junior Bodybuilding er en stor faktor som får meg motivert hver dag, han heier virkelig på meg og lært meg utrolig mye om hvordan jeg skal holde hodet i sjakk og hvordan jeg skal gjøre meg selv psykisk sterkere. Noe annet som motiverer meg er faktisk meg selv. Som ung hadde jeg veldig dårlig selvtillit hvor jeg ble mobbet i flere år fordi jeg hadde litt ekstra fett på kroppen. Jeg trivdes ikke med meg selv så jeg tvang meg rett og slett på treningsstudioet, tok mange researcher på sunt kosthold, tilslutt begynte jeg å få dreisen på det, å da jeg traff Joachim lærte jeg ekstremt mye mer om trening og kosthold. Så det som motiverer meg med meg selv er at jeg skal kun én vei, og det er oppover og fremover. For jeg har nådd langt allerede og jeg nekter å mistrives så mye med meg selv igjen. Så jeg er faktisk takknemlig over at jeg fikk gjennomgå litt som ung, dette har kun gjort meg sterkere - det er i motbakke det går oppover, sier hun.

Hvem coacher deg fremover mot konkurranse?
- The one and only Tommi Thorvildsen er coachen min, dyktigere coach skal man lete lenge etter! Kjæresten min Joachim følger meg opp ved siden av, på det hverdagslige og på trening, smiler Sandra.

Sandra ønsker å bli så best som overhodet mulig. Hun har kun drevet med fitness i 3 år, er fortsatt ung og har mange år på å komme seg på, konstaterer hun. Sandra har store drømmer så dette er kun starten på et stort eventyr.

Hvor trener du?
- Nå trener jeg på 24Fitness i Karl Johan, Icon og SatsElixia. Liker å kunne variere litt, men jeg trives så klart best på 24Fitness, det har blitt nesten mitt andre hjem den siste tiden, sier Sandra.

Hvordan er miljøet der?
- Det er så klart et litt tett miljø på 24Fitness hvor det kanskje er lettere å komme i kontakt med kjernen i byggemiljøet om man selv stiller / har stilt, men jeg har alltid blitt møtt med et smil av de fleste og jeg er stor fornøyd med miljøet der, selv før jeg valgte å stille. Personlig liker jeg å holde meg litt for meg selv når jeg trener, men det er veldig koselig å slå av en prat med alle de nye menneskene jeg har blitt kjent med, og tidligere kjente derifra, sier Sandra. 

Noen du vil takke til slutt?
- Jeg vil først takke min kjære Joachim for at du er en så fantastisk støttespiller i livet mitt. Han ser hvor mye jeg brenner for dette og løfter meg psykisk hver eneste dag, jeg kunne virkelig ikke bedt om noe bedre kjæreste, bestevenn, samboer og treningspartner, jeg er virkelig verdens heldigste.Jeg vil også takke familien min som alltid er der for meg og som betyr alt for meg! Mange av dem synes jeg er litt halv gærn som driver med dette, men de vet at jeg kjører mitt løp, så det nytter ikke hva de sier uansett, ler Sandra og fortsetter: - Uansett hva jeg trenger hjelp til stiller de opp, hver og enkelt av dem. Vil også takke mine gode venner og venninner. Det er få av dem som kan sette seg inn i hva en konkurransediett krever av en, men de tar hensyn og støtter meg uansett, de lar meg rett og slett være meg selv. Julie og Thomas (to av mine bestevenner) vil jeg gi en ekstra takk til, de har til og med meldt seg inn på 24Fitness, kjører på med diett og trener som bare det sammen med Joachim og meg. Julie droppet til og med en sydentur for å komme og heie på meg til høstens konkurranser. Jeg vil takke Ellen Elizabeth Berg for hjelp med poseringer, hun kan virkelig tingene sine. Jeg vil også takke alle dere som kommenterer bildene mine på sosiale medier, gir meg komplimenter på gymmet osv, det setter jeg enormt stor pris på. Sist men ikke minst må jeg så klart takke min fantastiske coach Tommi Thorvildsen for all oppfølging, diett, poseringer med mer. Jeg må virkelig ta av meg hatten for den mannen! Han har så mange atleter han må hjelpe og at jeg får være en av dem er virkelig en ære. Uten Tommi hadde ikke dette gått. Så tusen takk alle sammen, jeg er utrolig heldig som har så fantastiske mennesker i livet mitt.

Vi ønsker Sandra lykke til!


Ida Vanebo debuterte og fikk 1. plass i Sandefjord Open i Bikinifitness +169 cm.
Fjorårets verdensmester Karoline Kjærnes er klar igjen i år.
Sunniva Slåtten deltar i Bikinifitness og er snart sceneklar.
Før veide hun 90 kg. Nå har Irelin Schaldermose en kropp de fleste jente drømmer om!
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!