Dennis Johansen er klar for EM

Intervju04.05.2016Joachim Marhaug0

Dennis Johansen tok rent bord på Kaliber Open. Nå er han klar for EM.

Dennis Johansen har en lang merittliste med mange pall-plasseringer. Med 3. plass fra EM i fjor håper han på å klatre høyere opp i år.

Navn: Dennis Johansen
Bosted: Fredrikstad
Alder: 27
Høyde: 175
Vekt: On 71-78 / Off 78-82
Arbeid: Miljøarbeider
Sivilstatus: Samboer
Sponsor: Myprotein, Nebbia, Nocco Bcaa, Refenze
Klubb: 24 Fitness
Meritter:
1 plass og Overall Stavanger Open 2013 (Athletic Fitness)
1 plass og Overall NM 2013 (Athletic Fitness)
1 Plass og Overall Nordisk Mesterskap 2013 (Athletic Fitness)
3 Plass Oslo GP 2014
1 Plass Loaded Cup 2014
5 Plass Norway Open 2014
7 Plass NM 2014
6 Plass Arnold Classic USA 2015
2 Plass Loaded Cup 2015
1 Plass og Overall Oslo GP 2015
3 Plass EM 2015
3 Plass Olympia Amature Spain 2015
1 Plass Norway Open 2015
1 Plass og Overall NM 2015
2 Plass Nordisk Mesterskap 2015
14 Plass VM 2015
1 Plass og Overall Kaliber Open 2016

Dennis er opprinnelig fra Kenya, men er oppvokst i Tromsø. Han har en samboer og en sønn på 6 år som han er veldig glad. Dennis liker å reise og oppleve nye steder.

- Jeg har vært aktiv hele livet. Drev med diverse idretter som barn og senere basketball på elite nivå, men sluttet for noen år siden på grunn av skader og mangel på motivasjon. Begynte å trene på studio da jeg var 16, men var da bare fokus på styrke for å være best mulig i basketball. Når jeg sluttet som basketballspiller fortsatte jeg styrketreningen og var alltid i god form. Ble da anbefalt av venner og bekjente til å stille i Athletic Fitness. Siden da har jeg bare fortsatt for å se hvor langt jeg kan nå, sier Dennis.

Følelsen etter å ha vunnet

Dennis har vunnet mange ganger og fortsatt er følelsen god. Man får en mestringsfølelse!

- Det føltes fantastisk bra. Fokuset på Kaliber Open var å se om jeg var i rute til EM og få tilbakemelding på hva jeg kan forbedre meg på. Jeg er super fornøyd at jeg vant, men er enda mer fornøyd med tilbakemeldingene jeg fikk. Har jobbet hardt med å skape en fysikk som passer mer i MP og ikke CBB som mange mente passet meg best, sier Dennis.

- Selve dietten, har gått helt fint. Holder meg så og si i scene form året rundt, problemet er vel mer å finne størrelsen som passer inn i MP til de forskjellige konkurransene. Det har vært tungt og vanskelig å gå ned i størrelse samt beholde og forbedre symmetrien. Det var ikke planlagt å stille i Kaliber, men jeg var i relativt god form og følte det var lurt å ha en konkurranse før EM, for å se forbedringene og finne hva jeg skal justere på før EM, fortsetter han.

Kommer du til å gjøre noe annerledes til EM?
- Jeg blir å komme i bedre form som planlagt og bli mye bedre med poseringene og - utstrålingen på scenen. Jeg har enda en god del å hente der, men ellers fikk jeg positiv tilbakemelding på størrelsen, så tror ikke jeg skal endre noe på den delen, sier Dennis.

 

Ønsker å bli proff

Dennis har jaktet på proffkortet siden i fjor. Og vinner han EM kan proffkortet være innenfor rekkevidde.

- Jeg fant ut i fjor år at jeg kan ha noe å gjøre som proff i MP, så siden da har jeg jaktet på proffkortet. Jeg har alltid blitt dømt ned for å være for grov for amatør MP, og har ikke hatt muligheten til å trene som jeg selv ønsker, for å holde volumet nede. Vinner jeg så er det helt sykt. Blir nok å søke proff og komme tilbake til den scene vekten og formen jeg egentlig vet jeg kan være i, og se om jeg har noe å gjøre i proffverden, forklarer Dennis.

- Jeg har aldri noen spesielle deltakere jeg frykter. Alle er bra, nivået er skyhøyt og den eneste personen man konkurrer mot er seg selv. Jeg skal bare fokusere på å gjøre mitt beste og prøve å være bedre enn det jeg var sist. Jeg er fornøyd uansett hvilken plassering jeg får så lenge jeg ser at jeg har blitt bedre, fortsetter Dennis.

Trener flere ganger om dagen

Dennis er glad i trening og legger inn treningsøkter opptil flere ganger om dagen.

- Jeg er glad i trening og trener hver dag og opp til flere ganger om dagen, men passer på å ha hvile mellom muskelgruppene. Nå er jeg i en posisjon der jeg ikke skal bygge muskler, så for muskel oppbygging vil jeg ikke anbefale å trene hver dag. Kvalitet fremfor kvantitet er det som gjelder. Trener veldig variert og kommer an på hvilke endringer jeg trenger. Siden jeg ikke har noen hviledager, gjør det ingenting om det er noen dager eller perioder jeg ikke får trent på grunn av jobb eller familie. Da fungerer det mer positivt. Får mer tid til familie og andre ting i livet, samt restituere kroppen. I det siste året har det vært høy reps opp til 100 reps pr sett, 4 til 7 sett på de muskelgruppene jeg vil redusere volumet på og 6-12 reps med 3 sett på de jeg vil vedlikeholde. Har ikke noen treningsplitt jeg følger, justerer alt hver uke i forhold til målsetting, men som regel Skuldre og Bein 2-3 ganger i uken, Legger 4, Biceps og Rygg 1-2 og Bryst, Mage og Triceps kun lett pump fra og med 2 uker før en konkurranse.

Hva med kardio?
- Jeg trenger ikke kardio for å komme i form. Alt ligger på dietten, men er glad i å drive med en eller annen form for løping en gang i uken for å vedlikeholde kondisjonen, helsa og faktisk være i form og ikke bare se ut som det. Har ikke kjørt noe kardio til Kaliber Open. Siste kardio økta var i midten av februar, på grunn av mye annet å fokusere på.

Hvor mye poseringstrening gjør du?
- Poseringstrening må jeg ærlig si at jeg dårlig til gjøre selv, men oppfordrer andre som stiller eller har tenkt til å stille å gjøre det minst en gang i uken, hele året. Blir ofte kun noen minutter dagene før konkurranse eller bare go with the flow på scenen. Er vel derfor jeg enda har mye å hente der og skal bli flinkere til å sette av tid til det.

Dennis liker å trene legger. Det er hans favoritt og også hans svakeste punkt. Han liker alltid å trene de svakeste gruppene, for da vet han at fysikken blir bedre over sikt. Det tilfredsstiller han mer enn å trene noe han allerede er bra i.

Dietten

Dietten hans har stor variasjon og endrer seg fra dag til dag.

- Dietten min består av rene råvarer og er alt for variert til å kunne liste opp nå, men den endrer seg fra dag til dag for å sikre næringsinntaket jeg trenger til de forskjellige treningene. Det er et snitt på 2570 kcal pr dag i uken.

- Før jeg kan anbefale noen kosttilskudd, må jeg poengtere at det er like varierende fra person til person som dietter. Hva man bør bruke er avhengig og henger sammen med kostholdet og treningen. Man bør prioritere tilskudd via ren mat og heller bygge kosttilskuddet rundt kostholdet og treningen der det er behov. Kan anbefale følgende tilskudd for folk flest som driver aktivt med styrketrening:

Creatin (Naturlig produkt som hjelper på styrke og økt muskel utholdenhet ved å hjelpe spalting av ATP.)
Bcaa 2.1.1 (Naturlig, Kan fremhever proteinsyntesen og forhindre muskel tretthet)
Glutamin (Natulig, Minimaniserer muskel nedbrytingen)
Omega 369 (Naturlig, sunne fettkilder som kroppen trenger, men klarer ikke å produsere selv)
Multivitaminer (Sikre inntaket av vitaminer under dietter som ikke tgir tilstrekkelig med de forskjellige vitaminene. Forskjellig behov mellom kvinner og menn)
Proteinpulver (Hjelper på bevare og oppbygge muskler. Ulike typer til ulike behov og toleranse)

- Jeg anbefaler ikke Pre Workout eller Fat Burners. Da disse produktene ofte inneholder stoffer som er avhengighetsskapende og i verste fall står noen av disse på dopinglisten. Har man virkelig bruk for Pre Workout kan man lage sin egen med Beta Alanine, L Arginine, Taurine og en kopp kaffe. Kan også legge til Bcaa og Glutamin i samme miks. Er man motivert, tålmodig og strukturert har man ikke bruk for Fat Burners, Fat Burners i dag har heller ikke noe spesielle funksjoner som hjelper på forbrenningen annet enn det du kan få ved å drikke grønn te og kaffe. De produktene som kanskje fungerte før i tiden fungerer ikke nå, da de stoffene som hjalp er tatt bort og er nå på dopinglisten, sier Dennis.

- Jeg vil anbefale alle å ta en titt på Myprotein sine sider, de har et brett utvalg av produkter til all form for trening og idretter med forklaring på hvorfor og når produktet bør brukes. I tillegg er produktene blitt testet av WADA, så man er trygg på at man holder seg ren, fortsetter han.

Hvor lenge har du vært på diett?
- Jeg har stort sett hvert på diett siden januar 2015 med unntak av noen uker eller dager her og der. Ble 11 konkurranser på meg i fjor så måtte være på diett hele tiden.

Hva er det som motiverer deg til å stå på?
- Det som driver meg er å se andre bli motivert av noe jeg gjør. Jeg blir mest motiverer av å se andre stå på. Trenger ikke å være fitnessrelatert eller en motivasjonsvideo av noen som løfter vekter, men bare å se andre jobbe hardt med noe de prøver å lykkes i. I tillegg så er det selvfølgelig å se resultater av det jeg gjør og alt av støtte og kritikk jeg får.

Hva er dine langsiktige ambisjoner med treningen?
- Det hadde vært en drøm å få muligheten å stille mot de beste MP utøverne i proff ligaen, men målet er uansett å hele tiden forbedre meg og motivere andre, i tillegg til å ta vare på helsa og trene for å ha best mulig helse når jeg blir gammel.


Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.
Joachim Olsen Halvorsen bestemte seg for å konkurrere for 4-5 år siden. Nå er drømmen blitt virkelighet!

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Hun ville stille for flere år siden og mannen har slengt seg på.
Joakim Bekkeli tok overall i Sandefjord Open. Nå står NM for tur!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!