Lene Alexandra stiller i Bikinifitness for første gang i Norge

Intervju27.09.2016Joachim Marhaug0

Lene Alexandra Øien deltar i sin aller første fitnesskonkurranse på hjemmebane.

Foto: John Andresen

Lene Alexandra Øien har allerede 1. og 2. plass fra Bikinifitness konkurranse i Los Angeles. Nå prøver hun seg på hjemmebane!

Navn: Lene Alexandra Øien
Alder: 35 år
Høyde: 158,7 cm
Vekt: 59 kg off season / 53 kg på scenen på første konkurransen jeg deltok i.
Arbeid: Eier og leder av LA Lifestyle AS. Personlig trener, mental trener, forfatter og foredragsholder.
Klubb: Team LA Lifestyle
Meritter: 1.plass, 2.plass på Ironman Naturally i Los Angeles Bikinifitness. 1.plass Skal vi danse på TV2

Lene Alexandra har kuttet ut glamlivet og fokuserer nå 100% på fitness. Hun ønsker å inspirere andre mennesker til å følge sine drømmer.

- Jeg ønsker å bidra positivt ved å være en rollemodell som normaliserer og ufarliggjør fitness. Jeg ønsker å folkeliggjøre fitness slik at det blir like sosiale akseptert å melde seg på en fitnesskonkurranse for å trene mer enn man ville gjort ellers ved å ha et mål som f.eks å melde seg på Oslo maraton. Jeg ønsker å inspirere mennesker til å tørre å følge sine drømmer og til å leve i tråd med sine verdier. Team LA Lifestyle ønsker å utrydde janteloven. Vi tror at man kommer langt alene , men at vi kommer lenger sammen i team. Vi har fokus på å formidle treningsglede, mestring og ikke minst girlpower, smiler Lene Alexandra.

Deltok først i USA

Lene Alexandra deltok på sin aller første fitnesskonkurranse i USA fordi der herjer ikke janteloven.

- Mye av grunnen til at jeg valgte å stille i Los Angeles var fordi jeg følte at det var mer sosialt akseptert med fitness der enn her hjemme. Det å stå på scenen i LA hørtes surrealistisk ut og jeg liker å gjøre det «umulige» mulig. I Norge føler jeg du blir mindre respektert som fitnessutøver enn f.eks en langrennsløper. Dette synes jeg er trist da fitnessutøvere jobber minst like hardt. Etter at jeg selv stilte i fitness har jeg fått enormt respekt for de utøverne jeg kjenner som konkurrerer. I mange år har jeg følt at jeg har måttet tone ned min lidenskap for kropp og estetikk da jeg ikke har følt at dette har vært politisk korrekt, forklarer Lene Alexandra.

 

- Jeg har opplevd at det ikke er OK å trene for å se bra ut og å være opptatt av trening og kropp som kunst. Jeg ønsket å følge en drøm og å gjøre noe KUN for meg selv etter å ha forsøkt å «passe inn» en del og å late som om jeg ikke er så opptatt av å trene for å se bra ut. Jeg bruker mye tid på trening og hadde lenge drømt om å stille i fitness uten å tørre. Faktisk tenkte jeg tanken første gang da jeg var 16 år inspirert av Lena Johannesen. Jeg tenkte det var nå eller aldri. Jeg ønsket å feire meg selv som kvinne. Altfor mange voksne kvinner har sagt til meg at «Jeg skulle ønske jeg viste meg fram mer da jeg var yngre». Jeg ønsker heller å vise at jeg er stolt av den jeg er. Plutselig er vi gamle og skrukkete hele gjengen, så det er viktig å verdsette seg selv og den kroppen man har mens man har den, fortsetter hun.

- Da jeg kom til fitnessbransjenføltes det som å komme hjem. I fitnessbransjen kan jeg være meg selv. Det er normalt å være tidvis ekstrem og gå inn i en fitnessboble når man skal prestere og de i miljøet forstår det. Vi snakker samme språk. Jeg ønsket å få fram et budskap som handler om at vi må gjøre det vi selv har lyst til og i Los Angeles føler jeg ikke det er like mye jantelov som her i Norge. Jeg tror derfor det blir litt mer skummelt å stille i Norge. Det er jo en del flere mennesker som vet hvem jeg er her, så jeg blir kanskje ikke like anonym her føler jeg. Samtidig må jeg si at jeg er enormt takknemlig for alle de flotte følgerne og ikke minst kundene mine som heier meg fram og støtter meg. Jeg er overveldet og dette gjør jeg også mye for dem. Jeg kan ikke bare snakke om det å være seg selv og å tørre å gjøre det man har lyst til. Jeg er nødt til å gå foran som et forbilde og walk the talk, sier Lene Alexandra.

Litt andre grep til NM

Lene Alexandra vil gjøre mer poseringstrening og kardio samt hvile mer.

- NM er større enn konkurransen jeg stilte i da jeg stilte i Los Angeles så det blir en skikkelig inspirerende fitnessweekend. Jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd at jeg skulle stå på scenen i Oslo konserthus i en liten glitrende bikini å konkurrere i NM i Bikinifitness, men i livet mitt kan alt skje har jeg skjønt! Det jeg gleder meg aller mest til er selvfølgelig å se mine bikinifitnessutøvere i Team LA Lifestyle stråle på scenen etter 6 måneders hardt arbeid. Jeg er så utrolig imponert over det samholdet vi har klart å skape i teamet og jeg kommer til å bli veldig rørt da jeg er veldig stolt av alle sammen. De har alle vært igjennom en reise hvor de har vokst både mentalt og psykisk og jeg har blitt veldig glad i alle jentene. Som coach og leder for teamet har jeg også kjent på morsinnstinket som Fitnessmamma, forteller Lene Alexandra.

 

Før Lene Alexandra begynte med fitness har hun trent klassisk ballett som barn. Så spilte hun håndball og fotball i 10 år fra hun var 6 år gammel. 16 år gammel startet Lene Alexandra på helsestudio og ble aerobicinstruktør 17 år gammel.

Spiser hver 3. time

Lene Alexandra elsker rutiner og spiser hver 3. time. Dietten hennes består av sunn fitnessmat.

- Dietten har variert litt, men akkurat nå spiser jeg havregrøt, eggehvite, kokosbolleprotein fra Siu, torsk, søtpotet, brokkoli og jeg spiser hver 3 time. Dette går på automatikk da jeg har gjort det i flere år og jeg elsker rutiner. Akkurat denne uken ligger jeg på 1246 kcal og jeg føler meg ikke sulten, forteller Lene Alexandra.

- Akkurat nå er jeg hektet på Kokosbolle proteinet fra Sisu. Mmm..., sier hun og fortsetter: - Jeg er avhengig av å få i meg noe søtt og havregrøt morgen og kveld med dette digge proteinet gjør at livet på diett blir som en fest, smiler Lene Alexandra.

Hvor lenge har du vært på diett da?
- Det spørs vel hva definisjonen av ordet diett er. Jeg har generelt gode rutiner når det kommer til kosthold, men jeg begynte vel gradvis å tenke på NM for 6 måneder siden. Men siden jeg er coach og leder for et team ønsket jeg å se an om jeg kunne klare å ha kontroll på og få resultater på utøverne først og fremst da jeg føler ansvar. Da jeg etter hvert innså at mine utøvere var veldig disiplinerte og selvgående skrudde jeg til dietten min og så at det ikke var noe problem å gå på diett samtidig med de. Faktisk følte jeg det fungerte bedre enn og ikke gjøre det pluss at de gjerne ønsket at jeg også skulle delta sammen med de, så da det var 4 måneder til NM startet jeg å gå mer inn for det.

Når konkurransen er over har Lene Alexandra booket nesten hele restauranten på Døgnvill Aker Brygge da hun mener det helt klart er den beste burgeren og det faktum at de har søtpotetfries. Det skal bli herlig å feire med teamet, familie og venner, konstaterer hun.

 

Ingen problem å kombinere

For Lene Alexandra som styrer sin egen hverdag er det null problem å kombinere fitnesslivet med familie og venner.

- For meg faller dette helt naturlig da jeg er gründer og styrer min egen hverdag. Selv om jeg ikke har konkurrert i fitness mer enn èn gang har jeg i mange år trent mye og liker å ha en sunn livsstil hvor jeg har gode rutiner hvor jeg legger meg tidlig og spiser næringsrik og sunn mat med gode rutiner. Dessuten er jeg veldig opptatt av «me time» og positiv egoisme. For å kunne ha noe å gi til andre er jeg nødt til å fylle mine egne energilagre og det gjør jeg om morgenen 05-0800 da jeg trener og spiser en god deilig frokost i ro og fred. Treningen gir mening og derfor legger jeg alltid inn dette i timeplanen min først før noe som helst annet, sier hun.

Lene Alexandra har mange ulike forbilder. Blant annet Meryl Streep i Devil wears prada. Lene synes hun er en powerlady med skikkelig attitude. Når det kommer til trening er det mange ulike hun lar seg inspirere av. Blant annet Paige Hathaway, Justin Munro, Andreia Brazier og Brooke Ence.

Vise sin beste side

Med riktig posering får du vist den beste siden av deg selv og da er poseringstrening viktig.

- Nå under siste innspurt har jeg benyttet meg av Edmund Johansen sin ekspertise da jeg har stor respekt for denne mannen og fikk god hjelp av han under siste oppkjøring. Han er dønn ærlig og sier rett ut hva han mener. Dette er noe jeg setter pris på da jeg har møtt nok rævsleikere i mitt liv og konstruktiv feedback gjør meg bedre. Jeg trodde at siden jeg hadde modellerfaring og hadde vunnet skal vi danse skulle dette være plankekjøring, men der tok jeg feil. Poseringstrening tar jeg virkelig på alvor og jeg ser at jeg har mye å jobbe med her, så jeg må virkelig stå på om jeg skal rekke å bli så god som jeg ønsker å bli på dette. Minst 15 minutter hver dag må til. Poseringstrening er ingen spøk, understreker Lene Alexandra.

Lene Alexandra har en favorittmuskelgruppe hun liker å trene.

- Jeg får aldri nok volum i rumpe og skuldre. Blir aldri lei av å trene det heller, smiler hun.

Elsker trening

Hun elsker å trene og har funnet hennes passion i livet.

- Treningen gjør at jeg opplever mestring og føler meg sterk både fysisk og mentalt til å takle livets utfordringer. Samtidig elsker jeg kunsten ved å kunne forme kroppen som jeg vil. Jeg liker å utfordre meg, være i prosess og i utvikling. Jeg er kunnskapstørst og det er alltid noe nytt å lære. Innen trening finnes det så mange muligheter og langt fra en fasit. Det er det som gjør det så spennende. Og jeg er en goaldigger. Jeg har det best når jeg jobber fokusert mot konkrete mål, sier Lene Alexandra.

Hvem coacher deg fremover mot konkurranse?
Christian Egner er den jeg lytter mest til.

Liker action og spenning

Lene Alexandra liker livet hvor det skjer ting. Action, adrenalin og spenning i hverdagen krydrer livet.

- Helt siden jeg var 6 år har jeg alltid vært opptatt av å være atletisk og allsidig. Jeg er prosessorientert og jobber hele tiden for å forbedre meg selv og jeg liker utfordringer og å lære nye ting. Samtidig kunne jeg ikke tenke meg å leve et liv uten action, adrenalin og spenning. Tidvis er jeg ekstrem, men helsen min kommer alltid først, sier hun.

Lene trener i hovedsak på Ullern Trening der hvor hun trener sine faste kunder som består i hovedsak av mannlige ledere og direktører i alderen 40-60 år som hun er støttespiller og personlig trener for i tillegg til at Lene Alexandra trener Team LA Lifestyle her.

- Ellers liker jeg å variere hvor jeg trener så da besøker jeg min «ekstrapappa» Harald på Haralds Gym, Tommi på 24Fitness og Christian Egner på Avancia eller Partner. Dette er dessuten mennesker som inspirerer meg masse og er mye av grunnen til at jeg har det så bra i livet mitt. Jeg setter enormt pris på å kunne trene med likesinnede og å dele erfaringer og kunnskap med dyktige kolleger. På Ullern Trening er det ikke like mye fokus på prestasjon som på Fitness 24 og Haralds, men jeg liker å variere litt avhengig av hvilken modus jeg selv er i, sier Lene Alexandra. 

Takkeliste

Helt til slutt spør jeg om det er noen hun vil takke. Hvor mange sider har du, spør Lene Alexandra for listen er lang sier hun.

- Jeg er så redd for å glemme noen når jeg skal skrive takk. Det er så enormt mange mennesker som fortjener en takk fra meg. Hver dag starter jeg dagen med å tenke over hvor takknemlig jeg er over alle de fantastiske menneskene jeg møter som støtter og heier meg fram.
Jeg vil takke Børge Fagerli som har fungert som min mentor det siste halvåret og kvalitetssikrer i forhold til Team LA Lifestyle.
Jeg vil takke Christian Egner for å være en person jeg har enorm respekt for både som coach og menneske. Han har lært meg enormt mye og jeg har blitt veldig glad i han.
Jeg vil takke teamet mitt som jeg jobber sammen med i www.lalifestyle.no
Coach Vibeke Litland, coach Sandra Johansson, backhouse Pia Haugseth, assistent, promobabe og min støttespiller Tina Hellstrøm.
Jeg vil takke Edmund Johansen og Aina for alt de har lært meg. Ullern Trening og mine kollegaer som aksepterer meg som jeg er og forstår min lidenskap for Fitness. Arbeidsiljøet vårt er fantastisk.
Min mor for at hun alltid holder ut med min galskap.
Takk til Harald som alltid har vært en trygg og god rollemodell med verdier det står respekt av, venn og «ekstradaddy» siden jeg kom rotløs til byen i tidlig 20 årene.
Jeg vil takke Treningsforum. Dere er mitt yndlingsblad og det var en ære og få pryde deres cover og det er alltid stas å samarbeide med dere.
Jeg vil takke Anti mitt management for å håndtere all presse og avtaler.
Jeg vil takke Espen Arntzen for at han foreslo at jeg skulle bli personlig trener
Jeg vil takke Anne Marte Sneve for at hun hadde tro på meg som personlig trener og alt hun lærte meg som min leder da jeg startet som PT på SATS. Jeg ville aldri vært der jeg er i dag uten henne.
Jeg vil takke Tone Opheim for konkrete og gode råd
Jeg vil takke Jørgen Aasen for coaching av styrkeløft under reverse diet
Jeg vil takke Tommi Torvildsen for gjestfrihet, inspirasjon og sparring
Jeg vil takke Linn på Tone Lise akademiet, Katrine på Lashbar, Ane på Bliss, Camilla på Eco cult, Great Lengths, Yvonne på Bodyshapes, Christian på Torp og co og Wenches Fitnessfashion
Jeg vil takke alle mine fantastiske venner, kunder og ikke minst alle dere som følger meg og heier meg fram i all min galskap. TAKK!

Vi ønsker Lene Alexandra lykke til på NM 8-9. oktober på Oslo Konserthus.


Hvor blir det av sixpacken?
Nå står sporten foran et ytterligere fall på grunn av eksklusive eneretts avtaler og medier som blir stengt ute.
Michelle Dale Claussen har tatt to 2. plasser i år. Se supertøff treningsvideo av henne!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!