Hanne har virkelig funnet treningsgleden - nå skal hun prestere

Intervju28.09.2016Fride Skjønsberg0

Hanne Lulu Holst (27) er klar for å konkurrere i Athletic Fitness.

Introduksjonsfoto: www.frodeolsen.no  

Hanne Lulu Holst er en gladjente som liker å se hvor langt hun kan tøye egne grenser. Hun lever etter mottoet "If it doesn't challenge you, it doesn't change you", og har et konkurranseinstinkt som få. Nå er hun klar for NM 8-9 oktober på Oslo Konserthus.

- Om jeg klarer å inspirere andre til å finne ekte treningsglede har jeg oppnådd mye, sier Hanne.

Navn: Hanne Lulu Holst
Alder: 27 år
Bosted: Oslo
Gren: Stiller i AF
Team: Stiller for Atlas Fitnessteam

Hun har alltid vært aktiv, men først nå i det siste har treningsgleden kommet tilbake.

- Helt siden jeg var liten har jeg likt fysisk aktivitet, og jeg var alltid den som gledet meg veldig til gymtimene. Da jeg ble eldre falt interessen litt bort da andre ting kom i fokus. Likevel har jeg aldri gått helt bort fra trening, men det er først de siste årene hvor jeg virkelig har funnet treningsgleden igjen! Det har gått fra å planlegge hvilke dager jeg må få trent til å heller bli hvilke dager må jeg ha hviledag. Da er man på riktig spor tenker jeg. Trening er en naturlig del av min hverdag og det gir meg både energi og motivasjon, forteller Hanne.

 

Valgte Athletic Fitness

Hanne synes AF passer henne perfekt som konkurranseform fordi hun liker å vise styrke.

- Planen var å stille i Bodyfitness, men da jeg fikk øynene opp for AF i fjor var jeg 100% sikker at dette var klassen for meg å stille i. Jeg liker at man trener målrettet både for å bygge en flott fysikk, samtidig som man faktisk bygger seg sterk! Trives også best uten alt stæsjet (glitter og høye heler) som hører med i Bikini- og Body Fitness. Jeg synes det er flott å se på andre stille i det, men det er ikke helt meg, sier Hanne.

- Januar 2015 bestemte jeg meg for å trene mer målrettet, og sommeren 2015 satte jeg meg et mål om å stille i Athletic Fitness i 2016 sesongen, etter å ha vært i kontakt med et fitnessteam. Det var en lang og tung oppkjøring til vårsesongen, men da jeg stod på scenen i Sandefjord visste jeg at neste mål var NM!

Målrettet mot flere konkurranser

Hanne skal ikke bare delta i Athletic Fitness. Denne jenta har flere jern i ilden.

- Mine mål etter NM er å fortsette å trene hardt for å bygge meg sterkere, og jeg gleder meg allerede til å teste flere maksløft nærmere jul! Jeg ønsker også å fokusere treningen min mer mot OCR- løp (hinderløp) da jeg har en stor interesse for dette, sier hun.

Hanne er ei fokusert og målbevisst jente og hun finner mye inspirasjon og glede i å trene sammen med andre, samt det å ha mål ved treningen gir henne masse boost og motivasjon til å trene.

 

- Jeg er en veldig sosial person, så utenfor oppkjøring bruker jeg mye tid på venner. Bare det å kunne gå ut å spise en ettermiddag eller ta en kopp kaffe (te for min del) er gull verdt. Det å kunne trene med andre gir meg også utrolig mye glede, og samtidig få tilbrakt tid sammen med venner er en kjempe bonus da det virkelig går med mye tid til treningen. Jeg har deltatt i OCR-løp før sammen med min fantastiske treningspartner og venn Heidi Tindvik. Det er gøy å sette seg egne mål, men også veldig givende å ha felles mål man jobber mot sammen. Ellers har jeg deltatt i Birkebeinerløper(halvmaraton) og andre 10km løp, sier Hanne.

Treningsprogrammet

Hanne kjører fullkroppsøkter ved hver økt med fokus på konkurransemomentene.

- Hanne sin treningsuke består av styrketrening 4-5 dager og kardio 1-2 dager i uken. Før konkurranseoppkjøringen delte hun treningen opp i ulike muskelgrupper og kjørte et typisk splittprogram med underkropp/overkropp der hun igjen delte øktene opp i tunge og lette dager. Nå består styrketreningsdagene av fullkroppsøkter med fokus på øvelsene hun skal konkurrere i.

Utenfor oppkjøring er hun er flink til å variere treningen sin og bytter også ut treningsprogram etter hver 10-12 uke, sier Hanne.

- Jeg varmer alltid opp før trening enten i romaskin, eller med strikk. Oppvarmingen kommer litt an på hvilke muskelgrupper jeg skal fokusere på. Men en god og solid oppvarming er veldig viktig for meg. Trener styrke 4-5 dager i uken, og rene kardioøkter 1-2 dager. Her kjører jeg bakkeintervaller og går rolige langturer. Jeg gleder meg alltid til å kjøre Pullups da dette er min absolutte favorittøvelse, gjerne med ekstra vekter. Spesielt gøy er det å kunne vise de «store» gutta på senteret at du er råere enn de i pullup, ler Hanne.

- Det treningsprogrammet jeg følger nå er laget av coachen min Susanne Soydan fra Atlas Fitnessteam som jeg stiller for. Hun er helt rå, smiler hun.

Hannes topp 3 favorittsanger på trening:
Sucker for pain - fra Suicide Squad (filmen)
Confident - Demi Lovato
Unstoppable - Sia

 

Viktig med et kosthold som gir energi på trening

Kostholdet til Hanne skal først og fremst gi henne energi til å kunne prestere på trening. Dietten består av ren mat, med mye proteiner, sunne karbohydrater og fettkilder.

- Det er veldig viktig å ha et kosthold som gir deg evnen til å yte maks på trening, spesielt når du stiller i AF. Du må ha energi på trening for å få fremgang på momentene. Jeg spiser mye kylling, og cottage cheese, og er veldig glad i disse proteinkildene. Favoritt karbohydratkilden min er speltlomper! Jeg elsker brød, men spiser ikke så mye av det nå under dietten. Så speltlomper er en god erstatning for meg. Skal ikke legge skjul på at jeg har en stor svakhet for hveteboller, pizza og kald Stratos, sier Hanne.

- Jeg har et veldig avslappet forhold til mat utenfor diett. Jeg prøver å holde et generelt sunt og bra kosthold. Men gir meg selv lov til å skeie ut litt i helgene med litt smågodt, en sjokolade osv. Tar ikke helt av alle dagene i helgen, men unner meg noe godt. Om jeg blir bedt ut på middag i en ukedag sier jeg fint ja til det uten at jeg har dårlig samvittighet. Jeg vet at rett etter dietten kommer jeg nok til å unne meg litt ekstra de første dagene, da det er så mye jeg savner å spise. Men er veldig klar på at jeg skal fortsette å ha et sunt og variert kosthold, fortsetter hun.

- Jeg har fått en mye større forståelse av innholdet i ulik mat og hva som er bra/ikke bra for kroppen. Jeg tar med meg denne lærdommen inn i hverdagen uten at jeg kommer til å telle kalorier. Vil ikke at mat skal styre livet mitt, men heller være en positiv del som hjelper meg til å prestere hver dag, smiler en fornøyd Hanne.

Kosttilskudd

Kosttilskudd benyttes for å sikre et optimalt kosthold og for å skape muskelvekst og bedre prestasjon på trening.

- Jeg tar tran, c-vitaminer og d-vitaminer hver dag. Ellers så bruker jeg en blanding av BCAA, kreatin og beta alanin når jeg trener. Dette for å holde trykket oppe på trening, samt få best mulig restitusjon/ redusere muskeltretthet etter øktene.

 

Har det gøy på trening

Å ha det gøy på trening og ha konkrete mål er gode motivasjonsfaktorer for Hanne.

- Jeg finner mye motivasjon ved å ha det gøy på trening, spesielt sammen med gode treningspartnere. Det er også veldig viktig med støtte fra mine nærmeste. Jeg elsker også å knuse rekorder - så jeg liker å ha konkrete mål å jobbe mot! Jeg henter også mye inspirasjon fra Instagram, følger mange herlige treningsjenter som virkelig er dedikerte og som alltid har noen motiverende kommentarer å komme med. Jenter som heier på jenter er herlig, sier Hanne.

Hannes tips til deg

Hanne sine beste tips til å komme i gang med treningen og kostholdet.

- Finn deg noen å trene med, gjerne som er på ca. samme nivå som deg selv. Sett dere mål og utfordre hverandre. Ikke tro du blir verdensmester på første dagen, men du vil kunne se resultater ganske så kjapt om du er målrettet og dedikert. Når det gjelder kosthold - det finnes ingen snarveier, men du trenger heller ikke å sulte. Lag deg en plan, gjerne i samarbeid med noen som har ernæringsbakgrunn og finn gode oppskrifter som gjør det gøy å lage mat, samtidig som du får i deg riktig mengde og næringsstoffer som kroppen trenger. Også er det lov å kose seg litt ekstra inni mellom, sier Hanne.

Hanne oppfordrer til de som har et ønske om å stille i fitness og gjøre det for sin egen del og kun sin egen.

- Gjør det fordi du har lyst til å utfordre seg selv, ikke fordi andre forventer det av det. Det er tøft, men det skal også være en god opplevelse. All den harde jobbingen skal være verdt de minuttene du har på scenen. Det er også viktig å være del av et bra team som har gode verdier når det kommer til kropp og kosthold. Jeg har hatt en veldig bra og variert diett-plan nå i den siste oppkjøringen. Diett trenger ikke bare være kjedelig, avslutter Hanne.

Fun facts
MATBOKSEN PÅ TUR: Speltlompe med kyllingpålegg (på diett). Brødskive med brunost (utenfor diett;)
VESKEN PÅ VEI TIL SKOLE/JOBB: Nocco fersken
TRENINGSBAGGEN: Kalk - til alle pullupsene
ØREPROBBENE: Motivasjons sanger
GLASSET: Pepsi Max, hvit vin(utenfor diett)
KOPPEN: Te
SNACKSSKÅLA I HELGENE: Stratos eller smågodt (utenfor diett)

Følg Hanne på sosiale medier
Instagram: luluholst
Snap chat: luluhol


Fride Skjønsberg 

Fride er faglig dyktig og formidler sitt budskap på en forståelsesfull måte. Hun er utdannet personlig trener og kostveileder gjennom Active Education. Fride er lidenskapelig opptatt av kosthold og er også selv aktiv med trening.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Hanne Lulu Holst stiller for siste gang - denne gangen i Bodyfitness.

Kokk skal delta i Athletic Fitness

Intervju01.09.201746

Christine er kokk og elsker å bake, men å smake på baksten må vente når hun skal delta i fitness.
Ken Nilsen skal konkurrere i Athletic Fitness.
Du ser Katinka Berget i Oslo konserthus, 8-9. Oktober.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Kokk skal delta i Athletic Fitness

Intervju01.09.201746

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!