På trening 4 dager etter fødselen

Intervju30.03.2017Ine Helene Brotun0

Og året etter deltok Marianne Victoria Dahl i Bikinifitness.

Marianne Victoria Dahl har tidligere konkurrert i Bodyfitness, men denne sesongen prøver hun seg i Bikinifitness for første gang - og i Sandefjord Open klinket hun til med en flott 5.plass.

Navn: Marianne Victoria Dahl
Alder: 27 år
Høyde: 164 cm
Bosted: Fredrikstad
Arbeid: Snart ferdig med 2. året på sykepleien. Har fra tidligere en Bachelor i Ernæring og utdannet personlig trener.
Status: Forlovet
Workout quote: All trening er god trening
Instagram: @mariannevictoria
Team/Coach: Team City 24/7 og coach Mari Haukland

Trives i en travel hverdag

Det blir lange dager da Marianne kombinerer livet som mor, sykepleierstudent og fitnessutøver.

- Jeg er en jente fra Tromsø som har bosatt meg i Fredrikstad med min fine samboer Thor. Sammen har vi en sønn på 1 år, samt samboeren min sin sønn på 4 år som vi har annenhver uke. Livet som mamma, kjæreste, student og med deltidsjobb blir helt klart veldig hektisk! Og spesielt på diett! Det innebærer at dagen starter 04:30 og slutter ca 22:30. Og så klart: Våken-netter. Likevel trives vi i hverdagen. Vi koser oss med barna, leker og finner på ting med de. Rutiner blir viktig i en sånn hverdag, sier Marianne.

 

En typisk dag under Marianne sin oppkjøring ser slik ut:
04:30 Cardio
06:10 Kjøre i barnehagen og så til praksis
07-15 Praksis på sykehuset, observasjonsavdelingen i Akuttmottaket = hektisk fra første sekund.
15:30 Hente i barnehagen
15:30-19:00 Lage middag til barna, leke, leke, leke, kveldsmat og kveldsstell og til slutt legging.
19:30-20:00 Trene
21:30 Gjøre klart alle sekker/bager til morgendagen
22:00 Komme seg i seng

På trening 4 dager etter fødselen

Året etter Marianne fødte sønnen sin, raste avgårde og det tok ikke mange dager etter fødselen før hun var tilbake på treningssenteret.

- Å dra tilbake på trening så kort tid etter en fødsel er absolutt ikke noe jeg anbefaler andre, men med den kunnskapen jeg har og at jeg kjenner kroppen min såpass godt, så klarte jeg fint å starte lett og forsiktig da. Det var også veldig viktig for meg å starte opp med litt bevegelse for ryggen min, da jeg har skade i ryggen, og ikke minst med tanke på bekkenløsningen. Jeg merket fort at Marcus hadde kolikk, og det er nok hovedgrunnen til at jeg ble klar til scenen på 1 år. Eneste som fikk mini til å sove eller ikke gråte var byssing, bæring og trilling (når han til slutt godtok vogna). Det vil si: I 8 måneder trillet jeg flere timer og mil tur om dagen! Når han begynte å nærme seg 3 måneder, og kolikken ikke gikk over så testet jeg ut å spise melkeproteinfri mat (mange barn med kolikk som ammer reagerer på melkeprotein før tarmen er helt utviklet til å tåle dette). Dette innebar egentlig bare den maten jeg til spiste til vanlig tidligere: Havregryn, frukt og grønnsaker, kylling, fisk, potet, søtpotet og ris. Og kolikken ble bittelitt bedre, men ga seg ikke før han var 5 mnd gammel. Sommeren kom og vi skulle reise til Hellas, det var på tide å skaffe seg bikini. Og da så jeg hvor god form jeg faktisk hadde kommet i! Da begynte jeg å leke med tanken om at det kunne være mulig å komme seg på scenen igjen. Jeg luftet tanken for samboeren min, som med en gang ble giret han også! Og der startet reisen. I november startet jeg på diett med coachen min, men nå hadde jeg allerede vært på "diett" fra mars. Utfordringen har ikke vært at jeg må lage digg mat til barna, for det er bare koselig, men utfordringen har vært at vi spiser annen mat fra matboksene våre mens barna får egen mat. Når man skal lære barn å spise og like all mat, så er det lurt å spise sammen og samme mat som de! Så det gleder jeg meg til at vi kan gjøre, forteller hun.

Er først og fremst mamma

"Å være mamma er den viktigste oppgaven i livet mitt nå!"

- Den største utfordringen er at dagene kan plutselig bli veldig annerledes enn planlagt når man har barn. Et par kvelder på legevakten, noen formiddager hos fastlegen og ikke minst: Alle kveldene og nettene med barnegråt, byssing, bæring, synging og ingen søvn. Det går ut over at man ikke får spist det ene måltidet man skal, at man kanskje ikke får gjort den ene treningsøkta eller cardioøkta man skulle hatt. Likevel er det ikke noe jeg stresser med, for jeg er først og fremst mamma, det er den viktigste oppgaven i livet mitt nå, sier Marianne.

- Det som er annerledes nå som jeg har blitt mamma er at jeg har fått meg et nytt motto: All trening og bevegelse er god trening og bevegelse! Selv om jeg bare har fått en 20 minutters sirkeltrening hjemme på hjemmegymmet vårt, så sier jeg meg kjempefornøyd med det! Og om jeg ikke rekker noe trening en dag, så er det også greit, for livet skjer - her og nå! Verden går ikke under selv om jeg ikke har fått meg en treningsøkt Man kan godt si at jeg har hodet på en annen plass denne gangen enn sist gang jeg gikk på diett. Jeg er avslappet i forhold til trening, kosthold, kroppen min og hverdagen generelt. Og det er veldig deilig!

 

Målbevisst

Marianne er svært målbevisst og det har ikke vært et alternativ å gi opp. Alt går å gjennomføre dersom man planlegger, prioriterer og gjennomfører.

- Treningsøktene min er egentlig veldig varierte i og med at jeg varierer mellom å trene hjemme og på gymmet. Så avhenger det veldig av hvor god tid jeg har. Derfor trener jeg ikke etter noe fast program for tiden, av og til har jeg lyst til å trene tungt og få reps, av og til har jeg lyst til å trene høyreps eller sirkel! Av cardio har jeg løpt mye intervaller, kjørt intervaller på spinningssykkel, gått cardio på ellipsen eller gått ute, forteller hun.

- Litt klisjé, men jeg blir veldig inspirert og motivert av min egen fremgang! Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle klare å komme meg i så god form etter fødsel! Mitt mål er egentlig allerede nådd, for målet mitt var å klare å gjennomføre en hel konkurransediett.

 

- Tipset mitt til andre med barn vil være å slappe litt mer av! Småbarnstiden går så utrolig fort, ha fokus på kos og lek med barnet, vær aktiv med barnet. Den typen aktivitet gir glede, latter og ganske god forbrenning Slapp mer av i forhold til synet på egen kropp etter fødsel. Ammer man så trenger man mye og god næring, skal man ha energi til barnet sitt så trenger man mye og god næring. Fokuser mer på det! Kroppen kommer seg tilbake når den er klar for det, tenk sunn og næringsrik mat, og nok mat. Og ikke minst, all trening og aktivitet er god trening og aktivitet, smiler Marianne.

Kostholdet ditt, er det gjort noen drastiske endringer nå enn tidligere, med tanke på barnet?
- Ikke annet enn at jeg har spist mye mer nå enn tidligere. Da jeg startet på diett i november lå jeg på 2700 kcal. Jeg hadde ammet i 10 mnd før jeg startet, så jeg hadde lenge spist mye mat og boostet forbrenningen min.

- Ellers spiser jeg en grei mengde mat, så jeg har ikke så veldig utfordring med maten. Så klart, når jeg baker muffins, kaker, brød, rundstykker, middager, pizza og burger til barna så blir jeg fristet, men bare det å kjenne lukten av sånn mat hver dag hjelper nesten litt på å døyve suget etter det. I tillegg gleder jeg meg til å slutte med torsken! Den er jeg lei av. For meg er det viktig å ha en balansert hverdag når det gjelder kosthold. Det finnes så mye god og sunn mat, men jeg er i tillegg veldig glad i junk og godis, ler Marianne.

- Jeg savner Thor sin hjemmelagde pizza med smågodt og sjokolade til dessert på lørdager! Det gleder jeg meg veldig til.

Ønsker spesielt å takke

- Jeg vil takke verdens beste samboer for at du er den du er! Full forståelse for en irritabel og sliten jente på kvelden, du lager mat til meg, er en fantastisk pappa - og i tillegg er du på diett selv! Og så vil jeg takke mamma og pappa som stiller opp som barnevakt, uten dere hadde vi hvert fall ikke kunne konkurrert! Og ikke minst, min lille hjerteknuser <3 Mamma har snart enda litt mer energi til deg! Jeg gleder meg til masse mer lek og kos i tiden fremover!

Treningsforum ønsker Marianne lykke til i Oslo Grand Prix førstkommende lørdag!


Nå står sporten foran et ytterligere fall på grunn av eksklusive eneretts avtaler og medier som blir stengt ute.
Michelle Dale Claussen har tatt to 2. plasser i år. Se supertøff treningsvideo av henne!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.

Norges sprekeste sykepleier

Intervju06.04.201884

Denne spreke sykepleieren tok førsteplass i Bikinifitness. Cecilie Holm er i toppform!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!