Lise skal forsvare tittelen sin i Bikinifitness

Intervju12.09.2017Joachim Marhaug0

Lise Ellingsen ble Norgesmester i Bikinifitness i fjor - nå er hun klar for å forsvare tittelen sin!

Lise Ellingsen deltok for første gang i 2016 og det med suksess. Hun ble nemlig kåret til Norgesmester i Bikinifitness junior +166 cm.

Navn: Lise Ellingsen
Bosted: Porsgrunn
Alder: 20 år
Høyde: 172 cm
Vekt: Scenevekt 57kg
Arbeid: Studerer Bachelor i Idrett, ernæring og helse, og jobber som administrasjonsansvarlig for Entirebody.no, hvor jeg snart skal begynne som coach også
Sivilstatus: Samboer
Sponsor: Ingen, men skulle mer enn gjerne hatt det.
Klubb: Team Fit2gether
Meritter: Norgesmester i bikini fitness jr. +166, 2016
Instagram: @liseellingsen

Lise er en en blid og energisk jente med en stor lidenskap for trening og ernæring.

- For meg er det ekstremt viktig å leve en livsstil som jeg liker og være en inspirasjon for andre. Derfor går det noen timer i uken til Instagram også hvor jeg viser mye av mitt liv.

 

- Jeg har brukt mye tid på trening hele livet og drevet med styrketrening i 4-5 år. Da jeg bestemte meg for å debutere i bikini fitness i fjor vekket jeg også en stor interesse for ernæring under oppkjøringen. Jeg syns det er utrolig spennende å se hvordan mat og trening påvirker kroppen. Etter NM ble også interessen min for dette bare sterkere, så i høst valgte jeg å begynne på en bachelor innen idrett, ernæring og helse. Jeg trives veldig med det, og gleder meg til og begynne å coache andre, møte målrettede mennesker og hjelpe dem mot målet sitt. Trening har en stor rolle i hverdagen min, og jeg gleder meg helt vilt mye til NM og Arnold Classic uken etter, sier Lise.

Lise skal forsvare tittelen sin fra NM i fjor. Du går vel all-in og satser på seier i år også?
- Ja, det er målet. I år stiller jeg både i junior +166 og senior +169. I junior har jeg et håp om samme resultat som i fjor og satser på VM, da jeg ikke fikk råd til dette i fjor. Senior derimot ser jeg mer på som en bonus om det går bra, men hadde vært utrolig gøy med en overall på merittlista, smiler hun.

Fra i fjor til nå har Lise hatt fokus på å bygge mer muskler i rumpe og lår. Etter en offsesaon med legday tre ganger i uken har det gitt resultater.


- Det har blitt litt endringer i denne oppkjøringen. Kroppen har vært litt mer vrang den gangen her da jeg har hatt mye stress i hverdagen. Blitt en del hardere opplegg i forhold til i fjor, da alt bare gikk på skinner å jeg kom i form uten noen problemer. Men jo hardere arbeid jeg legger i det, jo større blir mestringsfølelsen når jeg kommer i mål, forteller Lise.

Hun har trent styrketrening i 4-5 år, men målrettet mot bikinifitness siden slutten av 2015. Hun har trent andre treningsaktiviteter stort sett hele livet. Blant annet cheerleading. Hun kan ikke se for seg en hverdag uten trening.

Nede i kun 1200 kcal om dagen

Dietten til Lise består av mye rene matkilder og hun er nå nede i kun 1200 kcal om dagen før NM.

- Dietten består for det meste av egg, kylling og grønnsaker. Til frokost spiser jeg ofte egg og avokado. Lunsj og middag blir kylling og grønnsaker, så har jeg en liten dessert med mager kesam, frukt og litt cachewnøtter. Jeg går på en carbssykling diet, så hver 4 dag spiser jeg ris i tillegg, sier hun.

 

- Jeg personlig bruker ikke noe særlig med kosttilskudd, eneste er proteinpulver. Er veldig glad i å bruke proteinpulver for å få i meg nok proteiner i løpet av dagen, eller bruke det i baking for å få litt bedre makroer. Så dette er det eneste jeg kan anbefale til de der ute som ikke er så glad i å spise mengder med kjøtt hver dag.

Lise startet på dietten 1.juni, men hadde en liten ferie i midten. På diett er hun veldig glad i cloudbread med banan. Og etter dietten er over står en stor, saftig og digg hamburger med ost og bacon høyt opp på ønskelisten.

- Det går veldig å kombinere fitnesslivet med det øvrige livet. Samboeren min er veldig forståelsesfull og interessert i trening og kosthold selv. Etter jeg begynte på skolen igjen har det blitt noen tunge dager når det går i ett fra kl.05:30 til kl.19:00, men det gjør også at dagene går fortere mot NM, smiler hun.

Har du noen forbilder?
- Christina Strøm Fjære, hun har en helt sykt fin fysikk og er bare helt rå!

Trener 5 ganger i uka

Lise forteller at hun har 5 styrkeøkter per uke.

- Jeg trener 5 ganger i uken. 3 beinøkter og 2 overkroppsøkter. Jeg kjører ca. 6 øvelser per økt med som regel 2-6 reps på baseøvelser og 8-12 på resten. Antall sett er delt opp ukesvis slik at jeg hele tiden har progresjon med:

3 sett i uke 1
4 sett i uke 2
5 sett i uke 3
Deload med 2 sett i uke 4

Kardioen får hun fra 2-4 timers aktivitet på skolen hver dag. Hun trener ikke noe ekstra kardio.

- Jeg elsker å trene bein, da dette er der jeg burde forbedre meg. Tunge knebøy sett opp mot 1RM er alltid gøy. Rent estetisk er det ryggen jeg er mest fornøyd med.

Mestringsfølelsen gir motivasjon

For Lise er mestringsfølelse det som motiverer henne.
- Den følelsen jeg hadde når jeg sto på scenen i fjor kan ikke beskrives, og håpet om å få den følelsen igjen er virkelig verdt å være noen harde uker på diett for. I tillegg motiveres jeg veldig av resultater. Det å se at kroppen endrer seg er så spennende, så jeg skal ikke legge skjul på at det blir noen abs-check i løpet av dagen under oppgjøring, smiler Lise.

Solid team

Lise har hele 3 coacher og stort apparat rundt seg som sørger for at alt skal sitte på den store dagen,

- Jeg har et godt team med coacher rundt meg. Sander Andersen i Entirebody coacher meg offseason og står for treningen min. Jesper Olsen i Fit2gether er coachen min under oppgjøring og står for dietten og Nina Olsen er poseringscoachen min. Men dette team rundt meg kan det umulig gå galt.  

Hva er dine langsiktige ambisjoner med treningen?
- Drømmen er jo å bli IFBB-pro en dag, men som coachen min sier så jeg bare 20 år og har fremdeles god tid.

Hvor trener du?
- Jeg trener på Iform treningssenter i Porsgrunn.

Hvordan er miljøet der?
- Miljøet er helt supert, elsker det. Et hav av forskjellige mennesker, hvor alle snakker med alle og motiverer hverandre. Jeg kan komme på gymmet å være veldig sliten og lei av oppgjøring, og reise fra trening igjen sikkerlig gira og motivert.

Noen du vil takke til slutt?
- Jeg vil takke alle som stiller opp for meg og gjør det mulig for meg å gjennomføre. Alle som godtar at jeg kommer på middagsbesøk med matboksen min, det betyr så mye og det er noe jeg virkelig setter pris på. Jeg vil også takke mine tre dyktige og tålmodige coacher som gjør at jeg når målene mine. Og en spesielt stor takk til samboeren min som må holde ut med meg i alle humørsvingningene på diet.

 


Nå står sporten foran et ytterligere fall på grunn av eksklusive eneretts avtaler og medier som blir stengt ute.
Michelle Dale Claussen har tatt to 2. plasser i år. Se supertøff treningsvideo av henne!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.

Norges sprekeste sykepleier

Intervju06.04.201884

Denne spreke sykepleieren tok førsteplass i Bikinifitness. Cecilie Holm er i toppform!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!