Treningsøkt med Kenneth Mandal

Intervju24.10.2007Joachim Marhaug1

Vi ble med Kenneth på en treningsøkt to uker etter NM og filmet økten hans. Det var en fin og solrik lørdag ettermiddag og Kenneth skulle kjøre skuldre og armer.

Se film av trening/intervju med Kenneth Mandal her 

             (I intervjuet forteller Kenneth Mandal detaljert om trening og kosthold)

Kenneth hadde lagt på seg 15 kg fra NM. Det ble mye kaker og væske etter NM. Nå hadde væskenivået i kroppen stabilisert seg noe, men han klaget litt og var langt fra i form etter hans mening. Men jeg synes ikke han hadde noen grunn til å klage. Formen han hadde i dag er det mange som må jobbe og svette for.

DSC_1118.jpgKenneth hadde sovet lenge den dagen (det var jo helg... :-) ) og fått bare i seg ett måltid og hadde ikke så mye trykk i kroppen, men imponerte allikevel med gode og tunge løft. Blant annet 50 kilos hantler i skulderpress og 30 kilos i hantel curl for flere reps må vi si er meget bra.

Kenneth Mandal har konkurrert mye opp gjennom tiden. Han har trent nå i 20 år, siden han var 16 år gammel. Drev da med fotball. Kjøpte en benkpress og stang med en kamerat og begynte nede i kjelleren. Ikke noe seriøst det første året. Begynte på videregående og der var det et treningsstudio som faktsisk het Golds Gym. Kenneth spilte fortsatt fotball til han var 19 år, da røk korsbåndet hans. Da la han opp fotballen og satset videre på styrketreninga. Det tok litt tid før beinet ble bra fordi det måtte opereres.

Når han ble 20 år gammel begynte han på Downtown Sportssenter i Porsgrunn. Her var det veldig mange store gutter som trente og det var veldig moro. Hadde ingen konkurranse planer da og visste ikke så mye om kosthold. Dro så i militæret og trente veldig bra der og skjønte først hva kosthold egentlig var noe da han kom tilbake. DSC_1124.jpgStilte i sin første konkurranse som var NM i 1995. Veide 80,5 kg og stilte i -90 kg og hadde vært på diett i 5 uker. Kom på sisteplass. Var litt utrygg, men det var en stor opplevelse og var veldig moro. Ble inspirert og et halvt år etter flytta Kenneth til London hvor han trente på et treningssenter og stilte der i en ny konkurranse og veide inn på 88 kg. Fikk en bedre plassering der, 5. plass. 

(Se kul treningsfilm med Kenneth og detaljert intervju om trening og kosthold her)

Studerte på høgskole og fikk mye tid til trening, men ikke så mye konkurranse på grunn av og kombinere diett med eksamener ikke er så lurt. :) Hadde javn utvikling og i 2000 flytta han til USA og tok Master grad. I USA var det masse treningsmuligheter, og han trente vekter på dagen og amerikansk fotball på kvelden. Ble 2,5 time trening hver dag + vekttreningen. Der var det bra skole, billig kosttilskudd og mat. Hadde bra fremgang, men ingen konkurranse.

Kom hjem i 2002 og flytta til Skien og fikk seg en jobb. Fortsatte å trene på Kjørbekk sportsclub. Det er nå lagt ned. På Kjørbekk sportsclub skulle noen kamerater stille i høsten 2003 og de pushet på Kenneth til å bli med og han sa, ja. Dette var den første ordentlige deffen som var nøye planlagt, alt ble notert ned osv. Stilte i DSC_1170.jpgSørlandsmesterskapet, dette var 2 uker før NM. Vært på diett i 7 uker på egen oppskrift av dietten, og hadde en dårlig følelse av dette her, men vant tungvektklassen og ble veldig fornøyd. To uker etter var det som sagt NM og her kom Kenneth på en 2. plass etter Kai Kakenes. Dette så han på som en seier for seg selv. Kakenes er god.

Trent javnt i 2003 og 1,5 år etter våren 2005 deltok han i fire konkurranser på 5 uker. Første var Nordisk i Finland hvor han fikk en 5. plass, og deretter Exhale hvor han kom på en 2. plass. Slått av Kim Kold på 130 kg. To uker etter var Sandefjord Open hvor han vant overall, samme gjorde han i Body Grand Prix. Deretter var det 1 år hvile fra konkurranse. Stilte igjen i Oslo Grand hvor han havnet på en 4. plass. Han feilet på væske og salt balansen. Så veldig bra ut på torsdag og fredag, trudde jeg skulle bli enda bedre, men det ble verre. Prøvde noe nytt og gjorde en feil der og det fungerte ikke bra. Skal ikke gjøre det igjen.

I år begynte Kenneth tidlig på diett. Han ville bruke litt tid og ta det rolig. Det fungerte bra, men når han kom hjem fra Mallorca følte Kenneth at han hadde dårlig tid. Det var 5 uker igjen, og han kjørte veldig hardt de siste ukene. Det fungerte bra og deltok på NM nå i 2007 hvor han kom på en 3. plass. Han er fornøyd med plassen da det var en veldig tøff klasse.

Videre har Kenneth Mandal planer om å stille igjen. Han vet ikke når ennå, men det blir en gang før han fyller 40 år. Han vil holde oss oppdatert når han skal stille igjen. Kenneth jobber i dag som elektroingeniør og er personlig trener på Pro Gym Grenland.

Pro Gym Grenland har planer om å starte en egen klubb for kroppsbygging og fitness. Dette vil vi skrive mer om når den tid kommer.

Les også: Intervju med Kenneth Mandal

Klikk her for å se treningsfilm og intervju med Kenneth Mandal

film.jpg

 


Intervju: Kenneth Mandal

Intervju03.02.20050

Jeg er 185 cm høy, veier vel for tiden 111 kg.

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Andreas Gulbrandsen kom i superform.

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Se bilder og intervju.
Se videointervju

Intervju: Kenneth Mandal

Intervju03.02.20050

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!