Vel, jeg gidder ikke skrive så jævla mye her. Men ingen dyr pleier å drikke morsmelk når de er voksne. Det er også en naturlig del av menneskers prosess at vi slutter å produsere enzymer til å bryte ned melkesukker i tre års alderen. Dette er pur fakta. Derimot viser det seg at nordiske mennesker er det folkeslaget i værden som tåler melk best av alle. Her er det vel om jeg husker riktig bare 20 % intoleranse mens det blant asiatere som tåler melk dårligst har 90% intoleranse. Vi gjør det lettere for magen ved å slutte å drikke så næringsfull "væske" men melk i mat tåler fordøyelsen mye bedre. Jeg også spiser cottagecheese f.eks. Grunnen til at man reagerer med oppblåst mage av å drikke melk er fordi tynntarmen ikke spalter disakkaridet laktose, dermed går dette sukkeret vidre til tykktarmen og nærer bakteriene der. Dermed økte avgasser.
Leste i en artikkel en gang at dersom man ikke slutter å drikke melk som barn, sånn som naturen vil ha det til, så slutter heller ikke kroppen og produsere disse enzymene du snakker om.
Jeg har drukket kumelk hele livet så i teorien skal jeg da ha disse enzymene enda, i motsetning til et menneske fra en kultur der man ikke drikker kumelk. Jeg merker uansett ingen besvær med å drikke melk, så jeg kommer til å fortsette med det resten av tiden min.
Skal se om jeg finner kilde en dag.
http://www.treningsforum.no/php/art.php?id=861På tross av dette er det svært mange voksne mennesker som ikke har problemer med å fordøye moderate mengder melkesukker. Dette er riktignok i høy grad begrenset til Norge og norden, hvor vi drikker mer melk enn noe annet sted i verden. Det antas at i underkant av 5% av nordmenn har en nevneverdig intoleranse knyttet til laktose, mens i enkelte andre områder (f. eks. Asia) er 9 av 10 intolerante. Denne merkverdige forskjellen kan ha flere årsaker, men en av dem skyldes nordmenns tradisjon for melkedrikking og direkte overgang fra morsmelk til kumelk. Dette gjør at tarmen ikke slutter å produsere laktase, slik den ellers ville gjort - og de fleste av oss kan dermed fortsatt utnytte melkesukkeret.