Joachim Al Hauari - debutant med dobbel seier

Intervju03.10.2014Rita Immerstein0

Joachim Al Hauari vant debutant- og seniorklassen sin på Norway Open i Mens Physique.

Joachim Al Hauari entret scenen på Norway Open med en flott og konkurranseklar fysikk i Mens Athletic Physique. Han vant sin debutantklasse og klasset også ut seniorene - nå er han igjen klar og du kan se ham på NM kommende helg!

Joachim er singel og bor i Oslo. Han veier 80 kilo og er 180 centimeter høy. Han satser på trening og konkurranser og til daglig er selvstendig næringsdrivende og arbeider som Personlig Trener. Siden han er debutant har han ennå ikke fått sponsorer. Han trener på 24Fitness og stiller også for Team 24fitness.

Mer enn bare kropp og konkurranse

Joachim valgte å stille i konkurranse og MP for å bevise overfor seg selv at han er i stand til å nå de målene han setter seg.

- For meg handler det ikke bare om kropp og konkurransen i seg selv, men mer om det mentale. Det handler om viljestyrke og det å ha troen på meg selv og det og klare å oppnå målene jeg setter meg uansett hvor hardt livet måtte være og uansett hvor mye motgang man møter på veien. Det som må til for å få en optimal MP-fysikk mener jeg må være en blanding av god genetikk og hardt arbeid over flere år. Det er vanvittig mye man kan gjøre ut fra et genetisk grunnlag samtidig så er mitt budskap at man aldri må gi opp. Jeg vurderte å stille tidligere, men jeg hadde en tøff tid på grunn av min mors bortgang. Så fikk jeg et vendepunkt i livet og bestemte meg for å gå for det. Før jeg stilte i Norway Open på min første konkurranse tenkte jeg og forventet at det ville bli gøy og endelig stå der og vite at man har klart å oppnå et indre mål man har satt seg. Utenom det forventet jeg jo også å få en koselig helg med mange dyktige atleter og mye inspirasjon, smiler Joachim.

Joachim som person og atlet

Han beskriver seg selv som en målbevisst og selvstendig mann. Han er utadvendt og liker mye humor. Som atlet handler det om mer enn kropp, størrelse og den gode sommer-looken for Joachim.

- Jeg er omtenksom og har et godt hjerte. Noen ganger tenker jeg mer på andre enn meg selv, men herregud, vi lever jo bare en gang, utbryter han med et sjarmerende smil og fortsetter: - Som atlet innen MP vil jeg dele kropp, størrelse, og et godt utseende er en bonus, og ikke selve målet. For meg er det mye følelser inni bildet. Innimellom kan man føle seg ensom, men hantlene stiller alltid opp for deg. 20 kg vil alltid være 20 kg hantler uansett. Du blir aldri skuffa. Hjernen har en ufattelig påvirkningskraft som jeg bruker som verktøy under treningsprosessen, legger han til med et lite smil.

Treningsregimet

Joachim har drevet med styrketrening i snart 9 år og han forteller fornøyd at han er heldig som får hjelp og oppfølging av Tommi Thorvildsen.

- Forberedelsene før en konkurranse går primært ut på å kvitte seg med mest mulig fett og bevare mest mulig muskelmasse. For å gjøre det har jeg økt kardioøktene til riktige tider for å optimalisere fettforbrenningen. Jeg kjører samme plan som jeg alltid gjør med 2 muskelgrupper per dag med 1-2 hviledager i uka. Forskjellen er at jeg øker i antall øvelser, flere sett og høyere antall repetisjoner. Kjører også mye dropp sett og da gjerne som en avslutning til hver enkelt øvelse. Jeg kjører ikke nødvendigvis tungt, men fokuserer mer på å få god kontakt med de ulike muskelgruppene samt å kjøre øvelsene så riktig som mulig. Jeg prioriterer selvsagt hele kroppen, men legger mest fokus på legger og øvre del av bryst, forklarer Joachim.

 

Stol på egen indre styrke

Han tror det er avgjørende for motivasjonen at man aldri tviler på sin egen indre styrke. Det er ingenting man ikke kan få til om man legger ved nok viljestyrke.

- Dersom man sliter med motivasjon underveis i forbindelse med trening eller kost må man aldri glemme at det er ingen som har oppnådd suksess uten noen gang å ha feilet. Man må tørre å feile, ta en risiko for å oppnå noe. For meg er min mor i himmelen en stor motivasjon i tillegg til atletene på 24 fitness. Jeg mener det er viktig å bite tenna sammen og fortsette der kanskje mange andre gir opp. Du må spørre deg selv: Er du en som snur når motgangen kommer og ting virker tøft? Eller er du en som fortsetter og er løsningsorientert? Hvem er du egentlig?, forklarer Joachim.

Kokkekunst

Joachim forteller at diettperioden har vært utrolig lærerik. Han forteller med et spøkefullt smil at man blir så flink med grønnsaker, krydder og koketid på ris at man nesten kunne jobbet som kokk.

- Jeg synes også det er bra å kjenne litt på sulten, slik at man også vet betydningen av hvor godt vi faktisk har det her i Norge. Maten har for min del aldri smakt så godt som under dietten. Det å starte dagen med havregryn & whey explode fra Tommi Nutrition etter kardioøkta har vært en ubeskrivelig følelse. Dietten min består hovedsakelig av grønnsaker, ris, fisk, kylling og andre rene proteinkilder og jeg har også sunne fettkilder i dietten form av nøtter og Udos Choice med multivitaminer. Joachim tenker seg om og smiler før han legger til: - Selv om jeg har satt pris på diettmaten er jeg veldig klar for grovt brød med brunost og stor porsjon havregryn med Whey explode tilsatt sukrin og kanel. Ellers tenker jeg at kosthold er viktig og jeg vil si at det er noe av det viktigste innen styrketrening. Det er det som gir deg energi og bygger opp muskelmassen. Et sunt kosthold med rene kilder gir en flott kropp. Enda viktigere og helt avgjørende er kosten for å fremme muskulaturen i kroppen i forhold til en konkurranse.

Det kommende Norgesmesterskapet

For Joachim er alle andre konkurrenter i hans øyne, men han tror det blir utrolig gøy å være med i NM.

- Min strategi til NM er å nyte den gode sunne maten og holde humøret oppe. 14 dager med brokkolihoder fra Norway Open til NM er bare god stemning, ler han og legger til: - Folk har det verre i Afrika. Jeg undervurderer ingen av mine konkurrenter og jeg tror at Jelani Ask vil være en stor konkurrent. Dessuten er også Mikael Johansson en psykisk sterk kandidat som har en 5. plass fra Arnold Classic i 2014. Alexander europamester og vant overall i Fredrikstad og for meg blir det en ære å stå på scenen med disse gutta.

- Jeg vil gjerne meddele at jeg er en del av et helt fantastisk team med mange flotte personligheter og dyktige atleter. Her er det mennesker som gir mye av seg selv for at andre skal gjøre det bra og det er en egenskap som ikke vokser på trær. Tommi Thorvildsen som har trodd på meg fra dag 1 og er en supermann backstage. Må også nevne Joakim Stenerud som en helt rå motivator og Jelani Ask som til tross for sin egen diett og mye jobb har hjulpet meg for å komme meg til NM i år. Jeg har også satt stor pris på støtte fra venner og bekjente. Tusen takk alle sammen, avslutter Joachim.

Du ser Joachim på NM 4-5. oktober og vi ønsker ham lykke til!


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Joachim i superform til Arnolds

Intervju22.09.2016119

Joachim Al Hauari er klar for å gi 100% på scenen i Arnold Classic Europe.

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.
Joachim Olsen Halvorsen bestemte seg for å konkurrere for 4-5 år siden. Nå er drømmen blitt virkelighet!

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Hun ville stille for flere år siden og mannen har slengt seg på.

Joachim i superform til Arnolds

Intervju22.09.2016119

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!