James Room kommer til Norge

Intervju12.11.2015Rita Immerstein0

James Room skal delta i Norge på UPBF stevne i Larvik 21. november.

James Room kommer til Norge og den den 20.-21. november skal NM og VM avholdes i Larvik på Munken Kino og UPBF(United Professional Bodybuilder and Fitness competitors) er forbundet bak konkurransen denne helgen. Flere utenlandske utøvere skal delta denne helgen og vi presenterer et knippe av dem.

James Room - Spartankrigeren

James Room er en av flere atleter som har valgt å ta reisen til Norge for å vise seg på scenen denne helgen! Den 45 år gamle kroppsbyggeren har mange meritter bak seg og har så langt i år gjort det strålende i de konkurransene han har deltatt på. Han ønsker selvsagt å prestere best mulig, men han elsker å lage show for publikum og er absolutt en «artist» på scenen som det er verdt å få med seg!

Fakta om James
James kommer fra England, nærmere bestemt Wolverhampton. Til daglig driver og eier han et gym, atlas gym Wolverhampton hvor han selv også trener og bygger kropp. Han er født i 1970 og den 45 år gamle utøveren er cirka 168 centimeter høy og veier rundt 80 kg.

Meritter
James har mange meritter og velger å nevne noen av dem av den enkle grunn at han synes det er vanskelig å huske dem alle sånn helt på sparket!

Han har blant annet en 1.plass i det britiske mesterskapet i bygging -75 kg fra 1997 og han har siden da også vunnet sine klasser i -85 kg og -95kg(veide 86 kilo). Etter en lengre pause og operasjon har han satset alt igjen i år og vant Masterklassen +45 år og overall med IBFA-forbundet. Han har også vunnet det britiske mesterskapet og overalltittelen og han fikk en imponerende 2. plass i IBFA's verdensmesterskap. I tillegg til de gode plasseringene i år har han vunnet tittelen som beste posør i alle konkurransene.

Spartankriger i sporten

James beskriver seg som er målbevisst og bestemt person og han klassifiserer seg selv som en gentleman.

- Jeg er i tillegg høflig og ærlig og med et hjerte som en spartankriger når det gjelder sporten min. Jeg elsker å underholde publikum, selv om man lett kan oppfatte meg som noe tilbakeholden utenfor scenen, sier James med et smil og legger til: Det er derfor mine forventninger til den norske konkurransen er å erobre og sjarmere publikummet.

Treningen

For James er den beste bodybuilderen noensinne Lee Lebrada. Ifølge James er de som har denne retten formen, skjønnhetene og elegansen og er å betrakte som topp klasse. Selv har han en filosofi om at man må trene hardt.

- Jeg liker å trene hardt med høyt volum og mange reps. Under trening kjører jeg gjerne supersett og giantsett og mitt motto er at man gjør sitt beste for å bli den beste. For meg er det et mål å alltid se bra ut, forteller James. Det er dessuten også viktig for meg å spise mye proteiner og grønnsaker. Jeg karber ekstra opp i helgene og unner meg noen ekstra goder, men er egentlig ikke så glad i å være i offseason. Når jeg skal spise noe ekstra godt er favorittene min ris, erter, oksehale, lam i karry, marinert kylling og melboller, svarer James entusiastisk.

Lar seg ikke knekke

James har hatt noen skader, men han lar seg ikke stoppe av den grunn. Han fortsetter å satse på konkurranser.

- Jeg har skadet meg en del og har både røket triceps og senest i fjor falt jeg gjennom garasjetaket mens jeg drev med litt vedlikeholdsarbeid. Det resulterte i at jeg slo ut albuen og vred armen ut av ledd. Mindre enn 12 måneder senere vant jeg Masterklassen i England for IBFA, så jeg lar overhodet ikke skader stanse meg. Mitt mål er å delta i hele verden på så mange konkurranser som overhodet mulig slik at jeg kan underholde publikum for det elsker jeg å gjøre, utbryter James før han avslutter intervjuet og sier; Ser dere snart i Larvik, så se opp for Sparta kommer!

Vi takker for intervjuet og gleder oss til å se ham i Larvik den 21. november!


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Varinder Singh Ghuman er en profesjonell vegetariansk kroppsbygger fra India.
Den 8 ganger Mr. Olympia-mesteren hamrer løs på vektene igjen etter multioperasjoner i ryggen.

Mr. Olympia til Oslo

Diverse01.04.2019372

Verdens største kroppsbyggingsshow kommer til Norge!
Nå står sporten foran et ytterligere fall på grunn av eksklusive eneretts avtaler og medier som blir stengt ute.

Mr. Olympia til Oslo

Diverse01.04.2019372

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!