Gunnar Haaland - Flexe legen

Intervju19.05.2017Julie Firing-Schou0

Les intervju med flexe legen Gunnar Haaland.

Den 28 år gamle mannen Gunnar Haaland er bosatt i Oslo og går under navnet legen, noe som er forstårlig, da Gunnar jobber på Ullevål Sykehus. Han er 183 centimeter, veier 103 kilo, er singel og er en kar som elsker å trene, reise og generelt gjøre det han har lyst til.

- Går jeg 1-2 dager uten trening blir jeg nesten litt gærn, selv på ferie så vil jeg helst det skal være et gym i nærheten. Bodybuilding/fitness livsstilen er en av mine store lidenskap, som jeg brenner for. Jeg er også student, jeg studerer medisin og forhåpentligvis en dag blir jeg barnelege eller kirurg, forteller Gunnar.

5 fun facts om Gunnar:
1. Jeg liker ikke å stå på ski, jeg blir redd når det går fort haha
2. Jeg er en stor Marvel fan
3. Jeg flexer alltid i speilet før jeg legger meg
4. Jeg er redd for hai
5. Jeg er dårlig i all sport med ball

"If it doesn't challenge you, it won't change you"

 

Trener for den estetiske fysikken

Siden Gunnar var liten, har han alltid drevet med trening, og startet som mange andre unggutter med fotball, men da sporten ble kjedelig byttet han den med noe annet.

- Jeg husker jeg satt å så på sommer OL i 2000 sammen med pappa, da var det svømming som var på tv- og jeg ble så fasinert av de svære svømme gutta, det var da jeg bestemte meg for å starte med svømming, for sånn ville jeg se ut, forteller han smilende.

5 år senere startet Gunnar med styrketrening, det var styrketrening tilrettelagt for å prestere i svømming. I en alder av 19-20 år sluttet han med svømming, men fortsatte styrketreningen, trening hadde da blitt en avhengighet.

- Tilbake på den tiden så spiste jeg akkurat hva jeg ville, så fremgangen på treningen gikk ikke spesielt raskt- annet enn at jeg ble sterkere, og det var kun det som var målet- være størst og sterkest! Nå er ikke det lenger målet, nå trener jeg for den estetiske fysikken

Nå trener Gunnar på Sats/Elixia og stiller for Atlas Fitnessteam.

Bytter ut Men´s Physique med Classic Bodybuilding

I mars 2017 så vi Gunnar for andre gang i klassen MP, der han kom til finalen og fikk flott 6.plass. Noe som er imponerende i seg selv etter en oppkjøring på kun 6uker!

- Jeg er storfornøyd med resultatet! Mens physique er kjempe gøy, men nå går jeg over til en klasse som jeg tror er mer passende for meg, Classic Bodybuilding. Det blir friprogram og mere posing, gleder meg! Kommer til å kjøre min lengste oppkjøring på 15 uker, blir spennende å se resultatet, smiler Gunnar stort.

Under oppkjøringene får han hjelp av hele team Atlas, men spesielt av coachen, Susanne Soydan.

- Hun hjelper meg både med trening, diett, posering og motivasjon! Oppkjøringen består som regel av 6 måltider daglig, og 6 økter i uken. Dietten liker jeg å holde så simpelt som overhodet mulig, kylling- ris og brokkoli/spinat går det mest av, lite krydder. Smaker ikke så mye, men det gjør jobben. På diett spiser jeg ikke for smakens skyld, forteller han videre.

Første gang vi så Gunnar på scenen var i 2015, kun for å utfordre seg selv og prøve noe nytt. Reisen mot scenen startet med bemerkelser fra venner om at han burde stille, noe Gunnar lo bort.

- Da lo jeg bare og brydde meg egentlig ikke så mye om det. Det var ikke før i 2014 at jeg begynte å tenke «hmm... kanskje jeg skal stille?» og «hvorfor ikke?» Det gjorde treningen litt morsommere, da jeg fikk et konkret mål å trene for. Og jeg likte det! Stilte igjen nå i våres, og dette er noe jeg kommer til å fortsette med, sier han bestemt.

Trening og kosthold

- Jeg har både skrevet treningsdagbok, og fulgt diverse treningsprogram. Men det jeg liker best er bare å dra på gymmen og trene det jeg føler for, prøve ut nye øvelser og bare pumpe musklene til utmattelse, forteller Gunnar om sine treningsrutiner.

Når det gjelder kosthold så spiser han generelt veldig sunt og tenker alltid på mat som er bra for treningen, men han innrømmer at det hender at noe junk sniker seg inn i kostholdet også.

- Når jeg er på oppkjøring til et show så er det veldig strengt med makros, men er jeg offseason passer jeg kun på at jeg får i meg nok proteiner. Mitt beste råd er at du bør finne ut hva som passer best for deg og din kropp, det alle andre gjør/spiser/trener er overhodet ingen fasit, informerer han om.

 

Takk til

- Jeg må jo takke min gode venn Daniel Tømmerbakke- treningspartneren min fra back in the day, helt tilbake til 2008. Han lærte meg veldig mye om styrketrening, bevegelighetstrening og teknikk generelt på forskjellige øvelser. Og det har jeg fortsatt nytte av den dag i dag! Hver eneste trening var en konkurranse mellom oss to, med bare trash-talk og god stemning.

Vi takker for et flott intervju, og gleder oss til å se deg i en ny klasse! Vi heier på deg.

 


Julie Firing-Schou 

Julie sitter med god erfaring og kunnskap innen fitness, livsstilsendring, helse, trening og kosthold. Hun jobber aktivt innen trening som PT og treningsinstruktør i både spinning, bodypump, crossfit og bodybalance.

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.
Joachim Olsen Halvorsen bestemte seg for å konkurrere for 4-5 år siden. Nå er drømmen blitt virkelighet!

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Hun ville stille for flere år siden og mannen har slengt seg på.
Joakim Bekkeli tok overall i Sandefjord Open. Nå står NM for tur!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!