Jeg blir så jævlig oppgitt as..
Det finnes ikke mangler i raw food kostholdet. Punktum. Her kan du se hvor jeg og alle andre som ikke spiser det dyrebare unike kjøttet deres og den underbare kumelka og de fantastiske kyllingfostrene man kaller for egg.
http://no.wikipedia.org/wiki/VegetarianismePs. ang de kildene dine, hva er adressa på nettet hvor du fant alle disse bøkene?
Forresten, jeg tviler på at disse folka som omtaler veganer/vegetar har tatt i betraktning at superfood er en betraktlig del av kostholdet. Spirulina inneholder B12 forresten.
Spirulina vokser naturlig kun i enkelte svært sjeldne saltsjøer i Mexico og Midt-Afrika som
tilfredsstiller plantens nødvendige, men svært ekstreme behov: En sterk tropisk sol stråling
og en gjennomsnittlig vanntemperatur på ca. 35 grader Celsius.
I følge moderne vitenskapelig forskning er Spirulina en enorm kilde for vitale næringsstoffer.
Spirulina inneholder faktisk mer enn 60 virkningsfulle stoffer, deriblant 11 viktige vitaminer
og 12 helt nødvendige mineraler i et ideelt sammensetningsforhold.Typisk analyse av Spirulina pr 100 G:
Mineraler 7-13 % bla, Kalsium, magnesium, sink, jern, fosfor, natrium, mangam
Fiber 8-10 % 4 ganger mer en i korn og mel
vitamin B12 0,8mg 3-4 ganger høyere en i animalsk lever
Beta karoten 10-20 % 5 ganger mer en i gullerøtter, 40 ganger mer en i spinat
Klorofyll 1-2000mg 20 ganger mer en vetegrass
Kalsium 130mg 10 ganger mer en i melk
jern 33mg 65 ganger høyere en spinat, 30 ganger høyere en kjøtt, 5 ganger høyere en soyabønner
Lettvin næring for det moderne menneske
Spirulina har fått mye fokus i media i den senere tid. Likevel er det langt fra noen ny oppdagelse.
Fra spanske kronikker (1541) viser det seg at de legendariske inkaene og aztekerne som levde i det gamle Mexico for mange århundrer siden, hadde Spirulina som daglig næringskilde. Med sin spesielle kjennskap til urter, planter og vekster, oppdaget de den helsebringende effekten algen har.
Dessverre sørget spanjolene brutalt for en slutt på disse høytstående kulturene, og da havnet også Spirulina i glemselens bok. Helt til den belgiske botanikeren Jean Leonard i 1964 på nytt oppdaget denne spesielle algen. Denne oppdagelsen fikk mye blest da det viste seg at Spirulina er en av de rikeste kildene på
naturlige vitaminer og mineraler i verden.
Flere titalls forskere i hele verden har studert denne fantastiske algen.
I løpet av Verdens matkonferanse i 1974 ble Spirulina av FN kåret til den beste alternative næringskilden for fremtiden!
Spirulina inneholder 60 til 70 % rikholdige proteiner, og er dermed den fyldigste vegetabilske
proteinkilden som finnes. Kvaliteten på proteinene blir bestemt av sammensetningen av aminosyrer. Spirulina-proteinet er av eksepsjonell kvalitet pga at det inneholder 8 essensielle - og i tillegg 9 øvrige - aminosyrer i riktig sammensetningsforhold til hverandre! Kroppen klarer ikke å produsere disse essensielle aminosyrene selv, og disse må alltid komme utenfra.I skrivende stund sitter jeg og drikker Spirulina smootie med Goji bær og rå kakao oppi. Hva var din kveldsmat idag?