Da er det på tide å begynne å planlegge litt mer utover gain perioden.
Kommer til å fortsette med min egen versjon av periodisk faste og bruker Alan Aragon sin utregning for BMR og PAEE og får ca 2900 kalorier på treningsdager.
Anbefalingen for styrkeutøvere for protein ifg. forskning er fra 1.2 - 2.2 og høyere i noen studier, men jeg safer og kjører på med 2g pr kg.1-4
2gx80kg (som jeg antar jeg vil veie når jeg er ferdig med deffen) = 160g protein = 640 kcal
Fett blir et mer diffust område, siden det ikke akkurat er en autorativ kilden å sitere for å indikere studiebevist dosering for maks effekt. Følgende sitat fra "Food & Nutrition Board" sin nyeste DRI rapport får essensen i det hele5:
"The amount of total energy as fat in the diet can vary from 10 to 50 percent without differing effects on short-term health (Jéquier,1999). When men and women were fed isocaloric diets containing 20,40, og 60 percent fat, there was no difference in total daily energy expenditure (Hill et al., 1991) [...] There are insufficient data, however, to identify a defined intake level for fat based on maintaining fat balance or on the prevention of chronic diseases. Therefore, neither an AI (adequate intake) nor an EAR (estimated average requirement) and RDA are set."
Jeg kjører på med ca 1g pr kg.
80kg x 1 = 80g fett = 720 kcal
Karbohydrat utgjør de resterende kaloriene og blir da:
2900 - 720 kcal - 640 kcal = 1540 kcal = 1540 kcal / 4 = 385g karb
I litteraturen er anbefalt karbohydrat inntak for styrkeutøvere 5-7g pr kg og 7-10g for utholdenhetsløpere6. Jeg trener ikke like mye som en styrkeutøver med mine ynkelige små økter og legger meg selvsagt ikke like høyt og ligger på 4.8g pr kg som nok er for høyt det og - men kommer til å variere karb inntak på dager jeg trener styrke og dager jeg har hvile.
Protein: 160g
Karbohydrat: 385g
Fett: 80g
Totalt: 2900 kcal
Ser hvordan det der fungerer ut i hvertfall en måned før jeg endrer noe spesielt (med unntak om jeg går ned i vekt, da øker jeg kcal i form av fett / protein med ca 200 kcal annenhveruke til jeg øker litt).
Jeg skal mekke min egen gainer, men er usikker på hvilke ingredienser jeg skal ha. Blir nok whey, fløte, melk, havregryn - noen forslag?
1. Kreider RB, Campbell B. Protein for exercise and recovery. Phys sportsmed. 2009 Jun;37(2):13-21.
2. Rodriguez. NR, et al. Position of the American Dietetic College of Sports Medicine: Nutrition and athletic performance. J Am Diet Assoc. 2009 Mar;109(3):509-27)
3. Tipton KD. Wolfe RR. Protein and amino acids for athletes. J Sports Sci. 2004 Jan:22(1):65-79.
4. Wilson J. Wilson GJ. Contemporary issues in protein requirements and consumption for resistance trained athletes. J Int Soc Sports Nutr. 2006 Jun 5;3:7-27.
5. Institute of Medicine, Food & Nutrition Board. Dietary reference Intakes for energi, carboydrate, fiber, fat, fatty acids, cholesterol, protein, and amino acids. The national Academies Press, Washington DC, 2005.
6. Burke LM, et al. Guidelines for daily carbohydrate intake: do athletes achieve them? Sports Med. 2001;31(4):267-99.
Hvis du skal lage deg egen gainer og planlegger å bruke fløte så må du jo bare lage is!!!!
Jeg har en som godgjør seg i frysen nå!
1dl fløte
100g eggehvite (ca 3 hvitter)
30g eggeplomme (ca 2 plommer)
30g proteinpulver
Pisk eggehvitter stive, ha gjerne med litt sukker
(sukker er ikke nødvendig Edit; bruk evnt. melis ikke vanlig sukker!)
Pisk følte til krem, vend forsiktig inn eggeplommene.Vend deretter forsiktig inn inn proteinpulver.
Deretter vender du de stive eggehvittene inn i fløteblandingen.
Må stå ca 3 timer i frysen (tror jeg, min er ikke ferdig ennå), ta ut av frysen og rør om en gang i timen.
Jeg valgte å bruke Optimum Nutrition Cookies n' cream prottis og jeg har rørt om en gang nå, og måtte smake, det var fantastisk !
Du får ikke med havregrynene da, men du kan jo bruke sukker
og litt omstendig å lage daglig kanskje
, men det er ca 600 + fantastiske kcal.