Steking av fisk

Kosthold01.11.20041

Fisk er jo en delikatesse og hvis den tilberedes riktig kan de fleste like den.Selv steker jeg ofte fisk og det er en enkel og god måte å tilberede den på. Men det er noen ekstra tips om stekingen som kan være gode å ha på veien.

Kraft for nybegynnere

Kosthold14.10.20040

En god kraft er grunnlaget for den ekstra gode smaken på sauser og supper. Men i våre dager er det ofte ikke tid til å lage kraft på gamlemåten. Og vi bruker ett av de mange ferdige produktene som finnes i handelen som buljongterninger, pulver og and

Nå bugner det av grønnsaker

Kosthold25.08.20040

Nå er det tid for friske grønnsaker. Butikkenes disker bugner av norske delikatesser og på grønnsakstorgene rundt forbi i landet er det et vell av farger. Noe av det beste er nok å handle inn ett utvalg av grønt og bare knaske de rå.

Glykemisk index

Kosthold23.08.20047

Når matlysten er på bunn

Kosthold15.06.20040

Mange av oss som har fordøyelsessykdommer, opplever ofte at det å spise er noe en nesten gruer seg til. Enten fordi man mangler totalt matlyst eller at man i perioder er syk og ikke tåler forskjellig mat.Og får man for lite næring over lengre periode

Hvordan koke ris?

Kosthold27.05.20044

Koking av ris er noe av det første det kan lønne seg å lære, , for da er man sikret mange gode måltider. Ris er veldig mye brukt i østen, men har gjort sitt inntog i våre vestlige kjøkken også. Ris er basismaten for ca 1/2 parten av jordens befo

Enkel pasta/nudel guide

Kosthold27.05.20040

Når man har lite tid og ikke er så flink på kjøkkenet, kan man redde seg med pasta eller nudler. Dette er enkelt, billig og smaker godt.

Egg på flere måter

Kosthold22.05.20040

Egg kan tilberedes enkelt på flere måter, og kan fungere som en lett middag, feks stekt på brødskiver. Men hvordan kokes og stekes egg riktig?

Saken er biff

Kosthold20.05.20040

En saftig biff, bare ordet får det til rumle i mang en mage, men biff kan være så mangt. Helt fra de enkle, raske biffene man finner i kjøledisken til en rimelig pris, til en forseggjort Chàteaubriand laget av den fineste indrefilet.